Duben
ohodnotit

Strážci - Watchmen

Watchmen

Další název:
Watchmen: The IMAX Experience, Strážcovia (SK) / Strážci
Rok:
2009
Délka:
163 minut
Premiéra v ČR:
5.3.2009
„Kdosi zabíjí naše superhrdiny.“
Popis / Obsah / Info k filmu Strážci - Watchmen
Maskovaní superhrdinové, kteří v minulosti ovlivňovali chod světa, už dávno nejsou považováni za ochránce lidstva. Živoří na okraji společnosti a už jen vzpomínají na staré dobré časy. I když byli bojovníci se zločinem nazýváni "superhrdinové", ve skutečnosti jedinou postavou, která měla nadlidské schopnosti, byl Dr. Manhattan. Získal je při nepovedeném vědeckém experimentu a dal se do služeb dobra. Postupně se však stali všichni superhrdinové nepopulárními, což vedlo k tomu, že byli roku 1977 postaveni mimo zákon. V říjnu 1985 policie vyšetřuje vraždu Edwarda Blakea. Jelikož policie nemá žádné stopy, Rorschach, jeden z bývalých superhrdinů, se rozhodne zjistit více. Ukáže se, že Edward Blake je totožný s Komediantem, dalším dřívějším hrdinou v kostýmu. Rorschach věří, že objevil spiknutí, jehož účelem je všechny tyto hrdiny odstranit. Pokusí se zmobilizovat své bývalé kolegy. Superhrdinové brzy objeví ďábelský plán, který staví celé lidstvo do smrtelného nebezpečí. Zjišťují, že i oni jsou terčem úplného vyhlazení. Když ale naši superhrdinové zmizí, kdo zachrání nás?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Strážci - Watchmen
Strážci - Watchmen sa týčia titulom najlepší grafický román / komiks všetkých dob. Svet je na kraji nukleárnej vojny a Superhrdinovia strácajú svoju popularitu a obľúbenosť medzi ľudstvom. Preto všetci Superhrdinovia prestanú so svojou činnosťou ochráncami ľudstva. Lenže bol práve zavraždení Comediant, jeden zo Strážcov.

Rorschach sa pustí do vraždy Comedianta, jeho priateľa z dob, kedy ešte superhrdinovia zachraňovali ľudstvo. Zvoláva ostatných superhrdinov a púšťajú sa do pátrania, ktoré skrýva šokujúce pravdy.

Watchmen, komiks Alana Moora, je považovaný za nesfilmovatelný. Hollywoodsky režisér Zack Snyder verne okopíroval tento materiál, ktorý by stačil na jeden celý seriál a nie na jeden film.


Autor: netopir55

Popis / Obsah / Info k filmu Strážci - Watchmen
Píše se rok 1985 a superhrdinové se spojili, aby odpověděli na vraždu jednoho z nich. Brzy objeví ďábelský plán, který staví celé lidstvo do smrtelného nebezpečí. Superhdinové se snaží zastavit hrozící zkázu, zjišťují ale, že oni sami jsou terčem úplného vyhlazení. Když ale naši superhrdinové zmizí, kdo zachrání nás?
distributor BR


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Strážci - Watchmen
Komiks Alana Moorea Watchmen je považován za vůbec nejlepšího zástupce ve svém žánru. Natočit podle něj film proto byla obrovská výzva. Hozenou rukavici nakonec zvednul Zack Snyder, muž který si vydobyl renomé režií adaptace komiksové verze řecké historie 300: Bitva u Thermopyl. Vizuálně omračující styl, který zdobil i jeho předchozí hit, naordinoval i snímku Strážci -Watchmen. Přidejte k tomu temný mnohovrstevnatý příběh obývaný velmi netradičními postavami superhrdinů a najednou je tu jeden z nejzajímavějších filmů roku 2009.

„Komiks asi může jen těžko něco nastartovat lépe než nález mrtvého superhrdiny. Jak se příběh pomalu odvíjí, dostáváme se čím dál hlouběji do panoptika lidí s nadpřirozenými schopnostmi a střetáváme se s realitou, která se od obecné představy o chování a myšlení superhrdinů dost liší,“ říká o svém díle Alan Moore.

V úvodu nalezená mrtvola byla zaživa jistým Edwardem Blakem, který byl mezi superhrdiny známý pod přezdívkou Komediant. Evidentně násilná smrt nikoho neznepokojuje, svět má úplně jiné starosti. V kalendáři se píše rok 1985, venku zuří studená válka, která velmi reálně hrozí přerůst v nukleární střet světových velmocí. Maskovaní superhrdinové už dávno nejsou považování za ochránce lidstva, živoří na okraji společnosti a už jen vzpomínají na staré dobré časy.

Světlou výjimkou je umíněný borec přezdívaný Rorschach, který za Komediantovou smrtí vidí rozsáhlé spiknutí, které má zlikvidovat nebo zdiskreditovat bývalé superhrdiny, a tím otevřít cestu daleko ambicióznějšímu a nechutnějšímu projektu. Ve snaze zabránit nejhoršímu se Rorschach pokusí zmobilizovat všechny své bývalé kolegy, z nichž opravdu nadpřirozené schopnosti má ve skutečnosti jen jeden. Jejich cílem bude strážit lidstvo. Kdo ale bude strážit je?

(oficiální text distributora)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě (2009) [Video]

 Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě (2009) [Video]
Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě n
Tales of the Black Freighter
Žánr: animovaný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Daniel DelPurgatorio, Mike Smith

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10