Duben
ohodnotit

Šimon a Matouš

Il Vangelo secondo Simone e Matteo

Další název:
Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantmi (SK); The Diamond Peddlers; Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty
Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
95 minut
„Smůla je pronásleduje z Afriky až do Amsterodamu, nevědomky se z nich totiž stali pašeráci diamantů.“

Komentáře k filmu Šimon a Matouš

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2013
Podobně jako u filmů se   Spencerem a Hillem i zde jde   spíš o gagy a hráblé bitky   než nějaký příběh. Tytam   jsou bohužel doby, kdy jsem   to bral jako dobrý pořad na   sobotní "primetime"   - to bylo tak před 20 lety, v   mých 10-15(?). Dnes už mě   toho pobaví sakra málo;   nejlepší je chytlavá hudba   a Přeučilův dabing.
curil
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Dodnes se bavím při   vzpomínce, jak se před více   než třiceti lety český   národ rozdělil na dvě   poloviny při sporu, zda jde o   Hilla a Spencera, nebo ne. I   když nemám rád komedie   uvedených herců, ještě   jsou koukatelné proti tomuhle   prvotřídnímu paskvilu.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.8.2022
Tady je rozhodující, kdy   divák film viděl. Je ti 15   nebo 60 let? Kdysi, kdy jsem   jej viděl v kině, se mi   vcelku líbil a po letech po 5   minutách přepínám. Ono   koukat na Hilla a Spencera, je   jiné kafe..A mohu prásknout   na sebe, ty čtyři jsem si   nikdy nemohl splést...
beneva
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2022
Druhý...
Volné pokračování filmu   Šimon a Matouš jedou na   Riviéru" je možná o   kousek lepší než první   film, ale pořád se jedná o   napodobeninu úspěšných   komedií s Terencem Hillem a   Budem Spencerem. I v tomto   případě mám na film hezké   vzpomínky a považuji ho za   mile zábavný.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Povedena parodie
Je to velmi pěkně udělaná   parodie na filmy T.Hilla a B.   Spencera.
A musím se   prásknout, že když jsem byl   ještě klučina, tak jsem si   myslel, že jsou to opravdu   oni :-).
Ve své době   se mi to velice líbilo.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2010
Komedie o dvojici smolařů
Viděl jsem tuhle komedii coby   kluk v našem kině - kino   bylo vyprodané a celé   hlediště se válelo   smíchy...Stačí, když   zazní ůvodní píseň a já   si hned vzpomenu, jaká to   byla tehdy legrace.
Ani   po letech tenhle snímek   neztratil nic ze své   legračnosti - je o dvou   kamarádech, kterým se lepí   smůla na paty... Dostávají   se do zapeklitých situací,   které musí řešit silou   svých pěstí...

Pro škarohlídy:   nehledejte v tomhle filmu nic   duchaplného - je to film pro   uvolnění a legraci, a   taková by přeci komedie   mněla být... (schválně   jsem napsal hrubku u slova:   "měla" - protože   nic není dokonalé a u   komedie je podstatné ne   jestli je dokonalá, ale to,   jestli člověka pobaví.. A   tahle komedie pobavila hodně   lidí měrou vrchovatou... / V   komedii Šimon a Matouš se   používají pěsti a v   čestném pěstním   souboji(vtipném), je to   propastný rozdíl oproti   brutální   "komedii" Pulp   fiction historky z podvětí,   plné sprostot a vražd, kde   se "vtipně"   vraždí lidi.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Ještě lepší humor než na Riviéře.
Riviéra je bezvadná, ale   cesta do Amsterdamu se soškou   Madony s diamanty ještě   větší "nářez"   humoru, tudíž dávám o   bodík navíc a je to za plný   počet. Parta gangsterů se   jejich stále arogantním   šéfíkem, který však   měkne před dobrmany mocného   Fru - fru, je ještě více   praštěnější a šéfík   vytočenější. Obě   výborné kopie Spencera a   Hilla jsou skvěle akční,   jejich bitky s   "nepřítelem" jsou   technicky báječné stejně   jako ty pravé ze   spencerhillovek. Znovu   říkám, že kopie nemusí   být zrovna kvalita, ale   někdy zase předčí   originál a to platí v tomto   případě. Takže se bavte a   bacha: "Šéfe,   sloup..." A   nezapomínejte, že když   máte být nenápadní,   pližte se tiše jako   "...lví pšouk a jako   lišák mazaně.":-)))
Malá připomínka na   hodnocení filmů nic nemění   a týká se spíše naší   české distribuce. Filmy Š.   a M. byly výborně   nadabováný pány Jelínkem   (Šimon), Mrkvičkou (Matouš)   a Přeučilem (šéf bandy).   Jenže před pár lety   běžely v televizi a hlasy   byly zčásti jiné. Nejsem si   jistá, že snad jen hlas pana   Jelínka zůstal, ale to   opravdu nemohu potvrdit,   neboť jsem jiné dialogy a   hlasy neunesla. Proto mě   bolí, když   videodistributoři z důvodu   vlastního pohodlí nezakoupí   dabingová práva na starou   kvalitu těch hlasů, na   které jsou lidé zvyklí, a   raději vynaloží finance na   zaplacení nového dabingu.   Náš dabing je na vysoké   úrovni a rozhodně herecké   výkony dabingových herců   nejsou špatné, ale ruku na   srdce - přijali byste jiný   hlas Četníka Funése než   Frant. Filipovského,   Vinnetoua bez Stanislava   Fišera nebo Angeliku bez   Libuše Švormové? A tady je   to naprosto stejný případ.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Výborná talianska komédia,   pri ktorej sa každý zasmeje.   Hlavní hrdinovia sú tam   dosť ladení.Táto dvojica je   dosť podobná dvojici Bud   Spencer a Terence Hill, ktorý   účinkujú v podobných   filmoch.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Jako malý bych hodnotil   všema deseti :-) ale dnes už   to není tak zábavné   ,chvílemi spíš směšné   než vtipné , Ale   každopádně je to   komediální klasika ,celá   léta jsem myslel že je to   Bud Spencer a Terrence Hill   :-D
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2013
Docela příjemná a občas   vtipná komedie.Sice to není   B.Spencer a T.Hill ale je to v   jejich stylu,takže nechybí   vtipné bitky a vtipné   situace.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2013
Příjemně hudebně laděná,   letitá oddychovka, která i   po těch letech pobaví. Bud   Spencer a Terence Hill sice   překonat nikdo nemohl, ale   Italové prostě tu srandu   dělat uměli...nejlepší   scéna pro mě? cca 30tá   minuta a Matoušovo lekce   fackování s biblí v   podpaží...to byla libůstka   :D --->70%
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Mohl bych tady napsat o   snímku Šimon a Matouš,že   je to film o fyzickém   napadání,o oslavě násilí   a film pro ty,kteří   nepoužívají hlavu a baví   se jen násilím (viz.třeba   podobné šílené komentáře   k Pulp Fiction).
Ale   vážně.Zde jsou úplně   jiné problémy.Nechci toto   kladně hodnotit jen kvůli   nostalgii z dětství.Na to   vážně nehraju.Dnes mě to   absolutně nebaví a dnešní   10 leté kluky sotva také.Za   prvé je to až nechutná   vykrádačka už tak spíše   slabších filmů s T.Hillem a   B.Spencrem a to nejen   dějem,ale i   vizáží.Film,který je   opravdu o ničem a člověk se   po chvilce soustředí jen na   zvukovou   stránku.Bum,bum,plesk,plesk,t   uc,prásk.Nenáročná komedie   vypadá o několik tříd   jinak.
Klasika,ale   špatná klasika.
lion71
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2013
Parodie..
na parodii...o tom to má   být! Laciné,žádný velký   příběh,vtipně   propracované rvačky,super   hudba.Ve své době jednička!
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2011
...tohle je velká velká   klasika,která se dá   shlédnout i víckrát a jen   tak se neochodí .
Paradoxní je,že   společně s prvním filmem   "Šimon a Matouš jsou   tyto dva snímky možná   nejlepšími a   nejvtipnějšími snímky   dvojice Spencer,Hill.
Paradoxní je to v tom,že   právě tihle dva v Šimonovi   a Matoušovi nehráli,čehož   si někteří   "znalci"vůbec   nevšimli
...
Tohle zmatení jsme ,co se   pamatuji nosili v   komunistické éře v sobě   dost dlouho. A pak se   stávalo,že jsme šli do kina   na opravdového Buda s   Terencem a nazývali to:   "jdeme na Šimona a   Matouše..."
cerfik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2014
Prostě klasika plná   skvostných hlášek jako:   "Opakuji ti jak si máš   přitom počínat: Lehce a   mrštně jako stádo   leopardů." Oproti   klasickým komediím se   Spencerem a Hillem, které   převážně spočívají na   jejich bedrech, má toto   dílko výhodu několika   neuvěřitelných postaviček   a také, že dvojice čerpá z   toho nejlepšího od Spencera   a Hilla a nacpe to vše do   dvou filmů, přičemž ten   druhý už tak povedený   není. Klasika mého   dětství, která kupodivu   nijak moc nerezaví a tak   trochu z nostalgie 90%.
Jarda.ftr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2010
Do dnes neuvěřitelně   perfektní a jednoduché   komedie dvojníků Hilla a   Spencera. Jejich italští   kolegové nezaostali za svými   originály ani o kousíček ba   dokonce si troufnu tvrdit, že   je i občas malinko   překonali.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Nechápu jak to, že jsem   tento výborný film, který   paroduje Spencera a Hilla   ještě nehodnotil. Všichni 4   herci jsou opravdu stejní.   Já se u toho řehtal jak kůn   a troufám si tvrdit že tyto   dva filmy, originál v něčem   předčí. Dobrý bitky,   dobrá hudba. Komedie mího   dětství.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Jako malý kluk jsem se   výborně bavil a po letech se   na tuhle komedii rád kouknu   znova. Je to sice lacině   natočené ale člověk se   aspoň zasměje
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2010
"Perfektná   superkomedia", asi   týmito slovami by som   pomenoval tento film. Giulano   Carnimeo sa snažil vybrať   hercov, ktorý by svojím   výzorom a vystupovaním   pripomínali Terenca Hilla a   Buda Spencera. A tak sa mu   pošťastilo zohnať týchto   dvoch skvelých borcov, volali   sa Paul L.Smith a Antonio   Cantafora. Je tu mnoho   vtipných hlášok a   zábavných dialógov,   nechýbajú tu humorné   situácie a skvelé bitky   (výmena pästi).
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Osobně mám raději díl jak   jedou na riviéru. Ta banda   protivníků je tak stupidní,   že se člověk nemůže jinak   než smát od začátku do   konce.
falm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Skoda ze vznikly jen ty dve kkomedie
Ale diky za ne. Ke vzpominkam   z mladi jeste take neco   pridam: a sice, ze to byla   doba, kdy velkou orli hrala   libiva filmova hudba, pokud   mozno pisnickova. Vzpomenme na   klasickou piskanou melodii z   Cetniku s Funesem, pisnicky s   filmy Le Charlots a take Simon   a Matous meli uzasnou   dynamickou pisnicku, ktera   byla skvela i v parodicko   pomalem tempu!
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2005
Vynikající parodie na   spagetti westerny s Terence   Hillem a Budem Spencerem. Oba   díly nemají chybu a plně se   vyrovnají originálu.
JohnCoffey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2009
Vtipná komedie, která   kopíruji tehdy hodně   populární dvojici Bud   Spencer a Terence Hill. Šimon   i Matouš se jm   neuvěřitelně podobají, je   proto škoda, že jim   scénaristi nedali do vínku   také stejné psychické   vlastnosti. Nebo nevymysleli   vlastní figury. Ačkoliv   snímek nedosahuje kvalit   původních spencerhillovek,   je velmi originální. A pokud   by se vám nelíbil, vždy se   můžete vrátit k originálu
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2007
Ha, tak u tohodle jsem se   docela dobře zasmál. Je to   vlastně velice povedená   parodie na dva vynikající   herce Buda Spencera a Terence   Hilla a jejich filmy ( Jestli   se rozzlobíme, budeme zlí ).   Šimon, jakožto napodobitel   Buda Spencera, vypadal úplně   stejně, nebyl k rozpoznání   a i klidně a dobře hrál   jako Bud, ale Bud hraje líp.   Matouš, který napodoboval   Terence Hilla, hrál taky   dobře, ale ne tak jako   Šimon. U něho byl   rozpoznatelný rozdíl mezi   ním a Hillem. Oba   napodobitelé předvedli   nezapomanutelný herecký   koncert, aspoň jsem to tak   vnímal. Celým dějěm se   táhne velice srandovní   atmosféra. Co se týče   scén, tak padaly jedná   humorná za druhou. Taky byla   vynikající úvodní melodie,   dle mého názoru, je to jedna   z nejlepších melodií, jakou   jsem kdy ve filmu slyšel.   Jsem rád, že jsem Šimona a   Matouše shlédl a musím   uznat, že se mi opravdu   líbili. 84%
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
"Napodobeniny"   Spencera a Hilla hravě   předčí originály. Skvělej   film se spoustou humoru,   hlavně ta banda bojící se   dobrmanů. To nemá chybu.   Ostatní už to napsali, tak   se jen přidám. Jedna z   nejlepších komedií 70. let,   skoro lepší, než filmy   přímo se S. a H. Taky   českej dabing je hodně   kvalitní.
bud.spencer1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Velmi vtipné, bitkářské   (rostě hezké). Taky jsou s   nimi dvě další komedie   "Karambol". Všude   udržují pořád stejnou   kvalitu legrace a bitek.   Nemám tomu co vytknout.
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Kladivo Bud Spencera me dokaze   vzdycky rozesmat, a   "vycuranost" jeho   partaka je naprosto genialni,   opravdu kultovni film.
Duck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Tenhle film patří ke klasice   italské komedie.Jako kluk   jsem znal nazpaměť dabing   všech postav v celém   filmu.Také jsem si myslel,že   se jedná o Spencera a   Hilla,ale po dokonalém   přečtení titulků už 25let   vím,že to je P.Smith a   Michael Coby vlatním jménem   Antonio Cantafora.
matouš
Hodnocení:
Přidáno: 27.11.2009
best
nejlepší komedie všech   dob!perfektní   obsazení,skvělý   dabing,prostě 100% komedie   pro dlouhé večery ve dvou!
aleSnek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Moje dětství 2
Stejně bláznivě jsem tenhle   film sledoval jako Riviéru.   =))Všechno tady bylo   řečeno, bláznivý Fru-Fru,   jeho banda a nebo: ,,Hledáme   takový tlustýho, velkýho,   vypadal přesně jako vy. ,,A   na nohách měl bílý   tenisky" =D=D

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13456minih13456Nahá pastýřka (1966) 
Nahá pastýřka n
minih37477minih37477Starosti starosty (2004) 
Welcome to Mooseport n
minih16203minih16203Poklad na Sierra Madre (1948) 
The Treasure of the Sierra Madre n
minih12647minih12647Mladý mistr (1980) 
Shi di chu ma n
minih62243minih62243The Incredible Shrinking Man (1957) 
The Incredible Shrinking Man n
minih51906minih51906Kajínek (2010) 
Kajínek n
minih25353minih25353Příběhy včelích medvídků (1984) [TV seriál] 
Příběhy včelích medvídků n
minih49581minih49581Pěsti smrti (1976) 
Shao Lin men n
minih136237minih136237Hai sbagliato... dovevi uccidermi subito! (1972) 
Hai sbagliato... dovevi uccidermi subito! n
minih49391minih49391Hrstka statečných (1959) 
Never So Few n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975)

 Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975)
Šimon a Matouš jedou na Riviéru n
Simone e Matteo: Un gioco da ragazzi
Žánr: komedie
Země: Itálie / Španělsko
Režie: Giuliano Carnimeo

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697749
Fotografií: 763809
Plakátů: 376387
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann