Strážce (2000)

Strážce (Guardian)
58.6 %
 
 

Guardian

Další název: Strážca (SK)

    Žánr: sci-fi / thriller / akční
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 89 min.
V únoru roku 1991 pracuje v jižním Iráku za bojovými liniemi archeologický tým vedený doktorem Lichtmannem. Vědcům se podaří odkrýt hrobku, ve které už tisíce let spočívá sumerský démon Tel-Al, toužící zničit svět a mající moc usmrtit vše živé. Jeden z dělníků omylem rozbije amforu s podivným práškem. Místní lidé projevují prudkou nevoli. Strhne se přestřelka, Lichtmann je zabit. Jeho žena mezitím porodí dítě, chlapce Davida, kterého se i s matkou snaží zachránit americký seržant John Kross. Chlapce však unese tajemná žena jménem Selena. Kross je zraněn a probouzí se v nemocnici ve Frankfurtu.

O dvanáct let později pracuje Kross jako detektiv a s parťákem Carpentierem bojují proti šíření velmi nebezpečné drogy Kdo jí požije větší množství, zabíjí. Netuší, že jde o drogu, kterou užívali Sumerové a již kdysi v rozbité amfoře objevil člen archeologické expedice. Policisté vyšlou do baru jako volavku kolegyni. Dealer Max je při honičce zabit. Opět zasáhne Selena. Žádá Krosse, aby se ujal Davida, kterého před dvanácti lety porodila Susannah Lichtmannová, protože je vyvolený. Jedině on může svět definitivně zbavit démona Tel-Ala…

Zdroj: FTV Prima

režie:
John Terlesky
 
 
hraje:
Mario Van Peebles (John Kross), James Remar (Detektiv Carpenter), Karina Lombard (Katherine Kross), Ice-T (Max), Daniel Hugh Kelly (Agent Taylor), Stacy Oversier (Selene), Michael Chinyamurindi (Dr. Jacob Netanyel), Steve Zad (David Lichtmann), Phyllis Lyons (Susannah Lichtmann), Nancy La Scala (Cassie), Dey Young (Poručík Van Buren), J.R. Cacia (Merckx), Marshall Manesh (Irácký plukovník), Douglas Weston (Colin Hopkins), Iqbal Theba (Dr. Tuchman), David Ackert (Ali), Todd McKee (Aaron Lichtman), Jason Lasater (Martin)
 
 
scénář:
John Terlesky, Jeff Yagher, Gary J. Tunnicliffe
 
 
kamera:
Maximo Munzi
 
 
hudba:
Joseph Williams
 
 
výprava-architekt:
Martin L. Mercer
 
 
kostýmy:
Tricia Gray
 
 
střih:
Daniel Duncan
 
 
koordinátor kaskadérů:
Philip Tan
 
 
masky:
Ellen Vieira
 
 
výprava:
Craig Keller
 
 
výkonný producent:
J. P. Pettinato
 
 
producent:
Paul Hertzberg
 
 
kaskadér:
Maria R. Kelly, Nancy Young (double: Stacy Oversier), Jane Austin, Darrin Prescott, Christopher Leps, David Lea
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.