Duben
ohodnotit

Smrtonosná past

Die Hard

Další název:
Smrtonosná pasca; Stirb langsam
Rok:
1988
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
20.6.1991
„Akce policisty, který dokázal být tvrdší než gangsteři.“

Komentáře k filmu Smrtonosná past

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 64
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Vynikající akční krimi kde   se pořádně rozjíždí   Bruce Willis a v roli   záporáka hnusně   okouzlující Alan   Rickman.Film má   hlášky,akci,napětí prostě   akčňák který nestárne a   má trvanlivou kvalitu!
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Jsou vánoce, ale zločincům   je to jedno. Bruce Willis ve   své nejslavnější roli,   která poctivě zapadá do   série snímků s motivem -   sám proti všem. Zvolené   netypické prostředí -   mrakodrap. Děj si udržuje   tempo a přísně se drží   tématu bez zbytečného   odbočování. John McTiernan   věděl co chce a dokázal z   Willise vytáhnout vše co   potřeboval. Ve své době   velké překvapení. Vše tu   má logiku a není hluchých   míst. Ze snímku se stala   vyhledávaná akční klasika   a zaslouženě. Bruce Willis   se stal uznávaným a   vyhledávaným.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
SMRTONOSNÁ PAST 1

Akční thriller   Smrtonosná past je jeden z   nejlepších filmů v tomto   žánru. Poskytl mimořádnou   hereckou příležitost pro   Bruce Willise, který ji beze   zbytku využil. Po jeho boku   zazářil i Alan Rickman.   Tento úvodní film je podle   mého názoru nejlepší z   celé série. Přestože   akčních filmů bylo   natočeno již neskutečné   množství, dobrých i méně   dobrých, některé působí   vyloženě trapně a   nerealisticky, ve Smrtonosné   pasti tomu tak není. Film   svou atmosférou dokáže   diváky dokonale vtáhnout do   děje a působí tak velmi   přirozeně a realisticky. Jde   doslova o smršť akce, která   diváka pohltí natolik, že   nemá čas ani náladu   příliš přemýšlet nad   samotným dějem. Jenže chyb   je v tomto filmu opravdu   málo, i proto je tak dobrý.   Čas je nejlepší kritik a   právě čas prokázal, že   přestože film byl mnohokrát   reprizován, stále má své   diváky. Stal se kultem,   který bude jen stěží kdy   překonán.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
DOST DOBRÝ FILM SICE MI TO   PŘIPOMNĚLO SKLENĚNÉ PEKLO   TAKY
DOBRÝ FILM ALE   TENTO JE NABYT JAK SMÍCHEM   TAK AKCÍ
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2011
Náramně dokonalý akční   film, ve kterém se   nestřílí po městě,   nebojuje se v žádné válce,   ale jde tu jenom o jednu   budovu po které teroristi   pasou. Bruce Willis jako John   McClane, který ví jak se   dostat ke svému cíli a hezky   si dělat srandu z   gangsterů.
Představa,   že to mělo být   pokračování Komanda je   nepředstavitelná a asi by to   nebylo ani tak dobrý jako je   dodnes toto. Nevidím jediný   důvod proč nedát 10/10.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Podle mě nejlepší akční   film 80tých let a nejspíš i   nejlepší role Bruce   Willise!! Nejenom,že si tim   velice dobře odstartoval   kariéru,ale na to,že byl na   tuhle roli asi pátej v   pořadí,tak se svý životní   nabídky chytnul náramně...i   teď s odstupem času, si   musim říct ,že si na jeho   místě Arnieho nebo   Stalloneho,kteří byli   favority na roli Johna Mclanea   ani představit   nedokážu...Sice tam ty   některý husarský kousky   zavání spíše pohádkou,ale   to je detail...naprosto   dokonalej akční film...super   scénář,výborná režie a   naprosto dokonalej Alan   Rickman,kterýho bych já   osobně za roli ve   filmu,ocenil zlatou   soškou...skvost akčních   filmů celé historie a já si   ho cením na plnej počet!!!
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2018
║Rozpočet   $28miliónov║Tržby USA   $83,008,852║Tržby   Celosvetovo $140,767,956║   "Yippee-ki-yay, John   McClane sa stal filmovou   legendou!" __/100%/
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Všetky časti filmu   "SMRTONOSNÁ PAST"   sú vyborné spravené.
Prvý diel sa odhrává v   hoteli, keď príde do Los   Angeles John McClane za svojou   ženou, keď prepadnú hotel   teroristi.
Jedinečný   akčný hrdina sa nevzdáva a   hotel zachráni.
Akčné scény sú   perfektné, i hlášky.
Prvý diel sa Brucovi   dosť podaril.
Výborný akčný snímok   od režiséra Johna   McTiernana.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2009
John McClane je newyorský   polda, který zrovna   přiletěl do Los Angeles   strávit vánoční svátky se   svou rodinou. Manželka Holly   pracuje pro jednu japonskou   firmu a zrovna dnes má   firemní večírek v sídle   společnosti – dosud   nedostaveném mrakodrapu   Nakatomi Plaza. Večer se   ovšem nevyvíjí tak, jak by   si John přál – do budovy   vnikne skupina německých   „teroristů“ kteří   chtějí mít pořádně   bohaté Vánoce – a 640   milionů uložených ve   firemním trezoru by jim v tom   mohlo pořádně pomoci.   Ovšem to netušili, že   jejich pečlivě naplánovaná   akce bude neustále mrvená   odvážným poldou, co si   běhá jen tak bos po všech   poschodích a je čím dál   nervóznější z nedostatku   nikotinu…
Už je to   více než 20 let, kdy se John   McTiernan blýskl s tímhle   akčním filmem a udělal z   Bruce Willise jednoho z   nejobsazovanějších herců.   Přesto že uběhlo hodně   vody a pár filmů stejného   žánru mám pochopitelně za   sebou, tak k Smrtonosné pasti   se vždy rád vracím –   podle mýho názoru jí totiž   stále nikdo nepřekonal.   Může za to hned několik   věcí – v první řadě   zatraceně dobrej scénář,   ne příběh – z toho by   mohl vzniknout určitě   nějakej brak, ale scénář   je skutečně navýši –   tolik originálních situací,   jako je tady jsem v akčňáku   opravdu neviděl – scény s   židlí ve výtahový   šachtě, bosý nohy a sklo,   samopal jako opěrnej bod pro   sestup, umně použitá   izolepa, cigára, „Mysli   Johne, mysli“ nebo památné   setkání Hanse Grubera s   Johnem McClanem na střeše   Nakatomi Plaza. K tomu ještě   pár super hlášek, povedená   hudba od M. Kamena, řidič   limuzíny, sympatickej   seržant Powell nebo   „inteligentní“ agenti   FBI.A Hans Gruber. A   samozřejmě Willis – jen   těžko si dokážu   představit že by tuhle roli   ze začátků svý kariéry   dokázal překonat.   Nejsympatičtější na něm   zřejmě je, že se chová   jako člověk. A není   nesmrtelnej (nebo vlastně je,   ale působí to jako že   není:-). A taky mu to   pořádně myslí. K tomu je   tu samozřejmě spousta   povedený střelby, výbuchů   a mrtvých. Tenhle film mě   nenudil opravdu ani chvíli, a   to ani na popátý, či   kolikátý. Jedinou drobnou   výtku však mám k závěru s   Karlem – to byla teda   pěkná kravina a ten konec mi   opravdu při každým   sledování malinko znechutí,   ale to je jenom detail na   jinak dokonalý akční věci.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Jeden z nejlepších akčních   thrillerů vůbec, vlajková   loď tohoto žánru. Něco   jako ve svém žánru Mlčení   jehňátek. Zde není možné   najít chybu, alespoň já   jsem ji ani po mnohém   shlédnutí nenašel.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2018
To,
že tenhle snímek udělal z   Willise hvězdu. To, že boj   hrdiny v uzavřeném prostoru   později kopírovala většina   akčních hvězd. To, že   když se řekne "akční   film", tak se většině   lidí vybaví Rambo, nebo Die   Hard. To, že tenhle film   dostal čtyři další   pokračování. To prostě   není náhoda.
Smrtonosná past, jak zní   český, dementní,   distribuční název, je film,   který dostal do kolíbky   spoustu skvělých darů.   Výbornou výchozí situaci,   sympatického (a   uvěřitelného) hlavního   hrdinu, báječného   záporáka (Alan Rickman je ve   své první filmové roli   prostě dokonalý), i   vytrvalou nekončící   akci.
A víc už ani   není třeba. Dokonalý film.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Jeden z nejlepsich akcnich   filmu konce osmdesatych let.   Prvni velka role Bruce Willise   ho vystrelila na vysluni. Aby   ne, nikdo nedokaze zahrat   hlaskujiciho a ponekud   neortodoxniho poldu jako on.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Životní role Bruce Willise.   Tento díl je jednoznačně   nejlepší ze všech dílů.   Souboj Maclaina s bandou   teroristů v obrovským   mrakodrapu je super. A není   to nikterak moc přehnaný. Je   vidět jak hlavní hrdina   dostává zabrat, od té   chásky, ačkoliv je v   průběhu celého filmu (i v   dalších dílech) čím dál   víc zakrvácený a zraněný,   nakonec vždy vítězí.   Příklad jak by měly vypadat   akční filmy.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2011
Akční klasika, která snad   dosud nebyla překonána.   Excelentní Bruce asi nikdy   nepůsobil věrohodněji.   Čím vícekrát jsem ten film   viděla, tím víc ho mám   ráda.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2008
Nej. film
Nejlepší   film Bruce Willise..ve filmu   předvedl výborný výkon.
Film plný akcí a   skvělého děje od začátku   až do konce..co více si   přát? :-)
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2004
Akční film první třídy   typu: Sám s teroristy v   uzavřeném prostoru   (eventuelně na letišti). Co   udělá Bruce Willis v takové   situaci? Prostě se naštve,   protože tohle se fakt   nedělá a tak je odkrouhne   jednoho po druhém. Proč   potom sakra existují nějací   S.W.A.T.?
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Akční klasika 80' let a   akční film tak jak se   patří. Role co Bruce Willise   proslavila. A po právu v jeho   podání je John McClane   dokonalý hlavní hrdina a   hlavně lehce uvěřitelný,   protože není nezranitelný   ani neomylný a teroristi mu   dají pořádně zabrat.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
tak na tento film jsem   narazila včera a poznala jsem   ho podle toho že tam hrál   Alan Rickman padoucha, ale   docela pěkné to bylo...:-)   ještě když tam hrál Bruce   Willis!
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Naprostá bezchybnost, co se   týče žánru akční film.   Skvěle vymyšlený scénář,   realistická akce, plno   výtečného humoru a snad   nejlepší, nejlépe   hláškující a   nejzábavnější hrdina v   dějinách filmu v podání   excelentního Bruce Willise.   (6. místo v mém top ten)
Dex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Opravdu jeden z akčních   trháků, které Brus Wilisovi   sedly na míru.Akce střídá   akci.Film u kterého se   milovníci akčních titulů   určitě nudit nebudou.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Nemám co dodat nejlepší   smrtonosná past s Brucem   Willisem a tehdy neznámým   Alanem Rickmanem noporsto   vámozní výkony i efekty na   tu dobu výborné.
B.Butch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2006
Co na to říct? Nedávno jsem   si koupil 1 a 2 díl na DVD,   nejspíš z nostalgie. Jaké   bylo ale překvapení, když   jsme s manželkou večer   zasedli a já zjistil, že se   bavím stejně jak před lety.   Těm dnešním   "akčním" filmům   se to asi nestane.   Okouzlujíci Willis   plivající suché hlášky   mezi deštěm střel.   Nádhera.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2005
První a nejlepší díl z   trilogie. Bruci Willisovi ta   role pasuje jak ušitá a   vůbec Bruce Willis je ve své   životní formě! Líbilo se   mi to více než jiné   "akčňáky" a   zaslouží si to ocenit. Tady   se to nedá udělat nijak   jinak, než deseti body.
DoubecekJan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Vynikající film,kde je   sklouben humor s akcí a   vynikajícím výkonem Bruce   Willise.Opět filmová bomba.
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2013
Když Frank Sinatra zpívá Let it snow
Když jsem byla malá,   kolikrát jsem jen tak letmo   viděla tento film. Nikdy se   mi nelíbil. Jenže čas   člověka mění...
Tuto sérii jsem začala   sledovat čtvrtým dílém   (tehdy posledním) a to je   kvůli Justinu Longovi, jenže   akce a hlášky v tomto filmu   mě dohnali k sledování   dalších dílů. Šla jsem   postupně dolů až jsem   nakonec přišla k jedničce.   Podle obrázků mi už byla   celkem známá.
Musím   říct, že tento film je   nanejvýš skvělý! Celým   filmem mě provázela taková   napjatá energie. Říkala   jsem si, že tu bude akce a   tak jsem jen hádala, kdy už   se něco odehraje, kdy už   třeba někoho zabijí... a   už při příletu do   Kalifornie jsem cítila, že   to nuda nebude. Film   doprovází originální   hlášky, které mě nikdy   nepřestanou bavit. Dále jsem   překvapena s prostředím.   Máme tu totiž jeden velký   mrakodrap, ve kterým se vše   odehrává... John pořád   někam leze, buď do větrací   šachty, nebo až na střechu   ... tady nuda neexistuje.
Výkon tehdy   začínajícího a skoro   neznámého Bruce Willise byl   opravdu originální ... a v   pozadí nezůstavá ani Allan   Rickman, který roli   záporáka zvládl na   podtrženou jedničku. Každou   scénu si vychutnal.
Dále tento film   doprovází skvělá hudba,   která do filmu zcela zapadá   a vůbec nevadí. Já ji   dokonce poslouchám i u hraní   her.
Nojo... Vánoce v   roce 1988 byly opravdu   náročné... :-)

29/5/2014
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2010
beretap
Newyorský policista John   McClane (Bruce Willis) přijel   do Los Angles navštívit svou   ženu, která je zrovna na   vánočním večírku v   nedostavěné budově firmy   Nakatomi. Do budovy však   vtrhne německý terorista   Hans Gruber (Alan Rickman) se   svou jednotkou a zajme   všechny hosty (včetně   McClaneovy ženy). Jen McClane   unikne požárním   schodištěm. Teroristé   nechtějí propuštění   několika svých členů, jak   říkají, ale jejich hacker   se pokouší dostat do sejfu   firmy Nakatomi, ve kterém se   nachází 640 milionů   dolarů.

Dnes   již klasika akčního žánru   byla nominována na několik   technických Oscarů a   odstartovala hvězdnou   kariéru Bruce Willise.
zdroj: kfilmunet
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Bruce jako kultovní hrdina   McClayne předvádí jeden ze   svých nejlepších výkonů.   Crčí z něj krev na všechny   strany a přitom stále   vtipkuje... Kouzelné!
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2006
Nejspíš nejlepší akční   film 80.let, kde akce třídá   a akci a není nouze o   napětí. Celému filmu   jednozančně dominuje Bruce   Willis v roli (řadového)   policisty, přestože   nepředvadí nadlidské a   nevěrohodné výkony ve stylu   Schwarzeneggera a jemu   podobných
frankleone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2010
Die Hard
Tohle nemá chybu!Parádní   akční podívaná na kterou   bych se mohl dívat pořád   dokola...Yippie kay yay mother   fucker
BiTch_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Nezbývá než   souhlasit!!Akční   klasika,osamocený hrdina vs   mnohonásobná přesila.Ve   filmu nic   nechybí,akce,výbuchy,přest?   ?elky,souboj muže proti muži   (občas muže proti nekolika   mužům) a hlavne   odlehčující vtipné   hlášky."Die Hard"   je opravdu asi nejlepší z   nejlepších.10/10
bud.spencer1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Vyděl jsem a nestačil jsem   se ani nadechovat jak jsem se   tak často a tak hodně smál.   Skvělé obsazení a hlavně   nepřekonatelný Bruce Wilis.   Co víc k tomu dodat...? Snad   jen to že "stojí to za   to" je slabé slovo!
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Kdo má rád filmy Bruce   Wilise nesmí si nechat ujít   tento film.Od poklidného   vánočního večírku se děj   vystupňuje až po   výbuchy,střelbu a vzájemné   potyčky.A s obyčejného   policisty na dovolené se   stává   postřelený,skrvavený a   velmi naštvaný ochránce.
halounak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Filmová klasika, kterou   následující filmy s   podobnou tématikou s   větším nebo menším   úspěchem vykrádaly.   Nejlepší díl série a   Bruceova nejlepší role...
Madam_Horatio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2006
prostě herecké obsazení   dobré a díky Alanu a   Bruceovi to je nadupané! A   výborné...
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
včera jsem si užil dokonalý   "smrtonosný"   maraton na HBO, dávám do   pléna otázku: který dabbing   McClanea je lepší - Lexa   Pyško nebo Pavel Soukup?? :-)
Dudelino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Výborný přepis románu   Rodericka Thorpa, který   nastartoval správným směrem   kariéru Bruce Willise, který   se podobnou roli
snažil zopakovat i v   jiných filmech a kde se   poprve ve filmu objevil Alan   Rickman. Ve filmu je   podstatná změna ve věku   hlavního hrdiny, v knize mu   je 60 let.
Widlaak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Geniální první díl série   a asi nejlepší akční film   všech dob. Staví   především na špičkové   atmosféře a hereckém   výkonu Bruce Willise. A   dokazuje, že v pořádném   akčním filmu nemusí být   desítky mrtvých a   neprůstřelný hlavní   hrdina.
Forrest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2009
Nejlepší akční film všech dob
Mám doma všechny 4 díly ale   jednička je nejlepší.   Rozhodně nejlepší akční   film světové kinematografie.
Creasyczek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2010
Jeden z mých   nejoblíbenějších akčních   filmů v hlavní roli s Brucem   Willisem, který zde podává   jeden ze svých nejlepších   výkonů. Odhodlaný a   neúnavný Newyorský   policista, jehož slabostí   byl vždy Roy Rogers,   postupně likviduje jednoho   padoucha za druhým. Jeho   hláška "Yippee-ki-yay,   motherfucker!" je už v   dnešní době nesmrtelná.   Další plus tohoto filmu je   skvělý výběr tzv.   záporáků. Ať už je to   Alan Rickman v roli Hanse   Grubera nebo jeho prává ruka   Alexander Godunov jako Karl.   Na tento film, ve kterém   není nouze o napětí, akci a   černý humor prostě nedám   nikdy dopustit. Co mě ale   mrzí, jsou české dabingy,   které se neustále mění a   dle mého názoru se mění k   horšímu. (Nedávno jsem   slyšel už třetí nebo   čtvrtou verzi českého   dabingu, který mi zkazil   požitek z celého filmu.   Proč se to sakra musí   měnit??). Suma sumárum si   však tento film prostě   zaslouží plný počet - 10   hvězdiček.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2011
V podstatě nemám rád   akční filmy. Neprožívám   ani Bruce Willise. Obecně   mám i dost výhrad ke   komerční americké   kinematografii. Přesto se na   Smrtonosnou past kdykoliv s   chutí podívám. Takže buď   já sám to mám celý   popletený nebo je to vážně   dobrej film. Bé je správně.
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Policajt v podání Bruce   Willise co se snaží za   každou cenu špatné lidi   lapit a vítězit nad dobrem.   Pěkná akční podívaná.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2009
John McClane je tvrdý a   vtipný policista, který o   vánočních svátcích je   vešpatnou dobu na špatném   místě a to v L.A. v   mrakodrapu, který přepadnou   zloději. Dnes je postava   McClane klasika akčního   žánru.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Dobře odvedená řemeslná   práce Johna McTiernana nám   nabídla hláškujícího   policistu McClanea, jenž   stojí sám proti tvrdé   přesile teroristů ve   firemní   budově.Nekompromisně se zde   střílí, hlavní hrdina   krvácí.Prostě správná   akční pecka, která by   neměla uniknout žádnému   akčnímu příznivci.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Když společnost Nakatomi   pořádá vánoční večírek   pro své zaměstnance,   netuší policista McClane,   který přijíždí za svou   ženou, že se zaplete do boje   o holý život své ženy i   svůj. Teroristé zajmou   účastníky večírku a   chtějí velké výkupné.   McClane však se postaví   proti nim a postupně   teroristy likviduje jednoho po   druhém. Nakonec je   úspěšný a zachrání svou   ženu i většinu   účastníků. B. Willis ve   své špičkové roli.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2009
To je ačnák, přesně, jak   si jej představuji, přesně   podle mého gusta!   Charismatický hlavní hrdina,   který spocený, bez bot, jen   tak v nátělníku postupně   odrovná celou smečku   mrzkých padouchů, které   vede ještě   charismatičtější   arcipadouch v podání Alana   Rickmana.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2007
V tehdejší produkci   nesmírně svěží a nezvykle   zajímavý akční film   postavený na skvělém   hereckém výkonu Bruce   Willise v roli trochu   neobvyklého hrdiny. Dalo by   se říci, že tenhle film je   i přes své některé drobné   nedostatky dnes už klasikou   ve svém žánru.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Dnes už naprostá klasika.   Willis je v roli sympatického   hláškující poldy McClanea   k sežrání a teroristy   likviduje jedna radost. Jeden   z mála akčňáků, u   kterých se člověk ani po   skoro dvaceti letech nesměje   trapnému ději, ale směje se   hláškám, kterým se smát   má.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Alan Rickman hraje skoro   pořád padouchy a umí je   perfektně. Naproti tomu   Willis hraje pořád poldy a   jde mu střílení lumpů.
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2019
Jeden z nejlepších akčních filmů vůbec
"Devět milionů   teroristů a já zabil toho,   co má menší nohy než moje   sestra." Akční klasika   s legendárním Brucem   Willisem. Kdo by tohle neznal,   skvělý snímek plný akce a   neustálého napětí, které   diváka jen tak nenechá být.   Rozhodně je to jeden z   filmů, který je povinnost   vidět alespoň jednou.
Otek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Takovéto role Bruci Willisovi   sedí. Napětí, střelba,   pohyb, správné americké   výbuchy, nic tady nechybí.   Ikdyž jsem film viděl snad   po desáté, opět jsem se   nenudil.
FDbJakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Film, kterej se odehrává   prakticky jen v jedný budově   a před ní. Určitě má   nějaké roupy, jako   například, že se zde   vyskytuje zase nějaký   americký superhrdina,   nicméně já jsem film viděl   asi pětkrát a stále mě   bavil. Až ho budou dávat   příště, zase se podívam.   Pro mě je to král všech   filmů, co Bruce natočil a   nemůžu dát jinou známku,   než tuhle.
dave86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2007
Klasika. Srážím jeden bod   za tu reinkarnaci zlého   němčoura na konci.
jarek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Po pro některé téměř   kultovním seriálu   Měsíční svit (jiskřivé   napětí s Cybill Shepherd) a   průměrné romantice Schůzka   naslepo (Kim Basinger před   vrcholem kariéry) přišla   role, která Willisovi sedla   jako ušitá a dala vzniknout   novému typu akčního hrdiny,   který krvácí, brečí   bolestí (ó ta hrůza),   projevuje emoce, kleje,   kouří ale zarputile navzdory   všemu se suchými hláškami   pokračuje dál až do   vítězného konce. V   jednoduchosti je síla   umocněná v tomto případě   ještě skvělým Alanem   Rickmanem. Schválně - koho   si vybavíte dřív, když se   řekne Gruber a McClane? :-)
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Úvodní film zatím 4-dílné   série nasadil velmi slušnou   (ač ne nejvyšší) laťku.   Hodně tomu dodává dabing,   A. Pyško možná až   přehrává, ale převážně   v dobrém slova smyslu.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Vyborne natocene akcnatko.
Bruce Willis vyborna   role,ale vic se mi tu libil   Alan Rickman jako   zaporak........to byla   absolutne vynikajici role.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Dobrý akčňák, dnes už   klasika, která uvedla Bruce   Willise mezi akční ikony.   Původně měli roli McClanea   hrátArnold Shwarzenegger,   Sylvester Stallone nebo třeba   Burt Reynolds ale odmítli a   kdoví jak by film dopadl, s   jejich účastí :-) a jak by   se dál vyvíjela kariéra   Bruce. Můžeš jen poděkovat   že ti to pustily :-D
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Že jde o klíčové dílo   žánru, jehož model byl   později mnohokrát   kopírován, je jasné.   Osobně mi pár míst   uprostřed filmu, kdy McClane   mluví vysílačkou s těmi   venku a jinak se jakoby nic   neděje, přišlo trochu   hluchých, ale to může být   jenom subjektivní pocit.   Jinak je to řízná, vtipná   a nestárnoucí akční   nakládačka, která pobaví a   na nic jiného si nehraje.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Willis a Rickman - odvedli   dobrou hereckou práci. Dá se   říct, že tenhle díl   odstartoval naplno Willisovu   akční dráhu.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Smrtonosná past
Bruce Wilis jako obyčejný   policajt, bojuje uzavřen v   mrakodrapu proti organicazi,   která zde chce ukrást cenné   papíry! Podaří se mu je   přemoci a zachránit   rukojmí? Přesvěčte se   sami!
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2022
Dost povedený začátek   filmové série, který se   dnes už určitě dá   počítat ke kultovním   dílům akčního žánru.   Bruce Willis měl ještě   dosti daleko k pozici filmové   hvězdy a byl známý spíš   televizním divákům z krimi   seriálu MOONLIGHTNIG. Právě   tady se za pomoci Alana   Rickmana a dalších začala   rodit jeho budoucí sláva.   Film má úplně všechno, co   měl správný osmdesátkový   akčňák mít a ještě něco   maličko navíc. Z mého   skromného pohledu   následovala skoro stejně   dobrá dvojka, ještě lepší   trojka a jednoznačně   nejslabší čtyřka. Tenhle   úvod je dobrá (i když už   trochu nostalgická)   vzponínka
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2010
Smrtonosná past
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Původně to mělo být   "Komando 2", ale   Arnold Schwarzeneger roli   odmítl a tak vše bylo   předěláno na Smrtonosnou   past a po několika   pře-vybírání hlavního   hrdiny obsazen Brucem   Willisem. A já prostě   Bruceovi věřím víc než   Arnoldovi.
Prvních   dvacet minut je takových   trochu nudnějších a v   podstatě téměř   zbytečných, kdy se vůbec   nic neděje. Pak ale zazní   první výstřel a akční   jízda se nezastaví téměř   až do závěrečných   titulků. Z mladého Willise   se okamžitě stává hvězda   a já se ani trochu nedivím,   kdo by nechtěl být podobně   neohroženým policistou jako   on. V devadesátých letech   vyšla na počítači hra Die   Hard, kde v roli policisty   Johna McCleana musíte   zachránit rukojmí před   teroristy. Na výběr byli   dvě lokality: letiště ze   "Smrtonosné pasti   2" a prostory z tohoto   filmu. Samozřejmě že já   měl radši tento mrakodrap,   který je dnes turistickou   atrakcí. Být já někdy v   Los Angeles, dal bych hotelu   Fox Plaza přednost i před   Beverly Hills nebo před   nápisem Hollywood.
Takže vzhůru na druhý,   třetí a čtvrtý díl...
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2009
Určité to nie je zlý   akčný film, ale mňa svojou   úrovňou a kvalitou nejako   nepresvedčil. Bruce Willis si   tu na zahral postavu   policajta, ktorý si vie   poradiť s každou zložitou   situáciou, sám si tu poradí   zo všetkými ozbrojenými   zločincami,stále je v   správnom čase na správnom   mieste, pri každej jednej   akcii má viac šťastia, ako   je to v skutočnosti aj   možné. Určité to nie je   jeden z najlepších akčných   film všetkých dôb, videl   som už aj oveľa   zaujímavejšie a lepšie   filmy od toho. Dej je tu   trocha slabší, čo sa týka   efektov sú na priemernej   úrovni. Úroveň tohto filmu   tak akurát vyzdvihol svojím   výkonom Bruce Willis, ktorý   sa tu uviedol do svetla. Bez   jeho kvalitného výkonu by   tento film nebol tam, kde je   dnes.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2009
No film je určite kvalitne   spracovaný, má zaujímavým   dej, no mne nejako príliš   neimponuje. Nejako neviem   prísť na chuť postave J.   McClanea. Či je to najlepší   akčný film, to je na   posúdení každého z nás,   pre mňa je to síce kvalitný   akčný film, no určite nie   je u mňa najobľúbenejší.  
K tomu, že sa dá   natočiť dobrý akčný film   aj bez nepriestrelného   hlavného hrdinu, to určite   áno, avšak tento film je   pravým opakom, veď John   McClane v tomto filme je   podľa mňa práve tým   nepriestrelným hrdinom.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Jeden superpolda + velké   množství těch zlých +   omezený prostor + skrývačky   a pasti + hodně střílení a   výbuchů + trapně humorné   hlášky – děj = akční   počítačová střílečka   hozená na plátno.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih132098minih132098Král Artuš: Legenda o meči (2017) 
King Arthur: Legend of the Sword n
minih48314minih48314Underworld: Vzpoura Lycanů (2009) 
Underworld: Rise of the Lycans n
minih57653minih57653Domina (2010) [TV film] 
Domina n
minih9260minih9260Jak básníkům chutná život (1987) 
Jak básníkům chutná život n
minih5997minih5997Delta Force (1986) 
The Delta Force n
minih48033minih48033Oběť zla (2007) 
Timber Falls n
minih122696minih122696Focus (2015) 
Focus n
minih70987minih70987Sedmero dobrodružství Sindibáda (2010) [Video] 
The 7 Adventures Of Sinbad n
minih27304minih27304Osudový kruh (1970) 
Le cercle rouge n
minih140991minih140991Nerve: Hra o život (2016) 
Nerve n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Die Hardest (2015)

 Die Hardest (2015)
Die Hardest n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko


(pokračování)

Smrtonosná past: Opět v akci (2013)

 Smrtonosná past: Opět v akci (2013)
Smrtonosná past: Opět v akci n
A Good Day to Die Hard
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Moore

(pokračování)

Smrtonosná past 4.0 (2007)

 Smrtonosná past 4.0 (2007)
Smrtonosná past 4.0 n
Live Free or Die Hard
Žánr: akční / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Len Wiseman

(pokračování)

Smrtonosná past 3 (1995)

 Smrtonosná past 3 (1995)
Smrtonosná past 3 n
Die Hard: With a Vengeance
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Smrtonosná past 2 (1990)

 Smrtonosná past 2 (1990)
Smrtonosná past 2 n
Die Hard 2
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Renny Harlin

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:35 - 01:15

34 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Tátové v rolích matek

00:20 - 01:15

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:45 - 01:45

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697747
Fotografií: 763803
Plakátů: 376377
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10