Duben
ohodnotit

Smrtonosná zbraň 4

Lethal Weapon 4

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
15.10.1998
„Dvojice známých detektivů čelí hrozbě čínské mafie a hongkongského zabijáka.“

Komentáře k filmu Smrtonosná zbraň 4

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2020
Tohle je sice nejslabší   část celé čtyřdílné   série ale pořád je to ve   svém žánru hodně   nadprůměrný film. Ani tady   to neustrnulo a neopakují se   vtipy ani dějové zápletky.   Pro zachování tradice byl i   pro tuto část vybrán nový   typ hlavního záporáka   tentokrát importovaný z   okruhu hongkongské mafie.   Akční scény jsou znovu   brilantní a nápadité jen   ten konec je takový nějaký   přílišně hollywoodský.   Jako celek to ale rozhodně   beru!
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2011
"My ještě nejsme starý!"
Pro mě naprosto důstojné   završení série, které   není o nic horší než   předchozí díly.   Závěrečné titulky jsou   skvělé; tohle je krom   Chanových hongkongských   jeden z mála filmů, na   které se dívám opravdu do   konce. Jen mi HODNĚ vadí,   jak některé naše TV právě   tyhle titulky zrychlují, že   si je divák neužije.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2015
Čtvrté volné pokračování   sice nepřináší nic   nového, ale pořád se jedná   o patřičnou akční zábavu.   Pánové Martin Riggs a Roger   Murtaugh krapet zestárli,   stále se do všeho střemhlav   a bez rozmyslu vrhají, srší   přitom nejrůznější   hlášky, nic neponechávají   náhodě a myslí na své   blízké. Tvůrci tu mimo   jiné dali šanci debutovat v   Hong Kongu už věhlasnému   Jetlimu Leeovi typicky v   záporné roli. A zvládl to   velice dobře. Nějak   nezvládnutá je však jeho   nepřemožitelná postava, se   kterou si pak Rigss s   Murtaughem vřele poradí.   Obyčejní američtí   policajti že by měli na   nejlepšího bojovníka   Kung-fu? No nic. Snímek jinak   nezklamal a tak se může za   předchozí trojkou bezpochyby   zařadit.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Tento film sa u mňa   nezaraduje medzi môj   obľúbený žáner, ale jeho   sledovanie celkom ušlo. Mel   Gibson vzal účinkovanie v   tomto dieli, čo dosť   zvýšilo reputáciu tohto   filmu. Nechýbajú tu vtipné   hlášky a dialógy, efekty   sú na celkom slušnej   úrovni. Mel Gibson a Danny   Glover sa veľmi dobre   doplňujú, spolupráca vo   filmoch im ide na výbornú,   veľmi ťažko si tam niekoho   iného predstaviť namiesto   nich.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2012
oproti " jedničce "   jsou další díly už trochu   přehnané, některé scény i   více než trochu,ale stále   nadprůměrné akční   thrillery. v tomto díle   navíc Jet li který dává   hlavním hrdinům pořádně   zabrat. někdy i oběma   najednou
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Čtvrtý díl si Richard   Donner trošku pojistil více   známýmy tvářemi navíc z   předešlích dílů v   podání Jet Li a Chris Rocka.   Možná i nastal čas aby se   šéfové z WB opět s   R.Donnerem vrátili s Lethal   Weapon V...
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Tahle série je   výborná.Akční krimi   komedie v čele s Gibsonem je   skvělá akce,výborný   hlášky.Ani jeden díl nebyl   zklamáním.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Smrtonosná 4 je dobrý film   opět skvělá dvojice  
policistů   určitě nás to nezklame je   to dobré.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Pro mě bohužel nejslabší   díl.Nijak zvlášť   nevybočuje z vyjetých   kolejích.Znovu se nám   dostalo bezva akce.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Důstojné završení jedné z   nejlepších filmových   sérií. Akce je dost, humoru   také jen toho sentimentu je   přespříliš.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2018
║Rozpočet   $140miliónov║Tržby USA   $130,444,603║Tržby   Celosvetovo $285,444,603║   Možno o kúsok slabšie než   predošlé časti ale slušná   tendencia zábavnosti   nechýba(hlavne Joe Pesci a   nováčik v sérii Chris   "Bisquit" Rock to   pekne oživovali) samozrejme   že dvojica Riggs a Murtaugh   ide v starých dobrých   koľajach a výdatne   hláškuje a uťahuje si zo   všetkoho ako je pekne zvykom,   k tomu príde nadmerná dávka   akcie, dokonca aj nejaké to   karate, mnoho výbuchov, nuž   nuda tu absolútne nehrozí!   /90%/
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2020
Ani čtvrtá část   nevybočuje z řady. Kvalitní   humor, kupa akce a velmi   kvalitní výkony Mela   Gibsona, Danny Glovera, Joe   Pesciho a Rene Russo. Prostě   tahle řada se moc povedla.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Film se snaží být stejně   syrový, jako byli jeho   předchůdci, ale v záplavě   klišé a komediálních   scének to už prostě   nefunguje. Série Smrtonosná   zbraň se svým čtvrtým   dílem přehoupla ze stylové   komediální detektivky až do   téměž bláznivé akční   komedie. Není to špatný   film, ale je to celkem slabé   pokračování vynikající   trilogie. Přesto nedokážu   čtvrtý díl zatratit. Má   fantastického záporáka a   přeci jen je MOC fajn vidět   staré známé... <i>Why   Can't We Be   Friends</i>...
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Kvalitní akční snímek s   vynikajícími herci.   Příběh je klasika, a už se   objevil v hodně filmech, ale   v podání Mela Gibsona a   Dannyho Glovera je   excelentní, napínavý, i   komický
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.12.2016
Asi nejtvrdší díl z celé   série co se týká rvaček.   Jet Li je skutečně   hrůzostrašný,   chladnokrevný vrahoun a tuhle   jedinou roli jsem mu věřil.   Je dobře, že už ho pak do   ničeho slušného neobsadili.   Film je příšerně uřvanej.   Všichni pořád řvou jeden   přes druhýho...nedá se na   to moc koukat. Už neřve jen   užvaněnej Leo, ale všichni.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Určite dobrý pokračováni i   když už horší.Zase   zábavný díl plný akce a   humoru.Mě se to hrozne   líbilo a proto jsem dal 8   hvězd.Mel Gibson a Danny   Glover předvedli zase supr   výkon.Objeví se tam i Jet Li   jako hlavný záporák   čínske organizace v Americe.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2015
nejsi ty detektiv?
Taxi to pěkně shrnem.   Všechny čtyři díly jsem   hodnotil stejně, nicméně   první tři jsou podle stejné   šablony - začínají jako   sitkom a končí jako krvavej   akčňák, čtverka je celou   dobu tak nějak pořád   stejná, ale drží si   úroveň předešlých dílů.   Dva seržanti zasahujou tam,   kam by normálně poslali   zásahovku a ještě si u toho   zvládají vyprávět   anekdoty. Ze začátku jsem   měl vždycky pocit, že   koukám na dva mentály, ale   jak došlo k akci, tak už to   byli ti správní američtí   hrdinové.
Vývoj měl   i dabing, první dva díly   byly nadabovaný realisticky,   ale potom už se to zvrhlo do   dnešní připosranosti a   nejbrutálnější zabijákova   vulgarita je   "kruciš". Výměny   dabérů ani nemá cenu   komentovat.
Smrtonosná zbraň - jedna   z nejlepších filmových   sérií.
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Stejně tak jako předchozí   tři díly poskytuje tento   snímek skvělou zábavu.   Bohužel mě zde už začal   trochu unavovat otravný Leo   Getz, navíc když se k němu   přidala další uřvaná   postava Lee Butterse.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Čtyřka už nemá takový   akční náboj, ale stejně je   to zase podívaná plná   zvratů. A mladý ukecaný   policista, který doplňuje   G+G a uchází se o dceru, je   jen další dobrý doplněk.
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2006
Závěrečný díl - méně   povedený než ostatní,   přesto Mel Gibson a Danny   Glover odvedli vynikající   práci. Více napínavé,   méně humoru (až na Tony de   Vita, ten nemá chybu)..
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2004
Ve čtvrtém pokračování je   šílenost už asi normální   věc a je taky dobře že film   už nebyl tak dobrý jako ty   první tři, protože pátý   díl by byl už opravdu   neúnosný i pro skalní   fandy.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2005
melo to zustat u trilogie.snad   z toho neudelaj pentalogii.to   by pak byla shitka
Riggs85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2012
"Ještě nejsme   starý"... To opravdu   nejsou, sice 4 je o malinko   slabší než díly   předchozý, ale prořád je   to skvělý film. Akce, vtip,   napětí co víc si přát ?
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Výborný díl! Vtipné   výkony Joe Pesciho i hlavní   dvojice. Úvodní scéna se   slepicí mne fakt dostala. Jet   Li má skvělou formu a souboj   s Riggsem má šťávu. Milá   je také zápletka se zeťem   Murtaugha.
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Luke
Mě osobně se i 4 velice   líbí... !!! Nevím co bych   měl tak tady vytknout...!!!   Akce je výborná,vtip taky   nechybí...!!! Podle mě to   není propadák a ani   průměr...podle mě to je   výborná 4....!!! Mel s   Dannym...jsou opět   skvělí...a ta scéna na   začátku...:-) není co   dodat...
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2018
Sice nejslabší díl slavné   ságy, i přesto povedený !!!   Ale i tak, film není   propadák, drží se   především díky svým třem   předchůdcům, no sám má   své dobré hodnoty...   HODNOCENÍ: 78%
Bartson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Plný počet hvězdiček za   výborného záporňáka Jet   liho, za stárnoucí páprdy   Gibsona a Glovera, za honičku   na dálnici zakončenou v   mrakodrapu, za nového   mluvčího zbrojovek na   začátku filmu, za muziku na   konci filmu...příjemná   akční oddychovka:)
BiTch_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Série Smrtonosná zbran   patří k tomu nejlepšímu co   lze v žánru akční   komediální krimi thriller   najít!O naprosto rozdílných   policajtech Glover-Gibson   netřeba mluvit,jejich   hlášky a situace mluví za   vše.Tenhle díl by nebyl tak   dobrej nebýt   "Hollywoodského   debutu" budoucí   Superstar jménem Jet-Li,byl   to absolutne nejtežší   protivník jakého tahle   dvojka mela.Scéna na   začátku filmu s   opancéřovaným magorem s   plamenometem je   neuvěřitelná!Celkove je   film na vysoké urovni...
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.6.2006
Tak to uz je o hodne slabsi   nez predchozi dily. Uz je to   takovy slepenec o nicem, ani   nepobavi. Opravdu ty tri dily   stacily.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Smrtonosná zbraň 4
A je to tady...Jet Li je   jejich hlavní protivník,   který nic neponechává   náhodě a všechno svým   bojovým uměním tvrdě   trestá, ale naši hrdinové   se s ním vypořádají, sice   stěží ale přece!
mandus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2004
Dobrej je začátek - týpek s   plamenometem... ale jak tam   porát kecá ten prcek tk to   film sráží dolů.
mudr.pavlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Jen bych se opakoval.
Prostě Skvělé !!!
Po jedenácti letech od   prvního dílu žadná změna   k horšímu.
Furt   akční a dobré.
Tuto   tetralogii musíte mít doma.
tymo23
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Bohužel už o něco horší   než předchozí díl.Je to   možná tím že i herci už   poněkud zestárli.Ale nic   nemění to že pořád je to   pěkná akční komedie
Depesak.Albe
Hodnocení:
Přidáno: 7.8.2008
Viditelně nejslabší   díl,ale i přesto pořád je   na co se dívat..

Nejlepší scéna:Můžete   mi vyšetřit moje ohanbí?Jo   moje ohanbí ty blbečku..._D   a nebo co to vezete za   grázla:D

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41090minih41090Pravda a lež (1992) [TV inscenace] 
Pravda a lež n
minih24046minih24046Caterina Sforza, římská lvice (1959) 
Caterina Sforza, le leonessa di Romagna n
minih3861minih3861Bez okolků (1967) 
Point Blank n
minih183260minih183260Death in the Air (1936) 
Death in the Air n
minih120000minih120000Sbal prachy a jeď (2014) 
Drive Hard n
minih42143minih42143Šperk (1975) [TV film] 
Šperk n
minih44778minih44778Šepot (2007) 
Whisper n
minih22602minih22602Vládcové vesmíru (1987) 
Masters of the Universe n
minih39998minih39998Miami Vice (2006) 
Miami Vice n
minih60903minih60903Já taky (2009) 
Yo, también n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Smrtonosná zbraň 3 (1992)

 Smrtonosná zbraň 3 (1992)
Smrtonosná zbraň 3 n
Lethal Weapon 3
Žánr: akční / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Smrtonosná zbraň (1987)

 Smrtonosná zbraň (1987)
Smrtonosná zbraň n
Lethal Weapon
Žánr: akční / krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:30 - 11:25

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Dunhuang: perla Hedvábné cesty

10:10 - 11:05

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:40 - 10:55

59 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190540
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178266

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10