Duben
ohodnotit

Taxi

Žánr:
Země:
Rok:
1998
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
8.4.1999
„Adrenalin, testosteron a speed…Prostě pořádná jízda.“

Komentáře k filmu Taxi

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2021
Je dobré mať kamoša vo Farby-laky
Celkom v pohode oddychovka.   Celkom v pohode námet. Celkom   v pohode šrobík do hlavy,   ako sa mohol Mr. Émilie stať   policajtom. Chvíľami   vtipné, akčné, a aj bavilo.   Hviezdil však inšpektor   Gilbert s jeho nesmrteľnými   narážkami a hláškami   hlavne na Nemcov. Pamätný   bol aj jeho telefonát s   ministrom a nemala chybu   následujúca prestrelka, keď   si pomýlili ministrovo auto   so zlodejmi. Filmík pobavil
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2020
Musím se přiznat, že serii   těchto francouzských   komedií úplně   "ŽERU". Co se   týče děje je to správně   šílené a herecky je to   výborné. Samy Naceri je   krásně extravagantní   svéráz, Frederic Diefenthal   je neodolatelně roztomilý   ale absolutně nejlepší je   Bernard Farcy v roli vrchního   inspektora Giberta. Navíc to   má celé vynikající dabing.   Jasně není to žádné   umění, které by nasbíralo   otep cen na mezinárodních   festivalech ale je to super   oddechovka se spoustou (někdy   originálních) nápadů.
Masoks
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Pravděpodobně jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Tahle skvost názorně   ukazuje, že Francouzům jdou   nejlépe komedie . Tak moc   jsem si oblíbil hlavní   postavy, že jsem za jeden den   zkoukl ještě další dva   filmy s nimi. Zábavný   akční pribeh, který vás   prostě bude bavit.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2018

Aby taxikář Daniel   nepřišel o řidičák, je   nucen spolupracovat s mladým   policejním vyšetřovatelem   Émilienem na dopadení   německých lupičů. Stará   francouzská komediální   škola se ani tentokrát   nezapřela, byť se tady   ještě hodně drží na   uzdě. Humor, akce, pevný   scénář, rychlá kola a   letní městská atmosféra.   Snímek nemá ani hodinu a   půl, a je to dobře, neboť   není jediný náznak   zbytečného prodlužování a   naopak to pěkně odsýpá.   Neobvyklá dvojice se drží   zavedené charakterní   šablony. Policejní   vyšetřovatel, na kterého se   neustále lepí smůla a   taxikář, který se se svým   instinktem a zkušenostmi   nezadá s leckterým   detektivem. Takže jeden   smolař, druhý takřka   profesionál. To vždy   fungovalo a funguje to i   nadále.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2017
Již kultovní záležitost,   na níž i po dlouhých   letech, když sfouknu vrstvu   prachu, dokážu kromě   hereckého obsazení a místy   i jemného situačního humoru   oceňovat zejména nadhled a   schopnost alespoň vzdáleně   držet kontakt s realitou.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2016
Slušná akční komedie, kde   to od začátku pěkně   fičí. Sympatické osazenstvo   a slušné záběry z honiček   aut - 70%!
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.5.2016
Celkem nechápu úspěch   jakéhokoli dílu taxi série.   Stupidní dialogy,   nesympatičtí herci a nudný   děj. Ani u jednoho z filmů   jsem nevydržel do konce.   Vůbec se frantíkům komedie   přestaly dařit. Málokterá   má vtip.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Taxi
skvela akcna komedia,toto je   ten spravny francuzky   humor.velky adrenalin a ktomu   hlaska za hlaskou.a velmi sa   mi paci ten komisar na tom sa   dokazem pobavit vzdy.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Samy Naceri jako šikovnej   driver,co brázdí v   natuněný 406tce ulice   Marseille a má nejradši   zákazníky co mají naspěch.   A ty jsem měl já taky   nejradši,protože ten   ušmoulanej Peugeot konečně   vypadal trošku k   světu...francouzi ty komedie   umí a tohle byla zábava   --->80%
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.8.2012
Nejlepší je Gibert a Alain,   ten víc perlí až v   dalších dílech. Mnohé   vtípky se stále opakují   (radar); občas mi hudba   přijde mimo souvislost s   obrazem. Že by Petra byla až   taková krasavice - nemají   Frantíci nebo někdo okolo   krásnější herečky? Lilly   mi přijde hezčí.
Přesně ten film, na   který se jednou za čas   kouknu, ale nahrát si ho -   škoda placky.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Když se to tak vezme,   tenhlefilm je vlatně   strašná kravina. Ale má   plno dobrých gagů a   vtipných situací, což vede   k dobré zábavě. I na   evropské multinárodní   půdě se dá natočit   koukatelný akční film.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Jak se dostat od rozvozu pizzi   až k závodům?Jednoduché   chce to umět točit volantem   a pomoct nešikovným   policistům.Skvěle,humorné   ale taky dost přehnané.
Petr406
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Skvělá akční komedie
Jednoznačně nejlepší díl.   V hlavní roli upravený   Peugeot 406...film je   nadupaný rychlou jízdou,   vtipnými hláškami, ale   hlavně děj neztrácí   šťávu, od začátku do   konce se pořád něco děje.   Pro milovníky tuningu a   rychlé jízdy rozhodně   doporučuji :)
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Příjemná pohodovka,   zasmějete se a poměrně si   to i užijete. Takový Rychle   a zběsile po francousku :).   Film jsem viděl již   několikrát a ostatní díly   bych také neházel do koše,   spíše naopak, některé jsou   i lepší než-li tento první   díl.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2011
Tuhle věc už jsem pěkných   pár let neviděl. Je pravda,   že po prvním shlédnutí   kdysi před lety jsem byl   podstatně nadšenější, ale   i dnes jsem se bavil docela   dobře. Snímku v mých   očích částečně škodí   asi jakási „serióznost“   zpracování. Tedy ne, že by   to byl nějakej vážně   myšlenej akčňák, ale do   ztřeštěnosti dalších dvou   pokračování mu chybí   opravdu hodně. Což považuju   za mírnej zápor. Ale i tak   je to chvílema celkem sranda.   Protože Diefenthal jako   policajt Emil je zkrátka   dokonalej prototyp   poldy-dementa. Jeho genialita   vynikne obzvláště před a v   „Krýgrově“ servisu.   Potenciál Daniela je sice   využit takřka na maximum,   ale jeho „taxík“ dostane   odpovídající prostor až v   následujících dílech, což   je docela škoda. Potěšila i   přítomnost Marion   Cotilllard, na níž se   opravdu dobře kouká, i když   jiný smysl její role opravdu   nemá, vzhledem k tomu, že   vlastně stále jenom čeká,   až se její Daniel   vrátí…Největší slabinou   je pak pro mě (při vší   úctě k Bessonovi) ale   scénář. Četné dialogy   mezi ústřední dvojkou   fungují dobře, ale   „Mercedesový gang“ a jeho   začlenění do příběhu (+   zmatené „akce“)mě   příliš nepřesvědčil.   Naproti tomu dopadení stojí   docela zato. Nostalgie sice   často zkresluje můj názor,   ale v tomto případě se   nakonec přikláním k   nižšímu hodnocení, i když   je to asi tak na 75%. Více mi   sedí to notně ujeté   pokračování.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Opravdu úžasná komedie   plná vtipných scének,   adrenalinových jízd autem,   skvělé muziky. Pobaví nejen   mužskou polovinu diváků.   Rozhodně patřím mezi ty, co   se na tento film s chutí   podívají klidně dvakrát do   roka. Podívaná, která   neztrácí švih.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Francouzská komedie   jednoznačně nejlepší byl   právě tenhle první díl.   Poslíček Daniel se stane   taxikářem s jeho vytuněným   vozem a do cesty se mu dostane   nemotorný nešikovný   Emilien. Slibná dvojce   zaručuje zábavu od začátku   do konce.
fadomo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Film není nic jiného než   šíleně dlouhá a trapná   reklama na Peugeot. Ani   vtipné, ani napínavé, ani   prostě nic. O   "dvojce" škoda   mluvit, to je ještě větší   hnůj...
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Výborná komédia, ktorej   celý obsah sa krutí okolo   žartovného taxikára a jeho   super-auta. Vtipné hlášky a   zábavné dialógy,   vynikajúce filmové triky a   scény, to všetko je plusové   v tejto vynikajúcej komédii,   nehovoriac o skvelej   atmosfére pri jej sledovaní.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Francouzské akční komedie   si v ničem nezadají se   svými americkými   konkurenty. Taxi je tomu   příkladem. Nápad vskutku   originální a na tehdejší   možnosti i výborně   zpracovaný. Třešničkou   na dortu je hudba, kterou   produkovali nejlepší   francouzští DJ's. Taxi je   prostě film na odreagování   se...
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Taxi je velmi vydařená   komedie,které francouzi   odjakživa vědí.Obsazení je   velmi slušné,Daniel je   řidič rýchlyho auťáku a   Emilien je tak neschopnej   udělat řidičák,že se ho i   vlastní učitel při jízdě   bojí.K tomu se mu ještě   líbi Petra,policistka na   kterou údajně tenhle babrák   nemá.Povedl se tu humor i   akce,co víc si přát.
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Bezvadná komedie ve které se   nejen rychle jezdí, ale také   se u ní divák od srdce   zasměje a blbobst vrchního   inspektora tu nemá hranice.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2009
"Trošku"   rychlejší taxikář a   totálně neschopnej policajt,   který honěj bandu zlodějů   - o tom je v podstatě celej   film. Nechybí humor, akce,   ani napětí - dávám   desítku.
Defied_Master
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Francouzské akční komedie   si v ničem nezadají se   svými americkými konkurenty.   Taxi je tomu příkladem.   Nápad vskutku originální a   na tehdejší možnosti i   výborně zpracovaný.   Třešničkou na dortu je   hudba, kterou produkovali   nejlepší francouzští DJ's.   Taxi je prostě film na   odreagování se...
Llewelyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Taxi je dost   ulítlý...Nesympatičtí   Francouzi, do toho ješte   nesympatičtější Němci a   vše to korunuje trapnej   komisař a taxikář slizkého   zjevu..Mockrát jsem se   nezasmál, ani jsem   křečovitě nesvíral opěrky   na křesle a ani mě   nedostával rychlá jízda a   nadupaná kára...Při   honičkách jsem sledoval   krásy města Marseille a   hodiny kdy tomu bude   konec..nebyl ani zpoloviny tak   brzo jak bych si přál...
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Taxi
Komedie, které nechybí vtip   ani akce. Danielův Peugeot je   fakt super kára se vším   všudy, kterou bych chtěl   mít doma. No a právě   akční scény z taxíku jsou   bravůrně natočené. Dále   se mi líbilo, jak se Daniel s   Émilienem skvěle doplňovali   při akci, které je tu   dostatek. Vrchní inspektor   Gibert je správně potrhlý   chlápek. Hodně jsem se   zasmál, když Daniel   projížděl úplně v klídku   mezi policejními radary   velkou rychlostí. A nebo,   když si dával závod s těmi   gangstery a pak je ještě   provokoval.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2009
Začátky Emiliána a Petry,   Daniela a Lily. Daniel se   stává z roznašeče pizzy   taxikář. Hlavně ten   komisař Gibert se vůbec   nemění. Pořád stejně   praštěnej.
JanaOss
Hodnocení:
Přidáno: 7.1.2009
Superpodívaná - velmi   schopný řidič a technik,   který si vytvoří auto snů   nejednoho mladíka či muže a   umí s ním kousky, které by   každý chtěl umět. A není   to jen jeho perfektní   řidičské umění, co vás   přiková k obrazovce. Je to i   jeho smysl pro humor- o   humorné chvíle není v tomto   filmu mouze. K tomu policista,   který má sice mozek   nejlepšího vyšetřovatele,   ale neumí řídit. Z těchto   dvou se zpočátku   nedobrovolně, stane velmi   dobrá dvojka, která se   doplňuje v humoru i v akci.
PeSko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2008
Naozaj podarená komédia, čo   sa o jej pokračovaniach až   tak nedá povedať :-(
Ale to o pokračovaniach   platí všeobecne
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Hodně povedená akční   komedie z dílny Luca Bessona.   Film nám hlavně ukazuje, že   policajti jsou opravdu   neuvěřitelně blbý a já se   u toho bavil.
Lilly
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2007
Tenhle filmek už sem viděla   tolikrát, že už se to ani   nedá spočítat, ale   pokaždý se u toho děsně   nasměju, protože těch   hlášek a vtipných situací   je tam prostě hafo..kdo má   třeba špatnou náladu nebo   se jenom nudí, tak určitě   doporučuju tenhle film,   aspoň mě vždycky zvedne   náladu a tak nějak nakopne,   opravdu KOMEDIE s velkym   "K" :)
Didinka
Hodnocení:
Přidáno: 6.9.2007
Jo, líbilo se mi to. Ale s   tím jsem počítala už od   začátku, jako by   "francouzká   komedie" byla záruka   dobré zábavy. Trochu mě   zklamala sem tam hluchá   místa, kde bych očekávala   větší spád, ale klidně to   tvůrcům prominu. Protože mi   Samy Naceri připadá děsně   sexy, prominu jim vlastně   cokoliv.
Renie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Film se mi moc líbil. Bylo to   svižný, akce střídala akci   a taky jsem se u toho   nasmála. Vřele doporučuji   ke schlédnutí.
bandri
Hodnocení:
Přidáno: 2.5.2007
Jak by to dopadlo?
Jak by to doapadlo asi u nás   v ČR, kdyby takhle rychle   někdo jezdil. U nás je sice   všeobecně známo, že   policie se dá podplatit vždy   u všude, ale tohle by byl na   naše strážce zákona silný   oříšek. KAždopádně   taxikář je mistr v rychlé   jízdě, a kamarád policista   spíše takový ňouma. Kdo   jste to nerviděli, a chcete   se pobavit, určitě se   podívejte.
Vanous
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Prvni ze serie Taxi. Francouzi   proste komedie umi, o tom neni   zadny pochyb. Netradicni   pojeti komedie, kdy hlavni   postavou deje je blby policajt   a typek co nade vse miluje   svoji nabusenou karu. Uzasne   hlasky, ktere musi rozesmat   kazdeho. Daniel proste umi.
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Velice slušná adrenalinová   komedie, která rozesměje   dokonce i opakovaně. Je   vtipná i originalní, což se   o jejich pokračováních už   říci nedalo. Má sice   slabší momenty, ale   naštěstí jich není tolik   takže je můžu častečně   ve výsledku přehlížet a   dat Taxi důstojné hodnocení   8
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2007
1 díl řady taxi bych   řek,že je průměrný,ale i   tak se nudit nebudete.Hláška   (foto,foto) je   bezkonkurenční a vřele   doporučuji provést v praxi   :)
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2006
Příjemná komedie se   sympatickou dvojkou v hlavní   roli. Bláznivé, ale celkem   vtipné. Mimochodem - všimli   jste si někdy ve   francouzském filmu auta jiné   výroby než francouzské?
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2005
skvela podivana.nechybi napeti   naka ta strilecka a sranda.
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2005
Mam rad rychle auta a vsetko   okolo nich. A takisto aj tento   film. Cely film ma dost velku   rychlost a ostava mu to az do   konca. A to je super...
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Francouzský film Taxi je   velice povedený experiment -   neznám žádný podobný   film, ve kterém by se tak   dbalo na rychlou jízdu a   stejnou dávku inteligentního   a zajímavého příběhu. No   a ta Danielova kočka tomu   dodává šťávu, zvlášť   ty její povedené hlášky...   fakt stojí za to.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih52271minih52271Hvězda severu (1982) 
L'étoile du Nord n
minih23044minih23044Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 
The Shawshank Redemption n
minih143578minih143578Turbotarantule: Láva poraženým (2015) [TV film] 
Lavalantula n
minih47914minih47914Max Payne (2008) 
Max Payne n
minih47679minih47679Postal (2007) 
Postal n
minih36815minih36815Smrtonosná past 4.0 (2007) 
Live Free or Die Hard n
minih166601minih166601Život je hra (2018) [TV seriál] 
Život je hra n
minih72017minih72017Hra o trůny (2011) [TV seriál] 
Game of Thrones n
minih49254minih49254Přízraky z Roanoke (2007) [TV film] 
Wraiths of roanoke / Lost Colony n
minih64716minih64716Už od ráje (1987) [TV inscenace] 
Už od ráje n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Taxi 5 (2018)

 Taxi 5 (2018)
Taxi 5 n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Francie
Režie: Franck Gastambide

(pokračování)

Taxi Brooklyn (2014) [TV seriál]

 Taxi Brooklyn (2014) [TV seriál]
Taxi Brooklyn n
 
Žánr: akční / komedie / krimi / drama
Země: Francie
Režie: Frédéric Berthe, Gérard Krawczyk, Alain Tasma

(pokračování)

Taxi 4 (2007)

 Taxi 4 (2007)
Taxi 4 n
T4xi
Žánr: akční / komedie
Země: Francie
Režie: Gérard Krawczyk

(pokračování)

Taxi (2004)

 Taxi (2004)
Taxi n
 
Žánr: komedie / akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké / Francie
Režie: Tim Story

(remake)

Taxi 3 (2003)

 Taxi 3 (2003)
Taxi 3 n
 
Žánr: komedie / akční / krimi
Země: Francie
Režie: Gérard Krawczyk

(pokračování)

Taxi, taxi (2000)

 Taxi, taxi (2000)
Taxi, taxi n
Taxi 2
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Gérard Krawczyk

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

52 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

17 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

7 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

2 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10