Duben
ohodnotit

Suburbicon: Temné předměstí

Suburbicon

Žánr:
Rok:
2017
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
9.11.2017
„Vítejte na předměstí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Suburbicon: Temné předměstí
POZOR, SPOILER

Městečko Suburbicon žije v poklidu. Je to ráj na Zemi. To se domnívá i pošťák, který zrovna nese poštu. Když však dojde až k rodině, která je zde nová, málem ho „trefí šlak“. Milesovi jsou totiž černoši. Hned vedle nich bydlí i rodina Lodgeových s malým Nicolasem. Toho matka posílá, aby si s malým černochem hrál. Kluci se ihned skamarádí.

Večer jsou u Lodgeů nějací muži a začnou celou rodinu uspávat chloroformem. Dokonce i Nickyho a jeho invalidní matku. Až později se zjistí, že to přehnali a maminka má pohřeb.

Nicky má strýce Mitche. Ten jej má rád a hodně se mu věnuje. Jenže s nimi nebydlí, na rozdíl od maminčiny sestry Maggie. Jak později Nicky zjistí, nejen bydlí. Jeho otci Gardnerovi všichni vyjadřují soustrast, dokonce i kapitán Geil Hightower. Ten dostal případ na starost, zve Gardnera i se švagrovou a Nickym na rekognici. Jak otec, tak švagrová oba zločince zapřou. Ti se pak dostaví v plné parádě za Gardnerem až do jeho kanceláře, kde jej ztlučou. Konečně vychází najevo, že to jsou vymahači dluhů. A protože oba vědí, že u rekognice byl také Nicky, přikazují Gardnerovi, aby se ho zbavil. Ten tedy oznamuje malému Nicolasovi, že půjde do internátní školy. Hightower navštíví Gardnera a vlastně mu oznamuje, že ví o půjčce a nesplácení. Gardner však zapírá dále. Jeho milenku navštíví pojišťovací vyšetřovatel, který tuší podfuk. Ona tu je totiž pojistka. A vyšetřovatel si spočítal dvě a dvě a nyní pomaličku vysvětluje Margaret, jak na to přišel. Ta jej nakonec vyhodí. Jenže on večer přichází znova a již vyloží na rovinu, že peníze z pojistky chce pro sebe. Všechny. Netuší, že mu Margaret nasypala do pití louh. Stačí prchnout ven na ulici, kde je zrovna spousta lidí protestujících proti černošské rodině. Gardner jej přesto dohoní a ubije.

Margaret zatím drtí válečkem na těsto nějaké tabletky na prášek. Tím pak vylepší pomazánku na chlebu i mléko pro Nickyho. Jenže to už je zde jeden z vrahů a Margaret zabije. Měl to za úkol. Ještě musí zabít Nickyho. To sem již však přijíždí strýc Mitch, kterého si Nicky zavolal telefonem na pomoc. Ten udělá s lumpem krátký proces a zachrání tak Nickymu život. Bohužel, sám má kudlu v zádech, ale přesto stihne zavolat policii. A zatímco Gardner šlape na kole, už je vedle něj druhý vrah, který mu oznamuje, že jej doma čeká překvapení. Toho však po chvíli smete auto v protisměru.

Gardner přichází domů, kde nalézá mrtvolu Margaret a Nickyho strýce. Proto si sedne se svým synem do kuchyně a vypráví mu o tom, jak ho zabije a jaké si udělá alibi pro policii. Pokud by však Nicky přistoupil na pár lží, nemusel by to udělat a žili by si velmi dobře. Malý Nicky má tedy před sebou životní dilema...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Suburbicon: Temné předměstí
Malebné americké městečko Suburbicon v 50. letech jako by samo vybízelo obyvatele ke spokojenému žití. Ploty jsou zde nízké a trávníky perfektně střižené. Sousedé jsou vždy usměvaví a obětaví. Pod zdánlivě klidnou hladinou však bublá a vře společenská a rasová nenávist. Její láva se nezadržitelně dere nahoru, až vybuchne, jako sopka. V této atmosféře je vyprávěn příběh, který jako by stál trochu stranou hlavního dění. Otec od rodiny Gardner Lodge (Matt Damon) je v problémech. Půjčil si peníze od mafie a jeho manželka Rose (Julianne Moore) je na vozíčku. Takže sousedé tmavé pleti jsou to poslední, co ho nyní trápí.


Autor: PROCESOR

Popis / Obsah / Info k filmu Suburbicon: Temné předměstí
V 50. letech je život v prosluněném středoamerickém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek.

Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty.

Zdroj: Bioscop


Popis / Obsah / Info k filmu Suburbicon: Temné předměstí
Príbeh filmu sa odohráva v 50-tych rokoch, v pokojnej atmosfére stredoamerického mestečka s názvom Suburbicon. Domčeky ako maľované, zelené trávniky, skrátka miesto pre šťastný a spokojný domov. Život tejto idylickej spoločnosti naruší najprv príchod afroamerickej rodiny, ktorá sa prisťahovala medzi bielych susedov. Potom raz v noci vtrhnú do domčeka rodiny Gardnera Lodgea dvaja lupiči, všetkých zviažu a zabijú jeho manželku Rose silnou dávkou chloroformu. Na policajnej stanici Gardner schválne neoznačí zjavného páchateľa zločinu. Ktovie, prečo. Zášť obyvateľov mestečka sa sústredí na afroamerickú rodinu a neprávom ich obviňujú z vraždy. A tak si nevšimnú skutočný zločin, ktorý sa deje v rodine Gardnerovcov.

JOJ


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

36 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

ČT2 - Černobyl: Nová svědectví

22:45 - 23:35

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

23:00 - 23:45

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

16 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10