Duben
ohodnotit

Tanec s vlky

Dances With Wolves

Další název:
Tanec s vlkmi (SK)
Rok:
1990
Délka:
181 minut
Premiéra v ČR:
6.6.1991
„Western o muži, který hledal smrt a našel sám sebe. Americký film vyznamenaný sermi Oscary.“

Komentáře k filmu Tanec s vlky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2020
Tady se nedá mnoho napsat.   Tohle je v podstatě dokonalý   film jakých není mnoho.   Strhující vyprávění   kterému se nedá vůbec nic   vytknout a ta sprška Oscarů   co ho ověnčují je tady (na   rozdíl od některých jiných   filmů) zcela na místě. Je   zajímavé že zatímco se   některé filmy zdají být   nekonečné tady si člověk   ani nestihne uvědomit že se   dívá na tříhodinový film!   Směle bych tenhle film   zařadil do
"top   twenty" nejlepších   filmů světové   kinematografie.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Tohle je vyprávění a pokud   máte chuť slyšet   vyprávění, je Tanec v vlky   snímek, který má co říct   kdykoliv a komukoliv, kdo   trpělivě naslouchá.
kockaleta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2016
super film
Autentický film z americké   historie. A je to jeden z   mála dlouhých filmů, ve   kterých má ta délka smysl.   Skvělý příběh. Film se   snaží ukázat všechno tak,   jak to v době kolonizování   ameriky skutečně bylo, a to   se mi líbí.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2015
První film, který jsem s   Costnerem viděl a který mě   nadchnul. Není moc míst z   americké historie, co se   dají dobře zfilmovat. Jako   by si američani chtěli   napravit reputaci za   vyhlazování indiánů. Ale   přátelství a pochopení   mezi domorodci a vysloužilým   vojákem stojí za   shlédnutí.
Tlustik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2013
Film je mou srdeční   záležitostí. Bohužel   musím dát jen deset   hvězdiček, nemohu totiž   dát jedenáct :-)
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Nádherný snímek ke kterému   už vše řečeno   bylo.Krásná   kamera,hudba,příběh,výborn   í   herci!Dojemné,drsné,reálné   .Takový klenot se netočí   každý den!!
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Kevin Costner a jeho citovka,   tak bych pojmenoval jeho   režijní debut, v kterém se   předvedl ve velkém stylu.   Silný inspirující příběh   dřívější doby nás   všechny poznamenává a   zanechává v nás co si   velkého a nesmrtelného. Film   jsem naposled viděl jako   malý a chtěl jsem si ho   oživit a stále mi to přijde   jako kdybych ho viděl   poprvé, protože tohle je   snímek co vám rozbuší   srdce a snažíte se   nadechnout a stále vám to   nejde. Byl i moment co mi slzy   tekly a cítil se jako muž   tančící s vlky.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Neskutečně poutavá   záležitost,která během   tří hodin nenudí ani   minutu. Herecký a   režisérský koncert Kevina   Costnera a vynikající výkon   ,,kopajícího ptáka´´   alias Grahama Greena. Kevin   Costner už měl za sebou   nejeden natočenej snímek,ale   troufám si tvrdit,že právě   tato záležitost jej učinila   pravou holywoodskou star.   Nádhernej film o nalezení   nové životní cesty,která   nám byla parádně   předložena ve velmi   dojemném příběhu a já   opravdu nemám za co ubírat   na hodnocení --->100%
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Pred Juhom smer západ
Keď vidím pri nejakom filme   plno Oskarov, idú po mne   zimomriavky. Nie však z   očakávania, ale zo strachu,   že budem trpieť. Už viac   skúsenosti. Tanec s vlkmi som   videl len teraz, čo je asi aj   hanba. Nebol zlý, ale aj tak   si myslím, že je dosť   preceňovaný. Už tá jeho   samovražená misia, kde byť   južanský generál, tak za   tú presnú mušku by si   vojaci viac   "užili", keby sa   zachránili, ako potom v   zajatí u Severanov. Akési   príliš patetické. Ďalej   dosť zvláštneho konania.   Ako byť tak dlho sám v   pustine, keď očividne pomoc   neprichádza. Zbližovanie s   Indiánmi, ktorí by si z jeho   pozostatkov určite skôr   urobili luxusné ozdoby. Jeho   nešikovné pády a pokusy o   vtip pôsobili skôr trápne.   A najhoršie je to extrémne   rozlišovanie čistí a   nevinní Indiáni a   krvilačné biele beštie. Ok.   A dosť hanenia. Plusy   prevažujú. Elitná kamera a   fakt ten Costner ten film v   konečnom dôsledku dobre   spravil, i keď chvíľami   troška zdĺhavo. Krásna   Južná Dakota. Pekné   ľudské zbližovanie. Celkom   dobrí herci, hlavne   Pästička tu pekne pasovala.   A tie body za tú zlatú   sladkú romantiku, ktorú ja   rád a ešte s celkom happy   endom, kde láske nič   nezabráni. A nakoniec to   najlepšie nakoniec a to   scény s vlkom, nádhera
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Jedinečný kousek z   herecko-režisérské dílny   Kevina Costnera - nádherně   lidský příběh zasazený do   nádherné krajiny, ale   smutné a těžké doby.   Určitě není náhoda, že   tenhle poetický příběh   plný "indiánské"   romantiky, ale i drsné   reality, posbíral tolik   ocenění... Prostě film, u   kterého mi (naprosto   vyjímečně) nevadila ani   jeho dlouhá stopáž.
Zimmy871
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2012
Pro mě osobně strašně   přeceňované dílo. Ačkoliv   splňuje všechny parametry,   které mě zajímají jako je   samota, beznadějnost, strach,   naděje a dobrodužství, tak   všechno tam bylo, ale jako   prázdná láhev od piva. Pivo   jde cítít, ale uvnitř nic   není. Po vizuální stránce   je to ale dokonalé.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2011
TANEC S VLKY

Velmi působivý film.   Marně přemýšlím, čím to   je. Náměty o poznávání   života indiánů a jejich   zvyků, nebo námět o   životě bělocha mezi   indiány už byl použit ve   více filmech, ale Tanec s   vlky je vážně hodně   zvláštní. Na to, že má   dlouhou stopáž, ani chvíli   nenudí, záběry krajiny jsou   nádherné a nijak nezdržují   spád filmu. Kevin Costner je   sympaťák, který se do této   role mimořádně hodí. Film   poskytuje ale i hodně   námětů na přemýšlení -   o právu silnějšího, o   právu na podmanění si   přírodního bohatství, o   vlivu nové, rádoby lepší a   vyspělejší kultury…   Přitom i když se vám zrovna   nechce přemýšlet o tak   důležitých otázkách,   přesto se na ten film dá jen   tak tiše a němě koukat a   unášet se příběhem   poručíka Dunbara. Film ani   po letech od premiéry   neztratil nic ze své   nevšednosti. K.Costnerovi se   prostě povedl na jedničku a   plným právem si zaslouží   takové vysoké hodnocení.   Určitě nelze jinak než film   doporučit. Myslím, že se   dokáže zalíbit širokým   vrstvám, že si prostě   každý divák v něm najde   něco krásného a   pozitivního, co nás dokáže   obohatit. Škoda, že se   K.Costnerovi už nepodařilo   tento film překonat. Ale   jednička může být jen   jedna a Ten, co tančí s vlky   jednička prostě je.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Píše se rok 1863, poručík   John Dunbar je voják na   straně Unie ve válce Severu   proti Jihu. Zrovna se vrátil   z polního lazaretu zpět na   frontu. Tento muž vyčerpaný   válkou se rozhodne svůj   život skončit, jenže při   téměř sebevražedné   jízdě se mu nic nestane a   ještě vyburcuje své   spolubojovníky k   rozhodující zteči. Je   vyznamenán a dostává   možnost být přeložen kam   si jen řekne – on si   vybírá pevnost Fort Sedgwick   na samé hranici bílé   civilizace. Když se dostává   na místo, zjišťuje že ona   „pevnost“ je jen   polorozpadlá opuštěná   bouda, to však Dunbarovi   docela vyhovuje a stále   čeká na posily, ty však   nepřicházejí. Poručík se   pomalu sbližuje se   samotářským vlkem i svými   sousedy – kmenem Siouxů.   Začátky jsou těžké,   občas lehce humorné, ale   nakonec si k sobě nacházejí   cestu a tak začíná   neobvyklý příběh plný   přátelství, romantiky i   každodenního boje o   přežití, John na svojí   „pevnost“ pomalu   zapomíná, ale Unie na ní   nezapoměla…
Režijní prvotina Kevina   Costnera Tanec s vlky je   spíše dobrodružnou   romantickou podívanou v   kulisách stále ještě   „divokého“ Západu než   klasickým westernem, ale je   to jedině dobře, krásnej   příběh o netypickém   přátelství bílého muže s   kmenem „divochů“ je   opravdu povedenej, stejně   jako postupný sbližování s   divokým vlkem (kterej je   prostě úžasnej:-). Tohle   že mělo tři hodiny? Nějak   jsem si ani nevšimnul,   tipoval bych to tak na   polovic, což ukazuje jak moc   mě tahle věc okouzlila a   přestože po nedávným   osvěžení paměti v podobě   shlídnutí Vodního světa   musim konstatovat že je to   fajn film, proti tomuhle   dílku je to jenom nepovedený   béčko. Krásnej příběh,   povedená hudba, skvělí   herci – obzvláště Graham   Greene a Mary McDonell,   dokonale fungující chemie   mezi Tančícím s vlky a   Stojící s pěstí a vlastně   i konec, kterej je sice jenom   poloviční happyend, ale   lepší než žádnej, čehož   jsem se naštěstí mylně   obával. Krásný je už jenom   pozorovat běžnej život v   indiánské vesnici, tedy   běžnej život „divochů“   a srovnat to s chováním   „civilizovaných“ vojáků   Severu…
Tak jsem se   zase zbavil jednoho ze svých   hříchů, kterým byla   neznalost tohoto krásnýho   filmu…
dobes.pavel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Tanec s vlky
Fantastický dramatický   western, který i přes trochu   delší stopáž necelých 3   hodin, budete po celou dobu   hltat plnými doušky.   Výbornou westernovou   atmosféru podtrhuje   nádherná a divoká příroda   a její indianští   obyvatelé, kteří jsou   nuceni čelit nájezdům   bělochů, ale i různým   vlivům počasí. Film je   drsný, přesto ale krásný.   K tomu všemu se ještě   přidává výborný příběh   bílého muže, který se   postupem času začleňuje do   indiánské kultury, učí se   jejím zvykým a snaží se   žít jejich životem.   Jednoduše řečeno film   tvoří jeden dokonalý celek.
helmir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2010
Viděla jsem to několikrát v   originále, s dabingem, se   zvukem i bez něj. Skvělá   kamera, skvělý scénář,   skvělá hudba a skvělé   herecké výkony. Kevin a Mary   působili dohromady   opravdově. Trvá tři hodiny,   které stojí za to. Pravda ,   že je všechno černobílé,   ale i tak v snesitelné   míře. Chvílemi vtipné,   chvílemi dramatické,   chvílemi akční, chvílemi   romantické až dojemné. Film   je prostě skvělý hlavní   chod, který můžu jíst   několikrát a jeho chuť je   vyvážená a neomrzí.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Co mne zarazilo, je uvedení   žánru filmu. Western, to   bych připustila, ale komedie,   to snad ne? Pak malou   připomínku k obsahu filmu.   Dunbar není zajat, když se   chystá ke svatbě, ale   nějakou dobu potom. Svatba   proběhne v klidu a míru,   svatební noc se koná a nic   ji neruší. K tomu, že film   je úžasný, opravdu není co   dodat a stejně, jako jiní, v   něm vždycky najdu něco,   čeho jsem si předtím   nevšimla. Ale za zmínku   stojí hudba, ta je   nádherná, nádherná,   nádherná... Ještě jedna   připomínka. Stojí s pěstí   indiáni neunesli, když byla   dítě. Indiáni ji NAŠLI,   když se schovala po masakru   své rodiny jiným   indiánským kmenem.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Costner nebo Kostner
Velice dobrý film, na který   se dá dívat i po letech,   Costner jako režisér,hlavní   herec,to dobře zvládl.Ne   vždy se přihodí, že se to   podaří, natočil i   propadáky a kraviny.
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Nádherný snímek z období   americké občanské války.   Lze jen vyjádřit souhlas s   názory, že zde Kevin Costner   překonal sám sebe jak herec,   tak jako režisér, a   vytvořil vynikající dílo   lišící se od ostatních v   tomto žánrů. Rád bych   osobně vyzdvihnul výkon   sympatického Grahama Greene   (Kopající pták). Filmu lze   skutečně vytknout snad jen   ono vzpomenuté příliš   černobílé vidění v   posuzování bílých a   rudých.
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Troufám si říct, že se   jedná o jeden z nejlepších   westernů a filmů vůbec.   Fascinující film od A do Z,   který je téměř nezbytné   shlédnout na filmovém   plátně, tam se jeho síla   projeví naplno. Rozhodně   nejlepší filmový počin   Kevina Costnera coby   režiséra i herce. Bohužel   jeho další díla se tomuto   ani zdaleka nepřiblížily.
Strelec1964
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2010
není co dodat
Jedem z filmú, který byl   opravdu revoluční. Dva   filmy, které jsou pro svúj   celkový rozměr   nebodovatelné, Tanec s vlky a   Statečné srdce. Zde 10 bodú   nestačí. Je to proste FILM.
scorpiontom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Film ve kterém Kevin Costner   zazářil nejen jako herec,ale   hlavně jako   režisér.Skvělí film,který   stojí zato zkouknout   vícekrát než   jednou,pokaždé objevíte   něco nového.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Nevim........
......ale opravdu nevim,co k   tomuto slavnemu oscarovemu   westernu napsat.
Myslim   si,ze uz tu temer vsechno   muselo byt receno v predeslych   komentarech.
Ale prece   jen tento maly filmovy zazrak   musim pochvalit,to bych si   neodpustil.
Kevin   Costner me tu prekvapil,no   samozrejme svou vyborne   zahranou hlavni   roli.........ale take jako   reziser.
Kdyz jsem   potom,zjistil,ze to bylo v   jeho rezii,muj obdiv k nemu   jeste vic vzrostl.
Kdyz   jsem to videl poprve,tak se mi   to samozrejme hned   zalibilo.....ale az kdyz jsem   to videl vicekrat,tak jsem si   teprve zacal uvedomovat,jak je   to precizne natocene.
Musim rict,ze tento film   patri mezi moje nej....
A ten kdo ho snad jeste   nevidel,tak at se na nej   rychle podiva a co bude jeste   lepsi......radsi vickrat.
Musim dat 10.Jinak to snad   ani nejde.
lidri10
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Tanec s vlky
Kevin Costner jako voják,   který má sám základnu v   blízkosti indiánských   kmenů! Zpřátelí se s těmi   hodnými, kteří svádějí   bitvi se sousedními indiány,   kteří je neustále   napadají! Ale po vyhlazení   nepřátelského kmene   nastává daleko větší   problém pro indiány a tím   je nástup vojenské síly na   jejich území! Jeden z   nejlepších filmů všech   dob!
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Tanec s vlky není rozhodně   klasický western.Costnerovi   se povedlo na filmu vykreslit   Indiány tak,jak si je   představuji.A úplně jinak   než jsme byli zvyklí na   Vinetoua za komunistů.Prostě   jako lidi s odlišnou   kulturou,kteří jsou   technicky zaostalí,mající   své kladné a záporné   vlastnosti a s jazykovou   bariérou.Tříhodinový děj   nepostrádá napětí,tempo a   myšlenku.Zasloužení   Oscaři!
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Snad jeden z nej westernů   parádní příběh skvělá   příroda skvělé herecké   představení užas nad tím   co se povedlo natočit top 10   jinak to snad ani nejde   označit paráda
remky3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Asi jeden z nejlepších   výkonů Kevina Costnera. Na   ten film jsem koukal 7x a   pořád bylo co objevovat.   Nijak jinak nedokážu   vyjádřit prožitek tohoto   filmu, než slovem   "skvostné".
Hugin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Kevin Costner je rozhodně   lepší režisér než herec,   i když i v této oblasti   občas šlápl vedle, jeho   snímky Tanec s vlky a Krajina   střelců snesou ta   nejpřísnější měřítka.   Jelikož je běžný život   domorodých obyvatel Ameriky   na filmovém plátně tak   říkajíc „pole   neorané“, slušela by   snímku minimálně o hodinu   delší stopáž. Především   scény z poklidného života   indiánské vesnice, které   mě zaujaly daleko více než   dějově nabité sekvence,   mohly dostat daleko více   prostoru. Mimo nesporné   filmové kvality, režie,   kamera, hudba atd., jsem   ocenil i některé, pro   někoho možná nepodstatné   detaily. Především fakt,   jeden za všechny, že   indiáni mluví svým jazykem   a ve filmu jsou použity   titulky, což není u   amerických filmů, kde   anglicky mluví i   mimozemšťané, příliš   obvyklé. To ovšem platí pro   originální verzi a ne pro   jednu z variant českého   dabingu, kde pro změnu mluví   všichni česky. Snímek je   také jednou z mála výjimek,   který svým zpracováním   překonal literární   předlohu a to zcela s   přehledem. Do dnešních dnů   se bílí Američané   nevyrovnali se svou minulostí   a toto je jeden z mála   amerických filmů se   seriózním pohledem, bez   předsudků, na původní   obyvatelstvo. Být film   natočen např. v padesátých   letech, skončí režisér s   celým štábem na černé   listině. Objektivně lze snad   filmu vytknout pouze jednu   věc, a to příliš   černobílé vidění, kdy   proti sobě stojí, veskrze   hodné „lidské bytosti“ a   do morku kostí zkažení a   špatní běloši. Když si   ovšem vzpomenu na nekonečnou   řádku amerických westernů,   ve kterém sloužili indiáni   jako zhmotnělé zlo, je tento   pohled zcela na místě.   Bohužel, Kevin „Ten který   tančí s vlky“ Costner,   dalšími projekty nenavázal,   s jednou výjimkou, na takřka   fenomenální úspěch svojí   režisérské prvotiny a   pochybuji o tom, že se tak   stane někdy v budoucnu. Howg,   domluvil jsem.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Na prvý pohľad pomerne dosť   dojímavý western. Kevin   Costner tu tiež odviedol   svoje, podal tu svoj   najlepší herecký výkon.   Dej tohto amerického westernu   je napínavý, dramatický a   pútavý, pripadá mi skôr,   ako by sa tu opisoval nejaký   skutočný príbeh o vojakovi.   U mňa sa tento film zaraduje   medzi moje najobľúbenejšie.
Lima
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Môj najoblúbenejší film.   Kiežby takí ľudia aj   existovali ako hlavná   postava......
Tentofilm   má všetko, čo náročný   divák očakáva. Príbeh a   dušu.
roman.no
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Mám rád plnokrevný filmy s   příběhem, kde charaktery   pracují. Tvůrce má tvořit   a John Dunbar a jeho   indiánský kamarád mi   připravili příjemné   chvíle.Tento film je pohádka   v tom nejlepším slova   smyslu.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2008
Kevin Costner se tímto filmem   vlastně chytil do vlastní   pasti, neboť nasadil sobě   tak vysokou laťku, že je   téměř nemožně ji   překonat. Tu laťku nasadil   nejenom sobě ale i ostatním,   neboť tenhle film skutečně   představuje vrchol ve svém   žánru. Hluboce lidský   příběh, podmalovávaný   nádhernou hudbou Johna   Barryho, nemůže nechat   nikoho chladným. I na   stěžejních dílech   světové kinematografie lze   najít drobné vady na kráse,   ale tady se mi to nepodařilo.   Nadčasový příběh o muži,   který ztratil, díky   nesmyslné válce, naději,   víru a smysl života a   posléze tyto hodnoty najde   uprostřed civilizací   nezkaženého kmene indiánů,   pravých to dítek Matky   Přírody (rozuměj Boha), je   skutečně nádherný. Podle   mého názoru jeden z   nejlepších filmů vůbec.   Díky, Kevine.
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Western není zrovna můj   šálek čaje, a líbí se mi   jen pár filmů s touto   tématikou ale tento snímek   patří k těm nejlepším co   žánr může nabídnout.   Smekám před Kevin   Costnerem....!
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Skvělý příběh filmu,   který vůbec není nudný,   pořád se něco děje.   Kvalitní herci skvěle   ztvárnily své postavy.   Dobrá atmosféra filmu, a   vynikající výprava.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Dobrá myšlenka, ale...
...ty tři hodiny jsou fakt   doslova masakr, který jsem   při sledování filmu   přežívala. Přitom téma   není vůbec špatné - jde o   přiblížení života   Indiánů a také postoje k   jejich národu bílými. V 19.   století byly indiánské   kmeny víc než utiskované a   snahou mnoha bílých bylo   zcela potlačit jejich kulturu   a identitu. Potud tedy by   téma sblížení bílého   muže a indiánské ženy bylo   i v souladu výzvy k toleranci   jiných národností a ras,   jenže...proč tak dlouhé?   Mezi vlastním dějem se ve   skutečnosti nic   neděje...běhají bizoni, pak   je děj, zase se loví bizoni!   Kevin Costner se odvážně   pokusil o režii včetně   hlavní role, ale měl zůstat   spíše hercem, to   režisérské křeslo nevidím   jako dobrý pokus. Minimálně   o hodinu kratší stopáž by   filmu prospěla, takhle   převážně působí nudným   dojmem a odrazuje od   opakovaného shlédnutí.
west_coast
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2008
K tomuto filmu nemusí nikdo   nic komentovat, všichni by   měli vědět... Costnerův   životní počin.Zkrátka,   filmu nic nechybí,   vynikající příběh.
marky82
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Skvělý film - režije,   herecké výkony, hudba,   prostě všechno. Není k tomu   co dodat, snad jenom, že u   toho vždycky brečím,   nemůžu si prostě pomoct:-)
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Mistrovské dílo...Takhle se   to dá označit a už nic víc   psát nemusíte...Režijní   debut Kevina Costnera se   povedl fantasticky, navíc v   něm sám Costner hraje a je v   životní formě...nevím co   tomuto dílu vytknout...je zde   snad každý žánr,   počínaje komedií a konče   dramatem, hodně mi to   připomíná Posledního   samuraje...Nádherná hudba,   vynikající herecké výkony   a nádherný lidský   příběh...nechci aby to   znělo jako by tento film byl   nepřekonatelný, ale on   opravdu je...
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Kevin Costner zřejmě trpěl   pro něj nevysvětlitelným   záchvatem geniality během   natáčení tohoto skvostu.   Takřka k slzám mě dojal už   trailer, a co pak teprve ten   film. Tak hluboký lidský   příběh se hned tak nevidí.   Excelentní hudba navíc celou   atmosféru jen umocňuje,   takže celkový dojem je více   než stoprocentní.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Silně citově podbarvená   genocida Indiánů na pozadí   války Severu proti Jihu.   Excelentní výkon Kevina   Costnera jak na poli   hereckém, tak na poli   režisérském. Přes svou   nadprůměrnou délku jsem se   nenudil.
blinkos
Hodnocení:
Přidáno: 21.11.2007
Velice zajimavý snímek   .Pokud máte rádi prostředí   divokého západu v dobách   osidlovaní ameriky sylný   emotivní zážitek tři   shlédnuti filmu.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice zajímavý, skvěle   natočený a perfektně   zahraný film. Bohužel mi   však připadalo, že byl film   mírně zdlouhavý a občas i   trochu nudil. I tak je však   tento první Costnerův   režijní počin jeho   nejlepší.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Tanec s vlky, hmmmm.
Těžko psát komentář k   filmu, který ve vás nechá   prázdný dojem.
Prázdný dojem proto, že   nevíte co si myslet, přesto   se vám děj stále přerývá   v hlavě.
Věrný,   čistý příběh, který   nezkazí žádný hezký   večer se sklinkou vína.
moldovan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Vynikající film - držitel 7   Oscarů. Poutavý příběh,   který se vymyká z obvyklé   jednotvárnosti westernů a   indiánek. Herecký výkon   Kevina Costnera v hlavní roli   je ohromující.
Jednoduše řečeno - tři   hodiny zajímavé a neotřelé   podívané.
Nalimex
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2007
Možno by som dal aj 8,5
Je to určite skvelý film   ale ja ho hodnotím podľa   svojich pocitov.Super príroda   a prostredie, život na   západe,ale ten vlk mi liezol   už trocha na nervy.Pre mňa   trochu zdlhavé...
Didinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Nádherný film, který jsem   viděla v kině. Byl to   naprosto překvapující a   ojedinělý film mezi westerny   a spíše bych řekla, že to   je historický velkofilm, kde   si filmaři dali pečlivou   práci s tím, aby všechno   bylo dokonale reálné.   Indiání vypadají jako   indiáni a bizoni jsou   skuteční bizoni, což mi   přišlo nejpozoruhodnější.   Četla jsem i knihu, která je   poměrně útlá a sem tam   trochu skřípe, a tak film si   myslím je v tomto případě   skutečně lepší, než   předloha.
Moody
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Tak tenhle film je opravdu   naprosta spicka mezi filmy a   pres 4 hodiny mi to prislo   hrozne kratke navic krasna   hudba krasna krajina krasna   doba.Nebo navic sem se musel   fakt musel smat pri te scene s   cukrem.Navic si prijdu jako   bych tam primo byl takze kdyz   film skonci je mi hrozne lito   ze sem se probudil v cizim   svete.Proste pro me je to 97 %
qerulant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2007
Asi můj nejoblíbenější   hollywoodský film vůbec.   Režijní debut Kevina   Costnera se vyvedl   fantasticky, navíc v něm   sám Costner hraje v životní   formě. Děj filmu plyne   přirozeně a bez zádrhelu,   ani mi vlastně při jeho   sledování nedošlo, že by   mohl mít tak dlouhou   stopáž. Tři hodiny?   Neuvěřitelné. Silný   příběh, nádherná   příroda, skvěle podaní (a   skuteční) Indiáni,   laškování s vlkem... a   navíc není finále   devalorizováno přeslazeným   happy endem. Věřil jsem   naprosto všem naprosto   všechno, prostě paráda!
Berny.GB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Tanec s vlky považuji za   jeden vůbec z nejlepších   filmů a určitě nejlepší   film Kevina Costnera. Ač   westerny nemám zrovna   rád,tak tanec s vlky miluju.   On to neni ani tak western,   jak nádherné drama o muži   jenž hledá sám sebe a   přitom zjistí, že může   mět přátele i mezi lidmi o   kterých by si to nemyslel.
Madam_Horatio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2006
Moc pěkný. Viděla jsem to   před dvěma roky u babičky,   ale pořád na to vzpomínám,   jako na nejlepší   westernovku. Jinak mě   westerny nebavěj. Ale tohle   bylo pořádný a pěkný.   Takový... autentický.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2006
Takovej hrozně pěknej,   docela i psychologickej film,   moc pěkně ukazuje jak   svobodná demokratická   společnost v USA vznikla   útlakem a vyvražďováním   původního obyvatelsta,   které přistěhovalci   nepochopili ani nechtěli   pochopit...
Je moc   dobře, že indiány hráli   opravdu indiáni, bylo to   věrohodný a chtěl bych   zkusit alespoň na chvíli   takhle žít, jako pan   plukovník....
Dex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2006
Jeden z jeho opravdu   povedených filmů.Sice místy   dost podrobně natažené,ale   přesto koukatelné.Film je o   opravdickém přátelství a   poznání saba sebe.
Luky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Nevím proč, ale film je   poněkud zdlouhavý. Kdyby to   tvůrci zkrátili aspoň o   hodinu, tak by to bylo na   deset bodů. Zbytečné minuty   mě docela nudily. V tomto   případě to na deset bodů   není. Ale i přesto - je to   jeden z jeho nejlepších   westernů, co natočil. Jsem   rád, že jsem si na to   udělal čas.
Shadow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2005
Když jsem ten film viděla   poprvé, byla jsem   překvapená. Dnes se na něj   zase ráda znovu podívám.   Příběh muže hledající   své pravé já. Procítěný,   příjemný, ale přeci jen   mám pocit, že by měl být   kratší, protože místy je   zdlouhavý. Přesto Costner se   role hlavního hrdiny i   režiséra zhostil dobře.   Škoda jen, že totéž se už   ale u následujících filmů   nedá říct.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2005
I kdyby Kevin Costner už   nenatočil jediný pořádný   film, na Tanec s Vlky se   nezapomene. Blakeův námět   se podařilo věrně   zfilmovat. Poprvé pořádně   postavená týpí i ostastní   indiánské reálie.
cold
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2004
Není vlk jako vlk
Ne nechtěl bych tento film   zlechčovat, protože by si to   nezasloužil.
Jedná   se o citlivý film, kde je   krásně ukázano, že i   lidé, kteří si nerozumí   rečí si rozumí srdcem a   naopak.
Scéna: Dunbar   je zatčen vojáky a svázán   jako zrádce a vyslíchán.   Vidí, že si s vlastními   lidmi nerozumí, tak začne   mluvit rečí Siouxů.
Kostner zde ukázal, že   je dobrý režisér. Ostatní   filmy se mu již moc   nepovedly, ale tento stojí za   to vidět.
(Třeba   potom požádáte o tanec vlka   a nebo si půjdete s vlkem   sednout)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih171610minih171610Smrtící erupce (2018) 
Eruption: LA n
minih29757minih29757Čistá duše (2001) 
A Beautiful Mind n
minih28496minih28496Můj soused zabiják (2000) 
The Whole Nine Yards n
minih9257minih9257Jáchyme, hoď ho do stroje (1974) 
Jáchyme, hoď ho do stroje n
minih5898minih5898Datlové semínko (1974) 
The Tamarind Seed n
minih148857minih148857Slečna Marplová: Karibské tajemství (2013) [TV film] 
A Caribbean Mystery n
minih14578minih14578O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987) 
O princezně Jasněnce a létajícím ševci n
minih40513minih40513Tobruk (2008) 
Tobruk n
minih95904minih95904Národní klenoty (2012) [TV cyklus] 
Národní klenoty n
minih9615minih9615Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 
...Altrimenti ci arrabbiamo n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10