Smrt v labyrintu (2014)

Smrt v labyrintu (The Two Faces of January)
56.7 %
 
 

The Two Faces of January

Další název: Die zwei Gesichter des Januars

    Žánr: thriller
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké / Francie
    Délka: 96 min.
POZOR SPOILER

Mladý muž jménem Rydal dělá průvodce po památkách v Athénách. Jednoho dne potká mezi ruinami zajímavý pár, se kterým později naváže bližší kontakt. Ona se jmenuje Colette a on Chester. Rozhodně nemají hluboko do kapsy.

Po vydařeném společném večírku zjistí Rydal, že Colette zapomněla v taxíku náramek a jde jej vrátit. Ovšem je to zrovna v době, kdy Chestera navštívil soukromý detektiv a chce po něm nepoctivě získané peníze. Dochází k potyčce a očko to má za sebou. Zrovna když jej Chester tahá do jeho pokoje, objeví jej Rydal a rozhodne se pomoci. Oba manžele ubytuje u sebe a pomůže jim k falešným pasům.

Nemohou na ně čekat zde, a tak odjedou na Krétu. V prvním městě je neubytují, takže jedou autobusem do jiného. A teprve zde se Rydal z rádia dozví, že detektiv je mrtvý. Také dochází k drobné rozepři mezi nimi třemi. Ona pak navštíví Rydala v jeho pokoji a jdou spolu pryč. Když pak na náhodou na Chestera narazí, musí jej opět Rydal tahat z průšvihu. Jejich útěk pokračuje, až se ocitnou u nějakého polozbořeného města. Zde je i podzemí, ve kterém Chester Ridala knokautuje a nechává svému osudu. Taktéž Colette je jím hrubě strčena a je po ní.

Chester se setkává s mužem, který dovezl pasy. Převezme je a odchází.

Zatím se Rydal probírá z mrákot a nalézá mrtvou Colette. Vychází po schodech nahoru, kde jej vidí studentky s učitelkou. Rydal dohání Chestera, pohádají se, ale pokračují na útěku spolu. Na letišti však Chester na Rydala vyzraje a mizí v letadle do Istanbulu. Jenže on si jej najde i zde a telefonuje mu. Zná i jeho novou identitu a požaduje peníze, jinak jej prozradí. Smluví si schůzku, na kterou se Chester dostaví, netušíc, že to vše je již v organizaci policie a Rydal má na sobě odposlech. Když pak začne prchat, vyvine se situace značně překvapivě…  Autor: Pitryx

režie:
Hossein Amini
 
 
hraje:
Kirsten Dunst (Colette MacFarlandová), Viggo Mortensen (Chester MacFarlandová), Oscar Isaac (Rydal), Daisy Bevan (Lauren), Yigit Özsener (Yahya), Socrates Alafouzos (policista), Omiros Poulakis (Nikos), James Sobol Kelly (agent FBI)
 
 
scénář:
Hossein Amini
 
 
kamera:
Marcel Zyskind
 
 
hudba:
Alberto Iglesias
 
 
kostýmy:
Steven Noble
 
 
střih:
Nicolas Chaudeurge
 
 
zvuk:
Hugo Adams, Mark DeSimone
 
 
výkonný producent:
Tim Bricknell, Ron Halpern
 
 
producent:
Tim Bevan, Eric Fellner, Robyn Slovo, Tom Sternberg
 
 
casting:
Jina Jay
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.