Svatba jako řemen (1967)

Svatba jako řemen
82.2 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.6.1967        
    Délka: 94 min.
„Tři rozjaření muží hledají dámskou společnost...“
POZOR SPOILER

Z postaršího automobilu se vyhrabe mírně opilý muž Lojza. Další muž už je také na plech. Kolem jde slečna, za kterou se Lojza vydá a kibicuje jí do zakoupení jízdenky.
Slečna se snaží vydobýt z automatu cigarety a u toho jí pomáhá jiný pán. Tajemník. K Lojzovi se přidává kamarád, a nakonec i s dívkou odjíždějí autem pryč.
Nyní se ocitáme na policejní stanici, kde je ona dívka, a kde také chce učinit oznámení. Mladý strážník však nechápe, co se vůbec stalo. A do toho mu vpadnou dva muzikanti, z nichž je zlit jako mužik. Prý našli aktovku s tajnými dokumenty. Naštěstí přichází starší a zkušenější kolega, Podle úschovního lístku zatkne mladý strážník mladíka, který byl s těma dvěma muži. A také najdou Lojzu, kterého přivlečou na stanici.
Aktovka je vrácena tajemníkovi a ten se ocitá v lese, kde se provádí rekonstrukce případu. A zde také slečna navede strážníka k tomu, že ten třetí násilník byl ženich. Takže jsou zatčeni všichni ženiši v okolí a přivezení na místo činu. A ten pravý je samozřejmě poznán.
Rekonstrukce proběhla řádně a nyní je třeba zajistit viníky. Hlavně ženicha. Proto se staršina i mladej převlečou do civilu a nakráčejí se ženichem na svatbu. Chtějí být inkognito, ale to dlouho nevydrží. Paní maminka rychle chvátá na nádraží, aby přivedla poškozenou. Mladý četník se ožere a starý mu pomáhá na nohy. Mezitím přivedla matinka znásilněnou domů, aby zrušila udání. Do toho vpadne nevěsta a začne rodeo...  Autor: Pitryx

režie:
Jiří Krejčík
 
 
hraje:
Iva Janžurová (Hanička), Vladimír Pucholt (mladší příslušník VB), Pavel Landovský (řidič), Jan Schánilec (pásek), Jiří Hrzán (ženich), Jan Vostrčil (starší příslušník VB), Stella Zázvorková (matka), Jan Libíček (tajemník), Ilja Prachař (svatebčan), Ivana Karbanová (svatebčanka), Josef Hlinomaz (heligonista), Jiří Lír (vedoucí samoobsluhy), František Filipovský (otec nevěsty), František Husák (ženich), Lubomír Kostelka (fotoreportér), Václav Kotva (pokladník), Alena Bradáčová (slečna), Josefa Pechlátová (babička), Anna Kratochvílová (teta Růža), Ludmila Roubíková (šatnářka), Gustav Oplustil (ženich), Blažena Slavíčková (teta), Vladimír Hrabánek (Pepa), Jiří Hálek (ženich), Milada Ježková (paní na nádraží), Alena Hessová (nevěsta Blaženka), Ivana Striničová (slečna), Alois Vachek (muž na korbě auta), Karel Hovorka (šofér), František Bohdal (muž tety Růži), Antonín Samler (číšník v nádražní restauraci), Ivana Kratochvílová (role neurčena)
 
 
námět:
Zdeněk Mahler
 
 
scénář:
Zdeněk Mahler, Jiří Krejčík (+ technický scénář)
 
 
kamera:
Josef Střecha
 
 
hudba:
Zdeněk Liška
 
 
výprava-architekt:
Oldřich Okáč
 
 
střih:
Josef Dobřichovský
 
 
zvuk:
Dobroslav Šrámek
 
 
mluví:
Milan Mach (hlas ředitele pojišťovny)
 
 
II. kamera:
Ivan Wurm
 
 
masky:
Ladislav Bacílek
 
 
dramaturgie:
Václav Šašek
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Karel Hyka, Václav Havlík
 
 
pomocná režie:
Věra Ženíšková
 
 
odborný poradce:
Josef Houra, Václav Měřička
 
 
fotograf:
Jaroslav Trousil
 
 
vedoucí výroby:
František Milič
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.