Star Trek: Nemesis (2002)

Star Trek: Nemesis
75.6 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Další název: Star Trek X

    Žánr: sci-fi / dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 6.3.2003        
    Délka: 116 min.
„Začíná rozhodující bitva o budoucnost Země...“
Desátý díl slavné sci-fi ságy tentokrát přivede Enterprise do rozhodující bitvy o budoucnost planety Země. Úkolem hvězdné lodi je účast na mírové misi na planetě Romulus, kde se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít mír s Federací. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným cílem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Navíc důstojníci Enterprise zjistí, že vůdcem Romulů je jeho klon, který si říká Shinzon. Je to pozůstatek tajného romulanského projektu, který měl za úkol nahradit skutečného Picarda klonem a získat tak ve Federaci špeha. Projekt byl ale zrušen a malý Shinzon byl poslán jako nežádoucí do dolů na Remu. Zde se setkal s remanskými "bratry", s nimiž po několika letech převzal vládu nad celým Romulanským impériem.

Zdroj: Nova

režie:
Stuart Baird
 
 
hraje:
Patrick Stewart (Picard), Jonathan Frakes (William T. Riker), Brent Spiner (Data / B-4), LeVar Burton (Geordi La Forge), Ron Perlman (Reman Viceroy Vkruk), Marina Sirtis (Deanna Troi-Riker), Michael Dorn (Worf), Gates McFadden (Dr. Beverly Crusher), Tom Hardy (Shinzon), Shannon Cochran (senátorka Tal´aura), Dina Meyer (poručík Donatrová), Jude Ciccolella (poručík Suran), Alan Dale (Prétor Hiren), Kate Mulgrew (admirál Janeway), Wil Wheaton (Wesley Crusher), Whoopi Goldberg (Guinan), J. Patrick McCormack (poručík)
 
 
námět:
John Logan, Rick Berman, Brent Spiner
 
 
scénář:
John Logan
 
 
hudba:
Jerry Goldsmith
 
 
střih:
Dallas Puett
 
 
dabing:
Saša Rašilov (Geordi LaForge), Pavel Soukup (kapitán Picard), Michal Jagelka (William Riker), Bohdan Tůma (Dat/B 4), Martin Kolár (Worf), Kamila Špráchalová (poradkyně Troi), Dana Bartůňková (doktorka Crusherová), Zbyšek Pantůček (Praetor Shinzon)
 
 
zvláštní efekty:
Darryl Anka, Andrew Miller
 
 
vizuální efekty:
Darren Poe, Scott Ross, Jeff Wolverton
 
 
masky:
Michael Burnett, Jake Garber
 
 
montáže:
Bert Rodriguez
 
 
kaskadér:
Eliza Coleman, Jane Austin (double: Gates McFadden), Eileen Weisinger, Jon Braver, Ian Eyre, Michael Justus
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.