Duben
ohodnotit

Skála

The Rock

Další název:
Skala (SK); The Rock - Fels der Entscheidung
Žánr:
Rok:
1996
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
8.8.1996
„Bylo téměř nemožné z Alcatrazu uniknout. Ale dostat se zpět je šílenství.“

Chyby ve filmu Skála


1) posloupnost
Nechápu smysl v tom, že na bachařovu větu ,,Nemám povolení sržet zbran´." mu ta černoška odpovídá ,,Tak ty nemáš pušku, jo? Já mám doma revolver, tohle vědět, tak si jí sem vezmu, kurva." -revolver je snad mužskýho rodu...

Vložil: matej69

2) posloupnost
Když se spustí přestřelka mezi generálem Hummelem (Ed Harris) a jeho podřízenými, drží kapitán Frye (Gregory Sporleder) v ruce pistoli. Ale když se o chvíli později kryje před palbou Masona (Sean Connery), má najednou v rukou samopal.

Vložil: PROCESOR

3) posloupnost
Když F-18ky letí k Alcatrazu, tak jich je pokaždý 5. Ale v jednom záběru je jasně vidět, že jich tam je 6.

Vložil: PROCESOR

4) posloupnost
Scéna v níž N. Cage pronásleduje ukradeným sporťákem S. Conneryho. Cage v jedné chvíli najíždí do pruhu mezi ulicemi. Jedna z lamp mu rozbíjí přední okno. V následujících záběrech je zase okno jako nové.

Vložil: PROCESOR

5) posloupnost
Ve chvíli, kdy bachař Bob provádí turisty věznicí, má obě podkolenky normálně vytažené, o chviličku později, při detailním záběru na jeho nohy (když zavírá turisty do cel), má jednu podkolenku shrnutou skoro až ke kotníku.

Vložil: PROCESOR

6) posloupnost
N. Cage přijde v honičce o auto. Chlápek na motorce má moc řečí, a tak o tu motorku musí přijít. Cage ho z ní shodí na levou stranu (ve směru jízdy), ale v dalším záběru okradený chudák padá na pravé straně.

Vložil: PROCESOR

7) posloupnost
Mason od příchodu na scénu dává pozor na vše, co se kolem něj děje... Ale když letí vrtulníkem na "teroristy" na Alcatraz - v době, kdy jiný voják dává Goodspeedovi atropin proti "kontaktu s plynem", sedí vedle něj a nezbystří... Že je tu hrozba plynovým útokem, se dozví právě od Goodspeeda až po vystřílení mariňáků v umývárně.

Vložil: Romanva

8) logická
Mason byl 40 let uvězněn, bez kontaktu se světem. Jak to, že bez problému ovládal mobilní telefon?

Vložil: PROCESOR

9) logická
Když doktor Goodspeed bojuje s kapitánem Fryem, strčí mu do úst kuličku plynu VX. Frye jej poté začne ze sebe plivat a jed se tudíž dostane do vzduchu. Zasáhne ale jenom goodspeeda, který se musí zachránit aplikací atropinové injekce. Ale podle toho, co bylo o látce VX ve filmu řečeno, by takové množství látky zabilo všechny živé bytosti na ostrově, včetně rukojmích.

Vložil: PROCESOR

10) logická
Proč byla žena generála pohřbená na řadovém vojenském hřbitově? Já myslel, že tam se pohřbívaj jenom vojáci...

Vložil: matej69

11) logická
V tunelech narazej na dveře, které se, jak Mason řiká, dají otevřít pouze zevniř, tak se prokutálí složitou šachtou s ohněm a koly, navíc řiká, že si to při útěku propočítal - proč by to propočítával, když utíkal z Alcatrazu a ne do něj a dveře moh otevřít zevnitř?...

Vložil: matej69

12) animace/efekty
Při té obrovské honičce, kdy Connery ujíždí hummerem a Cage nějakým žlutým sporťákem, dochází stále k nějakým střetům mezi auty a nejrůznějšími překážkami. Ovšem ani jednou není během nárazu žádné z těchto dvou aut požkozeno.

Vložil: PROCESOR

13) animace/efekty
Když generál Francis Hummel se svým komandem vykrádá sklad raket, jeden z jeho žoldáků slaňuje do hlídkové věže, kde jednoho ze strážných střelí granátometem M203 (ze zbraně M16A1 + M203). Ve filmu je jasně vidět, že z granátometu vylítne červená koule, která se asi měla na hlídači rozmáznout a dělat krev. Koule se ale odrazila a odletěla zpět někam mimo záběr.

Vložil: PROCESOR

14) animace/efekty
V tunelech se Mason ,,kutálí" mezi šlehajícími plameny a nějakými koly. Proč do těch plamenů stále posílají plyn, když věznice už není v provozu (musí to být strašná útrata)

Vložil: matej69

15) ostatní
Když jede N. Cage na motorce, tak drží v pravé ruce telefon a zjišťuje adresu Masonovy dcery. Jak teda přidává plyn? A navíc je jasně vidět přední kolo, že se netočí...

Vložil: PROCESOR

16) ostatní
Když se Nicolas Cage vybourá se žlutým Ferrari (a těsně než je rozdrceno tramvají), tak mu vystřelí airbag, který mu brání ve vystoupení z auta a on vyndává pistoli, aby ho prostřelil. To je ale nesmysl - všechny airbagy fungují tak, že se po nafouknutí okamžitě vyfouknou - jen mají ztlumit náraz. <BR><BR>Čas cca. 46:20

Vložil: PROCESOR

17) ostatní
Při vzpouře proti Hummelovi, Baxter vyštěkne na Darrowa: "Mluvíš s generálem, vojáku..." Žádný příslušník námořní pěchoty, ke které Baxter patří, by nikdy neoslovil jiného mariňáka jako "vojáka".

Vložil: PROCESOR

18) ostatní
Když Goodspeed při boji v márnici zastřelí vojína Rojase, aby zachránil Masona, je detailní záběr na vojínovu tvář. V jednom záběru mrtvola viditelně mrká.

Vložil: PROCESOR

19) ostatní
Když Mason bojuje s vojínem Coxem, muž jej nazývá "anglickým šmejdem". John Patrick Mason je ale Skot, protože se narodil v Glasgow.

Vložil: PROCESOR

20) ostatní
Jazyková chyba v dabingu:
"Generál Attorney povolil...", "generál Attorney podepsal..." -
Sousloví "General Attorney" znamená v britské angličtině "generální prokurátor" a v americké angličtině "ministr spravedlnosti" - nejedná se tedy o žádného příslušníka armády v hodnosti generála jménem Attorney!

Vložil: Misantrop




Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

0 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

40 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

30 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10