Teď už dobrý (2001)

Teď už dobrý (Happy Now)
56.7 %
 
 

Happy Now

Další název: V pohodě / Náhlé štěstí

    Žánr: thriller / černá komedie
    Země: Velká Británie
    Délka: 96 min.
„Některé zločiny neuniknou potrestání, ať je pohřbíš jak chceš hluboko.“
Jenny Thomasové se splnil sen mnoha dívčích srdcí: stala se královnou krásy. A vůbec nevadí, že tím jejím "královstvím" je jen malé velšské městečko Pen-y-Wig. I tohle přece může být začátek, vykročení do velkého světa budoucí slávy a šoubyznysu. Nikdo ze zúčastněných ovšem netuší, jak tahle událost poznamená jejich životy. Chudák Jenny neví, jak krátké bude to její kralování. Ani její hrdý otec netuší, že darem, kterým odměnil svou úspěšnou dceru, zpečetil její osud. A o svých nešťastných rolích v budoucím dramatu už vůbec nemají páru ani dva teenageři Joe a Glen, kteří se zrovna kdesi na opuštěné silnici sjíždějí nějakou drogou, ani místní bezdomovec zvaný Plecháč. Jenže to, co je psáno ve hvězdách, se musí stát. A Jenny otočením klíčku ve svém novém autě odstartuje sled nezadržitelných, osudových událostí.
Celovečerní debut režisérky Philippy Collie-Cousinsové, která získala za svůj snímek The Deadness of Dad v roce 1999 cenu BAFTA pro nejlepší krátký film.

režie:
Philippa Collie-Cousins
 
 
hraje:
Ioan Gruffudd (Max Bracchi), Susan Lynch (Tina Trent), Om Puri (Tin Man), Emmy Rossum (Nicky Trent/Jenny Thomas), Paddy Considine (Glen Marcus), Richard Coyle (Joe Jones), Robert Pugh (Hank Thomas), John Henshaw (PC Pete Copsey), Jonathan Rhys Meyers (Mark Wraith), Alison Steadman (Bronwyn Race), Helen Gwyn (Sandy), Sioned Jones (Mary Thomas), Maria Pride (Sharon Marcus), Rachel Rice
 
 
scénář:
Belinda Bauer
 
 
kamera:
Richard Greatrex
 
 
hudba:
Dario Marianelli
 
 
střih:
John Wilson
 
 
zvuk:
Paul McFadden
 
 
koordinátor kaskadérů:
Tom Delmar
 
 
výkonný producent:
Neris Thomas, Paul Trijbits
 
 
producent:
Alison Owen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.