Studio Kamarád (1980) [TV cyklus]

Studio Kamarád
78.1 %
 
 

Další název: Studio Rosa; Hřiště 7; Edův pohádkový balík

    Žánr: dětský / pásmo
    Země: Československo / Česká republika
    Délka: 135 min.
„Ahoj kamarádi, máme Vás rádi!“
Studio Kamarád se poprvé objevilo na TV obrazovkách v r. 1980 a hned zaujalo svým obsahem i neobvyklou dvojicí moderátorů - vedle tvůrce pořadu,Jiřího Chalupy, který Studio Kamarád vymyslel, se objevila svérázná dvojice Jů a Hele, která svojí dobrotou hned přirostla k srdci kluků i holek.

Studio Kamarád bylo pestrou směsicí pohádek a vstupů Jů a Hele, kteří si kromě uvádění pohádek zvali do studia i různé hosty a občas také řešili spolu s dětmi jejich starosti a trápení za což si je děti oblíbili. Ve studiu také navštěvoval Jů a Hele zlotřilý Muf, který se jim snažil dělat různé naschvály, ale většinou se to obrátilo proti němu, z čehož měli Jů a Hele legraci a s nimi i děti u obrazovek.

Studio Kamarád dělalo dětem společnost až do roku 1999, kdy jej ČT přestala vysílat, změnila jeho název na Studio Rosa. Se změnou názvu se změnilo i schéma pořadu a Jů a Hele již nebyli hlavní moderátoři, ale jen se objevovali ve scénkách nově vzniklého pořadu. Pořad, který navazuje na Studio Kamarád, se vysílá na ČT doposud - jmenuje se Hřiště 7, ale to je již jiná historie...  Autor: jmenuji.se.libor

režie:
Libuše Koutná, Josef Platz, Rudolf Vodrážka
 
 
kamera:
Ivan Mikita, Roman Gössel, Miroslav Veselý
 
 
výprava-architekt:
Drahoslav Nikodém, Lenka Okladníková (v roce 2014)
 
 
střih:
Peter Ďurica
 
 
vedoucí produkce:
Jindřich Bareš (Ahoj děti - 2x r. 1990)
 
 
produkce:
Magdalena Sedláková
 
 
výtvarník:
Stanislav Holý, Martin Lhoták (výroba loutek), Renata Lhotáková (výroba loutek)
 
 
mluví:
Jiří Lábus (Jů), Ota Jirák (Hele / pták Čau), Zuzana Skalníková (Muf), Milan Neděla (Hele), Martin Dejdar (Harry Šoumen), Jiří Císler (Harry Šoumen), Lumír Olšovský (kohout Eda), Jan Maxián (vrabčák Lojza), Inka Šecová
 
 
dramaturgie:
Jiří Chalupa, Miloslav Doubrava, Anna Jurásková, Kateřina Krejčí
 
 
spolupráce:
Josef Mazal
 
 
loutkoherec:
Jaroslav Vidlař (loutky), Jana Prachařová (loutky), Černé divadlo (černé divadlo)
 
 
účinkuje:
Jiří Chalupa (moderátor), TY-JÁ-TR (děti), Martin Dejdar (moderátor), Lucie Pernetová (moderátorka), Klára Sedláčková-Oltová (moderátorka), Filip Cíl (moderátor), Matouš Ruml (moderátor), Josef Dvořák (moderátor), Jitka Molavcová (moderátorka), Luděk Horký (moderátor), Veronika Freimanová (moderátorka), Eliška Balzerová (moderátorka), Jan Rosák (moderátor), Dagmar Patrasová (moderátorka), Pavel Zedníček (moderátor), Jiří Sovák (moderátor), Filip Čapka (moderátor), Jiřina Bohdalová (moderátorka), Roman Štabrňák (moderátor), Bohumil Klepl (moderátor), Markéta Plánková (moderátorka), Martin Písařík (moderátor), Tomáš Kůgel, Marek Němec (moderátor), Lenka Vavrinčíková, Jan Cina (moderátor), Václav Moravec (host)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.