Duben
ohodnotit

Štěstí na dosah

The Pursuit of Happyness

Další název:
Untitled Chris Gardner Project
Rok:
2006
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
8.2.2007
„Chraňte si své sny.“

Komentáře k filmu Štěstí na dosah

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2013
Život dokáže být krutý, ale i krásný
Will Smith jako suprový herec   a námět přímo dokonalý   pro tento film. Těžko   hledám slova pro tento   dojemný snímek ze života,   který není jenom o samém   pohodlí. Takovou bombu jsem   nečekal a Will bude pro mě   vždy skvělým hercem.   Klobouk dolů, pánové!
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Úžasný film! Život Chrise   Gardnera nebyl jednoduchý.   Větčina filmu je o tom, že   hlavní hrdina se ocitá v   nelehkých, někdy až hoodně   drsných životních   situacích a není cesty ven.   Jednou se to zlepší,   podruhý je zase na mizině.   Je to trochu taková   houpačka, ale jinak povedený   kousek od režiséra Gabriela   Muccino. A ještě bych   chtěla dodat, že Will Smith   má roztomilýho synka :)
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Když Chris na konci vyšel z   firemní společnosti a   vyhrkly mu slzy, vyhrkly i   mně. Silná znělka, silný   smutný příběh. Důvěra   syna Christophera a né moc   radostné chvíle dělalo z   filmu neskutečné drama.   Nevysvětlitelné je pro mne   to, že se Will Smith ocitl v   také to roli člověk by   řekl netypické, ale ba   naopak jemu až velmi   typické, když vidím jak   zahrál a velmi   přesvědčivě.... Dialogy   byly emocionální a spojení   otce a syna skutečné,   Smithové to ovládli...   Štěstí je nevyzpytatelné a   vždy někde schované... Film   mi vždy dodá sílu.
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Luke
naprosto skvělý film!! :)   Will Smith...jako vždy   bezchybný...!!! výbornej   hereckej   výkon....příběh....co   dodat...vše umocnuje ještě   fakt,že podobný příběh se   opravdu stal....!!! :) Pro mě   výbornej   film....doporučuji..!!:)
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2007
Komentář
Tento film je opravu velmi   dobrý.V hlavní roli s Will   Smithem a silným příběhem   o životě a synovi,který má   svého otce rád.Je to   dojemný příběh o tom co   všechno je otec schopen   udělat pro syna a jak   těžké je se protlouct   životem.Tento film je   nejlepší z posledních   filmů,které jsem viděl.
ApexTwin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Prenadherne
Tak tento film ma naozaj   chytil za srdce! Will Smith   stvarnil rolu na jednotku a to   ho vacsinou pozname vo filmoch   s inym zanrom /K tomu vykonu   mu mozno pomohlo aj to, ze   nemusel hrat lasku k synovi,   kedze je jeho vlastny :))/   Odporucam vsetkym, ktori si   myslia ze ich zivot stoji za   hovno a neda sa s nim nic   robit!!! A kedze je to podla   skutocnej udalosti, dokazuje   to to, ze ked clovek chce, je   schopny dokazat cokolvek a je   uplna hlupost vyhovarat sa na   to, kde sme sa narodili, ake   mame financne moznosti a   podobne kraviny. Kazdy je   tvorcom svojho stastia a   stastie je naozaj nadosah ;)   No, ehm, vidim to tak ze si ho   rovno idem znova pozriet :o]]]
morycze
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Velmi pěkný film. Myslel   jsem si že role taťky   Willovi nesedne, ale opak byl   pravdou. So, let's watch
G_I_S_M_O
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2007
100%
Chris Gardner je u mě hrdina   a Will Smith za jeho   ztvárnění má ode mě   hlubokou poklonu!

Jasných 10/10
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Skvělý výkon Willa i jeho   "chlapečka". Pravda   o systému, který se naoko   předvádí jako systém   poskytující pro všechny   rovné podmínky ke startu,   ale nakonec se ukazuje, že   tomu tak není. Současně   odhaluje sociální   nedokonalost takového   systému, který je typický   pro stát stojící na   ekonomických zásadách   volného trhu, včetně   pracovních sil, bez   zásadních regulací státem.   To běžnému diváku uniká a   nebo se brání tuto   skutečnost přiznat. Má   pravdu ten, kdo říká,   člověk se ani v takových   případech nemá vzdávat,   ale je to vždy správné, aby   se člověk plazil, i když   chce poctivě pracovat a   práce se nebojí, umí se   starat o rodinu a netouží po   majetku získaného   nečestně. Na straně druhé   se mají nejlépe v takovém   systému ti, kdož umí   takový systém nelítostně   využívat, nehledě na cenu   lidského života. Každý v   tomhle filmu možná vidí   něco jiného, ale podstata je   vždy stejná, pokud je   cílem, aby člověk/zpravidla   ti obyčejní, nevyvolení,   běžná bezcenná populace/   byl jen malým bezvýznamným   kolečkem v jakémkoliv   systému, pak takový svět   nestojí doslova za nic, je   vyhořelý a časem změní se   v popel a prach.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2012
ŠTĚSTÍ NA DOSAH

Zajímavý příběh podle   skutečné události. Popisuje   život takový, jaký je.   Ukazuje, že i chytrý   člověk se vzděláním má   mnohdy problémy se ve   společnosti uplatnit. V   dnešní době je vůbec velmi   těžké se prosadit.   Konkurence a nároky jsou   čím dál tím větší a bez   kusu štěstí je někdy   opravdu těžké uspět.   Obzvláště, když člověk   není sám a nese odpovědnost   za další členy své rodiny.   A když je ve hře navíc   dítě, je to opravdu balvan   zodpovědnosti. Proto se   člověk nemá a ani nesmí   lehce vzdávat, tak jako to   dělal hlavní hrdina. W.Smith   dozrává jako víno a   dokazuje, že je vážně   dobrý herec. Moc se mi v   této roli líbil. Poučný   film, doporučuji.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Dojemný příběh. Will Smith   jako milující otec ale ne   zrovna klikař. Ovšem až do   té doby nežpřijde konec   filmu, údajně se z něj   potom stal milionář, jestli   je to tedy skutečně podle   pravdy
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Velmi povedené po dlouhé   době skvělá podívaná  
a také po   pěkné době film kde Smith   zahrál parádně svou
roli tem to film je   fantastický podáním života   je to skvělé dílo.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Pro mě jde o jednoznačný   filmový zážitek, který   jsem v poslední době   viděl...Každou vtěřinu   filmu sem byl dojatý a   doslova každý úspěch sem   Chrisovi od srdce přál. Will   Smith mě opět přesvědčil,   že dokáže takřka zahrát   cokoli a roli Chrise Gardnera   sem mu věřil každou   vteřinu na plátně...Táta   se synem spolu pomalu ale   jistě padají až na dno,   které je krutě   tvrdé...Scénář se vyhýbá   klasickým klišé a i když   víte jak to na konec všechno   dopadne, velmi rádi se   necháte vtáhnout do děje a   sledujete řadu více či   méně nešťastných   příhod, která Chrise   potkala předtím než se na   něj konečně usmálo   štěstí.
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2017
jako opravdu moc peknej film.   ani bych to necekal. ale   rozhodne to doporucuju vsem   kdo chteji videt neco   inteligentniho. zaroven   pekneho a dojemneho o cloveku   ktery se snazi vzdorovad osudu   jak jen je to mozne.

koment delam na   tabletu tak se omloivam za   preklepy a chybejici   diakritiku.
Nymeria
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2011
nádherný príbeh o tom, ako   rodič (v tomto prípade otec)   dokáže urobiť všetko pre   svoje dieťa...výborne   natočená bolesť a   beznádej...zábery na   toaletách sa mi navždy vryli   do pamäte...a aj Will   dokázal, že je vynikajúci   herec :)
kulek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2011
Will Smith podal skvělý   výkon a i ten malej kluk byl   skvělej. Moc hezkej film o   životě během kterého jsem   si řikala - tohle nechci   nikdy zažít.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Kvalitně natočené drama se   skvělým Willem Smithem. Je   sice pravda, že film hraje na   city jako blázen ale mě to   ani moc nevadilo.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Všichni kdo si nadávají na   svůj "chudý"   způsob života a na to že   "živoří" by se   měli podívat jak vypadá   opravdová oběť a jak se i   člověk v největší krizi   dokáže ovládat a vzchopit.   Nikdy není tak hrozně, aby   nemohlo být hůř a vždy je   kam spadnout a od čeho se   odrazit. Krásný příběh i   herecké výkony.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Štěstí na dosah
Hodně vydařené drama o   muži, který šel svému   štěstí naproti. Velice   poutavý přiběh je zastoupen   celou řadou výborných scén   a situací, jež diváka   drží v neustálém napětí,   jak to všechno vlastně   dopadne. Jedná se přesně o   ten typ filmu, kdy hlavnímu   hrdinovi fandíte, aby mu   všechno vyšlo. A taky že   vyjde.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2023
Vážně silný snímek (a   zvlášť pokud je opravdu   inspirován skutečností).   Mě ale více dostal příběh   syna hlavního hrdiny, který   přesně ukazoval, jaké mohou   být děti loutky vedené   svými rodiči (a to myslím i   v případě, že jsou   milovány)...Oba Smithovi   super herecký výkon
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Skvělý výkon Willa Smithe   se svým synem. U tohoto filmu   mě napadlo, že když život   stojí za prd tak se stím dá   přece něco dělat, ovšem   jen pokud nemáš strach.
sajnym
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Je až neuvěřitelné jak se   může život zvrtnout. Film   který dokáže pocuchat nervy   a to doslovně. Člověk už   ani nevěří, že může být   hůře než právě je a ejhle   zdáni klame. Hodně povedený   snímek, který vyzdvihuje o   podstatně velký kus výše   sám Will Smith.
ondey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
:))
Kouzelný!!! Will se svým   skutečným synem   rozehrávají herecký koncert   a vzhledem k tomu, že je   celý snímek postavený na   nich dvou, nemůžu nic   vytknout. Večer, kterej jsem   strávil u tohohle filmu vidim   jako dobře strávenej;)
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Will Smith dospěl z Fresh   Prince v pána herce sice už   před časem, ale Štěstí na   dosah bylo jeho skutečným   hereckým koncertem. A ač   tenhle příběh rozhodně   není žádnou komedii,   protože když jste až na   úplném dně, tak to k   smíchu rozhodně není, tak   dokázal vyloudit občas i   pousmání na vaší tváří,   protože v tomhle je on   přirozený. Navíc podal i   důkaz o tom, že jablko   nepadá daleko od stromu,   protože stejně vynikající   jako on sám byl i malý Jaden   Smith, jeho syn v roli jeho   syna. Klapalo jim to na   jedničku.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2008
Will Smith se ukazuje v   charkterní roli v příběhu   podle skutečné události,   docela se mu daří a když   napíše happyend sám život   tak je to někdy i hezký...
padde
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Celkem podařený námět i   zpracování, Will Smith jako   vždy skvělý, ale na   celkovém dojmu leží stín   něčeho umělého, nebo   vyumělkovaného, byť je to   dle skutečného příběhu.
quintes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2007
Prvy moment nenaznacuje   celkove prostredie filmu, a to   nechava divaka v napati. dej   super, tazko sa da predvidat   co sa stane za minutu. krasne   spracovany zivotny pribeh,   ktory vam v dalsej polovici   filmu tlaci slzy do oci.   perfektne zohrana dvojica   otec-syn aj vo filme. o to je   emotivnejsi pribeh.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Tak tomu říkám pech! A   naprosto ve všem, uff...,   člověk už ani nečeká   obrat k lepšímu, spíš je s   chvěním okolo žaludku   připraven na další Jobovu   zvěst, která dopadne na   Chrise Gardnera, muže   odhodlaného čestným a   poctivým způsobem, za   využití své inteligence i   talentu, změnit své   životní podmínky, které si   nezasloužil. Celé to   směřuje k dobrému konci   (už jen pro inspiraci   skutečnem), ale ty nervy!!   :-)
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Film mě velmi bavil, ale   nejspíše to bylo pouze   přesvědčivým hereckým   obsazením. Scénář je jinak   skutečně fádní a počítá   s rozněžnělými diváky   přecitlivělými na duo   Smith. Tatínek mi trochu   připadal jako člověk z   Marsu, ale možná že mezi   námi takoví vážně jsou.   Ono se toho do filmu moc   nevleze, tak jsou nějaké to   zjednodušení a zkratky   nezbytné. Hezké to bylo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154254minih154254Manžel na zkoušku (2018) 
Overboard n
minih93667minih93667Zpátky ve hře (2012) 
Trouble with the Curve n
minih65010minih65010Po životě (2009) 
After.Life n
minih71835minih71835Zahulíme, uvidíme 3 (2011) 
A Very Harold & Kumar Christmas n
minih86176minih86176Iron Man 3 (2013) 
Iron Man 3 n
minih53216minih53216Zemětřesení v New Yorku (1998) 
Earthquake in New York n
minih36065minih36065Radio (2003) 
Radio n
minih36838minih36838Scary Movie 4 (2006) 
Scary Movie 4 n
minih22935minih22935Vřískot (1996) 
Scream n
minih23044minih23044Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 
The Shawshank Redemption n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10