Spadl z oblaků (2003)

Spadl z oblaků (Danny Deckchair)
67 %
 
 

Danny Deckchair

Další název: Spadol z oblakov

    Žánr: komedie
    Země: Austrálie
    Délka: 97 min.
„Zázraky se dějí! Jen je musíte umět chytit za pačesy.“
Kdo uletí, vyhraje. Australská romantická komedie trochu jinak.

Danny Morgan je poněkud výstřední betonář s hlavou plnou bláznivých nápadů. Když jeho žena Trudy, ctižádostivá realitní agentka, zruší kvůli obědu se známým sportovním komentátorem dlouho plánovanou společnou dovolenou, tráví týden sám doma a to nikdy nevěstilo nic dobrého. A skutečně, Danny během grilovací párty uváže ke svému křesílku balony naplněné héliem, vezme si pivko a uletí nudě, všednosti a všem, co ho měli za tuctového chlapíka. Vzdušné proudy ho zanesou do světa půvabé policistky Glendy a Danny si uvědomí, že má jedinečnou šanci začít svůj život znovu. Mezitím je po něm ovšem vyhlášeno celostátní pátrání.

Ač se to může zdát neuvěřitelné, snímek režiséra Jeffa Balsmeyera inspiroval skutečný příběhu Američana Larryho Walterse, který se 2. července 1982 vznesl v kalifornském San Pedru na svém zahradním křesílku, k němuž připevnil pětačtyřicet meteorologických balonů, a doletěl až k losangeleskému mezinárodnímu letišti, kde ohrozil letový provoz.

režie:
Jeff Balsmeyer
 
 
hraje:
Rhys Ifans (Danny Morgan), Miranda Otto (Glenda), Justine Clarke (Trudy Dunphy), Gyton Grantley (Stuey), Peter Cook (reportér Troy), John Batchelor (Pete), Nadia Townsend (Linda Craig), Rhys Muldoon (Sandy Upman), Alan Flower (Ray Vitali), Julie Sobotta (Kate), Duncan Young (Phil Stubbs), Sean McKenzie (reportér Matt), Alex Mann (Sandra Craig)
 
 
scénář:
Jeff Balsmeyer
 
 
kamera:
Martin McGrath
 
 
hudba:
David Donaldson, Janet Roddick, Steve Roche
 
 
kostýmy:
Emily Seresin
 
 
střih:
Suresh Ayyar
 
 
vizuální efekty:
David Nelson
 
 
producent:
Andrew Mason
 
 
kaskadér:
Avril Wynne
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.