Storm riders (1998)

Storm riders

Další název: Fung wan: Hung ba tin ha / Feng yun xiong ba tian xia

    Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
    Země: Hongkong
    Délka: 126 min.
Film Storm riders vznikl podle komiksové předlohy Fung Wan (nebo jiným názvem Tin Ha). Hlava klanu Conquerorů dostala od věštce jménem Mud Buddha proroctví: pokud najde dvě děti se jmény Vítr a Oblak, štěstí ho nemine. Dále mu Mud řekl, aby jej vyhledal po 10 letech, že mu řekne druhou část své věštby. Conquer nechce nic ponechat náhodě, hledá všechny takto pojmenované děti a chce je podrobit výcviku ve svém klanu. Když jsou chlapci objeveni a Lordovi služebníci zabijí jejich rodiče, jsou odvedeni k výcviku.
Po deseti letech jsou Vítr i Oblak dospělí mladí muži s plně rozvinutými bojovými schopnostmi. Lord je vychoval jako své vlastní. Mudova druhá část věštby je překvapením. Jeho dva svěřenci prý mohou být jeho zhoubou.
Lord proto využije svoji vlastní dceru Charity, o kterou se oba ucházejí, aby Větra a Oblaka rozeštval. V duelu se Conqueror snaží oba dva zabít, ale při jejich obraně zahyne pouze Charity. To samozřejmě mladíky vrátí k sobě, začnou spolupracovat a snaží se zničit Lorda Conquera..a tím vyplnit Buddhovu věštbu.  Autor: efCZa

režie:
Lau Wai-Keung
 
 
hraje:
Aaron Kwok (kráčející oblak (Striding Cloud)), Ekin Cheng (šeptající vítr (Whispering Wind)), Sonny Čiba (Lord Conquer), Kristy Yang ("Charity"), Shu Qi ("Muse"), Michael Tse ("Frost")
 
 
námět:
Wing-Shing Ma
 
 
scénář:
Manfred Wong
 
 
kamera:
Lau Wai-Keung
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.