Duben
ohodnotit

Sociální síť

The Social Network

Další název:
Sociálna sieť (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
4.11.2010
„Jak vznikl Facebook, který způsobil revoluci v komunikaci?“

Komentáře k filmu Sociální síť

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Naprosto geniálně natočený   film o jednom z nejbohatších   lidí světa. To jen ukazuje   na to, že v dnešní době   stačí jen vymyslet něco co   svět neviděl a hned je do   života vystaráno. Fincher   výborný režisér a   zvlášť výkon Eisenberga,   který Zuckerberga věrohodně   dobře zahrál.

Nemám co vytknout!
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $96,962,694║Tržby   Celosvetovo $224,147,043▐   Tržby za predaj DVD v USA   $19,644,576 //počet   predaných kusov 1,478,624║   Dialógovo preplnený film až   nad možný rámec únosnosti   ale aj tak David Fincher to do   nás hustí bravúrne, fakt   skvelá práca, nečakal som   že by ma takýto tip filmu   až tak mohol zaujať, skvelý   herci, scénar a hudba. /100%/
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2010
...ať je to thriller, horor   nebo drama v podání Davida   Fincher je to vždy dokonalá   záležitost. Film o tom jak   vznikl snad největší   fenomém současnosti musíte   vidět:)
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2018
Tam, kde iní režiséri   skúšajú svoje limity, si   David Fincher v klídku   maľuje obrázok definujúci   dokonalosť. The Social   Network neknokautuje   jednotlivosťami, ale   schopnosťou tak silne   osloviť tak banálnym   príbehom, ktorý sa môže v   menšej verzii diať i teraz   na každej druhej univerzite.   Je to formálne   najskromnejšia, ale obsahovo   najhutnejšia fincherovka,   ktorej najsilnejším momentom   je záber na hlavného hrdinu,   ktorý získal i stratil   všetko. Konverzačka,   vzťahovka zo školských   internátov, ktorá americký   sen nového tisícročia   neoslavuje, ale poukazuje na   cenu, ktorá sa zaň platí.   Bez náznaku sentimentu či   obhajovania pozitívnych   hodnôt – skôr než bych   ich obhajoval, poukazuje na   ich absenciu. Scénu závodov   na vode tak Fincher pojal   preto, lebo žiadneho iného   tvorcu by na jeho mieste ani   len nenapadlo, že si niečo   také môže dovoliť. Film JE   komerčným ťahom štúdia   (nízky rozpočet plus   popularita FB rovná sa istý   zisk), ale vďaka filmárskej   kvalite predstavujúcej   ukážkovú „štúdiu   charakterov“, a vďaka   výpovednej hodnote o   konkrétnej dobe a ľuďoch v   nej, sa stáva tiež   najväčšou   kultúrno-filmovou udalosťou   od United 93. Za dlhé roky   najvhodnejší kandidát do   oscarovej kategórie   „Najlepší nezávislý film   roku“ (Juno, Bokovka,   atd...).
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Fincher je třída
Social Network je nesmírně   zajímavá a poutavá   komunikačka, o vzniku   fenoménu jménem Facebook. To   že se ji zhostil Fincher ji   posunulo do oscarových   hodnot.Proč? Nesmírně   zajímavý scénář který   psal sám život, super střih   a báječná režie je jen   pár důvodů. Po 120 min.   jsem měl chuť zvolat já   chci přidat! Fincher má   zvláštní nadání zaujmout   vyprávěním životního   příběhu, kde z relativně   banálního zhmotnění   amerického snu, učiní   mistrovské dílo. Zároveň   cit pro výběr herců je   pecka, jestli mě někdo ale   opravdu překvapil, tak to byl   A.Garfield a také   znovuzrozený J.Timberlake.   Snad jen mini výtka pro   škarohlídy, ta kadence slov   je zvláště v počátku   filmu neuvěřitelná.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2011
Kdybych nezaznamenal ty   nadšené ohlasy a nevěděl,   že jde o Fincherovo dílo,   asi by mě nikdy nenapadlo   vypravit se do kina na film o   vynálezci Facebooku (tenhle   svět je mi víceméně   cizí). Říkal jsem si co je   tohle za námět a jak z toho   jde udělat strhující   filmovou podívanou. Sice   pořád nevím jak, ale už   vím že se to skutečně   podařilo. Snad výborná   dramatická stavba, herecké   výkony, Reznorův hudební   doprovod, čert ví, čím je   film tak přitažlivý. David   Fincher je mistr a Jesse   Eisenberg je talent.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2012
Facebook...
...se stává ať chceme,nebo   nechceme nedílnou součástí   našich životů. Kdo na   někoho chce spojení často   se pídí po tom,je li   dotyčný na FB spíše ,než   po jeho telefonním   čísle.
Je to   jednodušší a krom pár   číslic získá ještě   informace o dotyčném.   Facebook je přitom mladé   médium. Není tu ještě ani   deset let,přesto již   získalo 1 000 000 000   (raději to píši   číslicí,aby bylo jasné,jak   ohromující číslo to je)   uživatelů.
To   nepíšu protože jsem agenty   Fb placen,ale aby bylo   jasné,jak velkým fenoménem   tato sociální síť   je,přestože vznikla   původně jako komunikační   médium výběrové   harvardské školy.
Ve   snímku David Fincher   nastiňuje vznik společnosti   a její skromné začátky na   pozadí soudních   procesů,které vedou bývalí   spolužáci proti zakladateli   Fb Marku Zuckerbergovi.
Autor ponechává na   divákovi,aby si sám udělal   úsudek nad tím,kdo je v   příběhu ten dobrý a kdo   ten zlý...
Sociální   síť totiž od skromných   počátků postupně bobtná a   expanduje a většina   zúčastněných hodlá na   tomto hegemonu participovat.   Což se jim nelze divit,když   společnost začne v ziscích   na milionech,stamiliony jen   rychle mine a rychle   pokračuje do miliard.
Zakladatele,autora a mozek   celého projektu však peníze   nepohlcují tolik,jako jeho   partnery. Je plně zahleděn   do svého dílka a touží ho   dovést k dokonalosti.
Tolik tedy o obsahu. Co se   týče filmařiny jako   takové,nemůžu vytknout ani   puntík. David Fincher nás   provádí dějem tak   nenuceně,že si až na konci   filmu uvědomíte,že jste s   hrdiny strávili celé dvě   hodiny.
Režisér   nepoužívá žádné   výbuchy,vraždy a   ohňostroje.Plně mu postačí   poutavý děj a výborný   střih. Jediná chvilka,kdy   neodolá a střihne si pár   opravdu krásných záběrů   jsou závody veslic v   Londýně (ovšem stojí to za   to).
V závěru pak   Fincher nechává hlavního   hrdinu v místnosti,   opuštěného všemi   účastníky soudní pře.   Sedí tam sám pohroužen jen   do svých myšlenek a se svým   dílkem v zapnutém laptopu. S   miliony "přátel"   na Facebooku a přece tak   sám. Člověku je ho až   líto. Jenže pak nám   režisér v závěrečných   titulcích předloží pár   čísel a člověk si řekne:   "...však on to Mark   nějak zvládne :-))..."
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Nedočkáte se ode mne   kritiky, protože Fincher je   můj oblíbenec. Je těžké   natočit strhující příběh   podle skutečné události na   tohle téma. Přesto si   myslím, že se s tím   režisér popral výborně.   Začátek je trochu zmatený,   než se ponoříte do děje,   za to o konci jsem ještě   dlouho přemýšlela.   Rozhodně stojí za vidění -   hlavně kvůli tématu.
LucyStar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2011
Skvělý film o tom, jak   vznikl jeden z největších   fenoménů dneška - facebook.   Snímek má neuvěřitelný   spád a ihned vás vtáhne do   děje. Nominaci na Oscara si   jistě zaslouží a věřím,   že ho také získá.
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Chápu mnohé z vás, kteří   tvrdí, že Facebook je zlo, i   přes to si však dovolím   tvrdit, že právě tohle   není dostatečný argument k   tomu, aby jste předem mohli   odsuzovat takto výborné   drama. Film sám o sobě   disponuje jedním velkým   kladem a to je originalita -   jedinečnost daného tématu.   Před samotným zhlédnutím   snímku jsem věděl, že   existuje jakýsi Mark   Zuckerberg, ovšem absolutně   jsem netušil, jak samotný   Facebook vznikal a co   následovalo poté. Už jen z   tohoto úhlu pohledu jsem   velmi rád, že jsem The   Social Network mohl vidět a   dozvědět se tak něco o jeho   tvůrci a vzniku. Mám li to   vzít z pohledu druhého, tedy   z čistě laického a   neprofesionálního hlediska,   musím říct, že film v   prvé řadě dominuje svojí   psychickou stránkou   (dominantní je pak psychickou   proměnou jedince, která   úzce souvisí s nabytím   materiálních hodnot).   Odprostím-li se od faktu, že   se jedná o fenomén   21.století, mohu s čistým   srdcem prohlásit, že jsem si   snímek užil od úplného   začátku, až do samotného   konce. PS: Skvělý "main   theme song" - úderné,   hluboké tóny dodávaly filmu   na dramatičnosti a skvěle   dokreslily celý příběh
Natalia_Budz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2020
Snímek není v pravém slova   smyslu o Facebooku, soc.   platformách a ani o   zakladateli facebooku. Ale   ukázka toho že člověk   vybuduje impérium z ničeho.   Ovšem, za jakou cenu? ztráta   blízkých a své duševní   integrity. Člověk může   být velká ryba, pokud   oplývá vlastnostmi které ho   vystrkují ze společnosti.   Práce s kamerou a   detaily,střihy,hudba super.   Jesse Eisenberg byl správná   volba!
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Fincher prostě umí
Čekáte konverzačku a také   ji dostanete. Faktem je - jak   ji dostanete! 120 minut   sedíte v kině zařezaní   do sedačky a podvědomě se   sami sebe ptáte: "Jak to   ten Fincher dělá?"
Bez pochyb zde pan   režisér přichází se svým   nejvyzrálejším dílem.   Řemeslo dotažené do   dokonalosti - atmosféra,   dialogy, kamera… A hlavně -   nic se Vám nevnucuje -   především pohled na   charaktery zůstane (krásně)   čistě subjektivní. Film se   nesnaží stát dokumentem   mapující Facebook jako   takový, případně   biografií pánů Zuckenberga,   Saverina, Parkera a dalších.   Nad ničím ani nevynáší   naivně morální soudy. Co   mě překvapilo, bylo hned od   začátku nasazené tempo, ani   početný zástup   čistokrevných akčňáků   není tomuto schopno   konkurovat. Fincher Vám   umně, vhodně přibrzdí tam,   kde je potřeba vypíchnout   určitou pasáž. Akorát mi   poněkud zvětrale vyšel   konec. V kontextu to   správně působí jako   Facebook samotný, ale   chyběln mi tam ten   fincherovský silný dopad,   který najdu v Sedm, Klubu   rváčů, Podivuhodném   případu BB a dalších, ale   zde - po tak komplexně   dokonalém díle -   dostatečně ne.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2011
The Social Network
Předtím, než ohodnotím   tento snímek, zhodnotím v   jedné větě svůj vztah k   Facebooku. Mám zde   zaregistrovaný účet, který   i jednou za čas využiji -   nepatřím tedy nějak extra k   jeho fanouškům, ale ani k   jeho odpůrcům. O to   objektivněji a nezaujatěji   jsem The Social Network   sledoval.
Fincherovu   tvorbu mám velmi rád, jeho   poslední snímek   "Podivuhodný příběh   Benjamina Buttona" mě   však dost zklamal, nedokázal   jsem se naladil na jeho   populární vlnu, s kterou   přišel, o to víc jsem se   těšil na toto Oskarově   ambiciózní dílko. S   hereckým obsazením také   problém nemám, nějak extra   mě sice nepřekvapilo, ale na   druhou stranu ani nezklamalo.   Eisenberg je zvláštní typ   člověka, do role Marka   Zuckerberga se však docela   hodil.
Život online se   vám bude líbit spíš jen v   případě, že máte rádi   upovídané snímky, kdy   dialogy nahrazují většinu   děje. Pokud jako já   patříte do této sorty   fanoušků, budete zcela   spokojeni. Kdo však čeká   něco ve stylu parodií   vyskytujících se na Youtube,   popisujících vtipně život   na sociálních sítí, bude   zklamán. Jo, a ještě něco   - slyšel jsem nějaké   zvěsti o připravovaném   tématu Google, tak jsem moc   moc zvědavý...
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Přiznám se,že když mě   tehdá kámoš přemlouval ať   jdeme do kina na něco ,co se   týká Facebooku,tak jsem byl   dost skeptický! Příběh o   vzniku týhle   nejrozšířenější   sociální sítě na   světě,mě vůbec   nelákal,nicméně jsem   nakonec šel. Výsledek?   Příběh byl tak poutavý,že   jsem po chvilce na nějaký   antipatie úplně zapoměl.   Pokud tomu opravdu takhle   bylo,tak nám to dokázal   David Fincher parádně   naservírovat! Nezklamal a já   si jeho počin cením na 80%
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2011
Těžko něco velkého   očekávat od "reálného   příběhu". Ten je   prostě takový jaký je, a   jelikož se zde nejedná o   žádný dech beroucí   problém, jen stěží může   někoho překvapit. Dle mého   výborně zfilmovaný   příběh o jednoduchosti a   síle myšlenky spojené s   trochou úmu(v případě IT   je vše "nadruhou")   nechá diváka nakouknou do   pozadí vzniku fenoménu a   zároveň mu předkládá   témata k zamyšlení (ať   psychologie postav, nebo   samotná změna způsobu   života díky myšlence a   "týdnu práce")!   Skvělá provázanost filmu a   hra s retrospektivou -   rozhodně doporučuji   zkouknout...
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2017
Cookies a podvodné stránky   mohou vypadat k smíchu, ale   když jde o vaše soukromí,   vyplatí sebrát je vážně.   A ano facebook mám.
goldhands
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2011
fenomén?
Jsem čerstvě plný dojmů z   kina. Film dostál svých   recenzí a právem má   nominace na Oskara. Má spád   a zatáhne vás do děje   filmu. Rozhodně se nebudete   nudit pokud trochu něco víte   o Facebooku a ani nemusíte   býti jeho fanoušky. O to   více mě překvapilo téměř   prázdné kino a hlavně   složení diváků. Byly to   kromě mě jen ženy a to od   středního věku nahoru.. To   je Facebook hlavně doménou   studentů, kteří buď o   filmu kvůli zaneprázdnění   facebookem neví a nebo   čekají na placku která k   nim časem dopluje sama? :-)   Divím se divím.. :-)
Knell
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2016
Finčerov skorodokumentárny a   s profi odstupom natočený   "unlike" nákazlivej   chorobe s názvom fejsbuk.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2011
The Social Network
Film, který je celkem hodně   ale hodně ukecaný! Poměrně   hodně známých hereckých   tváří, i když nepatřím   mezi fanoušky Jessieho   Eisenberga do téhle role se   hodil, to musím uznat,   jediné co mě na něm asi tak   zaujalo byla jeho rychla   mluva, někdy až   neskutečná! Jinak obsazení   Andrewa Garfielda mi udělalo   radost, viděla jsem ho ve   snímku Never Let Me Go, kde   mě opravdu dostal svým   dokonalým hereckým výkonem   v dramatických rolích.
Příběh vypráví o   souvisejících soudních   tahanicích, ale jinak snímek   nic moc nepředvede. Davida   Finchera mám moc ráda,   každý film je o něčem   jiném, ale přesto poznáte   jeho tvorbu, vždy si vybírá   naprosto odlišné a   zajímavé téma a přesně za   to ho mám ráda.
GeorgeB
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2016
FB
Profil na FB mám od roku 2016   a to nikoliv z důvodu, že   bych byl fanda, ale z důvodu,   že jsem hledal informaci,   která nikde jinde nebyla. FB   je tedy rozhodně fenomén,   který Vás zasáhne i když   budete zapřísáhlým   odpůrcem.
Každopádně film jsem   viděl dvakrát s cca   dvouletým odstupem. První   shlédnutí mě nijak   neoslovilo, byl jsem spíše   zklamán, na podruhé se mi,   ale film líbil a dal jsem mu   7. Jednu hvězdu navíc za   scénu z přijímáním dvou   nových programátorů (pití   panáků). A pozor, všechno   nezačalo tím že M.Z.   naprogramoval Facemash,   všechno začalo tím že mu   dala Erica Albrightová   kopačky. Zajímalo by mě,   kolik dostala od M.Z.   odstupného ona, když byla   vlastně spouštěčem celého   nápadu ?
azenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Ne moc jednoduchý film,   který nutí k zamyšlení a   člověk se na něj musí   podívat víckrát, aby se   lépe zorientoval. Jesse je tu   super, výborně ztvárnil   postavu totálně   nesympatického člověka (i   když ve filmu je dost fikce).   Film také skvěle   spolupracuje s hudbou a pro   všechny uživatele Facebooku   je určitě zajímavý.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Zajímavý příběh, pěkné   zpracování ... příběhově   se mi film líbil ..   vzhledově taktéž .. nenudil   jsem se ... hudba mě   nerušila ani nijak extra   nezaujala ... takový   poklidný večer u zajimavého   filmu, který si jednou třeba   pustím znovu :-)
flawi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Říkám si "Tohle že je   dílo Davida Finchera, vždyť   co ten dokáže natočit za   parádu" , ale zase na   druhou stranu si říkám   "Díky bohu, že to   natočil zrovna on, jinak by   to bylo už úplně   nekoukatelný".   Sociální síť je v první   řadě snad ten   nejukecanější film za   posledních několik let,   titulky lítají ještě   rychleji, než statusy na   Facebooku a to   nejdůležitější -   scénář - pravda, není   ničím extra. Skutečně   nejlepším ze všeho byly   arogantní hlášky a urážky   Jesseho Eisenberga / Marka   Zuckerberga...David Fincher je   pro mě skutečně nesmírně   schopným filmařem, ale tady   u mě šlápl hodně   vedle....A jinak se musím   trochu škodolibě usmát,   když si představím, kolik   lidí na film šlo a bylo   posléze velice hodně   rozladěno a zklamáno, když   film nebyl čistě o Facebooku   - resp. o tom se dozvědět,   co všechno lze ještě na   Facebooku udělat, nějaké   nové rady, tipy,   triky...Sociální síť nám   přiblíží pozadí vzniku   tohoto poněkud   kontroverzního fenoménu.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2016
Jako běžný uživatel krom   Zuckerbergova jména neznám   žádnou historii FB a dle   filmu sem o nic nepřišla. Za   fenoménem FB je jednoduchá   myšlenka s géniem, který   byl popostrčen jinými s   asociálním chováním.   Zatímco on si v klidu   programuje, okolo něj   lítají nejen třísky, ale   padají i jeho bližní,   kteří mu drželi žebřík,   když šplhal nahoru.   Nemyslím tím chlapce   Winklevossovi, ale Eduarda   Saverina, se kterým bylo   zameteno po americku.   Nemyslím, že to bylo   Zuckerbergovou vinou, spíš   si toho vůbec nevšiml, co se   děje, protože je takový   jaký je. Ale když se   vrátím k filmu, omladina se   mi pletla, v podstatě jsem   sledovala akorát Jessieho a   Andrewa Garfielda, až v   polovině filmu jsme si   všimla, že bratry   Winklevossovi hraje Armie   Hammer a jenom jeden:-) Na   Timberlakea jsem byla   upozorněna a reálnou   postavu, kterou hrál, ani   nevím jakou. Suma sumárum,   doplnila jsem si vzdělání,   filmařsky solidní, ale je mi   to tak nějak jedno.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2014
Hraný "dokument" o   internetové branži,   konkrétně o vzniku a   fungování facebooku. Velmi   poučné a možná i   inspirativní. Z filmařského   hlediska se jedná o klasickou   soudní rekonstrukci, kdy   soudcové zjišťují, jak to   bylo, a místo výpovědí se   hraje.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Začalo to tím, kdo je   nejsexy studentkou na škole a   skončilo to miliardami   dolarů na kontě   M.Zuckerberga - vynálezce   Facebooku. Film byl navržen   na Oskara - zajímavý   způsob, jak lze po americku   zbohatnout. Zajímavé by   bylo, co tomuhle filmu říkal   sám Zuckerberg a jak se   vyrovnal s těmi, kteří se   na Facdbooku podíleli.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Sociální síť
Ačkoliv nejsem uživatelem   tohoto pro mě   nepochopitelného fenoménu   dnešní doby, tak jsem se   rozhodl alespoň podívat na   film o vzniku Facebooku.   Musím říct, že jsem tedy   nebyl moc ohromen a místy mi   přišel film hodně utahaný.   Herecké výkony jsou sice   poměrně dobré, nicméně   rozhodně nejsou brilantní.   Děj, který má na jednu   stranu dost zajímavých   okamžiků, profrčí, aniž   by na něčím výrazně   zapůsobil, a to je dle mého   na dramatický snímek málo.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2011
Nejsem si jistý, jestli ten   film by získal tolik   hodnotících hvězdiček na   různých filmových servrech,   pokud by nebyl zrovna o   Facebooku. Měl by tolik,   kdyby byl třaba o výrobně   kuličkových ložisk někde v   Indii? Protože jinak mě   život Zuckerberga zas až tak   zajímavý a úžasný   nepřipadá. Otázkou je,   nakolik je tento filmový   příběh pravdivý. Sám Mark   tvrdí, že vůbec, že   autentické jsou pouze mikiny   a trička. Ale asi ani nemohl   říct, že pravdivý je,   protože nikdo by o sobě   přece neřekl, že je   hajzlík.
Nejsem si   jistý, jestli jsem tomu filmu   nedal 6 bodů z 10 jen proto,   že mám G+ prostě radši.   Budu si muset asi počkat, až   někdo natočí film o Larrym   Pageovi nebo Sergeyi Brinovi.   Nebo o obou.
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Film o fenoménu dnešní doby   sociální síti zvané   Facebook.Je zajímavé   sledovat jeho příběh,který   ne každý musí   znát.Kvalitní i když trochu   ,,ukecaný" film.
maciii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2011
Programátořině nerozumím a   facebook neuznávám. Po   technické stránce filmu nic   nevyčítám, jenom mě   prostě tohle téma nebavilo.   Alespoň že v tom závěru   byla trocha emocí.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Než jsem viděl film The   Social network,četl jsem,že   je to úplně jiný styl filmu   na který jsem od Finchera   zvyklý.Dále jsem četl,jak   vznikl oficiálně fenomén   Facebook,který též denně   používám.A tak jsem byl   zvědavý,natěšený,že   uvidím nějaké   podrobnosti,zajímavosti o   tom,jak v pár hlavách se   našel geniální   nápad,který ale neuměli   zrealizovat a jiná chytrá   hlava ten nápad vylepšila a   zrealizovala.
Dozvěděl jsem se něco   navíc,viděl jsem nějaké   zajímavé   podrobnosti?Nikoliv!A to je   moje zklamání.Snímek je   extrémně   "ukecaný",plný   dialogů,které ale na mě   žádný dojem   nezanechali.Takže ve   výsledku pro mě byl   nejzajímavější dialog hned   na začátku,kdy se studentka   rozchází se svým   inteligentním partnerem.
Čekal jsem,že na konci   filmu si   řeknu:"Fíha,tak takhle   to bylo.To je   zajímavé." Nestalo se!
movie-freak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Odsuzovat tento film není   třeba. Téma je jasně dáno   - jak to všechno začalo. Pro   mě osobně jde čistě o   informativní snímek   vykreslující počátky   vzniku jednoho fenoménu   dnešní doby. "Každý   mýtus má svého   padoucha", jak bylo ve   filmu řečeno. Já jsem si   tam svého našel, asi jako   každý kdo shlédnul tento   film. A přesto ještě nemám   svůj profil.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2013
Pro mě nijak zvlášť   atraktivní téma, ke   sledování mě motivovala   spíše zvědavost, jak se   výzvy chopí Fincher.   Řemeslně bez chyby, a   myslím, že dostatečně   srozumitelně i pro řadové   klienty Facebooku. Nicméně   mě tato přikrášlená   rekonstrukce neoslnila   natolik, abych si ji v   budoucnu zopakovala,   částečně i pro herecké   výkony, kde byl živý pouze   Andrew Garfield, ostatní   působili dost virtuálně.
Snape
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Mě ten fim totálně zklamal.   Vynikající je první dialog,   když se s hrdinou rozejde   jeho holka, ale pak už je to   naprostá křeč. Vůbec jsem   nevěřil, že to může být   tak popisný a suchý.
sakro
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2011
jen pro zaslepené milovníky facebooku
Asi jsem fakt jiný, nebo mě   prostě při mém věku víc   berou filmy z doby, kdy to   opravdu bylo o filmu a o   filmovém umění. Tenhle film   nebyl o ničem. Snad jen o   všeobjímajících   amerických právnících a o   byznysu v počítačové   sféře. Musím přiznat, že   mě první scéna zaujala, ale   pak už nic. Vše se omílalo   stále dokola, jednotlivé   scény byly strašně   zdlouhavé a samozřejmě   vzhledem k tomu i patřičně   nudné. Průběh celého filmu   byl vyplněn strašně rychle   drmolenými odbornými   pasážemi z oblasti IT,   kterým nikdo z běžných   uživatelů počítačů   nemohl rozumět. Kdyby byl   text v těchto pasážích v   maďarštině, možná bych to   ani nepoznal. Snímek byl   sestřihán do   nepřehlednosti, chvílemi   jsem vůbec netušil o kterou   vyšetřovací komisi se   jedná. Myslím si, že jako   celek to mohlo skutečně   zaujmout jen ty, pro které se   stal facebook modlou, kteří   se vytrácí z reality života   a jsou dennodenně obklopeni   celé hodiny jen svými   virtuálními přáteli. Tady   měli možnost oslavit svého   guru. Také mám pocit, že   hodně recenzí vlastně   uhnulo z podstaty v hodnotí   facebook jako takový a ne   film samotný. Podruhé už   bych v žádném případě   nevyhledávat. Úsudek však   tentokrát nechávám na   každém jednotlivci.
Pjotra108
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Čekala jsem, že to bude o   tom, jak Facebook mění naše   životy (nejen život   zakladatele), jak se s ním   denně setkáváme, jak denně   ovlivňuje naše jednání a   myšlení. Toho tam byla jen   troška. Film výborně   zpracován, to každopádně,   ale v druhý půlce jsem se   fakt nudila a ani nastrčenej   Justin mě nějak neprobral z   mírného spánku. A na konci   jsem si řekla: "O čem   to jako bylo?" Jo aha,   jen o tom, jak se vydělávaj   prachy v internetový branži.   Nuda.
RoCo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.2.2011
Sociální síť
Film mne nijak zvlášť   nezaujal. Asi proto, že jsem   z "branže", tak   jsem stále na něco čekal a   ono to nepřicházelo.   Přínos je asi v tom, že Ti,   kteří Facebook hojně   používají, se možná   konečně dozví proč se mu   říká SOCIÁLNÍ SÍŤ.
Zajímavých je tam pár   dialogů, jinak je to   polodokument o zakladateli   Facebooku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25868minih25868Velký Joe (1998) 
Mighty Joe Young n
minih122517minih122517Annabelle (2014) [2k digital] 
Annabelle n
minih115606minih115606Loft (2014) 
The Loft n
minih117922minih117922Lucy (2014) [2k digital] 
Lucy n
minih58369minih58369Útěk ze Sibiře (2010) 
The Way Back n
minih40522minih40522Šifra mistra Leonarda (2006) 
The Da Vinci Code n
minih162079minih162079Řbitov zvířátek (2019) 
Pet Sematary n
minih79940minih79940Bourneův odkaz (2012) 
The Bourne Legacy n
minih8237minih8237Highlander (1986) 
Highlander n
minih154025minih154025X-Men: Dark Phoenix (2019) 
Dark Phoenix n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190482
Osobností: 697719
Fotografií: 763681
Plakátů: 376285
Obsahů a biografií: 178178

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10