Jeden svět
ohodnotit

Sledování

Another Stakeout / The Lookout

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
6.1.1993
„Dvojice detektivů a ztřeštěná ženská ve společné akci.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sledování
Smolařská dvojice detektivů ze Seattlu právě dokončila zatčení v popelářském voze a vzápětí dostane další případ. Chrisovi a Billovi tentokrát bude dělat parťačku tvrdohlavá kolegyně Gina Garrettová a její nevychovaný pes Archie. Věčně rozhádaní detektivové se usadí v sousedství podezřelého domu a pouští se do práce. Předstírají, že jsou spokojená rodinka na dovolené. Soustředěné sledování se však nečekaně komplikuje Chrisovými citovými problémy, Billovou depresí ze ztráty kníru a nepředvídatelnými nápady Ginina psa. Podaří se této podivné skupině zatknout svého podezřelého dřív, než se navzájem pozabíjí?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sledování
Bill a Chris, policisté v Seattlu, to mají těžké. Náročné povolání odvádí prvního od šťastné rodiny, druhého naopak přivádí do věčných problémů a temperamentní přítelkyní Marií. Smolařská dvojice právě dokončila dramatické a nebezpečné zatčení v popelářském voze a už byla převedena na další případ. Zapáchající detektivy dostala na povel buclatá zástupkyně státního návladního Gina, která vyjeveným policistům sdělila, že budou spolu s ní sledovat dům, v jehož blízkosti se jistě objeví svědkyně v důležitém procesu. Byla již v tichosti uklizena do bezpečí, kde měla vyčkat soudu, ovšem zlí padouši ono bezpečí pomocí několika tun hořlaviny zlikvidovali, aby ženu umlčeli navždy. Svědkyně však zázrakem unikla, vzápětí beze stopy zmizela a policie má důvodné podezření, že by se mohla vynořit u domu svých přátel. Boubelatá velitelka obratem učiní z jednoho detektiva manžela, z druhého nevlastního syna a donutí protestující dvojici nastudovat podrobnosti společného rodinného života. Pak spolu s nimi, svým psem a čtyřmi kufry vyráží do akce. Věčně rozhádaná rodina se usadí v sousedství podezřelého domu a pouští se do práce. Soustředěné sledování se však nečekaně komplikuje Chrisovými citovými problémy, Billovou depresí ze ztráty kníru a nepředvídatelnými nápady Ginina psa. Ale profesionalita nese ovoce a kolem sousedního domu se začíná stahovat kruh policie i zločinců, kteří se konečně chtějí zbavit nepohodlného svědka. Chvílemi sice všichni střílejí po všech, ale nakonec to určitě dobře dopadne. Chris se asi ožení. Ginin pes definitivně sežere kočku. Bill si nechá narůst knír - a svědkyně promluví.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sledování
Ke dvojici detektivů ze Seattlu se tentokrát přidává tvrdohlavá Gina a její zlomyslný pes. Tato akční komedie vás stoprocentně pobaví!

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Sledování
Zkušený režisér John Badham ve filmu Sledováni navázal na divácký úspěch své starší kriminální komedie Stakeout (1987): i tentokrát vychází z velmi oblíbeného modelu kriminálního filmu; totiž z kontrastu povahově protikladných policistů, kteří jsou nuceni spojit se v zájmu vyřešení případu. - Detektivové ze Seattlu, starší ostřílený Chris a jeho "univerzitánský" mladý kolega Bill, mají za úkol nenápadně sledovat a případně chránit korunní svědkyni v chystaném procesu proti mafii. Žena se ve strachu o život ukrývá před mafiánskými zabijáky i před policií v osamělém domě u přátel. Kriminalisté, zvyklí na nebezpečný život, se musejí usadit v sousední vile a vydávat se za pokojné rekreanty. Šáfku jim navíc dělá upovídaná zástupkyně státního návladního Gina, v policejní praxi sice naprosto nezkušená, ale zato protivně snaživá. Představa několika slunných dní, : příjemně strávených v nicneděláni se po jejím boku změní v nesplnitelný sen. Patálie s Gininým psem, toužícím zakousnout sousedovic kočku, jsou však jenom začátkem problému, jež s sebou neobvyklý úkol přinese. Ke slovu se nakonec do-stane i bojová průprava policistů, protože protivnici se chtějí zbavit nepohodlné svědkyně za každou cenu. - John Badham natočil po Poldovi v patách inteligentní kriminální komedii; četné vtipné situace v ní nápaditě rozehrál hlavně prostřednictvím znamenitého Richarda Dreyfusse, jemuž zdařile sekundují Emilio Estevez a Rosie O'Donnellová.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Policejní dohled (1987)

 Policejní dohled (1987)
Policejní dohled n
Stakeout
Žánr: krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Badham

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10