Duben
ohodnotit

Smrtonosná past 2

Die Hard 2

Další název:
Die Hard 2: Die Harder / Smrtonosná pasca 2 (SK)
Rok:
1990
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
13.2.1992
„Letiště "nepřijímá", pohonné hmoty docházejí, zbývá 58 minut života.“

Komentáře k filmu Smrtonosná past 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2010
Film v ničem nezaostává za   1, opět spousta akce,   dějových zvratů a hlášek,   včetně sebeironických.   "Johne, měl bys přestat   kouřit."
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2019
Dvakrát do stejné řeky....
Ale tady se to povedlo a   vyplatilo. Dneska už i dvojka   je kultovní akčňák. Mě po   těch letech pobavilo, jak se   kouří v letištní   kavárně, telefonuje z   pevných linek a teroristé   chodí s vánočními   balíčky pod paží bez   povšimnutí.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Po několikerém shlédnutí   musím konstatovat, že tento   snímek patří z oblasti   akčních filmů k tomu   nejlepšímu. Důkazem je, že   už píšu o   "několikerém"   shlédnutí. Je to film, ke   kterému se čas od času rád   vrátím. Drama   odehrávající se na   letišti, které úplně   parazituje teroristické   komando je plné napětí a   katastrofických scén. Takže   se divák má čeho nabažit.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Slušné a opět povedené   pokračování,které je málo   reálné,přesto skvěle baví   a odsejpá.Role zloducha   kterou,hraje William Sadler   nemá chybu a film opět baví   i po letech.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2013
Po megaúspěchu předchozího   snímku by byl hřích, kdyby   nevzniklo volné   pokračování. Tentokrát se   události odehrávají na   letišti a to s daleko   větší kadencí. Opět jsou   vánoce a John McClane   očekává na letišti svoji   manželku. Ale to by nebyl on,   aby si nevšiml něčeho   nekalého a nepodíval se tomu   na kloub. A trable jsou tu.   Protivníci jsou tentokrát   neskutečně silní a to mu   život ještě ztrpčuje jeden   byrokratický policajtík.   Plno akce, nepolevující   tempo, hlášky, napětí,   zkrátka akční podívaná,   jaká se již dnes bohužel   netočí. Několik   nelogičností se i zde   objevuje, ale bez toho by to   snad ani nešlo. Nejvíce   kromě teroristů dostávají   na prdel fyzikální zákony.   I co. Bruce Willis i zde   dokázal, že mu akční role   dokonale sednou a nemusí u   toho ukazovat svaly, které   byli ve své době téměř   nezbytností. Překvapením je   Franko Nero v roli hlavního   záporáka, kvůli kterému se   tento smrtící kolotoč   točil. Moc místa tu nemá,   ale když se objeví, stojí   to zato. I tento snímek si   zaslouží své místo mezi   klasiky žánru stejně jako   jednička.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2009
Ďalšie pokračovanie   Smrtonosnej pasci na seba   nedalo dlho čakať. Oproti   prvému dielu je tento film   trocha viacej akčnejší, ale   u mňa to nejako   nezaimponovalo. Bruce Willis   si tu na zase zahral rolu   nepremožiteľného policajta   Johna McClana. Dej tohto filmu   je trocha slabší, čo sa   týka špeciálnych a   zvukových efektov sú na   celkom slušnej úrovni.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
SMRTONOSNÁ PAST 2

Další vánoce v podání   Bruce Willise. Tentokrát nás   McClane přivede na letiště,   kde se banda teroristů s   armádním výcvikem pokouší   osvobodit důležitého   politického vězně. A proti   nim sám samotinký poručík   McClane. Z nudy pozoruje   podivné lidi, kteří   upoutají jeho pozornost.   Škoda, že despotický šéf   letištní policie má ve   svém rajónu naprostou   autoritu a nedá si poradit. I   když tento díl malinko   zaostává za prvním dílem v   mrakodrapu Nakatomi, stále je   perlou mezi filmy ve svém   žánru.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Bohužel tenhle film větší   hodnocení nezaslouží, ne   že by to byl špatný   akčňák, ale je to úplňe   ten samý film jako jednička,   akorát mrakodrap nahradilo   letadlo :-/
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Opět jsou vánoce a John   McClane je jako v prvním   díle na špatném místě.   Tentokrát na letišti v N.Y.   kde přišpěje k dopadení   teroristů. Druhý díl je   opět vtipný a akčnější.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
SKVĚLÍ NÁPAD LETIŠTĚ A   TERORISTI PLUS GENERÁL JISTÉ  
ZEMĚ KTERÉHO   PŘEVÁŽÍ K SOUDU HODNĚ   AKCE SLUŠNĚ UDĚLANÉ
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Pokračování se odehrává   na mnohem širší   ploše.Renny Harlin dokázal,   že mu akční nářez není   cizí a rozpoutal další   napínavou podívanou.Bruce   Willis opět září.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2011
Český dabing se Soukupem   jako McClanem je na houby. To   ale není ten důvod, proč   dávám tak nízké   hodnocení. Nápad o obsazení   letiště by ušel, ale nápad   to udělat drsný, ale trapně   drsný byl přehnanej. Krev je   totiž tak průhledně   umělá, že to film hodně   kazí. Třešničkou na dortu   je McClanenovo číslo na   křídle letadle na konci, jak   se pere se Stuartem, kde mu   ukousne prst. Bylo to   příšerně natočený.
Nevím jak to vysvětlit,   ale atmosféra filmu byla na   dně a příběh ztrácel   pointu + příšerně   udělané drsné scény.   Zkrátka jsem neměl takovou   chuť soucítit s McClanem a   lovit s ním padouchy, jako v   jedničce. Jak jsem napsal,   mohlo se z toho vytěžit   víc.
Film mě hodně   zklamal.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Tak o tom,že je tohle   slabší díl než jednička,   asi není pochyb,ale o tolik   slabší to zase není!Máme   zde slušnej scénář,silný   protivníky,luxusní   hlášky,akce i napětí,ale   co především??Hraje zde   Bruce Willis,který byl opět   bezchybný! 90%
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2014
Dobrodružství policisty   Johna McLanea s teroristy   pokračují. Tentokrát   chtějí osvobodit generála   Esperanzu. Jediným, kdo   zhatí jejich plán, je   právě John, který na   letišti čeká na manželku.   Film úspěšně navázal na   první díl, není o nic   slabší, což se o většině   pokračování říct nedá.   Opět vynikající B.Willis v   hlavní roli.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2018
║Rozpočet   $70miliónov║Tržby USA   $117,540,947║Tržby   Celosvetovo $240,031,094║   Dokonca ešte o niečo   strhujúcejšie než prvý   film! /100%/
seagal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
I druhý diel úspešneho   filmu S. pasti je tiež v   dobrom pokračovaní.
Dej sa odohrává   tentokrát na letisku, keď   letisko ohrozia teroristi.
John McClane opäť   neváhá a pustí sa do   práce, aby mohol zachrániť   svoju ženu, ktorá letí v   jednom z lietadiel.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Jsou opět Vánoce. John   McClane čeká na letišti na   přílet své ženy Holly.   Letadlo má však půl hodiny   zpoždění a tak John jen tak   sedí a pozoruje okolí.   Všimne si skupinky   potenciálních podezřelých   a jako správnej polda   neváhá a začne je sledovat.   Netrvá dlouho a John musí   bojovat se dvěma muži o   život. Vyrobí první mrtvolu   a doufá, že zbytek práce za   něj odvede letištní   policie, jenže díky   arogantnímu kapitánovi   Lorenzovi je zase na všechno   sám. Zjišťuje že muži   jsou zde z důvodu osvobození   bývalého diktátora z   jihoamerické země Val Verde   – generála Esperanzy.   Vzhledem k tomu, že tito   muži převzali navigaci pro   přistávání letadel a kdesi   pár tisíc stop nahoře nad   ním v jednom z letadel   krouží i jeho žena,   nezbývá mu nic jiného, než   si s touto smrtonosnou pastí   opět poradit sám…
Vzhledem k velkému   úspěchu jedničky na sebe   pokračování nenechalo   dlouho čekat – o dva roky   později proto vzniká   Smrtonosná past 2, tentokrát   pod taktovkou Rennyho Harlina.   A samozřejmě opět s Brucem   Willisem v hlavní roli.   Naštěstí i přes využití   námětu jiného spisovatele i   změnu na režisérské   stoličce, jsem se dočkal   opět velmi dovedně   zfilmované podívané, kde se   mísí slušný scénář,   nezapomenutelné a patřičně   originální scény i super   hlášky. Škoda jenom, že je   všeho o něco méně než v   jedničce. Na druhou stranu   jsem se alespoň nedočkal   trapnýho zmrtvýchvstání   jako v jedničce. A McClane   naštěstí opět zůstává   obyčejným poldou. Poldou,   kterýmu to sice zatraceně   pálí, ale opět působí   smrtelně. Vrací se i lidská   hyena Thornberg a samozřejmě   Holly McClaneová. John taky   dostal nový   „přicmrndávače“, jako   je letištní údržbář či   maličký inženýr Barnes.   Pravda sice je, že na   řidiče limuzíny, ani na   seržu Powella (objeví se   alespoň na minutku) nemají,   ale svou roli si splnili.   Stejně jako protivníci v   podání Franca Nera a   Williama Sadlera. A dočkal   jsem se i onoho obligátního   „Let it snow! Let it snow!   Let it snow! Zkrátka i   podruhý bez váhání za   deset. A konkurence kdesi v   prachu za nimi…
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Pro mě ještě o chloupek   zábavnější, než   jednička. Spousta zvratů a   akce, nic nedrhne. Řekl bych,   že Willis se až tady ve své   roli definitivně zabydlel.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Smrtonosná past sice   nedosahuje kvality jedničky   (to podle mne není ani   možné), nicméně stále   velmi vysoká kvalita.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Jen málokdy se stane, že   pokračování je stejně   kvalitní a možná že i o   chloupek lepší než   předchozí film. Ale v tomto   případě tomu tak skutečně   je a Bruce Willis zde opět   exceluje v opět napínavém a   šťavnatém příběhu.   Tenhle film stojí určitě za   zhlédnutí.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2008
Druhý díl Smrtonosné pasti   je už o trochu slabší než   první díl. Tentokrát John   zachranuje letadlo ve kterém   sedí jeho žena. Je to   solidně natočené   pokračování, dřív se mi   hodně tento díl líbil,   takhle líbí se mi i dnes,   ale na jedničku to prostě   nemá.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Dvojka se stejným nábojem. I   tady je vidět Willisova   akčnost a navíc dobrý   scénář. Je to sice   americké, kdy jeden člověk   dokáže zlikvidovat bandu   lumpů, ale co by člověk   chtěl, že...
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2011
Pokračování se většinou   nevyvedou, ale tohle je   výjimka, která potrvzuje   pravidlo. Bruce nevypadl z   role a kam se hne, číhají   teroristé, které musí   zneškodnit. Prostě akční   klasika, na kterou ještě   dlouho nikdo nedosáhne.   Bavilo mě to možná o   chloupek víc než jednička.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2008
Další skvělé   pokračování Smrtonosné   pasti.
Ve kterém John   McClane přichází na   letiště vyzvednout svou   manželku, ale letiště se   zmocnili teroristé, aby   zachránili generála   Esperanza...no a kdo se o ně   postará ? :-)
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2004
Podobná situace, ale   trošičku jiné podmínky.   Bruce už nemúže zaít   hlavního padoucha, protože   vlasně neví kde je. A co   hůř, za zády mu stojí   ještě jeden nepřítel, o   kterém dlouho neví a když   se to doví je skoro pozdě,   ale to není pro Bruse   vlastně nikdy. Tohle je   jasná ukázka toho, že   kouření škodí zdraví,   protže těm chlapíkům v   letadle Willisův zapalovač   určitě zdraví nezachoval.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Johny mě opět nezklamal.   Zase likviduje teroristy, zase   cedí skrz zaťaté zuby   hlášky a zase mě dostal.   Prostě nejlepší akční   hrdina všech dob....
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
po několikerém uvedení v   televizi se člověk na tento   akční film rád podívá,má   ucházející děj,celkem   dobře propracovanou   profesionální úroveň typu   organizace útoku   terotistů,brus je   pašákem,který vždy spasí   nejen svojí rodinu,ale celou   společnost,pokud má být   tento film alespoň trochu   věrným obrázkem americké   společnosti,tak člověk typu   velitele lorenza pokud někde   existuje,tak pánbůh s námi   pokud jsou ostatní k jeho   chování takhle   neteční,doufejme že je to   pouze jev vykonstruovaný pro   zajímavost filmu
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Willisovo vtípky fungují   ještě lépe než v   jedničce, celkově se ale   jedná o méně strhující   akci, které tam vlastně ani   tak moc není. Stále je to   ale stará dobrá Die Hard se   snad nejcoolovějším hrdinou   vůbec.
Dex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Také toto druhé   pokračování akčního filmu   Smrtonosná past
Je   napěchovaná super   podívanou.Opět hodně akce a   k ní i dobrý humor.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Oproti 1 slabší ale   neustále sem se bavil i   napětí tam bylo objevil se   tam i franco nero tak to byl   fakt dobrý start pro 2 díl.   :)
DoubecekJan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Opět musím dát 10,klasika s   Willisem který svým humorem   odstraní spousty zlobivých   hochů.Oddychový filmeček
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2010
Skvělý film Rennyho Harlina,   který není lepší než   jednička, ale přinejmenším   se jí vyrovná. Tvůrci   zvolili opravdu atraktivní   prostředí a akční scény   ve sněhu jsou špičkové.   Zvoleným prostředím si   tvůrci vyhradili větší   pole působnosti a tak nás   dokonce čeká honička na   sněžných skútrech nebo   bitka na křídle letadla.   Nešetří se s krví a   celkově je to pěkně   diehardovské. Jedné z   nejlepších filmových   sérií rozhodně druhý díl   ostudu nedělá a nastavuje   laťku pěkně vysoko. Trojka   ji však s přehledem   přeskočila.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Nejlepší díl z celé   série, vybrané prostředí   letiště dodává filmu   větší šťávu a děj   nenudí. Obsazení   známějších herců do role   proivníků a dějové zvraty   dělají tento film klenotem v   akčních filmech.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Většinou je dvojka horší,   tady to je sice také malinko   slabší, ale stále ustojí   srovnmání s původním   dílem. McClayne má pro vás   hrst bonmotů a plnou náruč   akce.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2006
Bohužel nedoceňované   pokračování jednoho z   nejlepších akčních filmů   vůbec, které si v   porovnání se svým   předchůdcem vede více než   dobře
BiTch_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Smrtonosná past 2 nemohla   být lepší než první díl   ikdyž nápad (obsazení   letište a bránení v   přistání nekolika   desítkám letadel) byl   excelentní a   propracovaný,akční scény   skvělé a John McClane opet   celkem vtipný.Proč?Jen proto   že je proste druhá ,jinak je   tenhle film naprosto a ješte   více než dustojným   pokračováním.Latka prvního   dílu byla zatracene vysoko a   dvojka se jí zcela   vyrovnala.
McClane tu   má mnohem težšího   protivníka!!
Skvělej   film 10/10
Rastaman33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2020
Pro Bruce Willise mám slabost   a i když akční   "nářezy" moc   nemusím, tak na tohle se   podívám rád. Pár chybiček   se tu najde, ale oproti novým   filmům opravdu jen pár.   Třeba střelba mezi   dopravníky kufrů. Kdo si   někdy vystřelil, tak ví,   že to jsou rány. Venku by   byly určitě slyšet. Druhá   chyba...při střelbě   akustickou municí by   nestačilo vyměnit   zásobník. Aby výstřel   "obtáhl" závěr a   zbraň střílela dávkou, je   třeba na hlaveň namontovat   adaptér. Když by pak začali   střílet ostrou a adaptér by   nesejmuli, tak jim to pro   změnu utrhne hlaveň. Ale dá   se přimhouří oko...pak by   nebyl ten moment překvapení.
halounak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Tohle pokračování zachovalo   atmosféru prvního dílu. Jde   o větší řežbu než   posledně. Ale pokud jde o   záporáka, tak Hans Gruber je   jen jeden. Tady si je McClane   jistejší v jednání než   posledně. V jedničce váhá.   A to mě přijde o trošku   lepší. Jinak taktéž velká   klasika
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Die Hard jednička byla   výborná. Dvojka má ne   nadarmo podtitul Die Harder.   Protože je ještě lepší.   Celá serie , to už je dnes   prostě klasika. Stejně jako   někdo bude uznávat bondovky,   já na McClanea nedám   dosputit, i kdyby recenze a   odborníci říkali kdoví   co....
Widlaak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Oproti prvnímu dílu je zde   víc akce a míň atmosféry a   cool hlášek. Ale podívaná   je to stále skvělá, navíc   s podstatně větším   rozpočtem než u prvního   dílu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12663minih12663Mlčení mužů (1969) 
Mlčení mužů n
minih48291minih48291Křížová cesta Šaolinem (1976) 
Shao Lin mu ren xiang n
minih10396minih10396Kokosy v pralese (1993) 
The Air Up There n
minih8121minih8121Havran (1963) 
The Raven n
minih2904minih2904Americký ninja (1985) 
American Ninja n
minih95214minih95214Vápenička (1995) [TV inscenace] 
Vápenička n
minih43086minih43086Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 
Pirates of the Caribbean: At World´s End n
minih14899minih14899Okno do dvora (1954) 
Rear Window n
minih28126minih28126Ponorka U-571 (2000) 
U-571 n
minih146217minih146217Stranger Things (2016) [TV seriál] 
Stranger Things n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Die Hardest (2015)

 Die Hardest (2015)
Die Hardest n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko


(pokračování)

Smrtonosná past: Opět v akci (2013)

 Smrtonosná past: Opět v akci (2013)
Smrtonosná past: Opět v akci n
A Good Day to Die Hard
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Moore

(pokračování)

Smrtonosná past 4.0 (2007)

 Smrtonosná past 4.0 (2007)
Smrtonosná past 4.0 n
Live Free or Die Hard
Žánr: akční / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Len Wiseman

(pokračování)

Smrtonosná past 3 (1995)

 Smrtonosná past 3 (1995)
Smrtonosná past 3 n
Die Hard: With a Vengeance
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

Smrtonosná past (1988)

 Smrtonosná past (1988)
Smrtonosná past n
Die Hard
Žánr: thriller / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Mít tak holku na hlídání (1980...

14:30 - 15:05

26 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

26 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani