Duben
ohodnotit

Sissi a Yetti

Lissi und der wilde Kaiser

Další název:
Lissi and the Wild Emperor / Princezná Lissi (SK)
Rok:
2007
Délka:
85 minut, od sedmi let
Premiéra v ČR:
24.7.2008
Popis / Obsah / Info k filmu Sissi a Yetti
Sissi a císař Franz. Nádherný pár v nádherném světě. Světě tak zdravém a harmonickém, že to nemůže být ani pravda. Vše je dokonalé. Všeho je dostatek – peněž na zátop, čokoládových kuliček na golf. Občas musí sice císařský pár vládnout a reprezentovat, ale to vše je ve světě Sissi a Franze „úžasné“. Dokud se nezačnou objevovat temná mračna na jinak blankytně modré obloze… Císařovna Sissi je unesena. Ačkoli nemá žádnou stopu, kterou by sledoval, vydává se neohrožený a nebojácný Franz do horečnatého stíhání únosců. Díkybohu brzy narazí na krátké vzkazy, které Sissi dokázala během cesty zanechat. Nicméně, obsah vzkazů a jejich rekonstrukce jsou pro Franze nečekaným šokem! Franz to ale nevzdává a reaguje jako jakýkoliv jiný vládce jeho povahy: zuřivostí! A tak začíná divoký hon, který se nezastaví ani před hranicemi jeho země.

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sissi a Yetti
Animovaná (3D) komedie Sissi a Yetti je dílem německého komika Michaela „Bullyho“ Herbiga (nar. 1968). Ten získal popularitu nejdříve v rádiu (v letech 1992-95 uváděl ranní talkshow Langemann und die Morgencrew a podílel se na komediální relaci Die Bayern Cops) a později v televizi díky pořadu Bullyparade (1997-2002). – Sissi a Yetti je třetí celovečerní film (ovšem první animovaný), který Herbig napsal, režíroval a produkoval. Primitivní příběh spojuje postavy z jeho skečů. - Yetti na ďáblův příkaz unese císařovnu Sissi, během cesty se s ní spřátelí, v patách jim však jdou císař Franz s feldmaršálkem a matkou císařovnou a dva bavorští burani. Děj jen poskytuje záminky k typicky pokleslému německému „humoru“. – V předchozích filmech Herbig parodoval Star Trek a Vinnetoua, tentokrát se zaměřuje na idylickou rakouskou trilogii o Sissi z 50. let. Cituje ovšem i scény z novějších filmů, stylem animace by rád připomínal snímky o Shrekovi. - Císařovnu Herbig často sám hrál v Bullyparade a namluvil ji i v tomto filmu. V češtině tedy Sissi rovněž mluví zpitvořeným mužským hlasem. – V našich kinech se jedná zjevně o distribuční omyl, znásobený zbytečným nadabováním: vulgární film není pro děti a dospělí na něj půjdou asi sotva.
-ivp-, Filmový přehled 2008/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10