Jeden svět
ohodnotit

Stepfordské paničky

The Stepford Wives

Další název:
Die Frauen von Stepford; Zony ze Stepford
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
2.9.2004
„Manželky ve Stepfordu mají tajemství“

Komentáře k filmu Stepfordské paničky

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.2.2014
Byl jsem připraven na třicet   minut nudy a pak rychloposuv.   Myslel jsem že půjde jen o   obyčejný remake. Nu, remake   velice povedený. Hned v   úvodních sekvencích je   diváku naznačeno, že půjde   spíše o veselou notu. A tak   tomu je. Slušní herci,   slušný děj. Spár filmu   maličko pokulhává, ale   není to tak hrozná závada.   Prostě film, který poprvé   pobaví, ale podruhé jej asi   nemusím. 201310138258/0000
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Horor nečekejte, ale komedie   to je - nebo spíše satira -   nahlas se smát asi nebudet.   Moc se mi líbilo vykreslení   maloměsta, ideální   manželky ... vše   samozřejmě v pastelových   barvách. Nicol Kidman podala   příjemný výkon, stejně   jako další, jí   sekundující herci. Velké   pozitivum filmu je, že si   nehraje na seriózní   podívanou (aspoň doufám),   ale podává vše odlehčeně,   prostě vtipně.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2004
Mrazivá komedie
Je to poměrně zdařile   natočená mrazivá komedie,   která je ramakem filmu z   padesátých let. Film, který   pobaví a ke konci příběhu   se raději otřepete při   představě, že by k něčemu   takovému mohlo docházet.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2011
Stepfordské paničky
Knižní předlohu od Ira   Levina jsem nečetla a je   možné že do budoucna si jí   ráda přečtu, protože film   jsem viděla před několika   lety a byla jsem nadšená,   nedávno jsem se na to koukala   v televizi a i přesto, že   víte jak co dopadne, film má   pořád své kouzlo. Ve filmu   je spousty vtipů u kterých   se opravdu člověk pobaví a   je to film, který můžete   vidět víckrát a pořád na   to budete s nadšením koukat.   Samozřejmě herecké výkony   Nicole Kidman a Bette Midler a   dalších. Jen k mojí smůle   moje oblíbená Faith Hill   nedostala moc prosotru,   škoda. Jinak perfektní film.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Celkem dobrá komedie.Dost   dobrý nápad na film a velmi   slušné herecké   obsazení.Určitě   doporučuju,je to docela   zábava a ten konec je   překvapivý.
P.S.:Jednu takovou   paničku bych taky bral   .........nebo dvě :-)
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Předzvěst Zoufalých manželek?
Docela mi to tak přijde, ale   musím upřímně přiznat,   že narozdíl od Zoufalých   manželek, které bytostně   nesnáším, tento film mě   docela bavil. Svého času se   mi líbila celkem i knižní   předloha a od filmu jsem po   stránce dějové nečekala   žádný zázrak. Ten se   opravdu nekonal, ale ani   zklamání či znechucení.   Prostě průměr. Dokonalé   manželky s perfektními   make-upy, účesy a   oblékáním byly směšně   praštěné, Nicole Kidman se   poměrně dobře zhostila   této nekomicky komické role.   Určitě to není thriller   nebo něco takového, spíš   poněkud ironická komedie,   ale když v tom nebudeme   hledat nic světoborného,   můžeme se i docela dobře   pobavit.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Hodně sžíravá satira na   měšťácký sen o způsobu   života, ze začátku   zaměřená víc na ženy a   čím dál ke konci tím   zacílenější na muže, aby   to pointa opět otočila.   Vcelku jednoduchý   prvoplánový film, ale jako   komedie dobře pobavil.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Označovat tenhle film jako   horor nebo thriller je asi   hodně nadnesené. Sci-fi s   přimhouřením obou očí.   Nejlépe tedy asi odpovídá   označení komedie, i když   nepříliš povedená.   Zejména, pokud jde o   srovnání z verzí z roku   1975, tak tenhle nový   filmový přepis hodně   zaostává.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2012
Film má možná zajímavý   námět, ale po delším   sledování začíná být   nudný.Myslel jsem si, že   když jde o spisovatele Iru   Levina,tak že to bude   větší dílo. Ženy se   stávají roboty ,no a   co.Nebýt hvězdného   obsazení a noblesního   prostředí se všemi   vymoženostmi, tak není na co   koukat. Je to lepší   průměr.Dokonalost je blbost!
Charlie35
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Pro toho, kdo četl skvěý   román Iry Levina musí být   filmové Stepfordské paničky   jasným zklamáním. Což je   můj případ. Tvůrci filmu   se měli více držet   lterární předlohy a   netlačit to za každou cenu   do komedie. Nic moc.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2012
Téměř 30 let uplynulo od   původního filmu   Stepfordských paniček (1975)   a je to sakra znát na   vymóděnosti veškerých   kulis. Už tu není ponurá   hororová atmosféra, ale   původní poselství je   přetaveno do hořkosladké   frašky, ve které se   nachází i naše   "západní"   společnost. Musím přiznat,   že se podařilo nečekaně   zdařile přetavit původní   příběh do hořce   přeslazené komedie, kde je   ukázáno, že i ten   šovinistický pseudo pán   tvorstva je z velké části   zformován ženou a tyto dva   elementy "ženský a   mužský" od sebe nelze   smysluplně oddělit. Jediné   co bych vytknul, je závěr   filmu, který na mě působí   trochu násilně a   nedotaženě a jeho plný   potenciál mohl být využit   podstatně lépe. Film je ale   i na druhé shlédnutí velmi   inspirativní a skvěle   pobavý, těch nešvarů   dnešní doby je zde   parodováno opravdu hodně.   Nezapomenu pochválit skvělé   herecké obsazení.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Tak z tohohle filmu jsem   opravdu na rozpacích. Byl to   horor, komedie nebo sci-fi?   Byl dobrý nebo je to brak? Co   se týká první otázky, tak   horor zcela určitě ne,   spíše takové sci-fi v lehce   komediálním žánru. A   odpověď na druhou? No musím   říct, že se mi celkem   líbil, ale ke konci film už   znatelně pokulhával a dobrý   pocit se tak nějak vytratil.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Mám tuhle komedii moc ráda,   už jsem ji viděla   několikrát a vždycky mě   baví. Má tempo a vtipný   dvojdmysl a člověk se   nenudí ani na chvilku. Navíc   Nicol Kidman je moje   oblíbená herečka a zas   nezklamala.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2006
U tohoto filmu jsem se   královsky bavil. Kromě   přítomnosti hereckého   Olympu (Kidman, Close, Midler,   Broderick, Walken) to jsou   skvělé kulisy a jemný   ironický humor. Vytýkám mu   jen místy upadající tempo a   občasné nelogismy. Film se   nebude líbit každému, na   prášky určitě budou   "škatulkáři",   protože film je z hlediska   žánru nezařaditelný. Pro   českého diváka také bude   mínus neznalost amerických   reálií.
leunka592
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Pěkný film, nádherná   znělka, ale vůbec bych   neřekla, že je to horor.   Spíše černá komedie.   Kidman mi v hlavní roli   přišla trochu nesympatická.   Jinak všem role 100% sedly.
AcidBurn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2006
Trapnost
Tento film si bere název   originálního a   inteligentního hororu Iry   Levina Stepfordské paničky   (nebo manželky), s touto   knižní předlohou však   kromě názvu už nemá mnoho   společného. Na film jsem   šel v naději, že se budu   bát a byly to opravdu   vyhozené peníze. Tento   kousek je jen dalším   příkladem toho, že   některým režisérům pojem   svatokrádež neříká vůbec   nic.
Pokud chcete   horor, buď si přečtěte   knihu, nebo se podívejte na   nějaký jiný film, třeba   The Grudge. Pokud se chcete   zasmát, podívejte se na   nějakou komedii. Pokud chcete   strávit dvě hodiny života   nad brakem, pak jste tu   správně.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2005
bylo to jako mix filmu smrt ji   slusi a neco od   burtona..fantazie.
Didinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Mé hodnocení 5 neberte   doslova, protože tady se mi   netrefil do vkusu ten, co   dělal obsazení. Byla to   nešťastná kombinace mých   neoblíbených herců. Jinak   všechno ostatní se mi   líbilo. Přišlo mi to   zábavné i smysluplné a   žánrově zajímavé.
ancaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Na film jsem koukla   víceméně náhodou, ale   musím říct, že mě mile   překvapil. Knihu jsem   nečetla a ani to nehodlám   udělat, abych si nepokazila   představu o filmu. Plus   hvězda za Midlerku. Tahle   ženská/dáma je skvělá   snad ve všem. Nejlepší je   závěr jak pánové   nakupují.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Pro škatulkáře jistě ne   příliš oblíbené dílo,   vzhledem k tomu jaká směsice   žánrů se ve filmu objevuje.   Nicméně je to opravdu   šílená komedie, kdy   člověk neví jestli se má   smát, nebo koukat z   otevřenou pusou a   přemýšlet nad tím,   "co to vlastně má   být?!!" . Jinak   zpracování se mi velmi   líbilo, dokonalé domy,   dokonalé zahrady, vše v   pestrých barvách. Dokonalé   stepfordské manželky, které   mají naprosto dokonalé   účesy, líčení, prostě   bez jediného nedostatku.   Hvězdné herecké obsazení   se mi zde hodilo, hlavně   Nicole Kidman, při   začáteční scéně s   šéfkou. Kde nádherně v   jednom okamžiku vydíme její   vnitřní rozpoložení.
aurora45
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2010
Mám ráda román Iry Levina a   dnes jsem shlédla obě   filmová zpracování. A   omlouvám se - budu zde   hodnotit filmy oba. První   verze z r. 1975 sleduje   poměrně důsledně   literární předlohu, je to   nikoli horor, ale thriller   včetně poplatné tmavé   barvy scény. Herecké výkony   velmi slušné, režie snad   zde nemohla ani nic zkazit.   Biják dobrej.
No a   druhá verze je z úplně   jiného šálku čaje.   Modernějšího. A dílko se   pohybuje v rovině černé   komedie, opětně velmi dobré   herecké obsazení (a   výborný český dabing).   Navíc mě pobavila   cukrátková barevnost   kopírující masově   vyráběné reklamy. A taky si   myslím, že happy end zde je   také určitou nadsázkou.   Biják pro mne o něco   lepší.
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2010
Myšlenka jaké by to bylo   kdyby muži ovládali mozek   žen mě hodně pobavila.   Tento film je opravdu skvělý   a Nicole Kidman v něm opět   nesklamala
christinak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2004
Televizní producentka se   přestěhuje se svým   manželem do poklidného   městečka Stepford. Pomalu   zjišťuje, že všechny ženy   ve Stepfordu jsou nejen   krásné a usměvavé, ale   stíhají i obskakovat své   manžílky a dětičky. Jak   to, že všechno zvládají a   jsou ke všemu pořád tak   šťastné??? Odhalení je   překvapivé...
Vcelku   dobrý film, jen konec ničí   tu krásnou atmosféru   dokonalého Stepfordu.
pakacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Idea to je zajímavá, ale   nějak se ji nepovedlo   pořádně převést na   plátno.Zůstala tak na půli   cesty... 65 %
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Stepfordské paničky miluju.   Ira Levin je můj oblíbený   spisovatel, ale tuhle jeho   knížku jsem nikdy nečetla.   Nečetla jsem ani komentáře,   ani "text   distributora" který   vykecá komplet celý obsah   málem i s pointou, takže   než jsem film před lety   viděla, věděla jsem pouze   to, že s paničkami Stepfordu   nebude něco v pořádku.   Nadsázka a humor mi seděly,   bylo to i napínavé a   překvapivé. Já se na tuto   scifi komedii vždycky ráda   podívám. Původní vážný   zdlouhavý film ze 70. let mě   neoslovil.
blest
Hodnocení:
Přidáno: 24.11.2007
Fantazie na věčné téma   ženatých mužů: jaká by   měla být manželka. Děj je   přímočarý, se zápletkou a   nečekaným rouzlením, jen   některé poslední scény   mohly být spíše jen   naznačeny. Jinak snímek   diváka docela určitě   zaujme.
sissi
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Hrůza, hrůza, hrůza!   Možná přeháním, ale   nemůžu jinak. Co to vlastně   bylo za žánr?? Řekla bych,   že žánr slátanina. A ani   moje oblíbená Nicole Kidman   s tim nic neudělá. Je mi   jasný, že Amíci vůbec   neměli v plánu držet se   předlohy, ale protože jsem   Stepfordské paničky četla,   tak mě tady ten film naštval   ještě víc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36082minih36082Horem Pádem (2004) 
Horem Pádem n
minih36806minih36806Chyťte tu holku (2004) 
Catch That Kid n
minih37108minih37108Návrat (2003) 
Vozvraščenije n
minih75334minih75334Jako v zrcadle, jen v hádance (2008) 
I et speil i en gåte n
minih62811minih62811Hadi ve vlaku (2006) [Video] 
Snakes on a Train n
minih5315minih5315Což takhle dát si špenát (1977) 
Což takhle dát si špenát n
minih18705minih18705Severní přístav (1954) 
Severní přístav n
minih15694minih15694Peřeje (1940) 
n
minih41052minih41052Principálka (1986) [TV film] 
Principálka n
minih31943minih31943Jeepers Creepers (2001) 
Jeepers Creepers n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

15 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10