Duben
ohodnotit

Soumrak mrtvých

Shaun of the Dead

Další název:
Súmrak mŕtvych (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
99 minut
„Mrtví se v hrobě nudí. Dostali chuť na čerstvé maso a chodící mrtvoly útočí na lidi.“

Komentáře k filmu Soumrak mrtvých

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Protože mne zombie filmy moc   neberou, hodnotím u nich   hlavně masky a gore efekty. A   to pokud možno kvantitativně   cháchá. No, tady jich moc   nebylo, ale pokud už jo, bylo   to v té normální kvalitě.   Snímek nemá čím   překvapit, u mne má plus za   komediální náboj a hlavní   postavu. A chtělo to větší   tempo. Ale bavil jsem se.   20130731nest.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2019
Jednoduchá zápletka,   městská zombiárna,   připomínalo mi to Skautův   průvodce zombie apokalypsou,   možná o něco vtipnější a   hlavně s dospělými, i když   podobnými lůzry. Taky   spousta klišé a včetně   vysoké úmrtnosti. Ale fakt   vtipné.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Soumrak mrtvých
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Zombie komedie patří k   mým oblíbeným žánrům a   Soumrak mrtvých, parodie na   americký horror "Úsvit   mrtvých" se dost povedl.   Ale musím říct, že tento   žánr má i lepší kousky,   jako je například   Rodriguezovo "Od soumraku   do úsvitu" nebo   nepřekonatelný film, kde se   objevil i Bill Murray,   "Zombieland".
Vše se rozjíždí velmi   pomalu a vy poznáváte, že   klasický britský humor   prostě není ten typ, kdy   Vám ukazují jeden vtípek za   druhým. Ne. Tady se musíte   soustředit, aby jste našli   vtipná místa. Pokud to ale   dokážete, pak to stojí za   to, to mohu zaručit. Dva   hlavní hrdinové, Shaun a Ed   jsou tak ANTI, že prostě   nejde než jim nefandit. Ano,   románek s krásnou Liz nám   to trochu narušuje, na druhou   stranu však nic, co by se   nedalo přečkat. A nemohu   než nezmínit konec.   Nehodlám vyzradit nic, co se   stane, musím ale pogratulovat   k ukončení, kterého jsem se   tak trochu obával.   Naštěstí si filmaři   poradili a já si nemusel   mlátit hlavou o stěnu. A   pozor, nespleťte si se   stupidním americkým horrorem   "Zombie Town: Soumrak   mrtvých"...
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Skvělý nápad natočit   komedii o zombících.
Mělo to švih, byla tam   sranda a skutečně bylo   vidět, že se tvůrci drželi   pointy klasických zombie   filmů.
Nuda u této   komedie rozhodně není.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.9.2009
Hneď na prvý pohľad sa   zdá, že tato hororová   paródia na vydarila.   Začiatok tohto filmu za   začína vyvíjať dosť   nudne, ale postupom času sa   dej stupňuje.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi slušná komedie z   nádechem hororu moc mně  
to pobavilo je   to skvěle natočené tak jsem   to viděl vícekrát
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Možná je mou vlastní   chybou, že jsem od toho   čekala něco docela jiného   – britský srandy kopec ve   stylu takové Jednotky. Ale   ono té srandy tam až tak moc   nebylo. Naopak k mému   překvapení je to chvílema i   dost vážné a z žánrového   hlediska to tedy poměrně   balancuje na několika   nesourodých vlnách.   Nadějný potenciál   zombiekomedie značně   válcuje unavující pitvání   ve vztahových problémech –   zde musím zdůraznit velké   BOHUŽEL, protože tohle mě   vůbec nezajímalo.
Začátek – kdy se   zombíci projevují pouze v   nápadných náznacích, aby   pak zamořili celé město,   však stojí za to :-).
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Britsky pohlad na vec : )
Podarena zombie komedia,ktora   je okorenena britskym humorom   a hlaskami.Pomerne neznami   herci sa svojich postov   zhostili vyborne a s velkou   chutou.Typicky britsky pohlad   na zombie tematiku je   osviezenim uz vycerpaneho   zanru a tento film urcite   doporucujem.
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.1.2007
Na jednu stranu se mi tito   Zombíci velmi líbili,Simon   Pegg jako Shaun byl   vyloženě k ¨sežrání¨ a   ani se nedivím,že po něm   nemrtví tak šli - vizuální   stránka no problem.Můj   problém je hlavně s   příběhem,který se ve své   druhé části zvrhnul v něco   nemožného a nudného.Další   věc co jsem tak zcela   nepobral je anglický humor   (není to můj šálek   kávy),bylo tam spousta   dobrých nápadů,které jsem   zcela nepobral,jiné byly   skvělé,jiné nedotažené.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Film pro zabavení dobrý, ale   zas tolik vtipný to není.   Asi mi nesedí ten britský   humor. Taky se děj nemusel   tak táhnout.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.3.2019
Film má vcelku vysoké   hodnocení, proto jsem byl   hodně zklamán. Komedie v   zombie stylu mě ale vůbec   nepřesvědčila. Bylo to   hodně křečovité a vtipu   jsem se zasmál opravdu   pomálu.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2016
Překvapivě
celkem vtipné a zároveň i   hororové.Jen bych uvítal,i   když jde o "pouhou"   parodii,dotáhnutí   některých scén do   reálnosti a logičnosti a   také,aby hlavního hrdinu   nedaboval primář Mázl.V   momentě,kdy jsem si to   uvědomil,jsem to pak vnímal   celý film:-)
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Až pojedete ráno autobusem   nebo šalinou do práce,   prohlédněte si raději   pozorně lidi kolem sebe. Ty   tupé ksichty, prázdnota v   očích, svěšená ramena i   koutky úst, tělo   kymácející se jakoby bez   života... Třeba o nic nejde.   Třeba jenom, stejně jako vy,   jedou do té své hnusné   práce s velkým   sebezapřením. A nebo...   někteří z nich už byli   pokousáni a začínají se   měnit v Zombie... Nikdy   dřív bych nevěřil, že v   mé filmové TOP budou   Markétě Lazarové,   režisérovi Bergmanovi či   špičkovému horolezeckému   filmu dělat společnost   mátožní zombíci,   patřičně zaprasení od krve   a vnitřností :-). Ale stalo   se. A právem. Ona totiž   (již sehraná) dvojice Pegg   a Frost spolu s celým filmem   Soumrak mrtvých jsou NAPROSTO   K SEŽRÁNÍ, jak jsou   zábavní. Přitom přirozeně   lidským, normálním a   uvolněným způsobem. Dobré   žánrové parodie mám rád,   a když se navíc povede   komedie, která se dá v   případě zájmu klidně   konzumovat i jako opravdový   zombie horor, tak je to pecka.   Prošpikovaná nejen   hláškami, a spoustou odkazů   na parodované známé filmy   žánru, ale také vymazleným   morbidním černým humorem.   A při tom všem je to i milé   dílko vyznání lásky k   zombie filmům. Jo, a abych   nezapomněl, má to ten   nejlepší konec, jaký mohli   scénáristi vymyslet. Klobouk   dolů za to, jak rozsekli   zapeklité Shaunovo dilema   komu dát přednost, jestli   své dívce Liz nebo   kamarádovi Edovi, línému   flákači, který mu visí na   krku. A to hlavně tak, aby   ani jeden z trojice tím   řešením netrpěl. Že to v   jiných filmech jiní tvůrci   nedokázali? Že to nejde? Tak   si počkejte na geniální   pointu Soumraku mrtvých !
P.S. a až půjdete do   sámošky nakupovat, prodavač   nebude za kasou a vy po   něčem uklouznete,   zkontrolujte si raději,   jestli to není louže krve...   :-)
seagal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2011
Výborná hororová paródia   na horor Úsvit mrtvých o   zombíkoch. Dej je celkom   dosť obstojný.
Prvá   polka mi pripomína komédiu,   druhá polka horor.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Jakási parodie na Úsvit   mrtvých dopadla nad   očekávání skvěle a   zaujala mě snad ještě víc   než onen remake.Spousta super   hlodů a humorných scének,   snad žádný hluchý místo,   prostě zábava od začátku   do konce, přestože ne   všecky postavy se toho konce   dožijou:-)Simon Pegg jako   fakt neměl chybu, umí taky   házet dobrý držky a role mu   opravdu sedla:-)
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2012
Pre fanusikov filmov   "nieco" of the dead   je to povinnost. Pre ostatnych   to uz az taka pecka nebude ale   urcite sa zabavia tiez. Dobra   hudba, gore efekty tiez na   vybornej urovni.

/x/ en +sub
/y/ cz   dab Tvůrčí skupina Josefa   Petráska pro Universal   Pictures 2004
/12.6.12/   -=-
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Nečekaně zábavné. Málo   pravděpodobná srážka   zombie filmu s typicky   britským humorem dopadla na   výbornou. Jistě ne náhodná   je podobnost Shaunova   přístupu k životu na   začátku filmu s extrémně   letargickou náturou   zombíků, a jeho kocovinou   zastřená ranní cesta do   obchodu ve chvíli, kdy   řádění nemrtvých už   dávno začalo, je mojí   nejoblíbenější scénou   spolu s tříděním   elpíček, které mají   sloužit jako střelivo.   Třaskavých humorných   momentů využívajících s   nespoutanou hravostí   různých žánrových klišé   je tu ale mnohem víc.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Hororový soumrak.
Otřesná patlanina žánrů   ,kamera roztřesená až   amatérská,scénář   slaboduchý a neherecké   výkony. Pokud je někdo v   tomto snímku v pohodě tak   snad jen pod vlivem prášků   a alkoholu. Hodnotím jako   odpad.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Naprosto geniální zombie   komedie. Scéna s večerním   "zpěvem" zombíků   a poté tanec hostinského   tlučeného tágy na hudbu   Queen...majstrštyk!
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2015
Shaun of the dead
Zo začiatku som si myslel,že   to bude nenáročná komédia   so štipkou akcie.Do polovice   filmu tomu tak   bolo...nenáročný humor a   rozbíjanie zombie   mozgov.Skvelo to fungovalo a   zrazu prišiel obrovský zvrat   a začalo to byť naozaj   smutné.Najskôr som bol z   toho mierne zmetený a potom   potešený...chápete dej   nabral na grádoch a tak to   vyústilo vo veľmi kvalitnú   akčnú komédiu s drobnými   emóciami.
Out-Of-Way
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Nejsem fanouškem hororů,   takže je dost možné, že mi   něco uniklo (parodování   něčeho). Po docela nudném   začátku jsem očekával   nějakou pořádnou srandu a   ono stále nic. Celý film mi   přišel neslaný nemastný.   Párkrát jsem se pousmál,   ale také jsem se nudil. Asi   takhle – dalo se to   vydržet, ale vracet se k tomu   nebudu.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Má to švih, šťávu,   neutuchající dávku   přímočaré zábavy a   napřeberné množství   vtipných situací z nichž   mám dojem, jestli je lepší   setrvat na straně těch   inteligentnějších(ne   vždy)...s neustálým   ohlížením se přes rameno,   protože co kdyby..., a nebo   těch druhých, jen tak   zevlujících s dementním   výrazem ve tváři, kteří   si ale přece jen užijí o   něco víc vzrušení,   protože pronásledovat ty   první je takové oživení v   jinak tuctovém odpoledni na   londýnském předměstí.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Tak to je opravdu podařené   dílko, dva hlavní hrdinové   jsou pěkní flákači (ale   cool flákači) a všude kolem   nich spousta zombíků. Sice   jsem pořádně nepochopil   děj filmu ale pobavil jsem se   u toho dostatečně.   Zajímavá varianta zombie   filmů, která určitě stojí   za to.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Skvělá hororová komedie,   parodie na úsvit mrtvých.   Podle mě lepší, než   originál. Prostě nehorázná   sranda :D
veronika24
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2007
miluju blaznivy parodie a   tahle byla pro me uplne   skvela...spoustu nadsazky to   mam rada pribeh teda nic moc   ale to vubec nebyl smysl   filmu..zombici hodne dobri a   herci jak by smet...ja tento   film doporucuju vsem kerejm se   uz zajidaji drsny americky   filmy plny nemrtvych zelenych   hnusu kery poziraji lidi s   kamennou tvari
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2007
To je úlet, který nemá   obdoby. Neuvěřitelně   zkloubená komedie s hororem   do filmu, který pobaví   (často) i vyděsí (už ne   tak často). A ústřední   dvojce: v podání skvělých   komiků Simona Pegga a Nicka   Frosta je prostě   nezapomenutelná. A úplným   vrcholem je naprosto   střeštěný závěr
pakacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Příjemně ztřeštěná   parodie na zombie filmy.   Hlavním cílem není donutit   diváka přemýšlet, ale jen   se jednoduše bavit. A to   Soumrak mrtvých splňuje na   100%. Hlavní postava v   podání Simona Pegga je   napstosto zybtečný chlápek,   který se jednoho dne probudí   a zjistí, že všude okolo   něj jsou zombíci. A co   udělá? Zpočátku nic. Po   telefonickém rozhovoru s   matkou: "Shaune, jsou tu   divný lidi, který se nám   dobývají do domu."   "Jsou tam ještě?"   "Nevím, zatáhli jsme   závěsy." se ale   rozhodne, že své blízké   zachrání. V tu chvíli se   film mění ve skvělou   vybíjenou, ve které jako   zbraň slouží cokoli od   desek, míčku až po toaster,   či kulečníkové tágo jen   ne nějaká opravdová zbraň.   Co říct víc? Prostě je to   film, kterým se prosmějete   od začátku do konce.
Wez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2015
Naprosto super parodie i přes   pomalejší rozjezd,ze   začátku se film trošku   vleče,aby se divák seznámil   s hlavními hrdiny(ůplnými   flákači-jeden se fláká   doma,druhý v práci),aby film   postupně nabíral na   obrátkách a postupně se   rozjížděl-opravdu jeden z   mích nejoblíbenějších   filmů,na který,když mi bylo   hodně zle jsem se vydržel   dívat pořád dokola,aby mi   aspoň trochu zvedl náladu.A   co bych rád vyzdvilh byl   také český dabing,který je   vynikající-možná by se mi   to v originále ani tak   nelíbilo-super filmeček
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Simon Pegg a Nick Frost sú   skrátka super dvojka, a v   tomto filme to potvrďujú na   100%. Výborná paródia na   zombie filmy, pri ktorej sa   človek výborne zabaví.
Utah79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Roztomilý komediální horor,   kdy skupinka přeživších v   jednom městečku se snaží   najít ukryt před   nakaľenými lidmi (zombie), a   Winchesterova hospoda to   vyhrála. Opravdu doporučuji   těm to mají rádi   komediální zombie horory.
Mé hodnocení hezkých   10/10b.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih129161minih129161Věčně mladá (2015) 
The Age of Adaline n
minih27106minih27106Hilary a Jackie (1998) 
Hilary and Jackie n
minih150862minih150862Uteč (2017) [2k digital] 
Get Out n
minih71530minih71530Perly a růže (1985) [TV inscenace] 
Perly a růže n
minih44427minih44427Děvče pro zábavu (1977) 
The Goodbye Girl n
minih157073minih157073Dívka za zrcadlem (2018) [TV film] 
Dívka za zrcadlem n
minih45201minih45201Žhavé nápady (2006) 
Bickford Shmeckler's Cool Ideas n
minih13138minih13138Muž přes palubu (1980) 
Muž přes palubu n
minih41021minih41021Pravda neroste na višni (1982) [TV hra] 
Pravda neroste na višni n
minih12226minih12226Méďa Béďa (1964) 
Hey, There It's Yogi Bear! n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann