Táta lump (1993)

Táta lump (Father Hood)
64.8 %
 
 

Father Hood

Další název: Mike Hardy; Otec vagabund (SK)

    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 4/1994        
    Délka: 94 min.
„Jack utíká se svými dětmi ze sirotčince s policií v patách...“
Jack Charles živící se drobnými krádežemi a podvůdky má dvě děti, ale nikdy se o ně příliš nestaral. Když zemřela jejich matka, dostala se starší Kelly do ústavu Bigelow, známého tvrdým režimem, a mladší Eddie k pěstounům. Právě ve chvíli, kdy má jít Charles do vězení, protože okradl nejen obchodníka s drogami, ale také policistu, který případ vyšetřoval, obrátí se na něj Kelly, trpící špatným zacházením v domově, s prosbou o pomoc. Znechucený Jack má však svých starostí dost a nechce mít s dětmi nic společného. Chystá se totiž do New Orleansu za dalším nepříliš legálním kšeftem. Ještě před tím se však seznámí s praktikami zaměstnanců Bigelow a uvědomí si, že mu osud rodiny není lhostejný. Rozhodne se vzít děti sebou do New Orleansu. Vedení ústavu Bigelow, které se obává prozrazení svých nečistých praktik však proti Jackovi zahájí štvavou kampaň. Po stopách Jacka a dětí se vydává FBI a třicet policejních jednotek.

Zdroj: Nova

režie:
Darrell Roodt
 
 
hraje:
Patrick Swayze (Jack Charles), Halle Berry (Kathleen Mercerová), Sabrina Lloyd (Kelly Charlesová), Brian Bonsall (Eddie Charles), Michael Ironside (Jerry), Diane Ladd (Rita), Bob Gunton (Lazzaro), Adrienne Barbeau (Celeste), Georgann Johnson (soudce), William Bumiller (Travis), Vanessa Marquez (Delores), Martha Velez (paní Carterová), Ray DeMattis (právník), Josh Lucas (Andy), Marvin J. McIntyre (hubený chlap), Charlie Picerni (bodyguard), Kamar de los Reyes (drogový dealer), Scott H. Eddo (detektiv), Jeffrey J. Dashnaw (bodyguard), Kane Hodder (řidič autobusu)
 
 
scénář:
Scott Spencer
 
 
kamera:
Mark Vicente
 
 
hudba:
Patrick O'Hearn
 
 
kostýmy:
Donfeld
 
 
střih:
David Heitner
 
 
zvuk:
Bayard Carey
 
 
produkce:
Nicholas Pileggi, Anant Singh, Gillian Gorfil
 
 
titulky-česká verze:
Alžběta Rejchrtová
 
 
dabing:
Zdeněk Mahdal (Jack Charles), Nikola Votočková (Kelly Charlesová), Michal Bürger (Eddie Charles), Václav Knop (Lazzaro), Alexej Pyško (Jerry), Bohuslav Kalva (právník), Martina Menšíková (Kathleen Mercerová), Jaroslava Obermaierová (Rita), Libor Terš, Martin Velda, Miroslav Středa, Zdeněk Hess, Renáta Doleželová, Radovan Vaculík, Regina Řandová, Kateřina Pospíšilová
 
 
II. režie:
Charles Picerni
 
 
koordinátor kaskadérů:
Charles Picerni
 
 
výprava:
David Barkham
 
 
kaskadér:
Gary McLarty, David Lea
 
 
vedoucí výroby:
Jeffrey Chernov, Richard H. Prince
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.