Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Supernova

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2015
SUPERNOVA

Dvoudílný katastrofický   film z roku 2005 nám ukazuje   nadcházející konec světa.   Vědec, který ví, co se   stane, se bez řečí sbalí a   jede si užívat posledních   pár dní života hezky do   tepla k moři. Dobře ví, že   nic nezmůže, tak si aspoň   dopřeje poslední klidnou   dovolenou v životě. O svém   poznání pošle zprávu asi   pěti přátelům, které na   světě má a je vyřízeno.  

Když se to   tajemství o nadcházejícím   konci světa nakonec stejně   provalí, tak ostatní lidé   zažívají jiný fofr.   Nachystat podzemní komplex   pro pár tisícovek   vyvolených, dopravit je na   místo určení i když   nefungují komunikační ani   navigační kanály, to dá   zabrat. A pár vědců,   kteří vidí na vlastní   oči, že z nebe padají kusy   žhavého magmatu a ničí   slavná a velká města v   úžasném ohňostroji   počítají, kde se stala   chyba ve výpočtu a   zdráhají se uvěřit, že to   co vidí může být pravda.   To ostatní lidé to berou po   svém, každý dělá to, co   si vždycky přál –   pořádá nekonečnou párty,   ožere a zhulí se do mrtva,   nebo krade a vraždí, ve   snaze mít v okamžiku smrti   ten největší majetek –   budiž jim pak země lehká.   Uprchlý vrah touží po   pomstě a tak místo svobody   jde pátrat po té, která   může za to, že jej   spravedlivě odsoudili. A v   této mozaice sledujeme osudy   několika lidí, jejich   poslední přání a touhy.  

Jako většina   katastrofických filmů i   tento má své plus a mínus.   Zobrazuje různost a pestrost   lidské populace, každý se s   danou situací vyrovnává po   svém. Sama nevím, jak by to   vypadalo kolem mě, kdyby se   něco takového doopravdy   stalo. Možná bychom se   divili všichni, jak se   změní známí lidé okolo   nás. Efekty, které   zobrazují ničivou sílu, se   mi líbily jako vcelku   věrohodné. Ani tu nechybí   sobci a ti, kteří se   neváhají obětovat pro   ostatní, aby nakonec alespoň   někteří lidé na naší   matičce Zemi přežili.

Dlouho jsem   podobný film neviděla, tak   jednou za čas ani apokalypsa   neuškodí. Nenadchla a   neurazila. Odehrává se   přesně podle typické osnovy   katastrofických filmů.   Scénář je plný   očekávaných událostí.   Film nemá čím překvapit,   je prostě typický a   průměrný ve svém žánru,   ale dívat se na to dalo. ©
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.3.2018
To strašně miluji, když se   na hlavní osu příběhu   nabalují další a další   blbiny, jen aby to bylo   delší. Už tak pomalý děj   je tím ještě pomalejší,   nuda je tak tři krát   větší. Pár efektů zde je,   ale hodně slabých. Více se   kecá a dost zbytečně. Ani   nevím, jak jsem ten čas   děsné nudy překlepal. Cole   byl tedy sympaťák, to jo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani