Duben
ohodnotit

Sniper

Liberty Stands Still

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
96 minut
„Život za život!“
Popis / Obsah / Info k filmu Sniper
Po násilné smrti své dcery se bývalý agent CIA Joe (W. Snipes) rozhodne pro neobvyklou pomstu. Domluví se s pouličním prodavačem Hot-dogů ale více dealerem drog Dwaynem (Ronald Selmour) a použije jeho malý prodejní stánek, do něhož ukryje bombu. Tam se po jeho tel. hovoru a díky pušce pro odstřelovače, kterou na ni míří, musí připoutat bohatá obchodnice se zbraněmi Liberty Wallace (Linda Fiorentino). Její rodinná firma totiž obchoduje se zbraněmi a zbraň, která zabila Joeho dceru, byla z jejich podniku.

Liberty se zrovna chystala za svým milencem hercem Russellem Williamsem (Martin Ciummins) na jejich pravidelnou týdenní schůzku. Tam už však nedošla, zůstala u stánku. A Russel teď tiše a nehybně sedí ve své divadelní šatně připoután k bombě velmi citlivé na zvuk a pohyb. Že to myslí Joe smrtelně vážně, vystřelí občas vedle Liberty a pak zastřelí i jednoho úplatného policistu. Nastává dlouhý psychologický boj po telefonu mezi Liberty a Joem.

Joe chce celou věc zvěřejnit, proto telefonicky pozve novináře Billa Tollmana (Jonathan Scarfe), jehož krátce nato zastřelí také. To už nastupuje jednotka rychlého nasazení a pod vedením kpt. Hanka Wilforda (Hart Bochner) pátrá po neznámém střelci, evakuuje blízké okolí a také Russellovo divadlo.

Manžel Liberty Victor (Oliver Platt) hraje podle pravidel, jež má s Liberty dávno domluveny, a snaží se opustit město. Pošle i své najaté vrahy, aby Liberty zlikvidovali. Ty však zpacifikuje Joe, který má všechno pod kontrolou. Pak zatelefonuje Victorovi, jemuž paradoxně kdysi v Columbii zachránil život, aby přijel za Liberty. Joe ho potom zastřelí a pak propustí Liberty, která zachrání svého milence Russella a potom spolu zmizí v davu na ulici.

Ani jedna bomba nevybuchla - Joe je nakonec dálkově vypnul. Joe si všechno, co mu Liberty přiznala, nahrál - hlavně odtajnění nekalých praktik a úplatků senátorů a vysoce postavených státních úředníků.

Těsně předtím, než ho zásahová jednotka objeví, spáchá sebevraždu - střelí se pistolí do hlavy.


Pozn. autora: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Sniper
Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné.

Zdroj: AMC Networks International


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376617
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10