Duben
ohodnotit

Svatba upírů

Rok:
1993
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
29.9.1993
„V Praze řádí banda upírů...“

Komentáře k filmu Svatba upírů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.11.2020
Na tomhle místě bohužel   nemůžu sdílet dobrá   hodnocení některých   respondentů. Tahle upírská   parodie se z mého pohledu ale   vůbec nepovedla. Už   obsazení hlavních rolí je   fatální omyl. Rudolf   Hrušínský nejmladší na   rozdíl od svého otce,   strýce, dědečka a   pradědečka nikdy nebyl herec   (což v následujících   letech jasně prokázal). Co   se Ivety Bartošové týká   staří latiníci zastávali   názor "De mortuis nil   nisi bene" ale to byl   vždy přímo prototyp pro   zprofanované anekdoty o   hloupých blondýnách a tady   navíc prokázala, že   hereckého talentu pobrala asi   tolik jako dnes již   zapomenuté patníky. Navíc   pan režisér Soukup (přesně   v duchu své tvorby 90.let)   pojal tento film kulantně   řečeno až příliš   komerčně a z toho co mohlo   být bezvadnou romanticky   laděnou hororovou parodií   udělal nevkusnou slátaninu.   Pár bodů si ale zaslouží   statečný výkon několika   herců (především potom   Petra Nárožného v roli   strýce Archibalda) kteří se   svým umem pokusili udělat z   toho koukatelnou záležitost.   Tahle bitva se ale nedala   vyhrát.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Co jsme komu udělali, že se   u nás peníze vrážejí do   takových kravin?! To už je   měli raději dát na charitu,   bylo by to užitečnější.   Tenhle názor možná použiju   ještě mockrát - nejen u   českých filmů, ale hlavně   u nich.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Já myslím, že tohohle filmu   je škoda. Podobná tématika   se u nás zpracovávala jen   zřídka; umíme udělat   dobré komedie, někdy jich   však bylo moc - například.   A pokud už se někdo vrhl na   upířinu, výsledek je   žalostně slabý. Vyzdvihl   bych výtvarnou stránku, ta   je výborná. O herectví   Rudolfa Hrušínského nejml.   nemám nijak vysoké   mínění, o tomtéž u Ivety   Bartošové nelze mluvit   vůbec - její úkol ovšem   zde byl především ten, aby   byla krásná. A to byla. U   autorů hudby jsou uvedeni   Haydn a Mozart, ale já mám   dojem, že Bartošová do   závěrečných titulků   zpívá Verdiho pochod z   Nabucca. Ale možná se pletu.   Sumasumárum, v kontextu   Soukupovy tvorby 90. let to   nejlepší, v kontextu   celkové tvorby slabé.   Vyšší hodnocení dávám za   ex- a interiéry a za   Bartošovou. Ne coby herečku,   ale jako modelku.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Svatba upírů
Pro mě docela dost propadák.   Herecké výkony téměř   nulové - aspoň se mi opět   dokázalo, proč není Rudolf   Hrušínský nejmladší   obsazován do žádných   filmů. Moc toho uměleckého   talentu nepochytil. O Ivetě   Bartošové raději ani   nemluvě, nemám jí moc rád   ani jako zpěvačku, o   herectví se zde nedá ani   spekulovat. A ostatní role mi   také přišli tak odbyté,   až hanba.
A co k   ději? Mělo se jednat o   parodii na upírské horrory.   Viděl jsem tedy lepší   parodie, například   vynikajícího   "Limonádového   Joa". Spousty věcí mě   zde přišlo nelogických a   nevyřešených, například   jsem vůbec nepochopil   zrcadlový efekt, kdy   uprostřed místnosti se   zrcadly není člověk   vidět??? A rádoby vtipní   upíři homosexuálové či   nadržené staré paničky   také vyzněli spíše   trapně.
A tak jediný   kdo se mi nakonec líbil byl   pan Táborský, pro kterého   mám slabost, neboť jsem ho   naživo viděl v jedné   divadelní hře, kde mě jeho   výkon naprosto uchvátil a od   té doby se zařadil mezi mé   velké favority. Takže pane   Soukupe,   "Diskopříběh"   bohatě stačil, víc toho   není třeba...
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Mazaně natočená ( jak by   řekla moje dcera :-))   hororová komedie o   upírech.
Výborné   herecké obsazení. I když   jsem nikdy neměl Bartošovou   rád, tak tady se jí zastanu.   Ať si říká, kdo chce co   chce, a je mi to celkem u   prdele, tak tady se k   nejmladšímu Hrůšovi   skutečně hodila. Zahrálu tu   něžnou, ikdyž vychcanou   :-), Olivii věrohodně.
Když jsem to viděl   poprvé, tak se mi to hned   zalíbilo. A i dnes se na to   rád podívám.
Už asi   nikdy nezaponmenu na hlášku   O.Víznera, jak mluví o paní   správcové : "Miluji   ji" - z toho jsem byl   fakt mrtvý smíchy :-).
Ovšem ten, kdo mě zde   nejvíc překvapil a to v   dobrém slova smyslu, tak byl   V.Preiss - jeho podání role   hraběte Kronberga bylo   přinejmenším obdivuhodné.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Zase jeden zbytečný film.
Horror? Komedie? Ne, ani   jedno, jedna velká snůška   pitomých dialogů o ničem,   navíc "úžasná"   Bartošová předabovaná   Simonou Vrbickou. A to ještě   v té době nebyla tahle naše   "hvězda" popu tak   protivná a nechutná jako   dnes. A přesto mi vadilo se   na ni koukat. Jako bych   tušila, co se z ní   vyklube:-)) Na tomhle filmu je   vidět úpadek Soukupovy   režie. Zlatej Discopříběh,   to byly časy, hm, ale už   dávno minulé...
Kuvik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Na komédiu sa to príliš   nepodobá, skôr je to podľa   mňa paródia na niektorý   podobný horor z tohto   žánru, film beriem len ako   snímok na pobavenie, resp.   odreagovanie pri sledovaní.   Nemyslím si, že I.   Bartošová by tu vyzerala   nejako špatne, ten dabing to   je už druhá vec, ale skôr   by som povedal, že trápne tu   vyznel R. Hrušínsky.
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Krasavci
Docela mě baví představa,   jak do této pohádkové,   hororové komedie vybírali ty   nejošklivější herce   (Táborský, Marek, Dulava,   Polišenský, Skřípal,   Přeučil ... )
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2016
Velmi slušná parodie. A   myslím si, že si ji divák   může i o chlup víc užít   dnes, po sérii všemožných   ság a jiných upírských   záležitostí. Naivita   Richarda je sice do nebe   volající a dost otravná...   ale dá se to odpustit.   Zvlášť když dorazí   překrásná upírka, že...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2011
česká klasika a nejlepší český film
jeden z nejlepších českých   (a to české filmy opravdu   nenávidím) morbidních   hororových filmů, který   mám jako jediný český   film, uložen ve své sbírce.   Nedoceněný horor - nebo snad   jediný, protože my se   bojíme experimentovat v   jiných žánrech než   posměšných černých   komediích, dělajících si   legraci z matek alkoholiček,   postižených jedinců nebo   bojů čechů s rómy apod.   Natočeno s vtipnými   hláškami i přes své   tajemné téma, klasický   historismus, dodává tomu   všemu strašidelnou   šťávu. Je jasné, že   češi, kteří hodnotí   deseti body kraviny typu   Kameňák nebo pohádky z   Pekla štěstí a jakékoli   jiné pohádky, kde jim jde o   krásné lidi ve filmu a   dobrý konec, tenhle žánr,   tohle prostředí, tuhle mluvu   a postavy z legend,   nepochopí.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Svatba upírů
asi není nejlepší film na   světě, dokonce není ani   nejlepším filmem Jaroslava   Soukupa. Ale je to více než   hodina a půl vcelku obstojné   zábavy.
Snímek   nesklouzává k trapnosti, má   slušné tempo a sem tam na   vás vyskočí nějaký ten   vtip, či hláška. Za sebe   mohu vyzdvihnout Petra   Nárožného, který každé   své roli dokáže přidat   něco navíc, nebo tradičně   kouzelného Ludka Kopřivu.
Fanoušci si zde také   mohou připomenout Ivetu   Bartošovou v její nejlepší   formě a to jak hlasové, tak   tělesné.
Podtrženo   sečteno, v době svého   vzniku vcelku průměr, dnes   bychom v éře Babovřesk byli   za takovýto počin   šťastní...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2015
Remake
Takove ceske remake Romanskeho   Plesu upiru. Podobne obsazeni,   podobny dej a podobny zaver.   Inspirace je zrejma. Zde ani   nevadi, ze Hrusinsky a   Bartosova neumi hrat. On ma   hrat vyplaseneho, zamilovaneho   mladika a ona byt krasna.   Oboje zvladaji bez problemu.   Myslim, ze je to dobry film a   rad se na nej kouknu znova.
Ivett
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.9.2007
Tak tohle je dost hrůza.   Bartošová herečka prostě   neni. Hrušinský herec sice   je, ale hraje jak kdyby   nebyl....děs běs
fingon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Českých upířích filmů a   hororů vůbec je zoufale   málo. Bartošové můžeme   vyčítat leccos, ale celkem   se na ni dá koukat. Navíc je   to jeden z lepších   Soukupových filmů...
Bape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2008
Dobře udělaná upírská   parodie. Je to vtipné,   dostatečně romanticky   naivní a já bych vyzdvihnul   zejména Petra Nárožného.   Dává tomu společně s   Viktorem Preissem něco co   tento film neřadí do   trapností. I výkon Ivety   Bartošové neni tak špatný   jak jsem očekával.
Medousek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Takový Ples upírů po   česku.Pro mě docela   zábavný,ale rozhodně né   strašidelný film.Hodnotím   tak na 55%.Tento film mi ale   dal za pravdu,že pokud by   čeští tvůrci jen trochu   chtěli,dokázali by natočit   i vážný horor,na který by   se dalo koukat.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2005
uz uz sem chtel dat   deset.vlastne nevim proc sem   nedal neb je to nas skvelej   horor
Brcko.GOS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Skvělý horor
I když české horory moc   rád nemám, tak tenhle je   opravdu něco jiného.   Překvapil mě především   R.Hrušínský nejmladší,   kterého nemám moc v lásce.   Nádherná Iveta Bartošová   dodává filmu jistému   půvabu a také skvělý   herecký výkon Viktora   Preisse. Na závěr   jednoduše... klenot českého   hororu
johanice
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.5.2012
upíři
Označit tuto kravinu za   nejlepší český film je   dost odvážné. Nepřipadá   mi ani vtipná ani nijak   zvlášť hororová, herecké   výkony - pokud to jde nazvat   hereckými výkony - mizerné,   zejména výkon Ivety   Bartošové, která možná   byla dobrá zpěvačka, ale   rozhodně ne dobrá herečka.   Naprosto souhlasím s Mariem.
Jardasad
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.12.2014
Propadák
Režisér Soukup se po roce   1990 zřejmě rozhodl   vytvářet filmové braky,   které mu zřejmě přináší   finanční zisk, ale ne pozici   mezi skutečnými režiséry,   znalými svého řemesla.   Výtvory jako je stupidní   série "Poldů"   spolu s obdobně dosazenou   "Dagmarou" a   bezesporu i prvním   porevolučním dílem   "Svatba upírů"   náleží a budou i nadále   náležet mezi to nejhorší,   co bylo v tomto státě   vytvořeno a budou   jednoznačně specifikovat   morální charakteristiku   svého tvůrce, který je za   příslušný finanční obnos   schopen vytvořit cokoliv,   podobně jako jeho kolega   Troška. Kde jsou ty časy   velikánů Herze, Menzela,   Vorlíčka a podobných.   Soukup pouze diskredituje   svůj obor a svým hnojem   (nelze použít jiný termín)   diskredituje českou filmovou   produkci. Lze se jen divit,   že se k účinkování v   tomto braku propůjčili   mistři takového formátu,   jako jsou či byli Nárožný,   Kopřiva, Preiss nebo   Táborský.
gottlieb
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.12.2014
No a co?
Probůh..vždyť je to jinak   docela slušný režisér a   taková nanicovatost!! Tady se   nepovedlo snad vůbec nic.
AyCay
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.10.2009
velmi podprůměrný film
Označit tento film za   vydařenou komedii může snad   jen někdo, kdo žádnou nikdy   neviděl. Jedná se o velmi   podprůměrný film, občas   balancující na hranici   trapnosti, Iveta Bartošová   "hraje" jen svým   kukučem, Rudolf Hrušínský   nejmladší dokazuje, že   těch genů moc nepodědil, a   že v konkurenci otce i   strýce nemá šanci (o   dědečkovi nemluvě) - ze   všeho nejvíc tu připomíná   snaživého ochotníka. Navíc   je celý film špatně   maskovanou parafrází na   Polanského ve srovnání se   kterým je asi stejný rozdíl   jako mezi Policejní akademií   a Byl jednou jeden polda =   nenápadité. Jako ostatně   vždycky, když někdo   opisuje.
Nárožný a   Preiss dělají o můžou, ale   s podobným scénářem toho   moc nezvládnou ani tak   skvělí herci.
z.pepa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2011
film
Nedoceněný film snoubící   humor i hororové prvky. Iveta   Bartošová velmi mile   překvapuje hereckým   výkonem, podpořena velikány   jako je Nárožný, Kopřiva a   mnoho dalších.
veronika.zidkova.77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2015
Ivetka Bartošová je tu   opravdu nádherná. Krásný   film s upírskou tématikou, u   kterého se člověk i dobře   pobaví.
c208
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Z hororem to podľa mňa nemá   nič spoločného , ale zato   dosť blízko ku komédii   ...Vydarený film kde sa   človek pobaví na upíroch
Marietta_P
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Vlastně zdařilá parodie
Kdysi mi to přišlo jako   děsná blbost, ale ona je to   vlastně velmi zdařilá   parodie... S tímhle pocitem   se tentokrát skvěle bavím,   protože herecké výkony jsou   tím pádem vlastně   dokonalé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40362minih40362Zakletá Ella (2004) 
Ella Enchanted n
minih58742minih58742Zlý dům (1972) [TV inscenace] 
Zlý dům n
minih9567minih9567Jen blázni spěchají (1997) 
Fools Rush In n
minih59007minih59007Krásy evropského pobřeží (2005) [TV cyklus] 
Tour d'Europe du littoral vu du ciel n
minih17679minih17679Rachot v Bronxu (1995) 
Hung fan kui n
minih113576minih113576Sebemilenec (2013) [TV film] 
Sebemilenec n
minih24470minih24470Vlčí jáma (1957) 
Vlčí jáma n
minih163054minih163054Ženy v běhu (2019) 
Ženy v běhu n
minih7663minih7663Flám (1966) 
n
minih21001minih21001Thunderball (1965) 
Thunderball n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:05 - 22:00

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Stezka Českem

20:55 - 21:20

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

50 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

55 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10