Duben
ohodnotit

Star Trek: Do temnoty

Star Trek Into Darkness

Další název:
Star Trek XII
Rok:
2013
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
6.6.2013
„Nelítostný vůdce Khan vyhlásí válku Federaci.“

Komentáře k filmu Star Trek: Do temnoty

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2018
║Rozpočet   $190miliónov║Tržby USA   $228,778,661║Tržby   Celosvetovo $467,381,469▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $59,627,745║ Tržby za   predaj DVD v USA   $27,816,652║ _Tržby za   predaj Blu-ray kolekcia Star   Trek and Star Trek Into   Darkness v USA $2,880,064   //počet predaných kusov   96,130║_ __GENIÁLNE!!!__   Veľký Kandidát na   Blockbaster roka 2013!!!__   ...veru prekonalo to   očakávania, dokonca aj   vynikajúceho predchodcu Star   Trek (2009), absolútne   dokonale vycibrený dej,   dialógové prestrelky medzi   postavami len tak iskria,   skvelá atmosféra, humorné   odfrky opäť krásne sedia v   deji, napätie, akcia,   nevyspytateľný záporák,   silné emócie,...plus lesk na   vrch dodáva efektné 3D, film   je opäť krásnou a   zaslúženou poctou   pôvodnému seriálu Star Trek   (1966), J.J.Abrams je   aktuálnym kráľom skutočnej   popcorňovej zábavy ktorá   má všetky ingrediencie čo   treba po tomto zážitku sa   môžeme len a len tešiť na   nové Star Wars VII   zdatnejší režisér ohľadne   sci-fi ich ani nemohol mať v   rukách /videl v kine 3D   verziu: 100%/ __moja recenzia
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2016
Star Trek Into Darkness
Ďalší diel zo sveta Star   Treku začína jednými z   najkrajších vizuálnych   orgií aké som vo filme za   posledné roky videl a   následne sa to presunie do   klasického štýlu   predchodcu. Opäť na vás   bude čakať príjemne   spracované akčné sekvencie   (Boj s Klingonmi a   gravitačné hrátky na lodi   sú veľmi dobré) prekrásne   vizuály (Naozaj prvá scénka   mi vybila dych) okorenené   dávkou humoru + nejaká tá   dráma na koniec (Naozaj som   mal miestami strach o   hlavných protagonistov) a   všetko je to zaobalené do   slušnej aj keď pre mňa   osobne málo využitej   temnoty. Záporák oproti   predchodcovia vyhráva ako vo   výkone (Benedict bol naozaj   skvelí) tak aj v   prepracovanosti jeho   charakteru. Ku koncu ma ale   sklamala scénaristická   amatérskosť a mind-twist s   Khanovou krvou bol jasný v   momente kedy bol spomenutá to   bolo jasné. Celkovo ma ale   druhý Star Trek príjemne   prekvapil a užil som si ho   naplno.
Vlnik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2016
Jelikož věci jako efekty a   podobně mě příliš   nezajímají, hodnotím   čistě obsah a ten,   upřímně řečeno, už   prostě není Star Trek.   Alespoň ne ten, který znám   a kterého jsem fanouškem.   Jako akční film slušné,   jako Star Trek bohužel o   ničem.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2016
Startrekový pindy nejsou můj   šálek kávy, ale líbí se   mi stále lepší efekty.   Vesmír vypadá skutečně   realisticky a příběh? I   když jsem na film koukal, tak   moc nevím, proč měl Khan ty   superschopnosti. Vím, že to   tam říkal, ale nedával jsem   pozor :-)
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2016
solidní biják
Stártreků je už tolik, že   se v tom obyčejný filmový   fanoušek ztrácí (včetně   mě). Ale tenhle díl s mladou   posádkou, který asi   típádem patří logicky do   počátků ságy je dílem   velmi slušně natočeným,   zábavným, napínavým i   epickým. Oceňuji výběr   herců, Benedict Cumberbatch   jako záporák Khan nemá   chybu, stejně jako bývalý   Robocop Peter Weller v roli   admirála. Prostě biják,   který pobaví. 8/10
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2014
Ze Star Treku, (loď mírové   fedarace, objevující   nepoznané) udělali Hvězdný   Války (porveme se s každým   jak orangutani). Jako by   jednou nemohli dělat něco   jinýho, než se furt s   někým konfrontovat. Asi by   to nesměli točit   pozemšťani. Hudba jako   obvykle jak z filmu pro   pamětníky a bez   strartrekovské znělky.   Naopak povedený efekty a   triky, i když ten   modrozelenej nádech obrazu   už mě taky začíná srát..   Jsem rád, že jsem ho viděl,   ale moc nadšenej z tohoto   dílu nejsu.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2014
No, tak se přiznám, že   potom celkem překvapivě   dobrém prvním filmu z dob   novějších, jsem čekal že   tento druhý bude ještě   lepší.Nebyl.
O   vizuální efekty a triky   nemusíte mít strach - to   skutečně ne. Ty jsou tady   minimálně tak dobré jako v   prvním filmu.
A koho   musím pochválit, tak to byl   Simon Pegg - jeho role je   přinejmenším úsměvná a u   jeho postavy se aspoň trochu   pobavíte.
A jsem   celkem zvědavý, jestli budou   tvůrci dál v této sérii   pokračovat. Osobně si   myslím, že ano protože jako   "pračka" peněz to   bude jistě výhodné :-).
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2014
Vždycky se v Star Treku najde   něco nového, stejně jako   můžete něco nového   očekávat v Bondovi.   Nemusíte sice být   fanatickým milovníkem Star   Treku, ale určitě nebudete   zklamán. Sice vám to   věčné přemisťování   může vadit, i x-tý díl   vám asi extra nic nového   nepřinese, ale třeba po   trikové stránce určitě   patří k tomu lepšímu,co   můžete vidět - určitě   chybí násilí, na které   jste zvyklí v různých   jiných filmech.
Baz78
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Hm
Takhle nějak bych si   představoval Hvězdné   války. Pravda, víc   světelných mečů by asi   vypadalo dobře. Ale prostě   mi připadá, že tohle není   Startrek. Přece nejde na   fotonová torpéda napsat Mír   a hrát si na hodnou federaci   co střílí kolem sebe jak u   Verdunu ...
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2014
Temnejsi Star Trek...
Perfektne pokracovanie   legendarnej sagy,ktore zaujme   predovsetkym temnejsou   atmosferou.Vynikajuce herecke   obsadenie a vykony podtrhuju   miestami orgasticke specialne   efekty.Vynorenie Enterprise   spod morskej hladiny a   pozdejsie sponad mrakov boli   vrcholom.Rezia vyborna,scenar   mozno prekombinovany.
Film jednoznacne   doporucujem.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2013
Nejsem vůbec fanoušek Star   Trek.Nesledoval jsem nikdy   seriál ani neznám žádný   film a na tento jsem se   podíval jen proto že měl   velká hodnocení a skvělé   triky a vizuální   provedení.Zatím co obsahově   mě to aš tak   neoslovilo,vizuálně to   nemělo chybu a názory nato   nelhaly!Zvukové   efekty,hudba,triky,výprava,ak   ční scény a celkové   ladění snímku   vynikající!Fanouškem se   nestanu,ale film rozhodně   ztrátou času nebyl!
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Že se druhý díl bude líbit   mě o tom jsem nepochyboval,   ale že se bude líbit i   ženě to mě překvapilo :-D   Opět skvělé efekty,   zajímavý děj - je na co   koukat...
Jiftach
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Skvělé
Hrozně jsem se na nový Star   Trek těšil a ....... ,   naprosto předčil moje   očekávání. Tak dobrý   skifi jsem dlouho neviděl,   jestli vůbec kdy viděl.   Nejde jen o vizuál, jde o   všechno. Nádherný   vesmírný lodě, svět 23.   století, Klingoni. Parádní   příběh o dozrávání   kapitána Kirka, o   přátelství s komandérem   Spockem, prostě pecka. Vřele   doporučuji všem milovníkům   Star Treku a podobných skifin   ;-)
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2013
Nepatřím mezi trekkies, ale   miluju sci-fi. Když oživil   Abrams Star Trek před   čtyřmi lety, tak sem tomu   dal šanci a byl jsem velmi   překvapený. Teď nakopnul   posádku Enterprise do   dalšího dobrodružství,   které je místy trošku   temnější a mně se to   líbilo opravdu velmi moc.   Dialogy odsýpají jak na   běžícím pásu, humor   nevymizel, stále tu má své   pevné místo hlavně díky   Simonu Peggovi. Mezi Pinem a   Quintem to skvěle funguje.   Benedict Cumberbatch je s tím   svým hrubým hlasem opravdu   démonický a byl o mnoho   zajímavějším zlým   charakterem než Eric Bana v   prvním díle. Více se zde   projevují emoce, efekty jsou   na výbornou, akční složka   taktéž. Jen mi k plnému   počtu hodnocení scházela   nějaká pořádná vesmírná   kulervoucí bitva v závěru.   Ale i tak, super výkon. 9/10.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2013
STAR TREK: DO TEMNOTY

Průzkumná   vesmírná loď Enterprise se   vrací v novém   dobrodružství.

Nespoutané mládí se   vrhá po hlavě za   dobrodružstvím. Příliš   nepřemýšlí, zbytečně   riskuje a spoléhá na náhodu   a štěstí. Původní smysl a   cíle ryze průzkumnické a   objevitelské vesmírné lodi   se postupně vytrácejí.   Hlavní zásady jsou alespoň   zčásti připomenuty v   úvodní scéně. Pěkný   kousek nostalgie tvůrců a   špetka respektu k původní   myšlence Star Treku. Ještě   zůstal smysl pro čest,   kamarádství a soudržnost k   partě, která se v omezeném   prostoru stává doslova   náhradní rodinou…pěkné,   ale bohužel to je tak asi   všechno, co zůstalo z   fenoménu s názvem Star Trek.  

Doba   se mění a z původně   filosofické roviny, která   doslova vyzařovala poselství   budoucím generacím o   rovnosti všech ras ve   vesmíru, o budování   výměnných obchodů a   mírumilovných vztahů, o   minimálním zasahování do   vývoje ostatních bytostí a   o vytvoření Hvězdné   federace, která bude bdít,   udržovat mír a rovnováhu ve   vesmíru, to všechno, zdá   se, je dnes již pasé. Ze   Star Treku se stává   plnohodnotná akční   povívaná, od které se   čeká smysluplný příběh s   nejmodernějšími triky a   efekty moderní doby, akční,   případně i bojové scény.   Tu starou původní sérii   Star Treku připomíná díl   Do temnoty už jen hodně   vzdáleně a okrajově.

Co naplat,   mladší generaci se to   určitě líbí víc a pokrok   se zastavit nedá. Nakonec   buďme rádi, že fenomén   Star Treku stále žije i   když v poněkud pozměněné   formě. A upřímně, docela   se mi líbilo, i když Star   Trek to je už jenom podle   názvu.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2013
Akční letní podívaná,   která ztratila pel novoty.   Už víme kdo je kdo a co   můžeme očekávat. Zalekla   jsem se, když si Chekov měl   obléct červené tričko   (modří vědí), Pika mi bylo   líto, ale na druhou stranu   (spoiler), koho obětovat,   když všichni musí   zůstat:-) Původní Khanův   hněv je prý nejlepší   startrekovský film, budu ho   muset sehnat, ale i když   postava jako taková se mi   líbila, ten herec Cumberněco   mě strašně štval. V   polovičce filmu a hlavně v   momentě, kdy Kostra zkoušel   Khanovu krev, už jsem   věděla, jak všechno   skončí a to já nemám   ráda. Takže příště více   zapracovat na scénáři,   vzhledem k tradici je   možností spousta. Technicky   téměř dokonalé, chudinka   Enterprise dostávala zabrat.
Peracos
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2013
Tak nám zabili Ferdinanda
Tak nám zabili Ferdinanda .   Sorry Star trek .
Je to   jako s Batmanem už netočí   Batmana ,ale akční   střílečky !
Star   trek " Do temnoty"   už jenom ten název jsem   nepochopil a děj k vyvolání   fantazií jsem taktéž   neobjevil .
Jako   akční Rambo mlátička OK   ,proto 7 hvězd ,ale jako   Sci-fi 3.
Nechodím na   3D a na 4X cosi nikdy nezajdu   ,natož 5X,6X,7X atd... také   ne.
Jo a do kina kde   ucítím smrad ,když si ve   filmu někdo uleví ,také   nepůjdu .
Budu chodit   do kina nadále i když 2   lupeny stály 358,- Kč ,
je to pořád lepší   pocit nežli čučet do   monitoru na Avíčko s   hrozným zvukem a ještě   hroznějším dabingem .
Zpět ke Star trek   ,odešel jsem z kina se   smíšenými pocity ,protože   jsem šel na Star trek a   viděl jsem X mena .
Nekula
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.6.2013
Katastrofa
Nejhorší Star Trek jaký byl   kdy natočen, nejenže zde   chybí řešení záhady jak   je u Star Treku obvyklé, ale   děj mi připadá jako akční   střílečka která postrádá   veškeré kouzlo Star Treku.   Výsledek který pak spěje ke   zdárnému konci není   řešením chytrostí a postav   ale obyčejnou řežbou. O 3D   zpracování ani nemluvě.
Takže celkové   hodnocení: Schází dobrý   příběh, 3D efekty   podprůměrné, jediné co   přidává nějaké kladné   body jsou občasné filmové   efekty. Lituji vyhozených   peněz za 3D kino.
Lord_M
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2013
Super
Akčnější než jednička.   Dobrý příběh. Skvělé   vizuální efekty. V první   části vtipné rozhovory se   Spockem. Doporučuji   shlédnout. ;-)
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2013
Určitě vizuálně dokonalé   sci-fi,zajímavé a napínavé   akční scény a dobré   herecké výkony.Oproti   jedničce ja dvojka více   akční ,ale chybí tam více   vesmírnýh bytostí a   zajímavých masek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114332minih114332Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 
Fantastic Beasts and Where to Find Them n
minih69893minih69893Tučňáci z Madagaskaru (2008) [TV seriál] 
The Penguins of Madagascar n
minih22311minih22311Velké vítězství (1992) 
A League Of Their Own n
minih56811minih56811Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010) 
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader n
minih70976minih70976Superhvězda Superman (2010) [Video] 
All Star Superman n
minih40047minih40047Underworld: Evolution (2005) 
Underworld: Evolution n
minih126224minih126224Ladíme 2 (2015) 
Pitch Perfect 2 n
minih116668minih116668Tři bratři (2014) [2k digital] 
Tři bratři n
minih158286minih158286Děsivé dědictví (2018) 
Hereditary n
minih93369minih93369Tajemný muž (2012) 
The Tall Man n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Star Trek: Do neznáma (2016)

 Star Trek: Do neznáma (2016)
Star Trek: Do neznáma n
Star Trek Beyond
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Roberto Orci, Justin Lin

(pokračování)

Star Trek (2009)

 Star Trek (2009)
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / akční / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]

 Star Trek: Of Gods and Men (2007) [Video]
Star Trek: Of Gods and Men n
 
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Tim Russ

(spin-off)

Star Trek: Nemesis (2002)

 Star Trek: Nemesis (2002)
Star Trek: Nemesis n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Stuart Baird

(pokračování)

Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]

 Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál]
Star Trek: Enterprise n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James L. Conway

(spin-off)

Star Trek: Vzpoura (1998)

 Star Trek: Vzpoura (1998)
Star Trek: Vzpoura n
Star Trek: Insurrection
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: První kontakt (1996)

 Star Trek: První kontakt (1996)
Star Trek: První kontakt n
Star Trek: First Contact
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]

 Star Trek: Voyager (1995) [TV seriál]
Star Trek: Voyager n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Cliff Bole, Alexander Singer

(spin-off)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]

 Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) [TV film]
Star Trek: Vesmírná loď Voyager n
Star Trek: Voyager - Caretaker
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe

(spin-off)

Star Trek: Generace (1994)

 Star Trek: Generace (1994)
Star Trek: Generace n
Star Trek: Generations
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David Carson

(pokračování)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]

 Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) [TV seriál]
Star Trek: Hluboký vesmír devět n
Star Trek: Deep Space Nine
Žánr: sci-fi / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Winrich Kolbe, Allan Kroeker, Avery Brooks

(spin-off)

Star Trek VI: Neobjevená země (1991)

 Star Trek VI: Neobjevená země (1991)
Star Trek VI: Neobjevená země n
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]

 Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů (1990) [TV film]
Star Trek: Příští generace - Ti nejlepší z obou světů n
Star Trek: The Next Generation - The Best of The Both Worlds
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)

 Star Trek V: Nejzazší hranice (1989)
Star Trek V: Nejzazší hranice n
Star Trek V: The Final Frontier
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: William Shatner

(pokračování)

Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]

 Star Trek: Nová generace (1987) [TV seriál]
Star Trek: Nová generace n
Star Trek: The Next Generation
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Star Trek IV: Cesta domů (1986)

 Star Trek IV: Cesta domů (1986)
Star Trek IV: Cesta domů n
Star Trek IV: The Voyage Home
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)

 Star Trek III: Pátrání po Spockovi (1984)
Star Trek III: Pátrání po Spockovi n
Star Trek III: The Search for Spock
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Leonard Nimoy

(pokračování)

Star Trek II: Khanův hněv (1982)

 Star Trek II: Khanův hněv (1982)
Star Trek II: Khanův hněv n
Star Trek II: The Wrath of Khan
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicholas Meyer

(pokračování)

Star Trek: Film (1979)

 Star Trek: Film (1979)
Star Trek: Film n
Star Trek - The Motion Picture
Žánr: sci-fi / dobrodružný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Wise

(pokračování)

Star Trek (1966) [TV seriál]

 Star Trek (1966) [TV seriál]
Star Trek n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Marvin J. Chomsky, Jud Taylor, Robert Butler

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann