Jeden svět
ohodnotit

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Další název:
Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej (SK)
Rok:
2016
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
29.9.2016

Komentáře k filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2018
Tvorba Tima Burtona se mi   vždy docela líbila, ale   Sirotčinec na mě opravdu   zapůsobil. Spojuje pro   Burtona tak typické   podivnosti, a to v nemalé   míře, do skvěle   fungujícího celku s   příběhem. Příběh sám o   sobě je velice silný a v   mnoha okamžicích   překvapivý. Bohužel se   nedalo vyhnout drobným   logickým smyčkám kvůli   cestování v čase, ale s   trochou snahy by se možná   daly vysvětlit. Závěr -   nebudu prozrazovat - ale   takový typ závěru mám   rád. A v tomto případě   dodal závěr příběhu   určitou sílu, a tak to má   být, neboť závěr korunuje   dílo. A přitom konec stále   vyvolává také hodně   otázek, co mohlo být...

No a herecké   obsazení. Asa Butterfield mě   už přesvědčil několikrát   o svých schopnostech, ať   jako Hugo nebo Ender, a   celkově se mi obsazení   líbilo, provedení bylo velmi   věrohodné.

Obecně pro mě jeden z   nejlepších Burtonových   filmů. Příběh, jenž   stojí za zamyšlení a   rozhodně film, který rád   uvidím ještě několikrát.
RaistlinPetr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2016
povedl se
je to opravdu nádherně   stvořený film plný   nečekaných událostí a až   do konce vás udrží v   pozornosti. Je to tak   úžasný svět který nám   ukazuje spoustu jiných   pohledů naráz.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2017
Snímky Tima Burtona už   mnohokrát svojí vizuální   stránkou a strukturou   příběhů předčila   očekávání a to platí i   pro tentokrát. Svět fantazie   opět v plné parádě,   čemuž dopomohlo hlavně CGI.   Filmová adaptace knihy   spisovatele Ransoma Riggse je   v podstatě podobný známému   románu ´Alenka v říši   divů´, jen v poněkud   odlišném podání. Alenka   byla určena pro dívky, tento   je spíše pro chlapce.   Příběh je temnější s   přesahem až do hororu. Ve   své podstatě tedy daleko   více strašidelnější, než   bývalo u Tima obvyklé.   Místy se některé herecké   projevy sice zdají poněkud   prkenné, ale těžko říci,   jestli v tom nebyl úmysl. I   tak se jedná o osvěžující   fantasy, jaké lze v poslední   době shlédnout.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2018
Nejpodivnější v celém   příběhu mi přijde slecna   Peregrinová. Jakoby postava   chtěla něco říct a nikdy   to neřekne. Cosi jako   zaražené prdy. Samotný   příběh se mi líbil. Kniha   i film. Kniha asi o něco   víc.
SSandra
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Film na motivy skvělé   knižní trilogie, který to   bere poněkud hopem, ale je   skvělý. Škoda, že nebyla   natočena celá trilogie,   dokážu si představit jak by   byla ztvárněna diskuse se   Smrťem (Cháronem) ve   třetím dílu. Nicméně   když se oprostím od   knižního příběhu, tak jde   o výborný film, který ale   není příliš vhodný pro   děti. Každopádně jsem   Sirotčinec slečny   Peregrinové viděla zatím   asi čtyřikrát a vždycky se   mi líbil. Od absolutního   hodnocení ho dělí jen   přílišný odklon od knih.
golemaniak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2016
hezký film
film zpracován hodně dobře,   i příběhově to je dobré,   jen s knihou to má společný   jen začátek, asi neplánují   další díl z 3 dílné   série tak to ukončili už   prvním dílem.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2016
T.Burton opět nezklamal   ,temné prostředí,bizardní   postavy s nadpřirozenými   schopnostmi jako z X-Mena,pro   mě nej scéna bitva mezi   netvory a kostlivci,E.Green   skvělá,S.L.Jackson skvělý   padouch,některé scény jako   z hororu pojídání hromady   očí,ze začátku se to   trochu vleče ale stálo to za   to.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2018
║Rozpočet   $110miliónov║Tržby USA   $87,242,834║Tržby   Celosvetovo $296,485,719▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $11,520,237║ Tržby za   predaj DVD v USA   $11,788,170║ Tak to trvalo   dokiaľ sa Tim Burton opäť   našiel, aj keď miestami   pekne drsné, či zvrátené   ale má to pre príbeh svoje   čaro a miesto. Herecky   príjemné zahrané a dejovo   podmanivé, prekvapilo. /80%/
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2019
Bizarní fantasy vyprávění,   plné ulítlých postaviček a   jejich zvláštních kouzel.   Příběh je tím pádem   občas hůře uchopitelný -   ale co vlastně čekat od   dětí s tak podivuhodnými   vlastnostmi, že...??? Naladit   se při sledování filmu na   tu správnou vlnu sice není   zrovna jednoduché, ovšem   pokud se to podaří,   rozhodně nejde o ztracený   čas.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2019
Typický Burtonův styl.   Fantazie jela na plné   obrátky, zato děj už tolik   ne. I když, nebylo to tak   hrozné. Některé schopnosti   bych docela chtěl mít.   Akorát mi vadila ta tajemnost   slečny Peregrinové. Přijde   mi, že ta postava měla víc   co říct.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2022
Bál jsem se, co mě bude   čekat a byl jsem celkem   příjemně překvapen. Sice   jsem poměrně brzy vzdal   šanci pochopit jak je to s   těmi smyčkami, ale i tak mě   to vtáhlo do děje, že i pro   mě jindy dlouhé dvě hodiny   utekly jak voda.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2017
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Nebudem klamať a úprimne   poviem, že na Burtona je to   pomerne slabé... no   na temnejšieho Harryho   Pottera reznutého X- Menami   je to aktuálne celkom   zábavné. Scenáristicky je   to priam až podpriemerné   (Myslím si, že je to   príliš jednoduché a naivné   aj pre tých najmenších) a   viacej zabaví až posledná   pol hodinka, ktorá je akciou   nabitá a má slušný spád   (Až na to, že porušuje   všetky pravidlá o cestovaný   časom ale čo... veď je to   pre deti). Byť temnejšieho   príbehu a lepšie využitie   a väčšie využitie pani   Evy Green išiel by som ešte   o hviezdu vyššie ale takto   pre mňa ostane len slabšia   Burtonovka ale zato príjemná   rodinná oddychovka s   príjemnými a kurióznymi   postavami, ktoré vie Burton   stále velmi dobre a morbídne   spracovať.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2017
Podivné děti v podivném   příběhu.Z kraje temné až   strašidelné ke konci až   úsměvné. Proč někdo   vymyslí jako zvláštní   schopnost mít v těle včely   ? Podivné nebo úchylné?
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2016
Harry Potter křísnutý   X-menama v retro výpravě se   spoustou postaviček, jejichž   zvláštní schopnosti se   nakonec doplní a spojí a   díky tomu jsou padouši v   čele se Samuelem L. Jacksonem   poraženi. Slušná výprava,   v druhém plánu je vidět   vliv Tima Burtona, menší   děti by z filmu mohly mít   noční můry, celkově   Sirotčinec ani nenadchne, ani   neurazí.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2020
Burton v okovach adaptacie...
Burtonov rukopis je na snimku   jasne vidiet, ale nieco tomu   chyba.Bude to asi tym, ze sa   jedna o adaptaciu a Tim   nemohol popustit uzdu svojej   fantazii.Eva Green je   nadherna, ale posobila prilis   skrobene.Samuel L. Jackson je   sice moj oblubenec, ale tu ma   nepresvedcil a mlady   Butterfield vyslovene   sklamal.Efekty solidne a   vytiahli film do   "slabsieho"   nadpriemeru.
Film s   vyhradami doporucujem.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2017
Na mne je ten film moc temný   a moc podivný, ale mladší   generaci se asi bude líbit,   hlavně s tím množstvím   záhad a příšer, kterými   tady tvůrci opravdu   nešetří.Možná po dalším   shlédnutí svůj názor   poopravím, a taky asi bude   lepší nevolit sledovaný   čas v nočních hodinách.
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2019
Bylo to více než   zvláštní. Tady se vyřádil   někdo s hodně velkou   fantazií. Bylo to i trochu   hororové, hlavně ty oči...   Každopádně se mi v celém   filmu líbila snad jen Eva   Green.
phs
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.10.2016
phs
Nejdriv musim rict, ze film   rozhodne neni vhodny pro male   deti, jak jsem nekde cetla...   Je to ujete, coz se dalo   cekat, ale i na me az dost a   navic chvilema vykradeny   Svankmajer, coz hodne ubralo   na originalite, za me zklamani
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.7.2017
Na mne to bylo šíleně   pomalé. Zbytečná spousta   postav. Asa Butterfield mi byl   protivný. Ukecané. Nudil   jsem se jako dlouho ne. Ale   nelze film zahodit. I když   mne to nebavilo, musím   jednoznačně ohodnotit   efekty, a pár nápadů.   Netvoři byli skvělí. Velká   škoda zbytečně složitého   děje a pomalého tempa   zpočátku. Bitva na konci je   famózní, za tu také   přidávám. Podruhé když   už tak jen koukat na efekty.   A poslouchat hudbu.
Stalhein
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2018
Co s tím?
Knihu neznám. Film už ano a   stačil mi jednou. Bizarní   snímky se steampunkovým   vzhledem rostou jak houby po   dešti. Přesvědčují   diváka, že ulítlost je   normální a normálnost   trapná. Takových pohádek je   plno. Koneckonců pohádky   často slouží k tomu, aby   odstrkovaným jedincům   zvyšovaly ego. Ale počínaje   Dickensem a konče Rowlingovou   je to pořád na jedno kopyto.   U tohoto námětu oceňuji   aspoň to, že se nejednalo o   střet dvou rozdílných   světů, ale že se vybíjeli   podivní tvorové navzájem.   Ale moc mě to nebavilo,   hrdinové mi byli celkem   lhostejní a Eva Greenová   nedostala vůbec šanci   předvést své herectví.   Burton už se prostě   zacykloval.
dzudina
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.10.2016
Souhlas s PHS
Nejhorší film od Tima   Bartona :-( Některé postavy   krásně udělané, ale to je   tak vše. Strašně zdlouhavý   začátek a na konci se dá   lehce zjistit, že dvojčata   by to vše hned ukončila a   nemuselo se kolem toho dělat   takové haló. Je tam víc   věcí, které jsou až   nepříjemně jednoduché a z   filmu dělají béčkový   film. Velké zklamání Time   ...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16199minih16199Poklad Inků (1965) 
Legacy of the Incas n
minih27478minih27478Temná legenda (1998) 
Urban Legend n
minih24973minih24973Muž, který věděl příliš málo (1997) 
The Man Who Knew Too Little n
minih41376minih41376Quinnův případ (1989) 
The Mighty Quinn n
minih150463minih150463Zlatonosná řeka (2015) [TV seriál] 
An Klondike n
minih6452minih6452Divokým Kurdistánem (1965) 
Durchs wilde Kurdistan n
minih41250minih41250Křest ohněm (2005) 
American Soldiers n
minih56978minih56978Poslední hranice (1955) 
The Last Frontier n
minih164734minih164734Karavan smrti (2018) 
The Toybox n
minih24719minih24719Šenkýřka U divoké krásy (1932) 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

00:15 - 00:40

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Kennedy, Sinatra a mafie

23:40 - 00:30

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:45 - 00:45

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:50 - 00:50

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697526
Fotografií: 763185
Plakátů: 375842
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10