Duben
ohodnotit

Spy Kids 3-D: Game Over

Další název:
Spy Kids 3D: Konec hry
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
11.12.2003
„Cortézovi opět v akci, tentokrát ve virtuálním světě počítačové hry, se kterou chce padouch Hračkář ovládnout svět.“
Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids 3-D: Game Over
Juni Cortézovi je jedenáct let a poté, co byla zneužita jeho důvěra, znechuceně opustil špionskou organizaci OSS, pro kterou pracuje celá jeho rodina. Pracuje jako soukromý detektiv, ale mizerné honoráře mu za tu námahu většinou nestojí. Nečekaně se na něj obrátí prezident USA Devlin a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby, protože jeho sestra Carmen zmizela. V OSS se dozví, že mysl Carmen je uvězněna ve virtuální realitě všemi dětmi nedočkavě očekávané hry Game Over (Konec hry), kterou se vydala zastavit, protože je to ve skutečnosti past, připravená jejím autorem Hračkářem s cílem ovládnout všechny děti světa a s jejich pomocí pak celý svět. Pokud se Juni úkolu ujme, má na záchranu sestry a zničení hry pouhých dvanáct hodin. Hned na začátku hry Juniho připraví chytrý hráč Francis o několik životů a osm hodin času. Juni se pak sice dostane díky létajícím bublinám na virtuální louku, kde se setká nejen s Francisem, ale také hráči Rezem a Arnoldem, dozví se však, že neexistuje způsob jak si zkrátit cestu do vyšších úrovní. Z centrály mu na jeho prosbu pošlou na pomoc dědečka, který je sice uvězněn na invalidním vozíku, ve virtuálním světě však může znovu chodit a získá postavu a sílu superhrdiny. S jeho pomocí postupuje hrou, znovu se setká se Arnoldem, Francisem a Rezem a také dívkou Demetrou, kterou sice porazí v boji obřích robotů, ale ona mu později pomůže, a obětuje se, aby dokázal porazit Arnolda a mohl pokračovat ve hře. Juni pronikne do úrovně, kde je uvězněna Carmen a společně s ní a dalšími pokračuje v cestě.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids 3-D: Game Over
Úvod Spy kids 3-D Game over se věnuje tvrdému životu soukromého detektiva, o němž Juni Cortez vypráví prvotním subpříběhem i subsubpříběhy. Pak se setkáváme s jakousi mámivou hrou Game over, kterou si i sám Juni hodlá koupit, ale naštěstí tak nakonec neučiní.
Odešev z agentury, zařekl se Juni Cortez, že už se nikdy nevrátí. Přesto k němu přichází Gertie Gigglesová, aby jej přemluvila. A jen, co odletí, chce s ním mluvit president Spojených států.
Co mu asi může chtít president? To není zřejmé, dokud se president neobjeví na obrazovce; jedná se totiž o osobu známou již z předchozích dílů. Tato osoba Juniho přesvědčí, aby se alespoň dočasně vrátil ke své opuštěné práci tajného agenta, protože jeho sestra Carmen je uvězněna ve hře Game over a bez pomoci se odtud nedostane.
Game over je totiž hra zrádná. Vytvořil ji muž zvaný Hračkář, který se jejím prostřednictvím, jak jinak, snaží ovládnout svět. K tomu chce využít dětí, jež naláká na vidinu bohatství čekajícího na každého, kdo dokončí pátou úroveň a které pak uvězní ve virtuální realitě. Vidina peněžní odměny přiláká ohromný zájem dětí, ačkoliv hra není nijak technicky dokonalá, spíše je odfláknutá a autor se evidentně snažil pouze zkomplikovat hráčům cestu vpřed. Celou hru pak ovládá jsa uvězněn v kyberprostoru za něco, co v minulosti spáchal.
Je dáno, že Juni musí sestře pomoci, i kdyby sebevíc nechtěl; vždyť i jeho nepřítomnost zapříčinila její zajetí. Vydává se tedy do hry Game over...

Ačkoliv je Juni Cortez jedinou hlavní postavou třetího dílu Spy kids, setkáme se zde kromě Daryla Sabary i s představitelkou jeho sestry - Alexou Vega, větší prostor než dřív pak dostává dědeček Vallentin v podání Ricarda Montalbana. Roli Hračkáře vystřihl Sylvester Stallone.
Jako i ve druhém díle, také zde se objeví všechny postavy předchozích pokračování, většinou však až v závěrečné scéně k celé sérii, nepřijdete tak o aspoň symbolický pohled na Antonia Banderase coby Gregoria a Carlu Gugino jako Ingrid Cortezovou. Jelikož návrat významných postav se týká i záporáků, nemůže chybět otec Giggles, a hlavně jeho žena, která se zde objeví poprvé za sérii, a sice v podání krásné Salmy Hayek. V drobných rolích nechybí Emily Osment, Matt O'Leary (druhý opět až v závěru, oba jako mladší Gigglesovi), ale třeba ani Elijah Wood, který se zde objevil jako Superhráč.


Autor: Ondrej_pribehar

Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids 3-D: Game Over
Spy Kids 3D: Game Over je třetí mise dvou špiónů Carmen a Juniho, třetí díl trilogie Spy Kids amerického režiséra Roberta Rodrigueze, který nese právem podtitul Game Over. Trojrozměrný snímek Spy Kids 3D: Game Over se odehrává ve světě videoher a umožní divákovi téměř skutečné ponoření
se do počítačového světa her, brouzdat světem nejnovějších triků používaných v 3D technologiích a současně se bavit filmovým uměním režiséra Roberta Rodrigueze, jenž opět posunul hranice filmové zábavy o kousek dál. Film začíná jako normální "placatý" snímek, které jsme měli možnost vidět v našich kinech v minulém století. Jakmile však Juni "vstoupí" do videohry hledat Carmen, obraz přejde do technologie HD/3D a svět příběhu opustí filmové plátno a ocitne se mezi nás diváky, kteří se tak stanou součástí děje.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Spy Kids 3-D: Game Over
Třetí díl „dětské bondovky“ Spy Kids 3D: Game Over navazuje na předcházející snímky Spy Kids: Špióni v akci (FP 10/2001) a Ostrov ztracených snů – Spy Kids 2 (FP 12/2002). Nabízí další dobrodružství sourozenců Juniho a Carmen Cortezových, kteří se vydali v profesionálních stopách svých rodičů-špionů. Pozornost se tentokrát soustřeďuje na jedenáctiletého Juniho; děj se zjednodušuje vzhledem k tomu, že se jeho podstatná část odehrává uvnitř počítačové hry, určené menším dětem. Juni, nyní bývalý agent tajné špionské organizace OSS, se znovu vrací do akce, aby zachránil svou sestru, uvězněnou uvnitř hry. Zároveň musí spasit i celý svět, ohrožený autorem hry Hračkářem, který chce Zemi ovládnout prostřednictvím nezletilých hráčů. V časovém limitu do půlnoci musí Juni projít čtyřmi herními úrovněmi, přičemž mu pomáhá čtveřice dalších malých hráčů, Demetra, Rez, Francis a Arnold, a posléze i osvobozená sestra. Ruku k dílu přiloží i dědeček, v realitě sice invalida, ve hře však superhrdina opatřený virtuálníma nohama. Ten však situaci zkomplikuje, protože má s Hračkářem, uvězněným v kyberprostoru, nevyřízené účty z minulosti. Závěrečný souboj, do nějž se v rámci „rodinné ideje“ vyprávění zapojí i většina postav z minulých dílů, se ovšem odehrává v realitě. – Ve třetím snímku série je vše podřízeno nápadu nabídnout publiku film vizuálních parametrů HD/3D v „normálních“ kinech. I v tomto případě jsou ovšem k plnohodnotnému sledování potřebné zvláštní brýle, jež si publikum (instruované titulky) nasazuje v okamžicích, kdy se děj přesouvá do videohry. Avšak právě kvůli zkoumání možností této technologie působí snímek oproti předchůdcům prostoduše a málo nápaditě (nečekaně primitivní je i vymyšlená počítačová hra). - Od pomíjivých experimentů tohoto druhu, prováděných už na počátku 50. let, se dílo liší využitím moderní digitální techniky: Robert Rodriguez (opět vykonávající řadu profesí) použil k natáčení stejnou kameru jako např. George Lucas u nových dílů Star Wars. Film navzdory vymoženostem zůstává pouhou vizuální hříčkou. - Na závěr autor umístil vedle obvyklých zkažených scén z natáčení kamerové zkoušky z roku 1999. – Zvláštností třetích Spy Kids je herecké obsazení. Role psychicky rozpolceného hlavního padoucha se ujal Sylvester Stallone. Dále se tu mihne řada populárních „rodriguezovských“ herců, ale i George Clooney a Elijah Wood v parodických partech prezidenta USA a Superhráče.
-ap-, Filmový přehled 2004/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spy Kids 4D: Stroj času (2011)

 Spy Kids 4D: Stroj času (2011)
Spy Kids 4D: Stroj času n
Spy Kids 4: All the Time in the World in 4D
Žánr: akční / sci-fi / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez

(pokračování)

Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů (2002)

 Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů (2002)
Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů n
Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams
Žánr: rodinný / sci-fi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez

(pokračování)

Spy Kids: Špióni v akci (2001)

 Spy Kids: Špióni v akci (2001)
Spy Kids: Špióni v akci n
Spy Kids
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

01:50 - 02:15

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Žijeme s vírou (2010) [TV pořa...

01:50 - 02:15

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:40 - 02:25

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:00 - 03:00

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10