Světový šampión (1927)

Světový šampión (The Ring)
80 %
 
 

The Ring

Další název: Láska silného muže; Světový champion

    Žánr: drama / romantický / thriller
    Země: Velká Británie
    Délka: 116 min.
Společnost Slaviafilm předvedla našim divákům film anglického původu, režírovaný Alfredem Hitchcockem, který se jmenoval "Láska silného muže" a čerpal děj z boxerského prostředí. Žena boxera střední výkonosti se zamiluje do světového mistra. Její muž, aby ji získal zpět, se vypracoval tak, že jednoho dne stál v ringu proti svému šťastnému soupeři v boji o mistrovství světa a o svou ženu. Zvítězil dík morální podpoře své ženy, která v poslední chvíli poznala, že miluje jeho.

Jednoduché libreto, ale velice obratně zpracované. Boxerský zápas v tomto filmu byl mistrovským dílem režie, měl skvělé tempo a byl lepší než všechny podobné scény v americkém filmu, a že jich bylo. Režisér našel si také znamenité figury sportovců, které dávaly filmu zábavný ráz a působily neodolatelně komicky. Hlavní herci Carl Brisson, Ian Hunter a Lillian Hall-Davisová byli ve filmu trochu tvrdí a také fotografie nebyla zrovna na výši, byť byla patrna snaha po fotogenickém zvládnutí filmu, ale v celku to byl dobrý film, dokazující, že anglická výroba šla rychle vpřed a že bude dělat Američanům vážnou konkurenci.  Autor: Asmodej

režie:
Alfred Hitchcock
 
 
hraje:
Ian Hunter (Bob Corby), Forrester Harvey (James Ware, promotér), Gordon Harker (Jackův trenér), Charles Farrell (sekundant), Carl Brisson ('One-Round' Jack Sander), Lillian Hall-Davis (dívka), Tom Helmore, Harry Terry (showman), Clare Greet (Teller), Minnie Rayner (boxerova manželka), Brandy Walker (divák), Billy Wells (boxer)
 
 
scénář:
Alfred Hitchcock, Alma Reville, Eliot Stannard (spolupráce)
 
 
kamera:
Jack E. Cox
 
 
hudba:
Xavier Berthelot ((2005)), Vivek Maddala ((při uvedení v roce 2005))
 
 
výtvarník:
C. Wilfred Arnold
 
 
zvláštní efekty:
W. Percy Day
 
 
vizuální efekty:
W. Percy Day
 
 
asistent režie:
Frank Mills
 
 
producent:
John Maxwell
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.