Duben
ohodnotit

Stopa do minulosti

Backtrace

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
90 minut

Komentáře k filmu Stopa do minulosti

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.1.2019
Jedno je stoprocentně jisté.   Komu nepřišel na chuť   snímek ´Plán útěku 2´,   nepřijde na chuť ani tohle.   Důvod? Především účast   akční megahvězdy Sylvestra   Stallona, od kterého se   neustále očekává jen   razantní akční rošambo. A   toto je další snímek, kde   se něčeho takového nikdo   nedočká. V jádru   psychologický film o   starším přeživším   zlodějíčkovi, který vlivem   daných okolností ztratil   paměť a tak z něj nelze   dostat informaci, kde je   ukryta ukradená ohromná   peněžní suma. Nebo snad   ano? Suma je to skutečně tak   velká, že se najdou tací,   kteří se to z něj dostat   pokusí. Ale je tady ještě   razantní komisař Sykes se   svým týmem, který nemile   zamíchá rozdanými kartami.   Ano, v jádru psychologický   film zcela bez hlavního   hrdiny. A je to. Sylvester   Stallone v roli komisaře   Sykese si na lecjakou akční   hvězdu stejně jako ve   zmíněném snímku ´Plán   útěku 2´ vůbec nehraje,   což mnozí, jako obvykle,   nepřenesou přes srdce a tak   pudově film zásadně   zatratí. Snímek však ale   skutečně peckou není. Jako   omšelý thriller svým   námětem jakoby z dávných   filmových let z oblasti   studené války, kdy byly   dějově prováděny pokusy   pomoci drog z někoho   vytáhnout informace, vypadl.   Trpí však zbytečně   komplikovaným dějem, což je   až s podivem na to, o jak   jednoduchý námět se jedná.   V podstatě se dějově toho   moc neděje, což dává sice   všanc jednoduchosti a   odpočinkovému diváckému   soužití, ale čeho je moc,   toho je příliš. Vše sice   svým pozvolným vývojem   vyvrcholí mohutnou   přestřelkou, což kupodivu   dává dojem o vizáž   moderního westernu, ale když   je v jádru věci nedostatek   dramatického napětí a   vůbec nějaké ucelené   atmosféry, vše zapadne   vniveč a následně na   smetiště filmových dějin.   Žánrově akcentovanému   režisérovi Brianu A.   Millerovi se tohle skutečně   nepovedlo, ale na druhou   stranu, těžko říci, jestli   šlo se špatným scénářem   a k tomu nízkým rozpočtem   něco pořádného udělat.   Sly do toho šel a budiž mu   pochváleno. Nemůže mít   přeci ve své filmografii jen   samé filmové pecky. Takový   Bruce Willis už má na kontě   snímky s Brianem A. Millerem   dva. No a co.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10