Duben
ohodnotit

Strach

Feardotcom

Další název:
Strach.com
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
101 minut
„Kdo navštíví webovou stránku strach.com do dvou dní zažije svou nejstrašlivější noční můru a nakonec zemře.“
Popis / Obsah / Info k filmu Strach
POZOR, SPOILER

Venku lije jako z konve. Muž jde do metra, kde vidí malou holčičku v bílém hrát si s míčem v kolejišti. Přijíždí vlak a on ji chce zachránit. Bohužel do něj vlak narazí.

Na místě jsou vyšetřovatelé. Jednomu z nich, Mikeovi Reilymu vrtá hlavou, proč krvácel z očí a proč má tak hrůzou stažená tvář. Přemýšlí, co mohl muž vidět.

Pak je na strážnici přivlečen německý student Dieter Schroeder. Chová se hodně podivně, a protože mají jeho adresu, Mike s kolegou Zaixem se jdou podívat tam, kde bydlí. Naleznou zde ve vaně mrtvolu mladé dívky. A ta je také divná. Přichází sem i doktorka Teri a tipuje to na hemoragický virus. Ale to už Railymu volají, že se musí vrátit na stanici. Doktorku, která zatím našla pod vanou kameru, má vzít také.

Student je mrtev a opět je to divné. Na zdi je krví napsáno vrah a číslo 48. A doktorce přinášejí zprávu, že o virus nejde.

Mladá žena jde za mužem, který ji natáčel a také pozval na kamerové zkoušky. Když dojde na místo, někdo jí zezadu přitiskne na tvář kapesník. I tohle natáčí kamera.

Terryin nadřízený chce vědět něco nového, ale Terry mu nic nepoví. On je pak v nějaké staré a zrušené ocelárně, kde uvidí dívenku v bílém s míčem. Začne se třást a pak má autohavárii. Jeho tělo končí u Terry na pitevně. Mike vyslechne jeho manželku, a ta také hovoří o holčičce v bílém, kterou manžel vídával. Nikdo jiný jen on.

Mike a Tery zjistí, že mrtví měli společné jen pokažené počítače. Takže Mike přibírá do party expertku přes počítače, soudní programátorku Denisu Stoneovou. Ta si s počítačem pohraje a pak začíná mít vidiny také. Vidí míč patřící holčičce a šváby. Svou práci stihne předat Mikeovi a také mu sdělí, že všichni mrtví sledovali web strach.com.

Mike a Terri navštíví muže jménem Frank Brian. Ten je smrtí kamaráda překvapen a mluví o tom, jak spolu dělali na knize o propojení počítačů a duších. Mike také zjistí, že zemřeli všichni po otevření dotyčného webu, a to do 48 hodin. Proto ihned shání Dianu, aby ji varoval. Pozdě.

Po její smrti se rozhlíží v jejím zničeném bytě. A na osudný web se podívá také. Je jasné, co následuje a když je vezen do nemocnice, setká se s Terry. Varuje ji, takže ona místo aby poslechla, jde se na web ihned podívat. A je v tom také. Stihne najít matku holčičky v bílém. Jmenovala se Jean Marie a byla hemofilik, proto měla fobii z čehokoli ostrého a hrávala si v opuštěné ocelárně. A tam, pod vodní hladinou, najde Terry její mrtvolu.

Když navštíví v nemocnici Mika, někdo jí volá. A ona se vydává zase do temných útrob nějaké budovy.

Mike z nemocnice mizí. Očekává Terry doma, a ta sem hned po sužování vidinami skutečně přichází. Jdou s Mikem nejprve do márnice a pak do úkrytu muže, který mučí své oběti. Ten to dělá zrovna nyní. A ti dva už vědí kde. Je to stará ocelárenská chladící věž. Takže se ocitají přímo před ní, aby vstoupili dovnitř.

Najdou však k tomu odvahu?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Strach
Newyorský detektiv Mike Reilly se stále ještě nevyrovnal se svým selháním. Nepodařilo se mu dopadnout sériového vraha "Doktora", který vraždí ženy. Vybírá si je pomocí internetu a pak mu posílá výsměšné dopisy. Vyšetřování těchto zločinů a podivně podobných úmrtí ho svede dohromady s krásnou Terry Houstonovou z městského zdravotního úřadu. Počítačová expertka Denise Stoneová zjistí, že všichni mrtví v uplynulých osmačtyřiceti hodinách navštívili webovou stránku strach.com. Ukáže se, že by internet mohl pohlcovat a také vysílat nový druh energie. Když se další obětí stane Denise, detektiv Mike i Terry se zaměří na internetové stránky. Zdá se, že do případu je zapleten "Doktor", který nyní online týrá další dívku. Terry s Mikem jsou odhodláni ji zachránit a odhalit vše kolem stránky strach.com. Jediný způsob, jak toho mohou dosáhnout, je přihlásit se a vstoupit do strašlivého světa halucinací, nočních můr a nelítostných vražd. Dokáží zastavit celou hrůzu dřív, než sami podlehnou podivnému prokletí strach.com?

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Strach
Jedinym pojitkem mezi tajemnymi zlociny je navsteva jedne morbidni webove stranky. Najit sileneho zabijaka, ktery tuto stranku vytvoril, znamena "prihlasit se" na ni - posledni stranka, kterou uvidis.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Marie Antoinetta

00:10 - 01:05

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10