Jeden svět
ohodnotit

Sunshine

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
19.4.2007
„Slunce umírá.“

Komentáře k filmu Sunshine

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
RwlBem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Hned zkraje
se musím omluvit Mortenovi za   mé výtky ohledně logiky   jeho filmu Pasažéři.   Urvaná dvířka od skříňky   coby štít proti   termonukleární plazmě   blednou před tím, co   předvádí tohle veledílo   jménem Sunshine. A to tak   moc, že to nezachrání ani   občasné pohledy na   sluníčko. Budu mnohem   radikálnější než   Prvosenka. Jednu hvězdu u mě   dostávají filmy, které   počítají že divák u   stánku spolu s kukuřicí   koupí rovnou i čelní   lobotomii. Takže: jedna   hvězda, a kdyby to šlo, byla   by navíc záporná. Pane   scénáristo Garlande! Smekám   před vaší urputnou, doslova   sadistickou důsledností, s   níž je všechno od počátku   do konce navrženo úplně   opačně než by mělo podle   obyčejného zdravého rozumu   být. Podařilo se vám tam   narvat 52 hloupostí (velká   omluva pokud jsem ještě   nějaké nepostřehl). Což   dává úchvatný rekord jedna   pitomost průměrně za dvě   minuty a poskytuje stejný   zážitek, jako číst Sonety   plné hrubých pravopisných   chyb. Waau! Tomu říkám   jízda! Ale soundtrack -   uznávám - skvělý, ještě   i při titulkách jsem   poslouchal bez dechu.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2018
Opravdu povedný sci-fi film.   Zajímavá zápletka, dobrá   atmosféra a velmi kvalitní   hudba. Kdo má tenhle žánr   rád a neviděl, tak   doporučuji ihned shlédnout.   Další super film z   filmografie Dannyho Boyla.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2015
Sluníčko
Filmařina je to pěkná, o   tom žádná, ale člověk by   konečně chtěl v žánru   sci-fi nějaká nová   schémata a originální   prvky. Sunshine jako by   nevědělo zda chce být   katastrofickým dramatem nebo   vesmírným hororem a   průběžně mezi oběma   sub-žánry přechytává,   aniž by se některého   chopilo napevno. Autoři   najednou nevědí, kterým   směrem mají film vést,   který motiv rozvíjet a tak i   divákův zájem o dění na   plátně opadá. A ten   nastrčený 'zombík' to tedy   rozhodně nevylepšuje.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 26.4.2015
sem tam docela zajimavé   scény např. uvědomnění si   síly hvězdy to jak zkouší   potlačit filtr záření.   škoda zas film který s při   sledování pomalu šumí do   ztracena a neodvratného   hloupého a předvídatelného   konce.ono natočit fakt dobré   sci-fi je kumšt a není vždy   nutné v příběhu řešit   záchranu planety a podobné   megalomanské akce.mohl se   více rozebrat vzájemný   střet různých charakterů   postav v situaci kdy   rozhodují o narušení   hlavního důvodu mise,jejich   řešení je skoro komické -   přece letí zachránit zemi a   mají jediný pokus.
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2015
SUNSHINE

Naše   slunce vyhasíná, pokusíme   se o nový zážeh?
Možná nereálná blbost,   ale je to sci-fi, tak proč   ne. Nakonec, lidstvo stejně   nemá co ztratit. Snaha   udělat aspoň něco je   lepší, než sedět s rukama   v klíně a čekat co přijde.   I proto lidé uznávají   dodnes víru. A možná je   jedno v co člověk věří. S   nadějí v srdci se určitě   lépe umírá…

To ti, na jejichž bedrech   leží odpovědnost zato, k   čemu byli vybráni a s čím   souhlasili, to mají mnohem   těžší. To se ani nedivím,   že z toho může někomu i   hrábnout. Posádka a jejich   život na vesmírné lodi se   mi líbil. V poklidném tempu   jsme se stačili aspoň trochu   seznámit s jejími členy.   Efektní pohledy na vesmír   okolo jsou jen tiše   fascinující svou   nekonečností a dál   jednoduše netřeba slov.

Když začaly   potíže, překvapilo mě, že   museli všichni chránit   palubního fyzika, protože on   JEDINÝ umí dopravit bombu do   cíle? To byla fakt bomba.   Kdyby se udusil kouskem   kosmické stravy, tak zmaří   celou několikaletou misi? To   si dělají z diváků srandu?   Nakonec jsem to skousla,   uklidnila jsem hormony a pak   přišel na scénu napolo   uškvařený kapitán první   lodi, kterého mohl před   kosmickým zářením   ochránit opravdu jen bůh - a   bylo po zážitku.

I sci-fi musí mít svá   pravidla. A tady byla   porušena. Možná v   upřímné snaze přijít s   něčím originálním -   dobře, ale z mého pohledu se   to nepovedlo. Filmu nelze   upřít výborné efekty,   snahu o napětí a dramatické   vyvrcholení, ale s tolika   chybami - bez centrálního   počítače nemohlo fungovat   zabezpečení podpory života   – teplota, gravitace,   zahrada. Kapitán prostě   nemohl přežít sedm let, a   to ani jako šílený. A   zombie prostě nesnáším.

Škoda. Zpočátku   to vypadalo velmi nadějně,   ale nakonec jsem byla obrovsky   zklamaná. Sci-fi mám ráda,   obvykle bývám hodně   tolerantní, ale takhle zkazit   dobrý film, to se jen tak   nevidí. ©
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Pre mňa je Sunshine sci-fi s   úžasnou atmosférou a   uhrančivým vizuálnym   prevedením, ktoré ďalším   zhliadnutím dozrieva viac a   viac. V kine to bol   neskutočný atmosferický   zážitok, doslova som cítil   ten vesmírny chlad a   prázdnotu a v kontraste boli   naopak scény na vyhasinajúce   Slnko, ktoré boli famózne. I   následné pozretia mi táto   sympatická scifi lahôdka   vyvoláva rovnaké pocity. Je   až na neuverenie, čo   dokázal režisér vytvoriť,   keďže mal obmedzené   prostriedky, ale práve preto   Sunshine nespolieha na   dychberúce efekty, ale skôr   na postavy a vybudovanú   atmosféru. Z hercov   jednoznačne vedie Cillian   Murphy, ktorého mám   väčšinou spojeného so   psychopatickými postavami,   avšak tu sa z neho stáva   postupne ťahúň celeho   filmu, s ktorým si divák   vytvorí pravdepodobne   najväčšie puto. Čo z   výborného pocitu značne   uberá ( nie sú to fyzikálne   nelogickosti, chcel som sa   baviť) je často spomínaná   posledná tretina, ktorá mi   pripadala rozdiel od zvyšku   filmu takpovediac ako päsť   na oko. Avšak musím uznať,   že svoj zmysel rozhodne má,   len ten prechod z   atmosferického komorného   scifi na vyvražďovačku   pôsobí stále mätúco.   Avšak ako som vravel, rokmi   sa mi celkový dojem na tento   film zlepšuje, takže užil   som si film ešte o niečo   viac. 85 -90 %
ender
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.12.2013
Zklamání. Když jsem tenhle   film zhlédl, pochyboval jsem,   jestli to nebylo nějaké   jiné sci-fi, nějaké béčko   s podobným názvem. Jak se   nakonec ukázalo, nebylo. Že   nepřináší nic nového by   nevadilo, spousta filmů jsou   jen směsicí již viděného   a fungují skvěle. Bohužel   Sunshine ne. Jednoduchá   zápletka, hloupé,   předvídatelné postavy,   spousta klišé o   sebeobětování a jako   třešnička na dortu nějaké   kecy o bohu v průběhu   vyvražďování posádky.   Vychvalované vizuální   efekty jsou ve skutečnosti   spíše slabé, ale pro   vytvoření určité   atmosféry stačí. Pěkné   byly venkovní záběry   vesmírné lodi. Herci na mě   neudělali vůbec dobrý   dojem.
Nedoporučuji,   jestli chcete létat   kosmickými loděmi, lepší   jsou, mimo jiné, i o deset   let starší Horizont   události nebo letošní   Europa Report.
Jarrycz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Super
Proste ten film mne tak   neskutecne chytl ze jsem ho   už viděl 8x. Krasne   zpracovani. Atmosfera, vzhled,   herci, vše zvladnuto na   jedničku.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2012
Nápad na film výborný -   atomovkou opravíme vzdálenou   planetu ( Slunce ), abychom   měli na Zemi znovu sluneční   světlo.Realizace už trochu   pokulhávala.Osobně jsem to   čekal daleko lepší.
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Nádherný dojemný snímek,   který funguje jako   dobrodružná podívaná z   vesmíru, lidské drama, ale i   temný thriller a je po celou   dobu stopáže neskutečně   intenzivní. Underworldi,   Johnova hudba a výborná   kamera spolu s kulervoucími   hereckými výkony dávají   dohromady nadupanou koláž,   která člověka donutí   přemýšlet i o věcech,   které v běžném životě   příliš neřeší. Nejsem   velký žrout sci-fi, ale   tohle je nátěr. Třikrát   jsem skoro bulel a   nesčetněkrát mě dost   zamrazilo. Kašlu na   fyzikální zákony, tohle je   film a jako takový funguje   výborně.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Čekal jsem od Dannyho   Boyle,lepší movies,ale triky   anápady ve filmu mně   dostaly.Nebyl tak drahý jak   vypadá.Horší už to bylo se   zápletkou a koncem,i tak 60%
likantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2011
No pozrel som si to a poviem   vám že som z tohoto filmu   rozčarovaný.A to nie v   dobrom zmysle slova.Akože   čakal som super scifi film no   dočkal som sa niečoho dosť   naivného.Proste kozmická   loď ktorá nesie náklad na   zapálenie slnka,ktoré   vyhasína a prejde bez   večších problémov až k   cieľu od ktorého je   vzdialená len asi 2 hodiny   cesty zrazu z   nepochopiteľných príčin   začne mať množstvo   problémov,ktoré sa   nabaľujú ako snehová   guľa.Proste pri ohybnom   manévri nejaký Japončík   zrazu zle vyráta uhol sklonu   a poškodí slnečný filter   na lodi následne nejaký   stožiar rozbije záhradku na   výrobu vzduchu a čo je ešte   najhoršie so susednej lode   nabalia nejakého čierneho   pasažiera mentálne   vyšinutého čo ich postupne   likviduje a to na potvoru   práve 10 minút do konca   letu.Proste bolo toho nejako   naraz priveľa a mne   neostávalo len si   povzdychnúť prečo to tak   pokazili.A to ozaj mohol byť   dobrý film.No ale niekomu sa   to možno bude páčiť.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2011
Velmi hezký sci-fi film,   který ale musíte brát   opravdu jen jako pohádku.   Protože kdyby slunce   umíralo, my s tím   neuděláme vůbec nic...
Ale tak od toho jsou   přeci tyto filmové žánry,   ne? Nádherné jsou sekvence   ve kterých se objevuje   slunce, dobří ne zas tolik   známí herci. Snad co mi teda   na filmu moc nesedělo byla   postava zmutovaného kapitána   Pinbackera, který chce misi   sabotovat stejně jako na   Ikaru 1 a chce zabít všechny   členy posádky. Za tohle bych   klidně strhnul dva body dolů   a dal za 8. Nicméně opravdu   nádherná smutná hudba a   dojemný konec filmu to   vyvažují, já byl na konci   při závěrečné scéně kdy   Capa umíral po úspěšné   misi a jeho sestra s dětmi na   Zemi vzhlíží ke   vzkřísenému slunci fakt   naměkko. Jen škoda že to   bylo tak rychle ukončený.   Každopádně se dá Sunshine   jedině doporučit.
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2011
Ten film byl divný. V žánru   to jistě není žádný   odpad, ale žádný skvost to   taky nebude. Na Cilliana   Murphyho se hrozně   nepříjemně kouká, navíc   jsem jaksi už od začátku   tušila, že on se dostane i   do finále, takže jsem to   přetrpěla. Závěr filmu s   těma rozmazanýma a   protahovanýma zdeformovanýma   hororovýma záběrama byl   dost náročný, nemohla jsem   pak usnout, byla jsem z toho   docela vystrašená.
sakro
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.9.2010
rána pod pás sci-fi žánru
Určitě se ozvou ti, kteří   tomuto filmu dávájí   poměrně vysoké hodnocení a   kladné komentáře. Já si   však nemohu pomoci a   přestože se nerad vyjadřuji   hrubě, tohle byla snad   největší kravina tohoto   žánru jakou jsem kdy viděl.   Tu jednu hvězdičku dávám   jen proto, že nula dát   nejde. Děkuji   prozřetelnosti, že jsem na   ten film nebyl v kině. Pokud   by mi ho někdo doporučil,   asi bych ho proklínal ještě   dnes. I na domácím kinu jsem   to do konce vydržel jen ze   zásady. Na každý film se   totiž podívám až do konce,   pokud jej chci hodnotit. Jinak   bych to nepovažoval za fér.   Celou dobu jsem měl vtíravý   pocit, že se režisér   zhlédl v československém   filmu Ikarie XB 1. Byla tam   totiž taková spousta   nápadně podobných scén,   že náhodu téměř   nepovažuji za možnou. Ikarie   XB 1 však vznikla v roce 1963   a nakolik se nám dnes může   zdát naivní a až   legrační, ve své době to   byl skvost. Sunshine byl   divákovi před uvedením do   kin prezentován jako něco,   co tady zatím nebylo a jako   nekončící gejzír   skvělých filmových triků.   Mi to vše připadalo jako   laciné a trapné. Hodně mě   překvapily i výkony herců.   Přestože se najednalo o   žádné nováčky, mnozí z   nich jinde dokázali, že jsou   skvělými herci, tady se   však celá skupina předvedla   jako slabší část   nějakého ochotnického   souboru. Vůbec to nechápu.   Pokud se tedy týká   doporučení, pak   jednoznačně NE, NE a NE.   Šetřete svou nervovou   soustavu a najděte si   jakoukoliv jinou zábavu.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2010
když jsem se na to díval   poprvé, vůbec se mi   nelíbil, ale dnes když jsem   si to zkouk už po druhé,   zjistil jsem, že tento film   sotjí za shlédnutí. Jediné   co mám za zlé jsou   schválně rozmazané záběry   při tom, když kamera   zabírá celého spáleného   zabijáka, ale jinak se   nebudete nudit i u   počítačových triků a při   výborné smůtné muzice,   která se ve filmu objevuje na   konci, opravdu smutný,   výtečný film.
iqtiqe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.5.2010
To byla ale blbost!   "Mohlo by jít o   napodobeninu Armageddonu, nebo   nic moc Drtivý dopad nebo   něco ve stylu nic moc   reálné, ale pěkně   dobrodružné Cesty do středu   Země," to jsem si před   začátekem filmu říkal a   75% hodnocení mě konejšilo,   že by měl mít úroveň.   Omyl! Osmičlenná posádka   lodě Icarus 2 s obrovským   množstvím, jaderného   materiálu míří k   pohasínajícímu Slunci, aby   výbuchem "obnovila"   jeho činnost. Už to je   trochu mimo realitu - neznáme   materiály, které by takový   žár vydržely nemluvě o   pochybném znovuzažehnutí   Slunce. Ale budiž, i když tu   u mě sráží hodnocení na   50%, dejme tomu, že jde o   součást sci-fi, hlavně je   to ještě koukatelné (něco   jako Jádro). Takže 2/3 času   celkem ok. SPOILER! Pak   přijde okamžik, kdy objeví   loď Icarus 1 z původní   nepodařené mise, zjistí,   že jsou včichni mrtví a že   někdo misi sabotoval kvůli   pošahaným řečem o bohu.   Postupně zjistí, že ten   samý člověk se dostal k nim   na palubu a pokouší se o   totéž. přičemž se   holedbá stejnými kecy o tom,   že k němu promluvil bůh,   blablabla... Brr, nikdy víc!
Laila
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2010
pride mi to jako dobra   myslenka neco trochu jineho   bylo to zajimave a i   napinave-kdo prezije a kdo   ne???nechte se   prekvapit-urcite se podivejte
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Natěšený, že se po dlouhé   době podívám na nový   sci-film jsem byl ze začátku   ochoten tolerovat technické,   vědecké a logické nesmysly.   Avšak z jejich   přibývajícím množstvím   šla veškerá shovívavost   stranou. Nepříliš dobrý   dojem zanechalo i zcela   nelogické složení posádky   a jejich ještě   nelogičtější chování.   Absolutní vrchol všeho byl,   poněkud více, řekl bych až   nezdravě :-), opálený,   kapitán předešlé výpravy,   přeživší sedm let na   kosmické lodi v blízkosti   slunce. Následné   vyvražďování posádky   degradovalo film do značně   béčkové kategorie. Pokud   byl film zamýšlen spíše   jako psychologické drama s   filozofickým podtextem, na to   byly jednotlivé postavy   příliš ploché a   jednoduché a samo prostředí   zvoleno zcela účelově. Pár   skvělých vizuálně   propracovaných scén nemohlo,   ani v nejmenším, zachránit   tuto klišovitou,   předvídatelnou a místy až   hloupou, slátaninu.
Největší sci-fi ve   filmu byl samotný fakt, že   lidstvo hodlá zachraňovat   vyhasínající hvězdu. Až   bude slunce u konce s dechem,   tak lidstvo bude už dávno v   ……, tam kde si zaslouží.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2009
Film má úžasnou atmosféru,   především první polovina   je naprosto autentická;   sledování Slunce či oprava   štítu mě úplně ohromily.   Škoda jen té hororové   honičky s Fredym Krugrem na   závěr.
Nekula
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.10.2009
Toto bylo nejhorší sci-fi   jaký jsme kdy viděl.   Samotný námět na sci-fi   dobrý, ale tvůrci z toho   udělali thriller, tohle   neměo se sci-fi absolutně   nic společnýho, jen to, že   se to doehrávalo ve vesmíru.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2009
Sunshine je dobře natočené   sci-fi se zajímavým   námětem o nutnosti oživit   slunce a proto je na něj   vyslána druhá posádka , aby   pomocí jaderné bomby slunce   oživila ta se cestou   dozvídá proč první mise   neuspěla a sami jsou v   ohrožení jelikož jim díky   požáru nevystačí kyslík   na cestu zpět a je rozhodnuta   úkol splnit a tím zachránit   Zemi filmu nechybí napětí i   když samotný konec mohl být   lepší.
prima.niki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Velmi dobrý film o záchraně   Země (tentokrát už ne proti   meteoritům, mimozemšťanům   či jiným   "běžným"   námětům). Strhující   začátek rychle vtáhne do   děje. Jenže přibližně v   půlce nastane zlom - jedno   špatné rozhodnutí - a vše   začne upadat. Po skvělém   začátku dojem kazí trochu   slabší konec, ale i tak jde   o velmi slušný film.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Vesmírná loď vyráží k   naší nejbližší a   slábnoucí hvězdě Slunci s   posádkou a atomovou bombou,   která by Slunce znovu   "nastartovala".Sním   ek je postaven na dialozích,   kamera zabírá chladný   interiér lodi slazená s   bezva hudbou i jak na posádku   doléhá dlouhodobý pobyt ve   vesmíru.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2008
Snímek trpí jednoznačně   zbytečně natahovaným a   nechtěně úsměvným   finálním rozuzlením.   Hlavně posledních 20 minut   vykrádá o dost lepší   Horizont události (zjev a   chování zabijáka) a donutí   vás kroutit hlavou a zamyslet   se , proč ta poslední část   a zase hlavně nesmrtelný a   vše přeživší zabiják ,   ničí jinak velmi dobrý   snímek , který buduje   atmosféru tak hustou , že by   se dala krájet , podpořenou   vytříbeným vizuálem   (nádherně vytvořené   kosmické lodě a brilantní   nájezdy kamery na ně a kolem   nich) , který selhává až v   závěru a scénách se   zabijákem , kdy je obraz tak   rozmazán , že není skoro   nic vidět. Škoda , dvě   třetiny to bylo za pět , ale   ten zbytek tak za jednu a půl   a to mi dává průměr něco   přes 3*. 65%
AcidBurn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Pánové, pokud vám žánr   sci-fi nic neříká, tak   byste neměli hodnotit a už   vůbec ne komentovat tento   film. Dobrých sci-fi filmů   je v poslední době opravdu   málo a Sunshine JE po dlouhé   době kvalitním filmem.   Dobří herci, dokonalá   atmosféra, chvílemi   připomínala Solaris,   chvílemi Vesmírnou Odysseu   no a nakonec to byl spíš   Horizont události. Celkově   dobrý film, originální   nápad, dobrá hudba -   téměř nemám co vytknout   (až na pár fyzikálních   úletů). Minimálně 8 z 10.
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Vynikajuci film,v ktorom sa   podarilo skvele zachytit   psychologiu clenov posadky a   postupny rozklad moralky pri   sebevrazdenej misii na   zachranu ludstva.Celkovy dojem   trosku pokazili zaverecne   akcne sceny,ktore posobili ako   past na oko,ale celkovo   jednoznacna bomba.Spracovanie   efektov slnecneho ziarenia a   vyrazy clenov osadky pri ich   sledovani boli uzasne az z   toho mrazilo :)
jirka.mx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Film mě docela zaujal po   vizuální stránce a taky   jeho námět,je dobré po   čase vidět sci-fi kde nejde   o to ulovit tucet marťanů.
martas_v
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Mám rád sci-fi, ale tento   film by se mohl nechat popsat   3 slovy - NUDA, NUDA a NUDA.   Hodnocení 5/10 je jen za   vizuální efekty. Jedna   nelogičnost střídá druhou   (já vím, je to sci-fi, ale   autor si nemůže vymýšlet   jeden blábol za druhým).   Jste hozeni do děje někdy   uprostřed, nestotožníte se   s postavami. Proč se na tento   film dívat? Snad jenom kvůli   efektům.
hejtman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Souhlasím s kolegou   komentujícím přede   mnou.Byla to vizuální   paráda,kdy u některých   scén jsem úžasem otvíral   ústa,ale jinak příběh nic   moc,teda spíš nic než   moc.Tak třeba úvod je bezva   skok do ledové vody,kdy já   nevědět o čem to má   být,tak já být jak v   jiříkově vidění   (začínat uprostřed cesty,no   bezva nápad),příběh   slušně ubíhá,jsem tam   náznaky dobrého   scénáře,střídají otázky   kdo dřív umře a nelogismy   se předhání,který bude   ubožejší(vím,že je to   sci-fi,ale co je moc,je moc   ).No a hop a najednou je tu   první ztracená loď a tím   příběh upadá ještě   víc,přijdou bubáci,další   mrtví,jedna rostlinka co   vstane z popela a zůstanou   jen hrdinové co zachrání   slunce.Konec je kapitola sama   pro sebe,asi došly peníze a   nápady,chybí kusy   příběhu,jsme tady - už   jsme tam -a už jsme   vyhráli,celkově chybí   pointa a zůstane jen   očekávaný hapyend.V kině   to mohla být pastva pro   oči,ale na dvd je to bohužel   pro mě slabota.
Duster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Čekal jsem mnohem víc.   Audiovizuálně sice lahůdka,   ale to je tak asi všechno.   Vlekoucí se děj, nepříliš   propracované charaktery a   většinu dramatických scén,   jako by už člověk   milionkrát viděl jinde.   Tenhle film mě prostě   nevtáhl a tak trochu   vyšuměl. A to mám sci-fi   tak rád.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Výborná sci-fi s nádhernou   vizuální stránkou, skvělou   hudbou a velice dobrými   herci. Škoda jen, že   celkový dojem z filmu kazí   mírně chaotický konec. Ale   i tak je film velice   povedený.
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Film byl pro mě spíše   zklamáním. První polovina   filmu taková nuda. Od půlky   tento film byl   zajímavější, ale filmu   chybí nějaký originální   nápad.
K3
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.9.2007
Po shlédnutí upoutávky jsem   čekal něco vyjmečnýho.   Boužel první polovinu filmu   sem se dost nudil, protože   chybí nějaká myšlenka a   zbejvá jenom pěkná   vizuální stránka, díky té   jsem alesnon neusnul a viděl   i tu horší půlku filmu.   Taky mě trochu připomínala   Horizont událostí a přišlo   mi to překombinovaný.   Celkově asi od sci-fi   očekávám víc než   vesmírný lodě a vizuální   efekty..
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2007
Pravdou je, že Sunshine je   opravdu originální a také,   že místy dokáže téměř   vyrazit dech. Když si k tomu   člověk přidá neokoukané   herce, nádherné   audiovizuální zpracováním,   vážné příběhové téma,   vzniká skvělý kus filmu.   Určitě zde divák pocítí   napětí, mrazení v zádech a   bude hltat minutu po minutě.   Ale na druhou stranu mi pár   věcí vadilo, například ne   zcela vysvětlené důležité   části filmu, nelogické a   až moc hrdinské chování   posádky .. jinak bych   nejspíš neměl co vytknout.   I když mi také moc neseděla   "změna" žánru.   První polovinu jsem opravdu   hltal, perfektní scifi   podívaná, ale druhá část   se mi jevila až moc   hororová, téměř   přehnaná. Celkově bych   Sunshine zařadil mezi   vyvedené filmy poslední   doby.
Maidens
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Čekal jsem mnohem víc
Bohužel spíše zklamání.   Nijak extra zajímavý nebo   napínavý děj a příliš   málo úžasných záběrů na   planety a Slunce.
adams89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2007
Kdyby mi někdo před   několika měsíci tvrdil, že   dám 100% filmu,   vyprávějícím o skupině   astronautů, letících k   vyhasínajícímu Slunci, s   cílem znovuzažehnout ho   pomocí jaderné bomby a že   se na něj během jednoho   týdne podívám pětkrát,   asi bych mu nevěřil. Mám   totiž ještě v živé   paměti příběhově podobné   Jádro, které tenkrát ani   trochu nesplnilo mé   očekávání. Ale co čert   nechtěl, stačilo shlédnout   trailer na Sunshine (jeden z   nejlepších, jaký jsem kdy   viděl) a já se začal tak   nehorázně těšit, že se mi   o něm i v noci zdávalo.   Sunshine se ale naštěstí v   mnohém od svých   hollywoodských bratříčků   liší. Tak především,   nemusíme si kazit dojem   nějakými nezlomnými hrdiny,   kteří se vysekají z   každého problému, nebo   všemocnou Amerikou, co   zachrání celý náš svět.   Máme tu osm astronautů, ne   neomylných, ale obyčejných   smrtelníků, u kterých si   až do konce nemůžete být   jisti, kdo z nich zemře či   přežije. Ten největší   požitek ale Sunshine   přináší v podobě   hudebního a vizuálního   zpracování. Soundtrack z   dílny Johna Murphyho a lidí   z Underworld nejde   přeslechnout a hlavně v   těch vypjatých momentech   ještě umocňuje už tak   dokonalou atmosféru. Již   zmíněná vizuální stránka   je zase učiněná pastva pro   oči - je až fascinující,   jakou parádní podívanou   vykouzlil Danny Boyle za   pouhých dvacet pět milionů   liber! Už hned první záběr   na Icarus II. je nesmírně   zajímavý a jako by říkal,   že tohle rozhodně obyčejná   podívaná nebude, a co potom   takový jeho přelet okolo   planety Merkur. Vyžijí se i   ti diváci, jenž si libují v   náhlých zvratech. Sunshine   jich nabízí několik a   věřte, že je o co stát!   Největší překvapení   přichází ke konci a já   při něm div nepřestal   dýchat! Plně souhlasím s   Františkem Fukou ze Cinemy,   který o Sunshine prohlásil,   že jde o nejpovedenější   sci-fi za posledních 10 let.   Na Slunce se nyní už dívám   trochu jinak, až tak na mě   film zapůsobil...
Andre.w
Hodnocení:
Přidáno: 18.8.2007
Konec Filmu
Po pravdě sem byl docela   zmatenej na konci filmu, kdy   mi neni moc jasný co se   vlastně stalo. Od tý   sekvence kdy se drží ve   skafandru bomby. Může mi to   někdo srozumitelně popsat?
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Přes klasický klišé   příběh který vlastní   všechny sci-fi o záchraně   modré planety se Sunshine   drží pěkně při zemi,   takže kdyby už teda Slunce   opravdu vyhasínalo měl by   tento příběh docela blízko   skutečnosti, a to je prostě   největším plusem tohoto   snímku, žádná kýčovitost   alá Argameddon!
basi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Pro mě osobně zatím   největší zážitek a   současně i překvapení   filmového roku 2007.Dannymu   Boylovi se podařilo zachytit   na plátně sílu   slunce,která na vás doslova   tryská a škvaříte se spolu   s hlavními hrdiny.Hlavní   devízou je,ale jednoznačně   vizuální a zvuková stránka   filmu.Není to okázalé   sci-fi,které ukazuje kolika   set milionový má   rozpočet,ale inteligentní a   moderní variace na   2001:vesmírná odysea.škoda   jen toho trochu   překombinovaného   finále.Tady se tvůrci asi   měli držet hesla, že míň   je někdy víc a nepouštět   na palubu onoho vetřelce. To   je ale jen jediná piha na   kráse.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Ja jsem byl spokojen.   Vizuálně dobře zpracované   a hlavně nepřehnané   futuristické sci-fi ktré se   od podobných snímků liší   svojí přízemností a   dobrým zpracováním. Je to   za poslední dobu sci.. který   se mi fakt líbilo se vším   všudy. Danny Boyle opět   potvrzuje své kvality.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2007
nechala jsem si týden na   "odstátí" ale   bohužel. prostě nic! jsem   docela zklamaná. Souhlasím,   že vizuálně je to   zpracované krásně,   neokoukaní herci jsou taky   plus, ale jinak nic.   Ústřední myšlenka o   obnovení záření Slunce   pomocí bomby není dále   rozpracovaná a ani s   charaktery ústředních   herců se nijak víc   nepracuje. Chvilku jsem měla   dokonce dojem, že se to   zvrhne do obyčejného krváku   a kapitán prostě všechny   vyvraždí. Naštěstí se tak   nestalo, ale zároveň se   nestalo ani nic jiného. Abych   to shrnula - vizuálně OK,   ale jinak průměr a šeď.
Mgb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Už je to skoro týden, co   jsem to v kině viděl, ale   pořád na ten film musím   myslet. Naprosto úžasné   spojení vizuálního a   zvukového požitku. Některé   scény jsem sledoval s   otevřenou pusou a hltal   každý další záběr.   Chvilkama jsem sice měl   pocit, že mám halucinace,   ale naštěstí jsem nebyl   sám:-) Danny Boyle na vás   vrhne smršť, kterou zastaví   až rozsvícení v sále.   Cillian Murphy je skvělý a   kdybych byl na chlapy, tak   bych se chtěl koupat v jeho   modrých očích!
Dandik1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2007
K tomu dobrý zvuk
Tak tenhle film jsem viděl   už na Febiofestu a přikoval   mě k sedačce po celou délku   filmu. Skvěle udělaný   střih, tak aby člověk musel   používat mozek, když na   film kouká, dobře udělaná   režie a pohledy na slunce a   planetu Merkur, ta veme dech.   Na rozpočet, který film měl   oproti produkci USA to je   opravdu něco úžasného. A   když ještě promítač   dobře ozvučí sál a trochu   to přežene, klepou se s   Vámi i sedačky :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6066minih6066Denní světlo (1996) 
Daylight n
minih27551minih27551Jeden svět nestačí (1999) 
The World Is Not Enough n
minih8562minih8562Hořký měsíc (1992) 
Bitter Moon n
minih93734minih93734Hrůzná minulost (2012) 
The Pact n
minih155451minih155451Anna (2019) 
Anna n
minih46735minih46735Kde je Fred? (2006) 
Wo ist Fred? n
minih41449minih41449Battle Royale II: Requiem (2003) 
Batoru rowaiaru II: Chinkonka n
minih162079minih162079Řbitov zvířátek (2019) 
Pet Sematary n
minih27195minih27195eXistenZ (1999) 
ExistenZ n
minih42833minih42833Krvavý diamant (2006) 
Blood Diamond n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Magie v ulicích

01:55 - 02:15

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Žijeme s vírou (2010) [TV pořa...

01:15 - 02:15

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

01:45 - 02:40

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:40 - 02:25

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10