Duben
ohodnotit

Šťastný Texasan

The Lucky Texan

Další název:
John Wayne: Zlatá řeka; Gold Strike River
Žánr:
Rok:
1934
Délka:
55 minut

Obsah filmu Šťastný Texasan

 
Jerry Mason se vrací ze studií a usadí se na ranči svého strýce Jakea Bensona. Společně provozují také kovárnu a jednoho dne objeví v podkově koně malý valoun zlata. Objeví tak zlatonosný potok a začnou těžit zlato.

Jake prodává zlato znalci Harrisovi, který se ho snaží se svým společníkem Colem připravit o ranč a následně o naleziště. Harris při dalším výkupu zlata podstrčí místo potvrzení o odkupu Bensonovi smlouvu o prodeji ranče. Jerry s Jakem ukončí před zimou rýžování a zbývá již jen vykolíkovat zábor a ve městě jej zaknihovat. Jake se vrací z naleziště a je postřelen Harrisem a Colem. Z Bensonovy vraždy je obviněn Jerry.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.10.2021
"Šťastný Texasan"
Klasický kolorovaný western s Johnem Waynem   natočený ještě pět let před jeho opravdovým   nástupem do role uznávané filmové hvězdy   filmem "Přepadení" Johna Forda.   Jednoduchý příběh o dvou mužích, zlatém   claimu a podvodnících, kteří se snaží   poctivce připravit o zlato i ranč. Nechybí ani   láska k rančerově dceři, dvě tři   přestřelky a závěrečná honička v kombinaci   kůň, drezína, auto. Ta nejvíce připomene   němé grotesky, i trochu humoru se nejde.   Nositelem legrace ve filmu je starý rančer,   který se neváhá kvůli zmatení podvodníků   převléci za ženu. Všechny akční scény   vypadají jako zrychlené, což sebou nese   určitý půvab.


Hodnocení:n12345678910
Šťastný Texasan (1934)Šťastný Texasan (1934)Šťastný Texasan (1934)Šťastný Texasan (1934)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10