Slepci (2004)

Slepci (Blinded)
68 %
 
 

Blinded

    Žánr: drama / thriller
    Země: Velká Británie
    Délka: 93 min.
Když dělá doktorka Caroline Lamarová své běžné kolečko po skotské krajině, potká stopaře, kterému nabídne svezení. Mladý baťůžkář Mike Hammershoi pochází z Dánska a rád by si prý v této oblasti našel práci. Doktorka jej pošle zkusit štěstí na izolovanou farmu Blackových.
Francis Blake - slepý majitel farmy, žijící na farmě s nemocnou matkou Bellou a se svojí nevyzpytatelnou, tajemnou mladou ženou Rachel, nabídne Mikeovi práci. Avšak ten hnán předtuchou, odmítne. Avšak šance, že by se mohl setkávat s Rachel, ho nakonec přesvědčí a on zůstává. Od nehody před dvěma roky, která jej připravila o zrak, je Francis zatrpklý a jeho hořkost stále vzrůstá. Když vytuší rodící se náklonnost mezi svou ženou a cizincem, poručí mu odejít. Avšak vášnivý vztah dvou mladých lidí nemůže takto skončit a bude mít následky pro všechny zúčastněné.  Autor: efCZa

režie:
Eleanor Yule
 
 
hraje:
Anders W. Berthelsen (Mike Hammershoi), Samantha Bond (Caroline Lamar), Phyllida Law (Bella Black), Jodhi May (Rachel Black), Peter Mullan (Francis Black)
 
 
scénář:
Eleanor Yule
 
 
kamera:
Jerry Kelly, Michael Miles
 
 
hudba:
Malcolm Lindsay
 
 
asistent architekta:
Martin Kelly
 
 
výprava:
Mark Leese
 
 
výkonný producent:
Steve McIntyre, Carole Sheridan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.