Sólo pro Sunny (1980)

Sólo pro Sunny (Solo Sunny)
60 %
 
 

Solo Sunny

    Žánr: drama / hudební
    Země: NDR
    Délka: 100 min.
Sólo pro Sunny je posledním filmem významného východoněmeckého režiséra Konrada Wolfa. Zachytil v něm obdivuhodnou cestu dělnice Ingrid „Sunny“ na dráhu popové hvězdy vystupující po celém východním Německu. Zářná umělecká kariéra, pro mnohé předpoklad osobního štěstí, však v žádném případě neplatí u Sunny – její osobní život je v troskách, má smůlu na partnery a ani její kolegové z branže nemohou překonat Sunnyin emancipovaný naturel. Po několika karambolech a životních kotrmelcích ale Sunny i díky podpoře své přítelkyně zjišťuje, že k cestě za životním snem potřebuje především sebedůvěru a odvahu.

Sólo pro Sunny se brzy po své distribuční premiéře stalo filmovým kultem. A to především proto, že snímek nabízel (a i po téměř třiceti letech stále nabízí) hrdinku, s níž se mohou identifikovat mladé ženy. Film byl velmi pozitivně přijat kritikou a vyznamenán mnoha cenami: v roce 1980 dostal mimo jiné cenu kritiků na Berlinale a Renate Krößner získala Stříbrného medvěda pro nejlepší herečku, na festivale v Chicagu pak Zlatou plaketu za nejlepší scénář. V roce 2008 bylo Sólo pro Sunny poprvé uvedeno na jevišti.
Kino Aero

režie:
Konrad Wolf, Wolfgang Kohlhaase (spolurežie)
 
 
hraje:
Renate Krößner (Sunny), Alexander Lang (Ralph), Dieter Montag (Harry), Heide Kipp (Christine), Klaus Brasch (Norbert), Fred Düren (Doktor), Harald Warmbrunn (Benno), Ulrich Anschütz (grafik), Ursula Braun (pí. Pfeiffer), Regine Doreen (Monika), Klaus Händel (Bernd), Michael Christian, Hansjürgen Hürrig, Thomas Neumann, Rolf Pfannenstein, Johanna Schall, Bernd Stegemann, Lothar Warneke, Uwe Zerbe
 
 
scénář:
Wolfgang Kohlhaase
 
 
kamera:
Eberhard Geick
 
 
hudba:
Günther Fischer
 
 
kostýmy:
Rita Bieler
 
 
střih:
Evelyn Carow
 
 
zvuk:
Konrad Walle
 
 
výprava:
Alfred Hirschmeier
 
 
producent:
Herbert Ehler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.