Duben
ohodnotit

Svatba na bitevním poli

Další název:
Svatba na bitevním poli aneb Hodiny před slávou; Hodiny před slávou
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
10.1.2008
„Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.“

Komentáře k filmu Svatba na bitevním poli

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Komedie vtipná, tentokrát   jí nedominuje Bolek Polívka,   ale jde o vyváženou exhibici   skvělých českých herců,   pro tentokrát snad jmenujme -   B. Polívka, Z. Adamovská, J.   Somr, J. Pecha, J.   Čvančarová, J.   Obermaierová, M. Vašut -   právě na tyto je nádherné   podívání, mnozí dostali   velmi zajímavé role.   Jediné, co bych filmu opravdu   vytkul byl závěr vyzněvší   do ztracena; vtipná myšlenka   tam sice byla, ale tato   komedie potřebovala   pompézní závěr, třeba   opravdu realizovat tu svatbu,   nebo něco na ten způsob.
Petr1984
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2008
Další výborná nová   česká komedie, co   nepostrádá švih a skvělou   formu. Polívka je sice tak   trochu "kanální"   herec a ve všem mi taky   nesedne, ale tady perlil.   Rozhodně víc než ve   slavném Kurvahoši...Opět   žádné velké veledílo, ale   splňuje svůj účel - baví!   V jednom komentáři se tady   vyzdvihuje hudba Čechomoru.   Tak za to jediné já   hodnocení trošku srážím,   protože tento typ hudby mi   nesedí a dokonce ani v tomto   filmu, který je po   scénáristické stránce   jinak výborný. Čechomor je   navíc "hudba", co   asi potřebuje nějaké   speciální fajnšmekry, mně   to ale vážně neříká ani   ťuk.
TomasekWRC
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Mi se celkem film líbil, bylo   tam pár dobrých fórků a   hlavně, nic jsem od něj   hodnotného nečekal, prostě   taková oddechovka. Konečně   zase jedna česká nehořká   komedie.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Celkem příjemná divácká   komedie obsahující vtipné   dialogy a situace. Trochu se   film jeví jako   vypotřebovaný. Vlastně je   to "nic extra" v   české kinematografii. Docela   mi začíná vadit to   viditelné spaní reklam   sponzorů do děje filmu, ale   asi to jinak nejde.
nick4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2008
reklama na Bramac,pivo Černá   hora a Myslivce.Známý   režisér básníků točí   stále horší filmy.Celkem   atraktivní herecké   obsazení,ale bohužel   skvělí herci většinou   měli velmi málo prostoru   ,aby něco ukázali.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Lehká, ale opravdu lehká   komedie Jede z mnoha filmů,   na které si jen občas   člověk vzpomene. Dá se při   tom dobře pokecat s   návštěvou.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Film který nad vodou drží   opravdu jen Bolek Polívka,   který se snad dokáže   zhostit jakékoliv role a v   tomto filmu jako dvoumetrový   Napoleon (pro ty méně znalé   Napoleon Bonaparte měřil   přibliřně 168 cm a ve své   armádě měl jen málo   mužů, kteří by byli   menší než on. Přesto svým   duchem a svou válečnou   strategií jeden z   největších vojevůdců   všech dob) dokázal, že i v   naprosto chabém filmu může   předvést skvělý výkon.
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2013
Nechápu, co se na tomto filmu   komu nelíbí. Na jedno, dvě   podívání to jde. Je pravda,   že srandovních hlášek je   poskrovnu, ale jsou a že se   tento film asi kultovním   nestane. Přesto jej beru jako   zábavu z vesnice, ne   nepodobnou Troškově tvorbě.   Dějová vložka se svatbou   být nemusela, herci mohli   hrát o něco lépe, ale asi i   oni tušili, že nejde o   umělecké dílo, ale velmi   jednoduchou zábavu. Pár   postav si zcela jistě budu   pamatovat, například pana   Pechu nebo nádherně   nesympatického Michala   Rovňáka. Bohužel se oba   filmem skoro jen mihli. Pár   okamžiků se mi zdálo, že   se malinko nudím. V   hodnocení přidávám něco i   pro Čechomory.   20130724????/9504 s.u.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Čekal jsem absolutní   hovadinu, a zas až tak   strašný to nebylo. Sice ani   žádná sláva, ale dívat se   dalo až do konce, a když to   do smrti ještě jednou   uvidím, přežiju to:)
Mimochodem Polívka,   určitě přes 180 cm,   ztvárňující Napoleona,   možná 160 cm - to měl být   taky vtip?
veverka-zrzka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.7.2013
Po druhém zhlédnutí jsem   změnila názor a říkám,   že se na to víckrát   nepodívám. Sice chválím   "hvězdné"   obsazení, ale ani to tento   film nezachrání. Osobně   Bolka Polívku moc nemusím,   jeho způsob hraní mě   nezaujal. Čtyři hvězdičky   dávám za akčnost Skokana a   za Kaplana s hříšnýma   myšlenkama!
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Hodně slibné herecké   osazenstvo,ale celkově   mdlé.Pár vtupů téhle   romantické komedii nelze   upřít,ale sálá z ní snaha   být cool a vtipná,ale   upřímně moc   není.Promrhaná šance??
LenC2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Přesná ukázka toho , že   film plný známých herců   nemusí znamenat úspěch a   ani Dušan Klein si to   nejspíš neuvědomoval   možná kdyby zůstal jen   Polívka a ostatní neznámí   herci bylo by to lepší a   hlavně to mohlo být   minimálně o 20 minut   kratší. Čtyři dávám   hlavně za Polívku což byl   také hlavní důvod film   vidět .
thejduk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Dobré obsazení   (Z.Adamovská,   J.Čvančarová, B.Polívka)   ani dobrý režisér (D.Klein)   film nezachrání - Přirovnat   dílo ke Troškovi- to už   vůbec asi filmu nerozumím -   asi se dívají kritici na   ČT2 a já na Novu.
pakacka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.12.2007
Opravdu nepovedený film a to,   že se u něj a během   natáčení herci   "neskutečně   bavili" lze vysvětlit   snad jen množstvím sponzorů   z alkoholového prostředí.   Nemá to prakticky žádný   nápad, děj, natož nějaký   vtip. Tohle nebyl film, to   bylo přímo Waterloo.
Slunce, seno nového   tisíciletí. Navíc, když   ani sami tvůrci nevědí,   komu je film určen, to už   něco znamená. Můj názor   nevylepší ani fasovaná   flaška kořalky po projekci   (možná, kdyby ji dávali   před začátem, tak bych u   toho tak netrpěla:-),   protože chutnala stejně   blbě jako tenhle snímek.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Zklamani
Tak podle prumeru hodnoceni   vidim,ze tento sice dost dobre   herecky obsazeny   film,nezklamal jenom me.
Davam 3 jenom kvuli tem   hercum.
Charlie35
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Velmi slabý pokus Dušana   Kleina o lidovou komedii.   Horkotěžko jsem to dokoukal   a vím zcela určitě, že se   k této komedii už   nevrátím. Troškova trilogie   Slunce, seno ... je proti   tomuhle chabému pokusu   filmovým skvostem. Na celém   tomto snímku je vidět, že   je šitý horkou jehlou.   Dušan Klein přece, sakra,   umí točit komedie viz.   Básníci. Nechápu.
GeeZeR
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.6.2018
Když se nechceš dívat z   okna, můžeš zkusit toto.   Zvuk asi bude lepší, než   odezírání na padesát   metrů. Možná by se to dalo   pouštět městským děckám   jako vlastivědný exkurz na   vesnici se zvířátkama. Pár   jich tam přece jen je.
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.5.2020
Někdy to nestačí
Řeklo by se schopný   zkušený režisér a   špičkové obsazení to je   záruka kvality. Kdo viděl   tuhle pseudokomedii bude   souhlasit s tím, že to tak   být může a nemusí. Pan   režisér Klein má jako asi   každý nárok na slabší   chvilku a tak si to vybral   tady!!!! Ani hvězdy kalibru   Bolka Polívky, Marka Vašuta,   Zlaty Adamovské a dalších   nezabránily tomu, že celý   film se zdá zcela absurdním   mišmašem zavánějícím   slabomyslností. Někdy   opravdu ani nejlepší   ingredience nestačí k   vytvoření dobrého a   stravitelného celku. Pejsek s   kočičkou od svého dortu   nechají zdravit!
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.4.2010
Kolikrát přemýšlím nad   tím,jak se může stát,že   dobrý umělec vezme   roli,která již padnutím   první klapky je odsouzena k   nezdaru.Přišel jsem na   to.Ona se sejde parta,je   jídlo zadarmo,pití,srandy   kopec,dostane zaplaceno a   přijdou do divadla,při   předávání cen,s   tím,jestli třeba divák   náhodou neposlal nějakou   SMS.
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Jeden bod za Terezu   Voříškovou a jeden za Marka   Vašuta. Jinak mě pan Klein   zklamal všim čim mohl. :-(
Krupe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.6.2012
Nene, do tohoto Bolek neměl   vůbec lézt. Neskutečný   kýč od začátku do konce,   který se snaží tvářit   jako něco humorného, ale   přitom je toto   "veledílo" spíše   k pláči. Od nižšího   hodnocení to zachraňuje   právě Bolek, ale musel jsem   hóóódně přivřít obě   oči...
AcidBurn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.12.2008
Letošní rok byl jedním z   nejslabších v české   kinematografii a ani tento   "film" to   nezachrání. Film má dva   klady: dobré obsazení a   Čechomor. Bohužel, vše   ostatní je příšerné, děj   spěje odnikud nikam, zoufalé   dialogy, příšerný   scénář...Dušan Klein   dostal po pár letech šanci a   výsledek jen o fous překonal   jeho "veledílo"   Waterloo po česku. Lituji   všechny, kdo na filmu byli v   kině.
madja
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Hrůza
Stalo se mi u velmi málo   filmů, že jsem je   nedokoukala do konce. U   tohohle jsem vydržela do   půlky. Nezaujal mě. Vůbec.
milach
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2008
nuda, nuda, nuda
Celý tento film je jedna   velká nuda, nuda, nuda, nuda   a zase nuda...dobře, že jsem   na něj tehdá nešla do kina,   jak jsem plánovala. Nejen,   že to má velice slabý děj,   ale ani vtipné to není.   Film, jehož děj člověk po   pár dnech zapomene.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42384minih42384Malá Miss Sunshine (2006) 
Little Miss Sunshine n
minih28717minih28717Simpsonovi (1989) [TV seriál] 
The Simpsons n
minih6809minih6809Dovolená s Andělem (1952) 
Dovolená s Andělem n
minih42912minih42912Eragon (2006) 
Eragon n
minih10024minih10024Katakomby (1940) 
Katakomby n
minih47300minih47300Mamma Mia! (2008) 
Mamma Mia! n
minih45574minih45574Zátaras (1997) [TV film] 
Vanishing Point n
minih49919minih49919Let 29 (2005) [TV seriál] 
Flight 29 Down n
minih18584minih18584Sedm statečných (1960) 
The Magnificent Seven n
minih3832minih3832Beverly Hills 90210 (1990) [TV seriál] 
Beverly Hills 90210 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - A na tu kytaru už nesáhneš (19...

09:45 - 10:10

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

25 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10