Duben
ohodnotit

Tělo

El cuerpo

Další název:
The Body
Rok:
2012
Délka:
107 minut
„Detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice.“

Obsah filmu Tělo

 
Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 08.08.2014 CX

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Oriol PauloOriol Paulo  
hraje:
José CoronadoJosé Coronado.....Jaime Pena   
Belén RuedaBelén Rueda.....Mayka [47]   
Hugo SilvaHugo Silva.....Álex Ulloa [34]   
Aura GarridoAura Garrido.....Carla [22]   
Cristina PlazasCristina Plazas.....Dr. Tapia [42]   
Oriol VilaOriol Vila.....Mateos [33]   
Miquel GelabertMiquel Gelabert.....Vigilante Ángel Torres [57]   
Juan Pablo ShukJuan Pablo Shuk.....Pablo [46]   
Carlota OlcinaCarlota Olcina.....Erica Ulloa [28]   
Patrícia BargallóPatrícia Bargalló.....Norma [32]   
Mia EsteveMia Esteve.....Luna Villaverde   
scénář:
Oriol PauloOriol Paulo  
Lara SendimLara Sendim  
hudba:
Sergio MoureSergio Moure  
kamera:
Óscar FauraÓscar Faura  
střih:
Joan Manel VilasecaJoan Manel Vilaseca  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
španělská
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tělo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2019
Celkem slušné propojení krimi, thrilleru a   mystery, škoda jen jisté ukecanosti a   natahování celého filmu. Nechybí napětí,   občas lekačka, konec je nečekaný - 60%.
Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2015
Tož dobré
Jo, to bylo dobré. V polovině to začínala být   trochu nuda, ale v poslední třetině nabral film   zajímavý spád. Proto je třeba vydržet do   konce :)
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2014
Zvlášť pikantní je scéna, kdy podezřelej   vytáhne z nespláchnutýho hajzlu předmět   doličný a sežere ho. Pak jsem se lehce   neorientoval v tom sudoku se ztracenejma mobilama,   což naštěstí příběhu nijak nevadilo.   Příběhu, kterej se spouští dost pomalu,   takže ze začátku jsem se trochu nudil a   užíval si aspoň pěknou kameru. Potom se ale   spustila kanonáda nečekaných zvratů a   překvapení, k tomu solidní napětí, to vše   korunováno famózním rozuzlením.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2013
EL CUERPO

Další z počinů moderní   španělské kinematografie přináší směsici   krimi, hororu i psychologického dramatu.

Po   počátečním seznamování s postavami nás   režisér Oriol Coronado několikrát lehce uvede   v omyl, aby nás ukolébal a navnadil pro hru   kočky s myší. V zápětí sladce můžeme   vykřiknout: no, teď už je mi to jasné! Jenže   omyl, režisér nás pouze ukolébá zdánlivě   zbytečnou střední částí, kde se mluví a   mluví a tak ani příliš nechápeme, proč je   nám předkládáno tolik nudných, zbytečných i   opakovaných informací. Možná se vloudí i   troška nudy, ale pomocí trpělivosti překleneme   i tuto pasáž a odtud se už pomalu dostaneme do   závěru, kde se vše zamotává ještě víc, až   nás režisér v samotném závěru překvapí   nečekanou pointou. Vše do sebe zapadne, západka   zacvakne a v úhledné krabičce dostaneme jeden z   nejhezčích dárků španělské filmové   produkce poslední doby.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2013
Ještě před zápletkovou atrakcí jsem byla   nucena čelit nechtěnému veselí nad snahou o   strohou profesionální autenticitu policejních   složek, která ve vyhrocených okamžicích   dokázala výkony vesměs nesympatických postav   vybičovat až k uměleckým hodnotám policejní   rekonstrukce na služebním videu. Fakt, že jsem   na konci mírně zvedla obočí, se tak stává   výraznou polehčující okolností v konečném   verdiktu, který nemá odvolání.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2013
Od samého počátku mě El cuerpo strašně   připomínal jiný španělský snímek La cara   oculta z roku 2011.Také tam se z ničeho nic   ztratila manželka a hlavním podezřelým za   zmizením byl záletný manžel.A také nás autor   celou dobu pěkně vodil za nos.To ale vůbec   nevadí,naopak jsem byl zvědavý,jak to vše   dopadne a natěšenost byla obrovská.
Jenomže   postupně jsem si říkal,jestli tu hru na mrtvou   připravila manželka,tak má neuvěřitelné,až   komické štěstí ve všech možných   situacích,stejně jako pomstichtivá Jennifer v   remaku Plivu na váš hrob.Takže moje hodnocení   neustále rapidně klesalo,aby v samotném   překvapivém závěru se opět vyšplhalo na   konečných 70 procent.
Na sobotní večer je El   cuerpo velmi dobrý film.Víc se mi líbilo La   cara oculta.V jednoduchosti je občas opravdu   síla.Tady těch léček a náhodných spojitostí   bylo opravdu zbytečně hodně.Musím se   přiznat,že jsem se i párkrát lekl.Dobrá   práce!
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Trpělivost růže přináší...
A to nejen divákovi při sledování Těla, ale i   aktérům tohoto příběhu. Ovšem, když mi   jedinou jakž takž sympatickou postavu (hlídače   v márnici) hned v úvodu přejedou autem, je to o   nervy... No dobře, tak se ještě dalo koukat na   tu milenku, ale ta byla stejně „na odstřel“.   Policejní vyšetřovatel byl ošklivej, blbej a v   uvažování jednoduchej (správnej policajt) a   navíc vypadal jak dědeček vraha Antony Chiqurha   z Tahle země není pro starý, těsně po   návratu z léčebny pro notoriky. Manžel byl   otrávený soužitím se srandistkou,   podnikatelkou jako řemen (to bych byl taky), ale   fandit mu nešlo, takové morální hyeně...   Navíc vyšetřování zdařile mařila   zavražděná, která zdrhla z boxu v márnici a   svému vdovci škodila, kudy chodila... No,   hrůza. Furt jsem si jen říkal kur-VAKY-anid,   proč na to vlastně koukám...

A BYL JSEM   ČÍM DÁL ZVĚDAVĚJŠÍ, jestli se můj   oblíbenec, ten hlídač, probere z kómatu.   Ovšem když ve finále zatčený mažel vzal   fízlovi kramle (a to i s pouty na rukou), byl   jsem i já pořádně otrávený - po 8 hodinách   (sledování filmu) taky už bylo načase :-). No   málem mě z toho klepla pepka...

Takže teď   v márnici rozepínám ten černý pytel, zalovím   uvnitř... a zpod mrtvoly vytahuji ... devět   hvězd! Od deset let staré mrtvoly ledových, jak   pomsta za studena (ta bývá nejlepší).

P.S.   PŘIZNÁVÁM SE - přihodila se mi   "nehoda" a já jsem v komentáři   spoileroval. Ovšem při tom jsem se inspiroval   duchem filmu, proto mě nekamenujte předčasně,   dokud tento film nezhlédnete – NIC TOTIŽ   NENÍ, JAK SE ZPRVU ZDÁ!
Ani ty spoilery...
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Tělo jako důkaz...
Jedné noci, v jednom městě, v jedné márnici,   se za záhadných okolností, ztratí tělo   bohaté podnikatelky Mayky. Hned na začátku se   dovídame, že ji zabil její mladý manžel. Ale   možná vše na nevěrného manžela nastražila   sama Mayka, a vůbec nemusí být mrtvá. Tělo   prostě chybí, a bez těla přece není důkaz!   Ale možná je vše úplně jinak. Hra na kočku a   myš může začít....
Tak tomu říkám   vymazlený thriller s prvky mystéria, celou dobu   člověk neví na čem je, a kde je vlastně   pravda? Závěrečné rozuzlení, a pointa je   nářez. Ale já věděl, že se mi Tělo (El   cuerpo) bude líbit, pač ho mají na svědomí   tvůrci snímků Sirotčinec a Los Ojos de Julia.   Navíc tu opět jednu z hlavních rolí hraje má   oblíbená Belén Rueda. Já byl spokojen, kdo má   podobný žánr rád, tak mu filmík doporučuju.   Za mě výborných 80% :-D

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53896minih53896Policejní kolt vzor 357 (1975) 
Police Python 357 n
minih104838minih104838Bez cenzury (2013) [TV pořad] 
Bez cenzury n
minih33873minih33873Ztracená jednotka (1966) 
Lost Command n
minih192168minih192168X. (2022) 
n
minih32866minih32866Brak (2002) 
Tři v tom, Jehličí n
minih84475minih84475Extinction: The G.M.O. Chronicles (2011) 
Extinction: The G.M.O. Chronicles n
minih43983minih43983Hvězdná brána: Návrat (2008) [Video] 
Stargate: Continuum n
minih40500minih40500Kletba bratří Grimmů (2005) 
The Brothers Grimm n
minih6411minih6411Divoká banda (1969) 
The Wild Bunch n
minih158115minih158115Backstage (2018) 
Backstage n


Hodnocení:n12345678910
Tělo (2012)Tělo (2012)Tělo (2012)Tělo (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10