Duben
ohodnotit

Stud

Shame

Další název:
Hanba
Rok:
2011
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
16.2.2012
„Osamělost, frustrace a sexuální závislost v plné nahotě“

Obsah filmu Stud

 
Pohledný Brandon je charismatický, mlčenlivý a dobře zajištěný pětatřicátník, který ve dne přežívá v lukrativním zaměstnání, ale jediné, co ho zajímá a na čem je bytostně závislý, je sex. Respektive erotika, autoerotika, porno v nejrůznějších formách a podobách, v realitě i ve virtuálním světě. Prostředky na to má a může si splnit jakékoli přání. Ale život, kde lidé navazují vztahy a zajímají se jeden o druhého, kde sexuální akt může být projevem vzájemné přitažlivosti a lásky, jako by pro něj neexistoval. Tvrdí, že je sám se sebou spokojený a že je hrdý na to, čeho materiálně dosáhl. Vlastní citovou frustraci si zpočátku neuvědomuje, dokud...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Steve McQueenSteve McQueen  
hraje:
Michael FassbenderMichael Fassbender.....Brandon [34]   
Carey MulliganCarey Mulligan.....Sissy [25]   
James Badge DaleJames Badge Dale.....David [32]   
Hannah WareHannah Ware.....Samantha [28]   
Nicole BeharieNicole Beharie.....Marianne [26]   
Amy HargreavesAmy Hargreaves.....náhodná žena [41]   
Elizabeth MasucciElizabeth Masucci.....Elizabeth [25]   
Lucy WaltersLucy Walters.....krásná dívka v metru   
Jake SicilianoJake Siciliano.....syn   
Anna Rose HopkinsAnna Rose Hopkins.....flirtující dívka   
Robert MontanoRobert Montano.....číšník [51]   
Avery GrantAvery Grant.....striptérka na Skypu [17]   
Briana MarinBriana Marin.....servírka s koktaily   
Jay FerraroJay Ferraro.....Brandonův asistent [26]   
Alex ManetteAlex Manette.....Steven [41]   
Mari-Ange RamirezMari-Ange Ramirez.....Alexa   
scénář:
Steve McQueenSteve McQueen  
Abi MorganAbi Morgan  
hudba:
Harry EscottHarry Escott  
Ian NeilIan Neil.....supervize   
John KanderJohn Kander.....Píseň New York, New York [84]   
kamera:
Sean BobbittSean Bobbitt  
střih:
Joe WalkerJoe Walker  
trailer
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Stud >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Imo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.1.2020
Velikou roli ve filmu hrá správny výběr herce
Ne, tento film mě neoslovil. Ne, že by téma   nevázaného sexuálního života nebyla   zajímavá, ale chybu vidím v nesprávném   výběru herce pro hlavní postavu, čímž se   film dost znehodnotil. Michaela Fassbendera bych   jako režisér spíše obsadil do role dobrého   manžela a tatínka pro plnohodnotný manželský   vztah. Pro roli egoistického playboye, který   mění náhodné partnerky více než své   ponožky a vyhledává nevázaný sex, by se hodil   jiný herec.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Sex jako droga? Inu, proč ne? Závislost jako   závislost. A Brandon, postava tohoto   vyjímečného příběhu, takto závislý je. Pro   něj nemá sex nic společného s láskou,   důvěrností či dokonce s fyzickou   spokojeností. Neexistuje nic jiného v jeho   životě, a to ani něco tak běžného, jako je   pocit emocí. Snímek však není o tomto   problému jako takovém, jen sleduje dané   postavy, jejich chování a principy způsobu   života. Steve McQueen, režisér a scénárista v   jedné osobě, ve vyobrazení daných   skutečností vsadil na jednoduchost a obrazovou   přímočarost. Dialogy nenutí nijak přemýšlet   a hra světla a hlavně stínu v obraze dodává   po umělecké stránce skutečně nevšední   zážitek. Filozofický pohled na vnitřní až   bolestivou osamělost ve spojení s touhou a   vlastní izolace své závislosti tímto poukazuje   na zranitelnost a nelehký život takového   člověka. Snímek je velmi emocionálně   složitý a vede k zamýšlení nad takovou   zoufalou naléhavostí. Když někdo neustále   myslí na sex, automatický je považován za   zvrhlíka a podle toho je odmítán. Při tak   hlubokém pohledu, jaký nabízí tento snímek,   však spíše vzbuzuje smutek a lítost. Steven   realizaci hodně promyslel a tak moc dobře   věděl co dělá.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2018
spíš než stud bych filmu dala název CHLAD.   Zajímavá exkurze do života dvou sourozenců..o   děj v podstatě nejde, zajímavé je však   podání jejich vidění světa, jejich   vyšinutost - každého jiným směrem - a musím   zmínit skvělé herecké výkony.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Neskutečně silný film. Zakousne se a už   nepustí. Pro mě jeden z dvaceti nejlepších ,   co jsem kdy viděl. Michael u mě s touhle rolí   neskutečně stoupl na ceně a jeho výkon, nelze   označit jinak, než naprosto famózní. Závislý   na sexu a přitom stejně naprosto citově   vyprahlý. Zavřený ve svém vlastním světě,   naprosto neschopný nějakého normálního   vztahu….. Dokonalost ve všech směrech.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2014
Film je hlavně výborně zahraný. Fassbender i   Mulliganová předvádějí brilantní výkony,   zvlášť teda Fassbender, který se nebál   odhalit i svou nahotu.
Snímek rozhodně zaujme   především díky tématu, ale znechutí díky   svým sexuálním a prasáckých narážkám, což   se dalo očekávat. Tudíž celý film bez   cenzury. Obdivuji Michaela, že do takovéto role   šel. Vždycky jsem ho měl za hereckého   neumětele, ale zde mě přesvědčil, že hrát   umí.
Příběh filmu není nic extra. Vypráví   o muži, který je hrozně sobecký a závislý na   sex a to hodně. Samotný děj se skládá ze   spousty dialogů, které ale ne vždy stojí za   poslech.
Co mi na filmu ale hodně vadilo byly   až příliš dlouhé záběry, některé trvaly   snad déle než minutu! Takový styl natáčení   nemám rád! Pak mi zarazila jedna věc. To   takový bohatý muž, jako byl hlavní hrdina   neměl prachy na auto, že furt jezdil   metrem?

Snímek není nikterak vyjímečný,   není to pěkný ale ani špatný film. Nevím,   jak bych to nazval, ale mám jenom ten pocit, že   znova se na něj už nikdy nekouknu.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.5.2013
Tento psychologický/erotický/dramatický film   šel mimo můj vkus a zájem,nějak jsem nechytl   nit s daným tématem .Nevím zda to mělo být   umělecké,nezávislé,nebo jak se bohatí muži   baví po nocích v Americe,něco o   osamělosti,nenaplnění-nevím.Znovu to nedám   30%.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Nějak nevím, co si myslet, jsem trošku   rozhozená, v této chvíli však vím jistě, že   za své charisma i výkon se Michael Fassbender   stydět rozhodně nemusí. Úplně jsem   nepochopila, co zlého se filmovým sourozencům   přihodilo, že žili tak nešťastné životy   plné prázdnoty , nezdá se mi to ale příliš   podstatné pro vnímání Brandonova já -   studeného, strohého a jakoby za sklem, kam nelze   nikoho vpustit a jež je odrazem (i obžalobou?)   citově vyčpělých středostavovských   "singles" současných metropolitních   oblastí. Přestože si je Brandon dobře vědom   kouzla, kterým na ženy působí, není schopen   navázat jiný, než sexuální vztah, i když se   pokouší věci změnit, selhává, s ním i jeho   sebekontrola, z role sexuálního štvance klesá   na úroveň sexuálního nádeníka... Tak jo, ale   co já teď s tím?
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 22.5.2012
Dobrá práce,finanční a partnerská   nezávislost nemusí být vždy to,co člověku   přináší uspokojení.Největší problém   hlavní postavy Brandona je citová vyprahlost a   následné frustrace ze sebe sama.Film bych svojí   tématikou,propracovaností/dlouhé scény bez   střihu/a námětem,přisuzoval ostřílenému a   zkušenému režisérovi,ale v případě   S.McQueena je to teprve druhý film v jeho   kariéře.Nezbývá,než vyseknout poklonu a   těšit se,čím nás překvapí příště.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Shame
Co k tomuhle snímku říct, je jasné, že se   jedná o hodně zvláštní film, který v lidech   nevyvolá mnoho příjemných pocitů, nebo tedy   alespoň u mě tomu tak bylo. Steva McQueena   znám, ale jeho předchozí snímek Hlad jsem   neviděla, a po shlednutí Shame jsem jistá, že   si Hlad pustím, ale ne v dohledné době. Filmu   nechybí skvělá hudba, která tak nějak   všechno podtrhuje a samozřejmě Michael   Fassbender, který předvedl neskutečný výkon,   tuhle jeho roli jen tak z hlavy nevyženete a   když někdo řekne jeho jméno, tak si už   nevybavím X-mena: First Class, ale právě Shame.   K filmu se není moc co rozepisovat, něco   takového se nedá popsat to se musí vidět.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2012
ústřední postava vnímá svojí citovou izolaci   jako útočiště, kde může vybít svůj stud.   řekla bych, že je snímek více o sebedestrukci   a sobeckosti, něž zmíněný emocionální stav.   ten je jen vedlejší efekt sebevnimání. michael   fassbender opět prokazuje, že je ochoten pro   roli udělat vše a v konkrétních situacích   dokáže být okouzlující a zároveň odporný.   vzhledem k tomu,že se ve snímku objevují   explicitní záběry poměrně ve velké míře, k   pornu se to srovnávat nedá, neboť jsou   sexuální scény spíš znepokojujícího   charakteru. od mcqueena neočekávejte příjemné   pocity, s kterým si film pustíte napodruhé.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10584minih10584Kosmetička a zvíře (1997) 
The Beaution and the Beast n
minih68040minih68040Spanish Movie (2009) 
Spanish Movie n
minih14684minih14684Obvyklí podezřelí (1995) 
The Usual Suspects n
minih25261minih25261Anděl smrti (1998) 
Fallen n
minih56801minih56801Fotři jsou lotři (2010) 
Meet the Fockers Sequel n
minih41473minih41473Repli-Kate (2002) 
Repli-Kate n
minih28197minih28197Z pekla (2001) 
From Hell n
minih63315minih63315Cabin Fever 2 (2009) 
Cabin Fever 2: Spring Fever n
minih8364minih8364Hluboký spánek (1946) 
The Big Sleep n
minih165743minih165743Bídníci (2019) 
Les misérables n


Hodnocení:n12345678910
Stud (2011)Stud (2011)Stud (2011)Stud (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697852
Fotografií: 763986
Plakátů: 376601
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10