Tajný život starověkých vladařů - Ruští carové - IV.díl (2005) [DVD]

Tajný život starověkých vladařů - Ruští carové - IV.díl (Private Lives of the Tsars)
85 %
 
 

Private Lives of the Tsars

    Žánr: dokument / historický
    Délka: 49 min.
Ruští carové:

Sex, krutost, absolutní moc, osobní obohacování těch, kteří byli oblíbenci carů a careven na jedné straně, na druhé straně nebývalý rozvoj ruské společnosti, ruského umění a upevňování impéria. To byly znaky vlády Petra Velikého a jeho následovníků a následovnic.

Petr I., který sám sebe nazval Velikým, byl carem, který Rusko posunul kupředu, jako žádný panovník Ruska před ním. Byl to vzdělaný muž s velkým rozhledem, znalý mnoha tehdejších věd, umění a techniky. Reformoval Rusko, vytvořil moderní stálou armádu a efektivní státní správu. Na druhé straně to byl krutý samovládce, pijan a nesmírně sexuálně náruživý muž. V jeho díle i v jeho neřestech pokračovali i jeho následovníci.

K horšímu, se věci obrátily poté, co moc uchopila jeho neteř Anna Pavlovna, která se věnovala svým poněkud zvráceným choutkám, koníčkům a krutým žertům a řízení státu předala hrabivému a zločinnému hraběti Bironovi.

Dalším výrazným panovníkem byla Kateřina II. Veliká, která přivedla Rusko k dalšímu rozkvětu a potvrdila jeho postavení euroasijské velmoci, ale současně byla sexuálně neukojitelnou nymfomankou, jejíž erotické eskapády vzbuzovaly pozornost v celé Evropě.

Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.