Duben
ohodnotit

Sissi a Yetti

Lissi und der wilde Kaiser

Další název:
Lissi and the Wild Emperor / Princezná Lissi (SK)
Rok:
2007
Délka:
85 minut, od sedmi let
Premiéra v ČR:
24.7.2008

Komentáře k filmu Sissi a Yetti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2019
Tohle na mě vyskočilo na   Youtube, když jsem hledal   kocoura Vavřince :-) V   animácích se moc nevyznám,   ale bavil jsem se hodně. K   c.k. monarchii to rozhodně   není korektní, ale   arcivévodkyně Žofie je tady   dokonale ztvárněná jako   ambiciózní fúrie tak, jak   je známá i z literatury.   Pravda je, že některé vtipy   na hranici vulgarismu jsou za   čarou, ale má to i spoustu   parodizujících odkazů   odehrávajících se často ve   vteřinových sekveních, že   to jeden ani nestačí   pochytat. Karikatura tragické   smrti Ludvíka II. Bavorského   je luxusní a u scén z   Neuschwansteinu nebo s GPS   navigací v císařském   kočáře jsem řval smíchy.   Škoda je jenom pomýleného   nápadu v českém dabingu,   vykleštěnej Carda v roli   Sissi se skoro nedal   poslouchat.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2014
Shrek po německu...
Michael Bully Herbig je v   Německu stejná persona, jako   třeba Zdeněk Troška u nás.   (no spíš větší...)
Točí filmy, které   lámou divácké rekordy a   kritici je většinou   strhají...
Na rozdíl   od Trošky si ve svých   snímcích (a povedených   televizních skečích)   uzurpuje nejen místo   režiséra a scénáristy, ale   také v nich hraje hlavní   roli.
Nejinak je tomu i   v tomto bláznivém animáku,   kde obličej i hlas   císařovny Sissy patří   německému všeumělovi.   (Doporučuji ke shlédnutí   Herbigovu parodii na Vinetoua   "Manitouova   bota",která vyšla v   Česku na DVD s výborným   dabingem a kterou jen tak   mimochodem Pierre Brice   těžce nevydýchal...)
Sissy a Yetti pokračuje v   tradici Herbigova Crazy   humoru, je nacpaný různými   narážkami, které bychom asi   lépe chápali, kdybychom   měli v náprsní kapse   německý pas, ale i český   divák si přijde na své. V   záplavě amerických   animáků se rozhodně   neztratí.
Mně   osobně přijdou některé   vtipy ve filmu až příliš   infantilní, ale to je jen   můj subjektivní pocit.
Také Yetti se chvílemi   až příliš podobá   americkému Shrekovi a   otázkou je zdali to   "Bully" tak chtěl,   nebo mu to ulítlo...
Jinak ale pohoda. Milý   snímek, který by neměl   nikoho urazit...
Snad   jen rod Habsburků, ale ti   nám pili krev dost dlouho   že?... :-)
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Po prvních asi 20 minutách   jsem to DVD chtěl vyhodit z   okna, pak se ale stalo něco,   co mě přinutilo se na tento   animák dodívat a napálit mu   8 bodíků :-).
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2009
velmi povedené já osobně   jsem se moc pobavil skvělí   je česky překlad ten také   nemá nejmenší chybu
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Já si nemůžu pomoct, ale   tohle byl nářez! Tak   vysmátej animák PRO   DOSPĚLÝ s dvojsmyslama jako   hrom, fakt pecka! Asi jsem na   to měl nějaký fajnový   rozpoložení, protože mě se   to vážně líbilo mega! :-)
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2008
tento film jsem viděla   dvakrát a to v němčině kde   jsem až do slova slzela   smíchy a potom v češtině   kde některé vtipy byly   rečeno až suché že to   nebylo nic moc.... ani kritika   u Premiere proto s tímto   dabingem nebyla dost   dobrá.....
Korsak
Hodnocení:
Přidáno: 18.8.2008
Sissi a Yetti a kapka historie
Většina recenzentů hodnotí   Herbigův snímek Lissi und   der wilde Kaiser (Sissi a   Yetti) záporně. Možná je   to tím, že neznají   německé reálie a historii,   díky čemuž jim valná   část vtípků a narážek   uniká. Tak třeba král   "Buzi" je   karikaturou krále Ludvíka   II. Bavorského, zamilovaného   do Richarda Wagnera, jeho   hudby a labutí, žijícího   na zámku Neuschwanstein.   Ludvík za záhadných   událostí utonul ve   Starnberském jezeře -   scéna, kdy ve filmu král   Buzi medituje, zda má nebo   nemá skočit do jezera, je   tak ukázkou vpravdě drsného   černého humoru. První   část filmu kopíruje scény   ze slavné trilogie o Sissi s   Romy Schneiderovou v hlavní   roli. Kdo si trilogii pustil   před cestou do kina, užíval   si zábavu ještě mnohokrát   víc než ten, kdo tuto   klasiku viděl kdysi dávno.   Někdy se totiž v dialozích   objeví pouhá zmínka,   odkazující na scénu z   filmu, která znalcům   okamžitě vytane na mysli.  
Snímek rozhodně   není vhodný pro děti.   Oplzlé narážky zde totiž   nalezneme ve všech možných   podobách - od roztomilé   nejapnosti císařovny   (mimochodem, v originálu se   jmenuje Lissi a ne Sissi - aby   se nepletla se skutečnou   Alžbětou Bavorskou;   změněná jsou všechna   jména i místní názvy) při   čtení vlastní básně (zase   odkaz na trilogii, kde ovšem   její báseň četla   císařovna-matka Žofie) až   po nechutné narážky, které   si mohli tvůrci odpustit.   Tahle nevyváženost provází   celý snímek - někde si   člověk říká, že by bylo   možné přitvrdit, jindy   ubrat.
Na vyznění   filmu se poněkud podepsal i   český překlad. Mou   profesionální deformací je   sledování správného   užívání titulů. Zatímco   v originále byl císař Franz   (František Josef I.)   oslovován Veličenstvo   (Majestät), v českém   znění mu říkali Výsosti   (titul ostatních členů   panovnické rodiny). Výkon   Lumíra Olšovského,   dabujícího oba členy   panovnického páru, rozhodně   stojí za shlédnutí.
Kritika, která hodnotí   prostou grafiku snímku,   zřejmě neocenila perfektní   mimiku postav. Zdá se mi, že   se podařilo autorům provést   jakousi "z nouze   ctnost" - díky   nedostatečným finančním   prostředkům dát snímku   nádech karikatury, obrazové   zkratky, která sice není   kvalitní ve srovnání se   špičkovými výtvory   moderní počítačové   animace, ovšem v pohádkově   laděném příběhu není ani   na škodu. Vzpomeňme si jen   na neumělé dekorace   českých pohádkových   televizních inscenací ze 70.   a 80. let. Jsou primitivní -   a přece mají své kouzlo.
Sissi a Yetti je podle mne   docela povedená komedie,   která zvlášť historie   znalé obecenstvo rozhodně   pobaví. Důrazně ji ale   nedoporučuji náročným   divákům. Sissi a Yetti je   totiž nenáročná   řehtárna, která má jediný   cíl a poslání - rozesmát   diváka za každou cenu.
Yetti
Hodnocení:
Přidáno: 22.7.2008
Super film
Super animovaná komedie   která pobaví úplně   každého! Včera jsem viděl   předpremiéru a vyborně se   bavil!! Určitě se na něj   přijďte podívat!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56191minih56191Moře strachu (2006) 
Sea of Fear n
minih65310minih65310Život nikdy nekončí (2009) 
L'homme de chevet n
minih25535minih25535Truman Show (1998) 
The Truman Show n
minih128543minih128543Rudyho má každý rád (2015) [TV seriál] 
Rudyho má každý rád n
minih53867minih53867Kniha přežití (2009) 
The Book of Eli n
minih13696minih13696Nebe a dudy (1941) 
Nebe a dudy n
minih23754minih23754Zelená vlna (1982) 
n
minih7416minih7416Eso es (1982) 
L'as des as n
minih5160minih5160Cizinci ve vlaku (1951) 
Strangers on a Train n
minih19980minih19980Svědek (1981) 
Garde à vue n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10