Slané cukríky (1985)

Slané cukríky
72.5 %
 
 
    Žánr: smutná komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.8.1986        
    Délka: 82 min.
„Směšně-vážný film o malosti velkých úspěchů a velikosti malých proher.“
POZOR SPOILER

Fotbalový rozhodčí Slávik prchá, je hnán fanoušky. Ujíždí jim vlakem. Pak zvoní u nějaké dámy, která se diví, že je zde tak brzy, a následně se vrací domů, kde jej vítají dvě skoro dospělé dcery. Jedna z nich je Helena, kadeřnice - učnice. Její sestra Vlasta je na gymnáziu. Helena potřebuje hlavu, aby mohla trénovat na soutěž kadeřnic. Zláká svou sestru. Když do kadeřnictví přijde mladý technik Fero, trénuje Helena i na jeho hlavě. Začnou spolu chodit, když musí Helena na soutěž do Teplic. Fero přemluví kamaráda Joža, aby jeli autem. Vymyslí si tetu, u které údajně přespí. Nejdříve se dobře baví na diskotéce, když přichází Jožo s tím, že teta má zapečetěný byt. Vlasta s ním přespí v autě, ale Helena tráví noc s Ferem na nádražní lavičce. Po této noci vypadá Vlasta hrozně a navíce je tlačí na soutěži čas. Helena se rozhodne pro radikální řez a vítězí. Čímž se stává „slavnou“, ale nedá se říci, že by to v kolektivu bylo co platné. Vlasta drobátko zpychne. I otec má starosti, jeho milenka na něj tlačí, aby se jí také věnoval oficiálně, a ne jen na skok a tajně. Fero má konečně nové auto, a tak bere Vlastu na projížďku. Začíná příprava na další soutěž, kde se obě děvčata přesvědčí, že život není jenom legrace…  Autor: Pitryx

režie:
Eva Štefankovičová
 
 
hraje:
Monika Horáková (Vlasta), Zuzana Krupicová (Helena), Jaromír Roštínský (otec), Jonáš Jirásek (Jožo), Jakub Kohl (Fero), Lucie Juřičková (Betka), Karol Spišák (pan René), Marta Baranová (Jožova matka), Vilhelm Perháč (Jožův děda), Václav Bauer (třídní), Ivan Hromý (Jožův otec), Eva Hlaváčová (teta Sida), Zuzana Hulinová (Baba), Josef Jakubec (Jano), Hana Krajčiová (Jožova sestra), Františka Lajchová (Mazarčíková), Robert Kirhoff (Tibor), Ján Michalko (Alan), Roman Matisko (Laco), Pavol Pochylý (Pal'o), Milan Pinzík (bubeník Tóno), Jana Plichtová (Valéria), Ria Paldiová (profesorka Hálková), Silvia Oravcová (Miša), Monika Oláhová (Marika), Eva Slováková (Andula), Margita Šebová (paní vedoucí), Mária Špačeková (paní Marienka), Ján Štrba (Rudo), Erna Suchánová (mistrová), Adriana Satinová (Carin), Ladislav Uličný (veroucí restaurace), Alžbeta Čerňanská (porotkyně), Judita Kováčová (porotkyně), Eva Leinwatherová (porotkyně), Alojz Polák (porotce), Stanislav Hučko (tanečník), Ľubor Matušek (číšník), Marta Rašlová (číšnice)
 
 
námět:
Zuzana Suchánová
 
 
scénář:
Zuzana Suchánová, Eva Štefankovičová
 
 
kamera:
Stacho Machata
 
 
hudba:
Andrej Šeban
 
 
výprava-architekt:
Juraj Červík
 
 
kostýmy:
Mona Hafsahl
 
 
střih:
Margita Černáková
 
 
zvuk:
Ján Šima
 
 
vedoucí produkce:
Marián Postihač
 
 
dabing:
Michaela Trnková (Vlasta Sláviková), Adriana Valocká (Helena Sláviková), Štefan Kožka (otec Slávik), Roman Luknár (Jožo), Maroš Kramár (Fero), Petronela Kolevská (Betka), Peter Mišík (Alan), Zuzana Cigánová (Valéria), Katarína Binderová (profesorka Hálková), Adela Gáborová (mistrová)
 
 
zpěv:
Marián Greksa, Roman Luknár, Dalibor Janis
 
 
text písně:
Boris Filan
 
 
II. kamera:
Peter Beňa
 
 
II. režie:
Jozefína Šujanová
 
 
dramaturgie:
Alta Vášová
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Eva Deptová, Jaroslav Uhrík
 
 
asistent režie:
Attila Kosik
 
 
asistent kamery:
Martin Gazík
 
 
odborný poradce:
Alojz Polák
 
 
nahrál:
Demikát
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.