Duben
ohodnotit

Síly temna

The Covenant

Další název:
Súmrak: Sága vyvolených; Der Pakt - The Covenant; Pakt milczenia
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
93 minut
„Souboj nesmrtelných začíná.“

Komentáře k filmu Síly temna

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2018

Před zhlédnutím tohoto   snímku je zapotřebí   okamžitě zapomenout na   Harryho Pottera a jeho   pozitivní kukuč. Jedná se   totiž taktéž o film o   určité elitní   čarodějnické škole, avšak   charakterově s těmi   nejzkaženějšími studenty.   Námětově tu máme 300 let   staré tajemství, které   vlivem různých událostí a   vývoje vede až k finální   rozhodující bitvě.   Přijatelná stopáž nedává   šanci děj nějak natahovat a   zbytečně odbočovat.   Příběh se vyvíjí svým   tempem a pomaličku nabírá   na obrátkách. Co se týče   vizuální stránky, určité   chybičky by se jistojistě   někde našly, ale jinak se   nejedná o nic nepovedeného.   Filmy o čarodějích nikdy   neměly moc na růžích   ustláno a výjimka není ani   i tohoto filmu. To bude asi   tím, že se očekává   krvavá řež, ale to se   bohužel musí jinam. Tohle je   zcela o něčem jiném.   Snímek rozhodně má svůj   určitý potenciál.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2015
Ještě před Stmíváním se   na svět vyklubaly Síly   temna, aby holky měly na co   koukat. Vypracovanými těly   se to jenom hemží a i   chlapci občas mají na co   kouknout. Do hororu daleko, i   když pavouci moc příjemní   nebyli a zápletka nic moc.   Ale Sebastian Stan získal v   tomto filmu slušný základ   na svoji pozdější roli   Šíleného kloboučníka v   OUAT. Pitvoří se úplně   stejně jako o pár let   později, nicméně   muskulaturu má taky slušnou.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2015
Je to takový rádoby   strašidelný filmík s   pohlednými bubáky a značně   infantilním dějem, na který   se ale překvapivě docela   dobře kouká. Ideálně   tehdy, když se vám nechce   absolutně nic řešit a máte   chuť dát rozumu dovolenou.
kockak1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.8.2015
Výskyt upírů a jim   podobných se na naší   planetě v posledních letech   výrazně zvýšil. Už to   nejsou postarší plešatá   hrabata vylézající za   soumraku z rakví,   nesnášející zeleninu,   zejména česnek,   popálitelní čímkoliv ve   tvaru kříže a zničitelní   kvalitním dřevěným kůlem   pevně zatlučeným přímo do   srdce. Dnes na sebe berou   podobu vymydlených   metrosexuálů ve věku   teenagerů, žijí mezi námi,   aniž by to kdokoliv   spozoroval, pyšní se   natrénovanou postavou   zřejmě z hodin gymnastiky a   akrobacie a na to všechno   balí holky. Poznávací   znamení - rudé   záblýsknutí v očích.  
Je to ptákovina pro   náctileté a možná ani pro   ty ne.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Potterovsko-stmívací béčko   pro náctileté v zcela   odlišném lifestylu,   hemžící se prvoplánově   vytuněnými, avšak   neokoukanými krasavci, což   však není vůbec na škodu   (úšklebky S. Stana jsem si   přímo zamilovala),   strašidelné, s celkem   vydařenými triky a hlavně -   mnohem zábavnější než   jeho áčkoví příbuzní.   Bavila jsem se.
Lynette
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.2.2012
Pro puberťáčky je to jistě good, ale ne tak pro mě
Film s bandou adolescentních,   vymydlených a rádoby   namachrovaných šampónků,   kterým šéfuje novodobý   idol -náctiletých holčiček   Steven Strait. Do toho ve   filmu pobíhá blond barbie s   naivním kukučem a   vyvalenýma modrýma očima,   aby dotvořila romantisch   náladičku s vůdčím   hošanem mezi drama výjevy.   Námět nebyl až tak   originální, jak jsem   čekala, efekty celkem ušly,   chválím hlavně maskéry za   práci, kterou udělali na   taťkovi, to byl opravdu na   pohled odpudivý uhnívající   stařec rozkládající se   zaživa, takže je vlastně   dobře, že na konci filmu   daroval svou sílu svému   čerstvě 18-náctiletému   synkovi a tak ho vlastně   zachránil.:-D A co se mi   rovněž líbilo byl ten skoro   neustálý déšť /tohle   počasí mám moc ráda/,   který mi mimochodem   připomínal typické   anglické počasí, i když se   děj odehrával v Americe.   Herecké výkony ovšem byly   bohužel silně pod   standartem. Hodnotím 4/10.
mischel251
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Akože dej filmu nič   moc...ale tí mladý pekný   herci aspon stoja za   pohlad...a hlavne Caleb...ale   ako od hororu to ma pekne   daleko
Albertosaurus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.12.2010
Renny Harlin býval velice   talentovaný tvůrce, který   si uměl vybírat zajímavé   náměty. Tímhle však klesl   na samé dno. Laciný   příběh, trapné postavy a   vlastně nuda a šeď.   Připomíná mi to nějaký   teenagerský rádoby gotický,   rádoby horor, paskvil.
prima.niki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Děj filmu není zrovna   dvakrát originální - parta   klaďáků, co ovládá   nadpřirozené síly, se musí   vypořádat se silnějším   záporákem. Navíc se do toho   přimotají i nějaké holky a   celé se to zamotá. Prostě   nic nového. Ta trocha   zvláštních efektů, co   můžeme vidět, je udělaná   v celku slušně. Děvčata   ocení partu fakt pěknech   kluků (co ocení pánové mi   není úplně jasné...).   Sečteno a podtrženo - na   tenhle film se dá podívat,   aniž by vám to způsobilo   psychickou újmu, ale žít   bez něho také můžete...
renefer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Průměr, člověk se toho moc   nenabojí, klidně i pro   školou povinné diváky :-)   Zajímalo by mě, jestli je   další díl? Šestou   hvězdičku dávám za hezký   kluky, holky nestály za   nic...
Yontalcar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.10.2010
Nemůžu říct, že je to   nekoukatelný film, ale ani   vychválit do   "nebes" ho nemůžu.   Děj by mohl být lépe   zpracovaný. Nějaké to   napětí by taky neuškodilo a   to nemluvím o celkové   atmosféře filmu. Abych ale   jen nekritizoval, tak nápad   darovat hlavním hrdinům   schopnost telekineze se   neminul účinkem i když to   má se skutečnou magií   pramálo společného.   Digitální triky byly   rovněž docela ucházející.   Zkrátka takový průměr,   který má na diváka jen   zapůsobit svým moderním   pojetím.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2010
The Covenant
Snímek Síly temna mají   poměrně dobrou myšlenku,   která chtěla trochu víc   vypilovat. Hlavní hrdinové   nejsou obyčejní, pohlední   frajírci, ale mají jisté   schopnosti, nutno podotknout,   že svou sílu nevyužívají   ke zlu, ale spíše k tomu aby   se pobavili, jenže náhle se   začnou objevovat mrtvoly a   jejich sny jsou předzvěstí   něčeho zlého. Snad poprvé   vidím, že hlavní hrdinové   nepoužívají své schopnosti   ke zlu, i když z počátku ty   jejich černé oči dokážou   pěkně zmást. Síly temna   jsou považováni za horor,   upřímně si myslím, že té   hororové atmosféry a   celkově ty prvky, které   tento žánr vyžaduje tady   nejsou, tohle je spíš   nadpřirozený thriller.   Nečekejte upíry ve stylu   Twilight i když krasavci tu   bezpochyby figurují také,   ale tím veškerá podobnost   končí. Z počátku na   nějakou tu akci musíme   poměrně dlouho čekat, když   se to ale rozjede tam to má   solidní atmosféru, skvělé   triky a výbornou hudbu,   navíc všichni čtyři   krasavci jsou sympaťáci a   záporná postava tady ostudu   nedělá. Je pravda, že s   námětem chtělo pracovat   trochu víc, ale myslím, že   film si ostudu nedělá.   Někde se sice trochu víc   žvaní, ale závěrečná   bojová scéna se vyvedla.   Síly temna nejsou sice   žádným klenotem přesto   nepatří ani mezi ty špatné   filmy. Navíc ten plakát k   filmu nemá chybu.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Pro fanoušky nadpřirozena a   tajemna, mezi které se také   řadím. Takový trochu   starší bratránek   Stmívání :-)
viana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2010
síly temna
Hezká čtyřka kluků umí   to,co my neumíme-používat   temné síly...až se jim do   života připlete   pátý,který chce mít   všechnu tu sílu jen pro   sebe.Hezký příběh,dobře   nafilmováno,hercům jejich   umění   věřím-doporučuji,lepší,j   ak oba dva díly Stmívání   :))
blondeteru
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Myslím, že ten film je pro   všechny fanoušky   nadpřirozena a tajemna..   Řadím se mezi ně, takže   mě ten film dostal a patří   mězi mé oblíbené, nejen   díky hlavní postavě   Caleba.. :)
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Bylo, nebylo pět rodin,   které kdysi uzavřely   Úmluvu. Jejich potomci teď   chodí do stejné školy a   vládnou superschopnostmi,   čehož využívají   především k balení holek a   divokým nočním hrátkám s   příslušníky zákona. Kde   se vzali? Tu se vzali!   Kontinuitu nikdo příliš   neřeší, jediným zlatým   pravidlem je, že čím víc   nadpřirozené schopnosti   používají, tím víc   slábnou. A to naštve, že   …
K3
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Mě teda chlapeckejma   tvářičkama nedostanou a   pěknejch holek si taky moc   neužijete. Námět je   určitě zajímavej, ale mohli   z toho dostat daleko víc.   Zpracování mě taky   nenadchlo, hlavně ty   digitální triky sou hrozný!   A rozhodně bych to neoznačil   jako horor.
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Zajímavý námět, který   tvůrci použili, hezké   chlapecké tvářičky,   nádech tajemna, přijatelné   triky, solidní kamera. Tak se   dá jednoduše shrnout tento   film. Pro milovníky čar a   kouzel doporučuji. Myslím,   že by se dalo z tohoto dílka   vymámit nejen jedno   pokračování. Pokud se   chcete na něco večer   podívat a nejste náročný   divák, je to film pro Vás.
Koimisto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2006
U klasicky obsazeného filmu   bych dal klidně 4 / 5, ale   toto obsazení se mi velmi   líbilo.Velmi pohlední kluci,   velmi pohledné dívky ... to   se musí každému líbit o   trochu víc a navíc ani jeden   ksichtík neokoukanej ...   :@)
Ale k filmu -   myslím si, že je poměrně   slušně zpracovaný (dějově   i vizuálně) a když mu   odpustím velmi trapný konec   úplně bez šťávy, tak   musím uznat, že je to film   dobrý.Temný, napínavý a   opravdu vhodný ke shlédnutí   v nějaký zimouřivý   podvečer ... !!! :@)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17518minih17518Přízraky (1996) 
The Frighteners n
minih46728minih46728Mongol – Čingischán (2007) 
Mongol n
minih6229minih6229Diamanty jsou věčné (1971) 
Diamonds Are Forever n
minih42880minih42880Mstitel (1989) 
The Punisher n
minih49226minih49226Lítám v tom (2009) 
Up in the Air n
minih17673minih17673Radúz a Mahulena (1970) [TV film] 
Radúz a Mahulena n
minih17480minih17480Přísně tajné premiéry (1967) 
Přísně tajné premiéry n
minih42967minih42967Prci, prci, prcičky: Nahá míle (2006) [Video] 
The Naked Mile n
minih40688minih40688Vnitřní nepřítel (2005) [Video] 
Submerged n
minih44216minih44216Bitva u El Alameinu (1968) 
La Battaglia di El Alamein n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Podivuhodná Asie - Indonésie

17:20 - 18:10

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

12 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697724
Fotografií: 763713
Plakátů: 376292
Obsahů a biografií: 178187

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10