Duben
ohodnotit

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

Další název:
Star Wars: Poslední Jediovia (SK)
Rok:
2017
Délka:
152 minut
Premiéra v ČR:
14.12.2017

Komentáře k filmu Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2018
Ksicht Jana Krause
Jan Kraus snad propůjčil   svůj záporňáckej ksicht   jednomu ze záporných   hrdinů. Osobně mám dost   problém celou tu sérii Star   Wars pochopit. Nepatřím k   fanouškům, což se dá pak   to mé nepochopení pochopit.  
Připadá mi to celé   jako louhování čaje, který   už prošel deseti šálky.   Jde už jen o peníze a ty   není problém od publika   získat. Původní trilogie   byla dobrá, ale to co vzniká   dál už za moc nestojí. Je   to akční a plné   zvláštních efektů. Jo,   někoho to uspokojí.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2018
Star Wars: Poslední z Jediů
Tů, tůů, tu tu tu tůů   tůůů, tu tu tu tůů   tůůů, tu tu tu tů.   Začíná další díl dnes   již nikdy nekončících Star   Warsek, a já sedím v kině,   v županu, vedle můj   podnapilý kamarád už spí,   vyčkávám na to vzrušení.   Dnes už jsem musel uniknout   policii, utkat se s Řekem   námořníkem, vyslechnout   srdceryvný příběh barmanky   a nechat se vyhodit svou   přítelkyní. Těžký den.   Ale podobně jako Luke   Skywalker, ani já se   nezaleknu nějakého toho   dobrodružství a na nové   hvězdné války dorazím, i   kdybych toho dneska zažíval   ještě desetkrát tolik.
V hlavní roli se opět   objevuje krásná (ale jinak   nemastná, neslaná) Daisy   Ridley, a hlavně, hlavně   (ale to přeci víme již z   minulého dílu) úchvatný   Mark Hamill. Použij sílu,   Luku, a všechno bude dobrý.   Poslední snímek kde můžeme   vidět princeznu Leiu, pak   ledaže by jí naolejovali   jako toho ruskýho týpka   Lenina. Takže co mám   vlastně psát? Dá se na Star   Warsky napsat vůbec někdy   něco negativního? Jasně že   ne, ehm, takže tů, tůů, tu   tu tu tůů tůůů, tu tu tu   tůů tůůů, tu tu tu tů...
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2017
Pro mě byla Síla se   probouzí opravdu návrat do   dětských let, kdy jsem   poprvé hltal New Hope. TLJ   nepostrádá emocionální   momenty (TFA jich měla dle   mýho jen dvě) - nesmírně   silná scéna shledání Lukea   s Leiou nebo, když Luke   držel světelný meč, i   když nebojoval. Na mě tohle   opravdu zapůsobilo. Na Lukea   jsem se navíc těšil nejvíc   a s trénováním Rey byl to   nejlepší na celým filmu. Je   pravda, že mi osmá epizoda   nenabídla to, co jsem chtěl   - myslel jsem si, že Luke   pomocí Síly vyzvedne starý   X-Wing zpod hladiny a   přiletí na záchranu   Rezistence na Crait. I tak je   zachránil, ale podle   Johnsonovy představy. Dle   mého ta epizoda není   žádný fail (jo Finnova   linka trochu zbytečná,   přiznávám), ale ocením ji   víc než sedmičku. Rejža k   ní přistoupil se ctí, ty   důležitý momenty to   dokazují, můj názor :-).   Nejsem hardcore fan, kterej   má pokrytý celý universum,   ale já odcházel z kina fakt   s dobrými pocity. A moje   srdce Star Wars fandy bije   spokojeně dál. Po   nevýrazném soundtracku v   Síle se probouzí se tady   John Williams zase vytáhl a   navíc v těch nejlepších   chvílích
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $614,968,870║Tržby   Celosvetovo $1,321,082,296▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Rian Johnson troška   experimentoval a skúšal   pekne mávať, dramatizovať s   príbehom. Určite sú to o   niečo iné Star Wars, je tu   posun vývoja postáv, čo je   dobre ale chcelo by to   jednoznačne čo to doladiť.   Lebo sa nám tu striedajú   lepšie úseky s tými   slabšími. Občas príde aj   na dosť zdĺhavé pasáže a   neskutočne mi tam vadila   herečka s nosom cez pol   plátna. Podľa mňa si   Johnson utrhol viac než   dokáže spracovať na takýto   rozsiahli fantasy kolos.   Niekedy mi to príde ako keby   došli sily sa ešte o kúsok   ďalej posunúť. Príbeh   stojí a aj padá na Rey a   Kylo Renovi. Miestami sa to   ale dobre kryštalizuje,   škoda je že tam nebolo o   niečo viac cítiť Luka,   aspoň tak ako tomu bolo na   záver. Dá sa povedať, že   aj akcie tu je poskromnejšie,   čo je troška mínus, lebo   súboj proti červenej   ochranke Snakea bola priam   delikátna. /videl v kine 2x:   80%/
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2018
Nastavovaná kaše...
Na druhou stranu, už jsem   jedl i výbornou nastavovanou   kaši.
Znovu musím   zopakovat, že tvrzení, že   Star Wars byly od počátku   koncipovány jako tři   trilogie, je nehorázná   lež.
Nový majitel si   z fenoménu Hvězdných válek   dělá druhý Disneyland, a   George Lucase to netrápí,   protože usíná na   polštáři vycpaném pár   miliardami.
Ale co, i   když třetí trilogie nemá s   prvními dvěma příliš   mnoho společného, pořád je   vidět, že do toho Hollywood   dal spoustu kreativity, umu i   dolarů.
Na obě dvě   pokračování se dá dívat.   Jsou napínavá, zábavná a  
vizuálně   ohromující. Ani multikulti   stylizace, nevýrazní   představitelé, ani jaterní   skvrny Luka a Lei mi moc   nevadí.Ti dva si neprožili   radostná léta.
Snad   jen v dělání humoru pomocí   zakopávání robůtků a   různých roztomilých   zvířátek by se mohlo ubrat.   Ony si to dítka oblíbí i   tak.
Takže ve finále   mám asi největší problém   s představitelem, nyní už   hlavní záporné role, Kyla   Rena. Ten chlapík na to   nemá. Je to jak když   nominujete divizního   fotbalistu do reprezentace. To   prostě neklapne.
Podtrženo, sečteno, mě   to prostě baví, ale Star   Wars to nejsou. Spíš by   snímku slušel stejný   přídomek, jako u filmů   Rogue One, nebo Solo, Star   Wars Story...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.4.2018
Opět další multikulti   srágora plná nesympatických   hrdinů. Finn...Rose a   další...s těmi se prostě   nelze sžít. Na lodích velí   pouze ženy a když už se   objeví nějaký bílý muž,   tak je buďto váhavý,   zbrklý, nebo hajzlík.   Případně, v případě   Luka, ztratil chuť do života   a skrývá se před světem. Z   původních filmů Star Wars   už nezbylo nic, než luxusní   výukový seriál "Kterak   bílý muž nepatří do   tohoto světa". Za mě   palec dolů. Už to ztratilo   grády. Síla zmizela. A je to   škoda.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2018
Další do rodiny hvězdných   válek . Tentokrát Darkwader   bere otěže do svých rukou   ale jak to bývá zase   dostává co proto.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2017
Staré pořádky jsou nenávratně pryč
Režisér a scénárista v   jedné osoě odvedl opravdu   neuvěřitelnou práci.

Ve filmu je podle   mě jen jedna jediná scéna,   která je fakt divná a to   prakticky hned na začátku,   kdy princezna, ač je jistě   velice výjimečná osoa,   přežije výuch můstku lodi   a to rovnou v prázdném   kosmu. Prostě jsem to   připsal síle a pak už jsem   si jen užíval naprosto   neuvěřitelný film jak   vizuálně, tak příběhově.   Luke je zpět ve svém   vrcholném představení a je   to naprostá paráda.

Film je opravdu   hodně jiný, a jistě se   ozvou lidi, kteří budo   prohlašovat, že nám zkazili   Star Wars, ale já si to   opravdu nemyslím. Prostě se   to posunulo na jiný level a   doufám, že Abrams si při   točení devítky uvědomí,   kde udělal chyby v sedmičce   a naváže na triumfální   osmičku.

ÚPRAVA PO DRUHÉM   SHLÉDNUTÍ
Jako už   tradičně jsem byl na SW   ještě jednou a to v   původním znění, abych mohl   porovnat dabing s originálem   a musím říct, že opět   dobře odvedená práce.
p.a.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2017
Hurá!! Hurá!! Hurá!!
Pane jo co by kdo chtěl?   Jednou je to samý "To je   jako původní   trilogie.", "Furt se   opakujou." No a teď jim   tam Johnson smahne něco   původního, a máme tady   zase: "To neni jako   původní trilogie."   Ničej nám původní   kánon." Pro mě paráda.   Návrat Luka je impozantní a   Yoda taky perlí. Ren a Hux se   jako záporáci dobře   doplňujou. Rey a Finn se   někam vyvíjej a zdaleka mě   tolik nevadí jako v VII. Do   toho nové postavy Rose a DJ   (na toho jsem obzvláště   zvědav). Docela jsem   zklamán, že Johnson nebude   pokračovat i v IX. Za mě   spokojenost a velká paráda.
naineko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2019
Nebýt Rogue One a Sola byl by   to můj nejoblíbenější   díl.
Z černobílé   studenoválečné pohádky   nejen pro dospělé se   konečně stal mnohobarevný   příběh s dobrým   scénářem, smysluplnými   dialogy a skvělými postavami   (a skvělými hereckými   výkony).

Osobně mi jako rušivá   přišla nerovnováha mezi   epickou a komorní vrstvou   vyprávění jednotlivých   dějových linek. Možná jen   můj pocit.
aribary
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.5.2018
Quo vadis Star wars
Tak Vám nějak nevím,ale   tahle kaše už je tolikrát   nastavovaná,že mi z ní v   puse zbyla pachuť kyselého   mléka a žluklého másla.Z   posledního Jedi-ho se stal   zapšklý samotář   filozofující o smrti ,nové   postavy děj taky zrovna   netáhnou,a mihnutí mistra   Yody a občasné vtípky   brášky RD2D
to   prostě nezachrání.Celý   konec (určitě jen   prozatímní)serie jde do   kopru ,asi tak jako poslední   film Han Solo který je snad   ještě horší.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 7.8.2018
Company Disney a režisér R.   Johnson sa rozhodli, že celú   ságu sa pokúsia posunúť   niekam inam a že nebude nové   „remastered“ film o tom   ako „Impérium vráti   úder“. Bolo to správne   rozhodnutie! Posun   (pozitívny) nastal na   všetkých frontoch. Je tu   rozvoj charakterov, nejaké   informácie o „minulosti“   hlavných postáv a aj známky   „svojského“ humoru,   ktorý je charakteristické   pre univerzum „SW“.   „Nové“ ako aj staré   postavy podali dobrý výkon a   D. Ridley opäť dominuje. L.   Dern a B. Del Toro taktiež   (bezchybne) pridali to, čo   príbeh potreboval. Ešte   niečo k príbehu. Nechcem tu   uviesť nejaký spoiler, ale   mna tak trošku prekvapilo to,   ako sa Leila vrátila späť   na loď a to, že ako   „rýchlo odstavili“ Snoka.   Kým minulé dielo sme mali   rád kvôli tomu, že máme   späť našu obľúbenú ságu   s našimi milovanými   postavami, tak ôsme dielo   budeme „milovať“ preto,   lebo je to tak trochu iné na   čo sme boli zvyknutý. Jedná   sa o veľmi silné dielo   ságy, ktoré rozhodne   zaslúži pozornosť. Ale   strašne chýba pán   „H.S.“!! A slovenský   dubing opäť perfektný a   tých 150 minút uplynie   rýchlo!! PS.: R.I.P. Carrie   Fisher. Osobné hodnotenie:   86%
Brucebane
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2017
Poslední z Jediů
Ze všech Star wars filmů je   ten Johnsonův skutečně   odlišný. Jde si svou cestou,   je nepředvídatelný,   nabízí velmi silné a   šokující scény, je plný   mystiky a síly. Velmi   povedený díl zařazují mezi   pro mě nejpovedenější z   celé série.
danhav
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.1.2018
slatanina
proč to někdo musi zak   pokazit:-( přitom vsechny   předchozí dily se mi   líbí.... skoda práce   záběry jsou hezký ale   milion naprostych nesmyslů v   ději...
el_Matmato
Hodnocení:
Přidáno: 14.1.2018
Ach bože...
Myslel, že VII je strašná,   ale po E VIII se mi celkem   zalíbila. Finn je strašně   ,,americká" postava, ta   scéna s Leiou ve vesmíru mě   málem donutila odejít z kina   a zapadnout do baru.
Ty   komický scény tam prostě   nepatřej. Blíží se to   pohádce, třeba ty   tučňáci, to bylo fakt   blbý.
Od tý ženský,   které Leia přenechala loď,   jsem čekal, že bude   kolaborovat se záporňákama,   aby tam byla aspoň nějaká   zrada, ale ne, ona je klaďas   až do morku kostí. Sorry,   ale fakt ne.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79998minih79998Pí a jeho život (2012) [DCP] 
Life of Pi n
minih75259minih75259The Divide (2011) 
The Divide n
minih26667minih26667Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou (1965) [TV inscenace] 
n
minih25509minih25509Všichni moji blízcí (1998) 
Všichni moji blízcí n
minih15422minih15422Panter čeká v 17.30 (1971) 
Panter čeká v 17.30 n
minih86164minih86164Hypnotizér (2012) 
Hypnotisören n
minih8309minih8309Hlavní výhra (1958) 
Hlavní výhra n
minih10305minih10305Klub tří (1935) 
Klub tří n
minih24500minih24500Sny na neděli (1959) 
n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

 Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Star Wars: Vzestup Skywalkera n
Star Wars: The Rise of Skywalker
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Solo: Star Wars Story (2018)

 Solo: Star Wars Story (2018)
Solo: Star Wars Story n
Solo: A Star Wars Story
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Rogue One: Star Wars Story (2016)

 Rogue One: Star Wars Story (2016)
Rogue One: Star Wars Story n
Rogue One: A Star Wars Story
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Gareth Edwards

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]

 Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]
Star Wars: Klonové války n
The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Coleman, Brian O'Connell, Steward Lee

(pokračování)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů n
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí n
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba n
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů n
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Marquand

(pokračování)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder n
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

 Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje n
Star Wars
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas, Dianne Crittenden

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

10:05 - 10:35

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

43 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

63 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178211

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10