Duben
ohodnotit

Strach nad městem

Peur Sur La Ville

Další název:
Angst über der Stadt
Žánr:
Země:
Rok:
1975
Délka:
123 minut
„Policejní komisař stíhá sexuálního maniaka, jehož oběťmi jsou hezké Pařížanky.“

Komentáře k filmu Strach nad městem

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2019
Výborná filmová detektivka   ušitá přímo na míru   Jeana-Paula Belmonda, který   se zde prezentoval nejen jako   herec ale i jako přední   filmový kaskadér!!! Dobrý   scénář a strhující tempo   filmu umocňuje vynikající   velmi působivá hudba Ennia   Morriconeho. Film nemá   žádná hluchá místa a   dokáže udržet diváka v   neustálém napětí. Z mého   pohledu bezesporu jedna
z nejlepších filmových   krimi jaké jsem kdy viděl.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Velmi vážný krimifilm,   jehož hlavním kladem je   akce, tedy honičky. Nebudu to   rozpižlávat, zmínili to   jiní. Jen se divím např.   když Minosovi sami policisté   nabídli oheň a on nereagoval   hned, že je to neťuklo...
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2017
Kriminálka, jak má být,   viděl jsem film několikrát   ale dnes poprvé celý.   Honičky po střechách, v   autech, v metru, komisař-   Belmondo, přestože s mužem   několikrát čučel z očí   do oka a smál se, zatím   zabil několik lidí než mu   Belmondo musel zpravit   fasádu. Krásné akční   scény, jenom mě neseděl   měkký hlas Jirky Krampola, z   vážné kriminálky jsme   měli chvílemi lecos k   popukání ale na dramatické   scény, je machr...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2020
Bébel v plné formě
Dnes už klasická krimi, v   níž se J.-P. Belmondo   neohroženě prohání v   naleštěných polobotkách po   střechách výškových   domů. Solidní francouzská   detektivka, plná střílení   a honiček všeho druhu,   která má sice nějaké ty   nedostatky, ale přesto umí   zaujmout i po tolika letech od   svého vzniku.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2020
Klasická kriminálka   sedmdesátek, kde Belmondo v   tesilkách kosí jednoho lumpa   za druhým a kdybych si   nepamatovala nic jiného, tak   na to hnusné oko si vzpomenu   vždycky. Honičky v reálném   čase a člověk přímo   viděl tu námahu, kterou   museli herci vynaložit. A   Belmondo je blázen, protože   při jeho slaňování z   helikoptéry do věžáku mě   jímala závrať i u   obrazovky. Pamela Sweet se to   nebojí ukázat, i v   obýváku, kde je její dcera,   člověk by pomalu s hlavním   padouchem souhlasil, ale to je   jenom můj problém a o ten tu   nešlo.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2018
Když jsem film viděl jako   mladší, tak jsem se i bál,   Minos byl s tím vypouklým   okem a vraždama odpornej,   brrr. Dnes stále solidní   krimi a výborné   kaskadérské kousky   Belmonďáka. Napětí, akce,   příběh, hlášky, zkrátka   vše funguje dobře - 80%.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2014
Film jsem viděl naposledy   jako dítě a tenkrát na mě   velmi zapůsobil, opravdu jsem   se bál a srdce mi bušilo   přesně v rytmu doprovodné   hudby. Takže přinejmenším   pro mládež se jedná o   kvalitní film.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Docela dobrá svyžná   kriminálka se svérázným   humorem J.P.Belmonda v roli   šéfa policie který honí   vraždícího maniaka mladých   žen který je škrtí.Velice   dobré kaskadérské   kousky,honička po střechách   byla velice dobrá.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Parádní kriminálka s   drsňáckým Belmondem,   slizkým záporákem,   skvělými kaskaderskými   kousky (honička po   střechách, scéna v metru) a   výbornou depresivní hudbou   od mistra Morriconeho. Jediné   co mi trochu vadilo byl konec.   Ale i tak to je pro mě   nejlepší detektivka s   Belmondem.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2014
Jean-Paul Belmondo v   nejlepší formě jako   komisař i jako kaskadér,   opravdu děsivý záporák,   akce a napětí a pár   skutečně nezapomenutelných   scén nad městem, sexuální   vrah Pařížanek, ale v   současnosti by komisař díky   svým metodám vyšetřováni   skončil před soudem a   všichni by byli propuštěni.   Jeden z nejlepších   Belmondových filmů.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Tentokrát jsem nemusela   příliš krotit nadšení z   francouzské kinematografie   let sedmdesátých -   kaskadérské předváděčky   bez hudebního podkreslení   měly přednost před   rozvíjením napětí, děj   byl předvídatelný,   skleněné padouchovo oko   děsivé (v maskérském slova   smyslu) a Letellierův kolega   podivně statický. Všechnu   tíhu musela nést Belmondova   široká ramena a je   štěstím, že se díky   nehodám při nebezpečných   scénách nestal zrovna tento   film jeho posledním, to by si   JPB nezasloužil.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Typický film s Jean-Paul   Belmondem v nejlepší   kondici. Logické nedostatky   se najdou i v jiných filmech,   ale podobné honičky na   střechách Paříže asi ne.   Navíc vše in natura. Nic pro   ty, co mají strach z výšek.   Když jsem ten film viděl v   kině poprvé, tak ta scéna s   rozplácnutým skleněným   okem mne skutečně dostala.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2021
Hned na úvod musím zmínit,   že film trpí strašlivými   scénáristickými krpami.   Začíná to vrahovým hlasem,   kterého nikdo nedokáže   identifikovat a končí   vrtulníkem, kterého vrah   neslyší, a to nemá jen oko,   hluchý není. V parodii by to   byla docela prdel, tady to   však vadí až moc. Mezi tím   jsou další kiksy, nad   kterýma jen kroutím hlavou.   Tak to dopadá, když na   scénáři pracují tři lidé   (že by to bylo Francisem   Veberem, který je přeci jen   zatížen jen na komedie?). Je   to velká škoda, film to   posouvá do nechtěných   rovin. ALE!! Je tady jedno   velké ALE! A to je akce,   krvavé střílečky,   automobilové honičky v   plném provozu, nádherné   masivní záběry na Paříž   a v neposlední řadě   hlášky a hlavně   kaskadérské kousky mistra   Belmonda, přičemž někdy   málem i zařval. Mazec co   tady předvádí, scény na   střechách budov nebo na   střeše jedoucího metra jsou   prostě geniální a   nepřekonatelné!!! Film má   perfektní tempo od začátku   do konce a výbornou hudbu   Ennia Morriconeho. Snímek má   dvě dějové roviny, ve   kterých komisař Lettelier   (Belmondo) jde po krku   zločinci Marcucciovi   (Cianfriglia) a zároveň   nahání psychicky   vyšinutého mordýře žen,   říkající si Minos   (A.M.Merli). Tahle linka mě   evokuje kultovní italská   gialla, bohužel ten scénář   tomu podráží nohy. Přesto,   všechno nelogické musím   hodit za hlavu a nevšímat si   toho. Jednooký Minos je   dokonalá bizarní hříčka a   hlavně Bébel je ikonická   postava francouzského filmu a   který bohužel 6.9.21 zemřel   ve věku 88 let. Nikdy nikdo   tady takový nebyl a už ani   nebude. Čest jeho památce,   odešla legenda a proto s   čistým srdcem a vědomím   pálím za 5!!! Jeho filmy   nikdy nezestárnou!!! Jsou   nesmrtelné, tak jako   Jean-Paul Belmondo v   diváckých srdcích   nesmrtelným zůstane.
Rene1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2007
Od života naprosto oddelená   krimi, která ovšem pobaví.   Člověk si při ní oddechne   i díky skvělému Belmondovi   ve vrcholné formě v hlavní   roli.
tomas.sulc.754
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2016
8
Sedm hvězd za Belmonda, je to   fakt magor ze ty akcni sceny   dělal sám. Osmou hvězdu za   tu krásnou zrzku.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 13.4.2013
Pro mne mají tyhle   kriminálky s J.P.B. zcela   odlišné polohy.Na jedné   straně je to tradice/slušný   námět a kamera,originální   interiéry,kaskaderské   výkony,výborná   hudba,záběry do ulic   Paříže a v neposlední   řadě se všude kouří jako   o život/.Na druhou stranu pak   jistá dávka filmařské   naivity/prostoduché   dialogy,přestřelky-střílí   se všude,za jakýchkoli   okolností, nejlépe   hlava-nehlava a krev   postřelených má roztodivnou   barvu,celkově slaboučký   scénář/.Tahle   ironicko-drsňácká poloha   J.P.B. mi zkrátka moc   nesedí.Pro mne je a zůstane   skvělým F.Merlinem alias   agentem Bob Saint-Clarem...
AcidBurn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2005
Dnes již starší (a   nejspíš i dávno   překonaný) film. Ve své   době by hodnocení jistě   dopadlo lépe, ale při   srovnání s dnešními filmy   "táhne" film z   propasti průměru jen   solidní scénář a Belmondo.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Velmi temná detektivka   točená ve stylu klasických   francouzských filmů.   Belmondo má obrovksý   herecký potenciál a zde   dokázal, že umí zahrát i   vážné role.
Ondra44
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Belmondo ukázal, že umí   zahrát nejen ztřeštěné   komedie, ale výborně se   vyřádí i v rolích   vážných. Kriminálka   dokáže stále zaujmout a   polechtat nervovou soustavu i   když už také patří mezi   "ty staré"
DIAWARA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Film drží nad vodou   především kaskadérské   kousky Bébelovy, ale ani   odporný Kyklóp Merli není k   zahození. K tomu několik   lehce oděných žen... .   Jinak Belmondo, který   všechny kaskadérské kousky   prováděl sám, přišel   málem o život, když   uklouznul na střeše Galerie   La Fayette a jen dobře   připevněný okap jej udržel   na tomto světě. Při této   scéně mě vždycky zamrazí,   zdá se mi to až   neuvěřitelné, jak tohle   mohli natočit. Tohle totiž   bylo totiž tak riskantní,   že to nemohla pokrýt   žádná pojistka. A že tyto   hvězdy se nechávaly už   tenkrát pojistit na pěkné   sumy peněz! Stále   podezírám Bébela, že tam   někde z pod kalhot mu čouhá   provaz.
Jinak film   díky Bébelovi lze hodnotit   mírně nadprůměrně.
1.4.2009: Musím souhlasit   s RT, že některé scény   Verneuil s Veberem a Belmondem   nedomysleli. Opravdu je   divné, že takový bourák   jako Letelier není schopen   rychle identifikovat vraha,   který se mu přitom zrovna   nabízí. Tohle by snad   zvládnul i český policajt.   Tvůrci asi počítali s tím,   že diváci budou tak unešeni   z Belmondova skákání po   střechách, že si   viditelných děr ve   scénáři nevšimnou. No asi   si toho nevšimli, protože   film zaznamenal obrovský   komerční úspěch. No ale   Belmondovi to přeju, už   jenom pro ty v reálu   natáčené scény v metru a   na střechách pařížských   domů.
RT
Hodnocení:
Přidáno: 27.3.2009
Co mi nesedí
Ten film se mi velice líbí,   ale zdá se mi, že má   několik chyb:
1)   Přijde mi divné, že   komisař Letellier se s   Mínosem nahání po   střechách, střílí po   sobě, takže se musí vidět   a když pak Letellier hlídá   sestřičku a postava Mínose   coby jejího kolegy vejde do   bytu ( prakticky stejně   oblečená ), komisař ho   vůbec nepoznává.
2)   Ve scéně s Valdeckem -   Mínosem na policejní stanici   je na Mínosovi přes brýle   vidět, že nemá nalepenou   masku na oku a mrká oběma,   ale ve scéně škrcení   sestřičky má oko přelepeno   a mrká jen tím zdravým.
3) Postrádám nějaké   vysvětlení, jak se Mínos   dostává ke kontaktům na ty   ženy. Nebo jsem si něčeho   takového nevšiml.
Jinak bych mohl o tomto   filmu napsat i spoustu   chvály, ale bylo by to jen   opakováním předchozích   komentářů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih105947minih105947Trained to Kill (1989) 
Trained to Kill n
minih94415minih94415Naboř a ujeď (2012) 
Hit and Run n
minih22453minih22453Vetřelec (1979) 
Alien n
minih41827minih41827Záhada zamčeného pokoje (1986) [TV hra] 
Záhada zamčeného pokoje n
minih39685minih39685Madagaskar (2005) 
Madagascar n
minih44693minih44693Než si pro nás přijde (2007) 
The Bucket List n
minih31576minih31576Maléna (2000) 
Malèna n
minih28350minih28350Čokoláda (2000) 
Chocolat n
minih13394minih13394Na titulní straně (1974) 
The Front Page n
minih24538minih24538Půlnoční kolona (1972) 
Půlnoční kolona n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10