Jeden svět
ohodnotit

Spider-Man 2

Další název:
Spider-Man II; Spiderman 2
Rok:
2004
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
22.7.2004
„Hrdinou proti své vůli.“
Popis / Obsah / Info k filmu Spider-Man 2
Od chvíle, kdy se Peter Parker (TOBEY MAGUIRE) rozhodl opustit svou dlouholetou lásku Mary Jane Watson (KIRSTEN DUNST), aby se mohl v kostýmu Spider-Mana i nadále zodpovědně věnovat svému povolání superhrdiny, uplynuly dva roky. Jeho touha po milované M.J. se ale postupem času stala ještě silnější a proto si nyní pohrává s myšlenkou, že by se tajného života superhrdiny na důkaz své lásky vzdal. M.J. se však mezitím rozhodla jít dál – vydala se na dráhu filmové herečky a v jejím životě figuruje nový muž.

Peter má problémy i se svým nejlepším přítelem Harrym Osbornem (JAMES FRANCO). Jejich kamarádský vztah začíná být stále více zastíněn Harryho záští vůči Spider-Manovi, jehož viní ze smrti svého otce.

Když už se zdá, že se situace nemůže změnit k horšímu, je Peter postaven tváří v tvář mocnému Dr. Octopusovi (ALFRED MOLINA) – ďábelské stvůře s dvěma páry smrtících chapadel, která je mu více než důstojným protivníkem. Aby dokázal jeho řádění zastavit, musí se naučit žít se svým osudem a využít všech svých schopností, které jsou mu zároveň darem i prokletím.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Spider-Man 2
Student Peter Parker má neustále potíže. Nestíhá studovat, rozvážet pizzu a bojovat proti zločinu v ulicích New Yorku jako Spider-Man. Ve škole dostane nůž na krk, jeho poslední šancí je práce o výzkumech doktora Octavia, s nímž Petera seznámí kamarád Harry Osborn. Mary Jane, kterou Peter tajně miluje, začne chodit s astronautem Johnem Jamesonem. Jednoho dne se stane při prezentaci Octaviova objevu tragická nehoda. Doktor je těžce zraněn, jeho žena Rosalie zemře. Spider-Manovi se podaří zabránit explozi, ale Octavius se promění v netvora. Rozhodne se dál pracovat na svém objevu, k tomu však potřebuje peníze, které si obstarává jako doktor Octopus bankovními loupežemi. Spider-Man se s ním pokouší bojovat, ale stále častěji ztrácí nadpřirozené schopnosti. Na pohodě mu nepřidá ani to, že přichází o dva nejlepší přátele. O Mary Jane a Harryho, který mu vyčítá, že kryje vraha jeho otce. Rozhodne se začít žít normálně a kostým hodí do popelnice. Stíhá školu, divadlo a konečně má čas normálně žít. Jenže jeho klid netrvá dlouho. Doktor Octopus chce po Harrym vzácné tritium, které nutně potřebuje k uvedení dokončeného stroje do chodu. Harry mu ho slíbí výměnou za Spider-Mana. Kriminalita ve městě stoupá a Peter si uvědomuje, že se musí vrátit do boje. Znovu se utká s Octopusem, který se zmocní Mary Jane. Zločinec ho však přemůže a předhodí Harrymu, který je odhodlán pomstít otcovu smrt.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Spider-Man 2
Očekávané pokračování blockbusteru Spider-Man (FP 6/2002) přichází po dvou letech a jistě není poslední. Ve snímku Spider-Man 2 přináší režisér Sam Raimi další dobrodružství oblíbeného komiksového hrdiny z nakladatelství Marvel. Zatímco v prvním dílu jsme sledovali zrod Pavoučího muže a jeho počáteční akce proti zločincům včetně závěrečného zúčtování se zloduchem Green Goblinem, tentokrát je v popředí protagonistův vnitřní boj o vlastní identitu. Pod maskou neohroženého Spider-Mana, který trestá zlo pomocí „přeletů“ nad newyorskými ulicemi díky „pavučinovým“ vláknům a sítím i díky své nadlidské síle, se skrývá obyčejný a poněkud nešikovný mladík Peter Parker. Ten miluje přítelkyni ze sousedství Mary Jane Watsonovou, z níž se za dva roky stala známá herečka. Protože nechce, aby se dívka kvůli jeho druhému já dostala do nebezpečí, musí svou lásku tajit. Dokonce se pokusí zříci se svých schopností a být normálním člověkem. Avšak pocit povinnosti využít výjimečného daru jej vrátí zpět do věčného boje proti zločinu. Jeho úhlavním nepřítelem je tentokrát vědec dr. Octavius, který se po havárii svého vynálezu změní z humanistického entuziasty v netvora se čtyřmi obřími mechanickými chapadly, jež ho ovládají. Dokáže se pohybovat podobně jako Spider-Man, avšak jako záporný hrdina musí být poražen. – Snímek opět těží zejména z dokonalých triků a opět střídá akční sekvence s epizodami z „normálního“ života. Úzkostlivě dodržuje nepsaná mravní pravidla žánru, takže jeho „ušlechtilost“ někdy působí až pateticky či komicky. Jinak však určitě naplňuje očekávání.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2004/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Amazing Spider-Man (2012)

 Amazing Spider-Man (2012)
Amazing Spider-Man n
The Amazing Spider-Man
Žánr: akční / fantasy / komiks / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Marc Webb

(---)

Senzační Spider-Man (2008) [TV seriál]

 Senzační Spider-Man (2008) [TV seriál]
Senzační Spider-Man n
The Spectacular Spider-Man
Žánr: animovaný / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Dave Bullock, Jennifer Coyle, Victor Cook

(---)

Spider-Man 3 (2007)

 Spider-Man 3 (2007)
Spider-Man 3 n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný / fantasy / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Sam Raimi

(---)

Spider-man (2003) [TV seriál]

 Spider-man (2003) [TV seriál]
Spider-man n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / akční / krimi / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Susan Blu, Sebastian Brodin, Alan Caldwell

(---)

Spider-Man (2002)

 Spider-Man (2002)
Spider-Man n
 
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Sam Raimi

(---)

Spider-man bez hranic (1999) [TV seriál]

 Spider-man bez hranic (1999) [TV seriál]
Spider-man bez hranic n
Spider-Man Unlimited
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný / rodinný
Země: Kanada
Režie: Patrick Archibald

(---)

Spider-man (1994) [TV seriál]

 Spider-man (1994) [TV seriál]
Spider-man n
 
Žánr: akční / rodinný / animovaný / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bob Richardson, Robert Shellhorn

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10