Duben
ohodnotit

Shrek

Další název:
Shrek - Der tollkühne Held
Rok:
2001
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
19.7.2001
„Dobrácký zlobr a užvaněný osel se vydávají zachránit zakletou princeznu.“

Komentáře k filmu Shrek

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 80
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2014
Na rozdíl od další mé   oblíbené anim. série Doba   ledová je Shrek určen   dospělejšímu publiku,   které líp pochopí různé   narážky. Třeba Perníčkovo   "Vyliž mi polevu"   bych dítěti těžko   vysvětloval. Parodie na   Matrix mi tu vůbec nevadí,   kdežto v Asterix: Mise   Kleopatra mi nesedla.
Nemůžu nezmínit   Víznerův excelentní dabing,   který v dalších dílech   silně postrádám (nic proti   tuším Juřičkovi).   Nahrazení Morávkové   Špráchalovou mi nevadí.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Výborný příběh, plný   vtipných hlášek. Nebývá   to zvykem, ale u tohoto   překladu si někdo pořádně   máknul a přeložil film do   "češtiny" - ovšem   tak, že i vtípky jsou   dělané na nás, tím pádem   mnohem vtipnější než v   angličtině.
I kdyby   pro nic jiného, za toto by si   zasloužil metál.
Ovšem také děj je   originální, vtipný a má   spád...co víc si přát.
Angelika2808
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Skvělá rodinná   komedie-vtipné hlášky a   inteligentní humor, spousta   pohádkových postaviček   úplně jinak, než je známe.   Proměna půvabné Fiony,   zakomplexovaný lord, ukrutný   zlobr, odlupující drsnou   slupku (jako cibule) a   pochopitelně dobrosrdečný   oslík se zamilovanou   dračicí... Vskutku povedená   animovaná pohádka i pro   dospělé.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2015
Svého času způsobil Shrek   revoluci, když na počátku   tisíciletí zaútočil na   bránice dospělých, kteří   do té doby byli   přesvědčeni, že animáky   jsou určeny spíše pro   děti. Najednou byl kladným   hrdinou zelený zlobr a   princezna nemusela být   krásnou a neakční. Vtipné,   spousta dalších vtipů v   druhém plánu s pohádkovými   postavičkami a za sebe též   musím vysoce hodnotit český   dabing, myslím ten původní.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Shrek
Příběh o zeleném zlobrovi   Shrekovi mile překvapil. Já   ho řadím k mým oblíbeným   a tento první díl mám ze   všech nejraději. Film má   skvělý příběh, který   dokreslují postavy Shreka,   Fiony, Oslíka či Lorda   Farquaada. Film má také   parádní soudtrack, který   můžu poslouchat pořád   dokola, stejně jako, že se   můžu dívat na Shreka   pořád dokola.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Shrek
Výborná pohádková parodie   na pohádky, hvězdné   obsazení a snad jeden z   nejlepších soundtracků co   jsem kdy slyšel. K Vánocům   už nechci nic jiného než   velikou postavičku zeleného   Shreka:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2013
Animovaný snímek, který   svou vizualizací a vyzněním   trefil divákovo vidění na   celé čáře. Jednoduchý   nám dobře známý lidový   humor ve spojení s   pohádkovými bytostmi a se   současnými popovými   hitovkami je prostě trefa do   černého. Vznikla velmi   zábavná estráda, která   rozvibruje bránici jak   malým, tak i velkým   divákům. Shrekova lidskost a   city jsou nám velmi blízké   a tak i zákonitě   sympatické. Bezchybná   animace, spousta postav a   vyobrazených lokací,   narážky na některé známé   snímky, což pozná pouze   dospělý divák, roztomilost   a mnoho dalších důvodů,   proč si nenechat tento   snímek ujít.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Absolutne skvela pohadka pro   celou rodinu,alespon u nas to   tak bylo.Divali jsme se s   detma a jak radi.
Musim   uznat,ze to byl opravdu   vyborny napad.
Oslik je   supr.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2008
První shrek je originál,   klasik nad klasiky, jedna z   prvních kresleností s   privilegiem přednostní   oblíbenosti. Dlouho jsem mu   nemohl přijít na chuť, dnes   jej upřímně miluji.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.6.2008
Někde bude chyba....
...a to vážně, no, buď   jsem totální dřevo na   moderní animované   "pohádky", které   mi nic neříkají, nebo je   tento geniální výtvor se   zelenou příšerkou opravdu   slabota...každopádně se to   hodně lidem líbí,   baštějí to a považují   Shreka za skoro kultovní   záležitost. Ale O. K.,   každý z nás je naladěn na   jinou vlnu a co se líbí   mně, nemusí se líbit   druhému - a naopak. Takže   milovníci Shrečka, nechť mi   prominou, ale opravdu za víc   než ten jeden bodík z nouze   to nevidím...
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2011
SHREK I

Shrek   znamenal přelom v   animovaných pohádkách. Byl   to snad první film, kde byl   hlavní „kladnou“ postavou   zlý tvor. A teprve v   průběhu filmu poznáváme,   že to, co je nám od   počátku vnucováno jako   zlé, má doopravdy „dobré   srdce“. Za zmínku stojí   dabing, někdo jej vyzdvihuje,   někdo zatracuje. Všimla jsem   si, že v televizní verzi byl   dabing vtipnější a lépe mi   seděl k filmu. Na DVD to už   nějak není ono. Taky dabovat   tento film určitě není   lehká záležitost. Bohužel   ne všichni by se bez dabingu   obešli. Někdo filmu   vyčítá, že vlastně není   určen pro děti. Já si to   nemyslím, je to tzv. rodinný   film. Jsou místa a narážky,   kterým děti opravdu   nerozumějí, ale film pro   dospělé to přece taky   není. To je přesně ten   žánr, kdy se mohou dívat na   jeden film celé generace a   všichni si v tom najdou něco   pro sebe a nenudí se nikdo.   Tak to má být, aby i rodina   dokázala být spolu a bavit   se u stejného filmu. Jen víc   takových vpravdě rodinných   snímků. Tento si jako   průkopník zaslouží bez   diskuse hodnocení   nejvyšší.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Shrek je dobrej a jednicka   obzvlast i kdyz v ni jeste   chybi nejoblibenejsi postava   kocoura . spousta dobrych kecu
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Vtipný a dotěrný oslík   kouzelná princezna Fiona a   zlobr Shrek skvělá   animovaná podívaná plná   zábavy pro celou rodinu.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2011
Moc zdařilá a krásná   animace, příběh plný   dobrodružství a vtipných   hlášek. Nejlepší byl ale   Oslík :o)
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Skvělá pohádka prostě   senzace a to už jsem v letech   ale koukám moc se to povedlo   hold kdo umí ten umí škoda   že u nás nejsou peníze na   film a kultůru
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2012
Král animáků
Husarský kousek studia   DreamWorks. Shrek je podle mě   nejlepším animákem, který   kdy vznikl a stal se vzorem   animovaných filmů.
Plusů má moc a mínusy   žádné - je tam velmi dobrý   příběh, sympatičtí   hlavní hrdinové ( hlavně   Osel ), velká hromada vtipu,   dobrý záporák, skvělý   hudební doprovod a   především nádhernou   animaci. Plusem je i český   dabing.
Prostě Shreka   musíte alespoň jednou za   život vidět, ale věřte mi,   že vám to nebude stačit.   Shrek se totiž nikdy   neomrzí. 100%.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2015
Nejlepší animák všech dob   - především originální   anglická verze stojí za to   (dabing se nepovedl). Vše   super-postavy, scénář,   hudba - prostě awesome!
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $267,665,011║Tržby   Celosvetovo $484,409,218║   Jedna z najlepších CGI   rozprávok čo vznikli! Shrek   je fenomén, ktorý dokáže   naplno využívať svoj   ponúknutý potenciál od   samého začiatku až po   koniec, bez toho aby prišlo   nejaké slabšie miesto. Po   grafickej stránke je   spracovanie na tak vysokej   úrovni, že ani dnes nemá   problém obstáť v   konkurencii a je viac než   rovným súperom pre   špičkový Pixar. /95%/
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2022
Vtipné, hezky   "kreslené", celkem   propracované. Nechápu tedy   tu "hysterii" okolo,   zas tak dobré to podle mě   není, ale jinak pohodové   kouknutí s dětmi...Velké   plus za výborný český   překlad a přizpůsobení k   našim poměrům. Co čtu, tak   byl pak změněn, což je   škoda, protože tenhle byl   brilantní.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Tenhle film prostě   miluji.Kdykoli mám špatnou   náladu,tak si jej   pustím.Patří mezi mé   nejoblíbenější.Je plný   humoru a český dabing je   úžasný.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Virtuální realitu nemám   rád a Shreka beru na milost   jenom proto, že je vtipný a   je tam spousta dobrých   ironických a satirických   odkazů, které mají širší   platnost. Jinak tenhle 3D boom   podobných snímků beru jako   módní záležitost, která   nemá šanci na přežití.   Doufám, jinak zvoní hrana   klasické filmařině.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Vyborny animovany film plny   dospelych vtipu a zabavneho   deje. Uz jsem Shreka videl asi   petkrat a jeste jsem se   nenudil.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2004
Zemřel smíchy, sledoval film Shrek
Naprosto excelentní   animovaná komedie u které se   budete trhat smíchy.   Nečekejte však nějakou   bezduchou zábavu, ale   propracovaný humor se   spoustou narážek a parodií   na známé filmy.
Český dabing je bohužel   naprostá katastrofa a tak   doporučuji film sledovat v   originále s titulky.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2011
Zamilovaná zelená zrůda,   sršící humorem mě prostě   oslovila a Shreka považuji za   snímek, který svou obrovskou   smradlavou zelenou nohou   rozmlatil na kousíčky   bránu, kterou začaly prodit   spousty rádoby vtipných   počítačově animovaných   kousků, ale žádný z nich   tomuhle usměvavému   zelenáči nesahá ani po   kotníky!
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Výborná pohádka, v roce   svého vzniku i něčím   nová. I po osmi letech   dokáže dobře pobavit což   je i zásluha výborného   dabingu. Postavy se dobře   doplňují a děj vás svou   živostí rozhodně nenechá   odechnout. Určitě se řadí   k té, bohužel malinké   hromádce dobrého co se v   současné kinematografii   vytvořilo.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Hezká a velmi podařená   rodiná animovaná   pohádka,asi je i ze všech   Shreku naprosto   nejlepší.Velmi příjemné   napohled a ješte   příjemnejší naposlech   .Animace se velmi vydařila   oslík je hodne vtipný i   otravný a zlobr Shrek,který   ho má na krku.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
oslík, oslík, oslík a jeho   geniální dabing, který   stvořil Eddie Murphy. Bez   oslíka by nebylo Shreka, tak   se to musí brát. Oslík je   to, co dodává filmu   šťávu.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2005
Na maximální ohodnocení to   rozhodně není, ale jinak   opravdu výborná rodinná   zábava. Je tam humor,   dobrodružství, romantika.   Opravdu velmi půvabné,   hlavně osel s hlasem Eddie   Murphyho je hodně zábavnej.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2004
Je to hodně ftipná komedie a   ty animace PERFEKT!!!
Nejvíc jse mi líbil ten   oslí ten byl úžasnej.
sobmaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Tady není co dodat. Shrek   nás nachytal naprosto   nepřipravené na animovaný   film s humorem pro dospělé   nebo přinejmenším   dospělejší diváky než je   u kreslených snímků zvykem.   Výběr herců, kteří   propůjčili své hlasy, je   perfektní, stejně tak   technické zpracování a   hudba.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Shrek se pomalu stává   klasikou. Nejdříve jsem   pochyboval, ale princeznino   bojové umění, oslovy   hlášky nebo Shrekovi   přiblblé ksichty to jsou   prostě věci, které snad   nenechají chldným opravdu   nikoho
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2007
Okouzlující příběh,   bravurně napsané   postavičky, povedená je i   hudba a skvělý je i   originální dabing   (především Eddie Murphy   jako Osel), spousta   parodických vsuvek a hlavně   výborný smysl pro humor. Od   začátku do konce jsem se   smál....zřejmě jeden z   nejlepších počítačově   vytvořených filmů co jsem   kdy viděl.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Pustíte film, malinkou   chvilinku se necháte unášet   pohádku o princezně ve   věži a najednou zjistíte,   že ta krásná pohádka má   sloužit zlobrovi k vytření   zadku. Od té doby se   chechtáte a vaše bránice   dostane volno až při   závěrečných titulkách. Co   dodat?
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Výborný animák, podle mého   jeden z nejlepších vůbec.   Vtipný, pěkně vizuálně   provedený a originální   dabing je naprosto perfektní.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Mám ráda animovaný filmy a   Shrek je už taková klasika.   Osobně mám z tohohle filmu   nejradši hlášku, když   perníček povídá:   "Vyliž mi polevu!"   To je prostě dokonalý :)
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Opravdu hnusná pohádka!!!
Bylo pro mě obrovským   překvapením s čím přišla   společnost Dreamworks, zlom v   animované tvorbě. Vkus a   krása tu má úplně jiné   rozměry a důležitost.   Nicméně i ta   nejošklivější scéna   (podle mého je to vytáhnutí   zhmotněného hnisu a   následné zapálení ho u   večeře jakožto svíčky) se   musí líbit a pobavit   každého. Je to opravdu   zábava a radost poslouchat   bláznivého Oslíka ... enjoy   ... :@)
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Malé "nevinné"   děti z filmu asi moc mít   nebudou, o to víc se ale   pobaví jejich rodiče. Jeden   z důkazů toho, že   animovaný film má stále co   říct a že rozhodně není   určen "jen pro malý   děti".
Vanous
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Super animovany film. Pastva   pro oci koukat na hezkeho   zeleneho zlobrika, jak se   snazi zachranit krasnou   princeznu spolecne se svym   druhem Oslikem :-). Film   krasny jak pro deti, tak i pro   dospele, obsahuje vtipy jak   pro male tak i velke. A uplne   nejlepsi je poustet si takove   filmy na nejake akci :-)
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2005
Nejdřív jsem si myslel, že   je to nějaká animovaná   ptákovina, ale nakonec se z   toho vyklubala nejlepší   animovaná pohádka co znám.
Honey0105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Můj asi nejoblíbenější   kreslený příběh. Každej   přeci miluje tiramisu no, ne?   Neznám člověka, kterej by   neměl rád tiramisu!
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2010
První díl. Originální   nápad. :) vymyslet zelenou   obludu Shreka, kterého se   lidé bojí, ale ve   skutečnosti je to obyčejný   zlobr. :) Ukecanej oslík je   ve filmu to nejlepší co   může být. Nasmála jsem se.   a s chutí si pustím zas.)
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Nejlepší animovaný film a   animovaná série všech   dob!!! Je mi jasné, že pro   většinu lidí je nejlepší   animovanou sérií Toy Story   nebo Doba Ledová. Pro mě   nikoli! Velice zábavné a se   skvělým dabingem.Myslím,že   v češtině to hodně   ztratí.Ovšem ke konci lehce   utahané. Dvojka byla o něco   lepší. 100%
soptik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2005
Jedna z nejpovedenějších   animovaných   "pohádek" co byla   natočena, vyrobena. Velmi   vtivné hlášky a gegy,   prostě Shrek začíná být   pojem.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Sqelý animák. Nebubřelý   zlobr a ukecaný oslík se   vypravují zachránit   princeznu z té nejvyšší   věže. Moc pěkná pohádka.
qerulant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Ale jo, docela dobrý. Asi   jsem divnej, protože jsem moc   nepochopil humbuk, který se   kolem Šreka strhnul. Jasně,   že animátoři (či spíš   počítačoví odborníci?)   odvedli dobrou práci, ale to   už dneska nepřekvapí. Samo,   že některé fórky jsou   přímo ďábelské. Jenže -   děj je snadno   předvídatelnej, s   blížícím se koncem víc a   víc, stejně jako dialogy. A   jak jsou některé vtipy   čerchmantský, tak naopak   jiný zas zavánějí   laciností. No a pochopitelně   nemůže chybět americkej   sentiment. Chmmm, celkem   slušná animovaná pohádka,   ale znám spousty daleko   lepších.
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Dnes už téměř klasický   animák, jenž srší humorem   a šibalsky pomrkává po   pilířích americké   popkultury. Sympatičtí   hrdinové v podání   sympatických herců vás   rozhodně nebudou nudit.
WaM
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2005
Výborné - byl jsem na něm v   kině a bylo to 10x lepší   než na DVD. Přišlo mě, že   titulky na DVD jsou jiné než   v kině.
Nejlepší   animovaný film co jsem   viděl. Skvělá zábava.   Doporučuji všem kdo jej   ještě neviděli.
callaghan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Nechápu, proč jsou všichni   ze Shreka tak vyvalení a   unesení. Jestli má takhle   vypadat pravá moderní   pohádka, tak to se na ně   radši dívat nebudu. Celkově   mi to příjde nic moc a ty   tancovačky a písničky,   kterými je Shrek proložen,   ty už vůbec nemusím.   Jediné, co mi jakž takž   zachránilo aspoň trochu   dobrý dojem z filmu jsou   dobré animace, ale jinak nic.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2005
Opravdu super vtipný film.I   když je všechno   počítačově udělané   vypadá to jako   opravdové.Všimněte si,když   se Shrek poprvé setká s   Farquaadem a přiblíží   Farquaadův obličej,tak se   dívejte i sem tam na oblohu   na které si filmaři dali   velice záležet.Jsou tam   dokonce i pohybující se   mraky.Je to fakt úžasné.Jak   si na tom dali záležet.Tak   se na to určitě podívejte.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2004
Antipohádka
Pár lidiček se rozhodlo   udělat si srandu ze   zaběhlých schémat pohádky   a ono to vyšlo. Film s   titulky je zajímavý, ale   teprve s dabingem, který vše   poměrně citlivě převádí   na české poměry (např.   oslíkova píseň Chtěl bych   být víc než přítel   Tvůj...)si můžete naplno   vychutnat komiku filmu. Super,   už se těším na dvojku!
jarapara
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2011
První díl je   nepřekonatelně nejlepší ze   všech pokračování která   byla vytvořena studiem   Dreamwork. Mrzutý zlobr a   vtíravě užvaněný oslík,   suprová dvojka.
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Kdo by si na první pohled   nezamiloval tuhle zelenou   příšeru! Jenže ta   začíná mít velké   problémy. Shrekův blahobyt   se jisto jistě vytrácí,   pohádkové bytosti se   nastěhují k němu do bažiny   a nechtějí odejít. A tak   musí náš hrdina podniknout   dobrodružnou výpravu za   záchranou princezny Fiony, do   které se pak samozřejmě   zamiluje. Nechybí tu spousta   vtipných scén, o které se   postará jak Shrek tak jeho   přítel oslík.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Velice milá obludka s minimem   hygienických návyků je   oblíbená u všech věkových   kategorií a snad se není   čemu divit, vždyť   počítačová animace vládne   světem a brilantní dialogy   se spoustou narážek na mnoho   (nejenom) kultovních filmů   pobaví každého.
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2004
Nejlepší zelená příšera, kterou znám!
Výborná pohádka pro malé,   ale i pro ty o hodně   starší. Ten kdo se při ní   nebude válet smíchy po zemi,   má u mně veliké mínus! :)   Jinak výborní herci(ti   počítačoví i ti, co je   namluvili), výborná hudba i   výborný příběh.
Kristi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2004
Nepamatuji si, kdy jsem se   naposledy tak skvělě   pobavila! Nachytala jsem se,   že přes celý film se   usmívám, díky skvělým   vtipům a situacím ve filmu.   Hudba byla super, moc se mi   líbilo karaoke na konci. Taky   se mi moc líbilo, jak do   příběhu vložili i jiné   pohádkové postavy:   Pinocchio, Robin Hood a jeho   zbojníci, vlk z Karkulky,   tři malá prasátka a mnohem   víc...Vřele doporučuji!
vlk1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
skvělá   animace,perfektní-kdo ho   vidí-má ho rád.:-)
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Snad nelepší animovaný   film,který jsem   viděla.Zlobr,ani dotěrný   oslík nemají chybu.Tolik se   snaží,až se mu podaří se   do přízně Shreka vnutit.
power
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2004
Docela hezká pohádka pro   deti ale i pro dospělé.Je to   moc dobrá komedie která   slouží jako pobavení a   když nekdo videl dobu ledovou   tak to je to samé.
ane15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2009
pohádka nepohádka, která   bourá veškeré všeobecně   rozšířené konvenční   představy o kráse, vztazích   a lidských charakterech - a   v tom je právě ta   romantika!!
že v   životě nejde jen o fyzickou   krásu a že předsudky jsou   nanic!
je to sranda a   hudba je skvělá.
Leeslie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Shrek je ten film,který   všichni musí hodnotit   kladně,jinak jsou za   podivíny.Bohužél v mím   připadě se ujišťuji v   tom,že asi podivín   jsem.Tenhle animák mě nijak   nedostal,ze srdce jsem se   nezasmál a příběh mě   prostě celkově nevzal za   srdce.Je možné,že po   několikátém shlédnutí   změním názor(což se mě   stává často),ale zatím   musím hodnotit tenhle animák   za průměr.
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Blue flower, red thorns. Blue   flower, red thorns. Blue   flower, red thorns. Man, this   would be so much easier if I   wasn't color-blind. I love   Donkey!!! :-D
tyzik.cejka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2013
vtipné
film vcelku jde ale čim víc   je delší tim větší nuda   davám vysoké hodnocení   třeba za hudbu nebo za ty   supr vtipy
mafia610
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Celkom vtipna rozpravka , da   sa na to pozerat.
Peto508
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2008
zaujímavá komédia s peknov   animáciou.perfektný ediie   murphy ako oslík,zaujímavý   scenár,skvelá akcia,skvelé   na nedelný večer.
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Po vzhliadnutí tohto   geniálneho animáku som   pochopila slová: Rozprávka   naruby! Pretože takých   skvelých hlášok,   vymakaných postáv na čele s   neprekonateľným Oslíkom,   ale zároveň s rozprávkovým   koncom som ešte nevidela.   Eddie Murphy válí:)
pavelnop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Mluvící osel, zelený zlobr a princezna v ohrožení.
Tenhle film je naprosto   geniální pohádka pro   dospělé ve které se vůbec   nic neodehrává podle   tradičních scénářů.   Hlavní hrdina je ošklivý,   pohádkové bytosti jsou   vyhoštěny do bažin, drak je   vlastně dračice, která se   zamiluje do mluvícího osla.   A hlavní zloduch je malej a   neschopnej.
Vše je   krásně kresleno, pěkná   hudba, pro celou rodinu. Jen   děti asi nepochopí z čeho   máte ty křeče smíchu. :o))
Eisenhammer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Nádherný příběh zeleného   tvorečka, princezny a   ukecaného oslíka.   Překrásná animátorská   práce. Ten kdo tento film   vymyslel a udělal, by   zasloužil metál. Je to   prostě super a jako vodvaz to   opravdu nem chybu. Co k tomu   dodat? Snad jen podívej se   sám a uvidíš.
bukajkalab
Hodnocení:
Přidáno: 1.7.2016
SUPR
kdo se tváří kysele ten ať   jde do prde... háje
  úžasný film jedna z nej   hlášek je úravek písně   kterou jsem již napsal   některé hlášksy které   dodává starý dabing jsou   pro malé dítě   nepochpopitelné(vyliž mi   polevu,není to lehká   děva)
úplně pohřbil   nový DVD dabing
místo   včelky máji něco o   pekařovi hrůza
petulla
Hodnocení:
Přidáno: 14.5.2007
Shrek, ten byl hned po Hledá   se Nemo a podle mě   odstartoval mánii   animovaných filmů. Tvůrci   jak Shrek, tak Hledá se Nemo   měli vynikající nápady a   skvělé profesionální lidi,   kterým se povedlo tak   úžasně vytvořit animované   postavičky. Shrek byla v tu   dobu velká "bomba"   a určitě se vryl do paměti   jak starším lidem, kteří   nevěřili, že je ještě   pohádkový film bude bavit,   tak také těm nejmladším,   kteří v něm našli   zalíbení. Práci tvůců   hodnotím velice kladně.   Každý sebemenší   emocionální pohyb je   perfektně vystižen, dále   zápletka je velice   originální a nejlepší pro   mě bylo asi to, že se v   tomto filmu objevují i prvky   z ostatním pohádek, např.   Bratří Grimmů, které jsou   všem velice známé. Je to   trošku netradiční, ukazují   tyto postavičky v jiném   světle, daleko vtipnější a   řešíc jiné problémy, než   je zvyklé. Velice povedený   film...
flufit
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2007
jeden z nejlepších   animovaných celovečerních   filmů ... Murphyho hlas   propůjčený oslu je fakt   nezaměnitelný ... animacím   komplet udělaným na   počítači se nedá snad nic   vytknout ... film navržený   na oscara ... co dále dodat,   asi to že tenhle kousek by si   opravdu nikdo neměl nechat   ujít
supernatural
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2012
Veľmi sympatická animovaná   komédia ktorá zaručene   pobaví nielen deti ale aj   dospelých. Príbeh zeleného   ale dobrého zlobra Shreka a   ukecaného a zábavného   somára ktorý sa spolu vydaju   na cestu ktorej cieľom je   záchrana princeznej. Krásna   počitačová animácia,pekný   a zábavny príbeh a užasný   český dabing.Kto ho ešte   nevidel tak nech si ho   pozrie,stojí zato!
mila69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Tento film-pohádku jsem s moji 4-letou dcerkou vid
Tento film-pohádku jsem s   moji 4-letou dcerkou viděl   již několikrát,a vždy   když si ho pustíme znovu,se   bavím nejen filmem,ale i   opakováním naučených   frází z filmu,kterými ho   má dcera doplnuje.
katule
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
Jeden protivný, zelený   zlobr, který chce zachránit   svou bažinu. Na cestě   potkáv¨á svého v budoucnu   nejlepšího kamaráda oslíka   a jedinou lásku. Tomuhle   filmu nechybí humor, romntika   ani chvíle napětí. Je to   filmeček pro celou rodinu k   sobotnímu obědu.
petr99999
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Úžasná kreslená komedie,   nevím co bych ještě k tomu   dodal prostě animovaná   komedie na kterou se můžete   dívat stále a stále a jen   tak vás neomrzí. Grafické   zpracování užasné A ten   kdo vymyslel ´´Shreka   1.2.3.,, by zaslöužil   nejméně Oskara. Ale přece   jen je nejlepší ´´Oslík,,   ne?!
Diadi
Hodnocení:
Přidáno: 9.5.2007
Výborný kreslený film.   Baví se u něho stejně 5-ti   leté děti jako 40-cátníci.   Výborné zapamatovatelné   oslovující hlášky.   Nádherně nakreslené. Je to   rodinný film na který se   můžete dívat stále dokola.   Moderní pohádka, která tak   trochu bourá pohádkové   mýty. Hodný zlobr,   zákeřná a mazaná hodná   víla, krásná ošklivá   princezna . . .
misulka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2007
no prostě skvělý kreslený   film....úžasně vtipný   ..jsou zde prostě scénky   které se vám vryjou do   paměti a vy se u nich vždy   usmějete....myslím si že je   to nezapomenutelná pohádka   jak pro malé tak i pro   dospělé....snad každý si   musí oblíbit některé z   postav....u mě to byli např.   perníčer a oslík!!:-DD
snejx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Úžasná kreslená komedie,   nevím co bych ještě k tomu   dodal prostě animovaná   komedie na kterou se můžete   dívat stále a stále a jen   tak vás neomrzí. Grafické   zpracování užasné A ten   kdo vymyslel ´´Shreka   1.2.3.,, by zaslöužil   nejméně Oskara. Ale přece   jen je nejlepší ´´Oslík,,   ne?!
Kabaf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2004
Kreslenej film?
Říkali známí, když jesm   ho doporučoval. Ale jakej!   Jedna z nejlepších komedií,   teda podle mě. Viděl jsem ho   hned první den promítání,   ale unesen jsem dodnes.
pavel1tu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2007
U nás doma je to pro děti   "kultovní" film,   asi jako pro mne Bolek a Lolek   nebo Jen počkej zajíci.
Dobromyslný Šrek, který   nade vše miluje svoji   bažinu, jeho hygienické   návyky a láska ke krásné   princezne, to je opravdu   poutavý příběh. Animace je   opravdu špičková, řekl   bych že vznikl nový druh   "žánru".
Mohu jen doporučit :)
Kusino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Kusino
Opravdu parádní film. Nikdo   se nebude ani minutu nudit.   Velmi dobře spracováno.   Skvělý příběh ze spoustou   humoru. Film opravdu pro   všechny. Doporučuji tedy   tento film těm, ktěří se u   filmu chtějí bezvadně bavit   a někdy i čůrat smíchy. Po   shlédnu Shrek 1 jsem se již   těšil na jeho   pokračování, které bylo   také velmi zdařilé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36786minih36786Vratné lahve (2007) 
Vratné lahve n
minih47343minih47343Hellboy II: Zlatá armáda (2008) 
Hellboy II: The Golden Army n
minih16046minih16046Podezření (1990) 
Presumed Innocent n
minih21183minih21183Tootsie (1982) 
Tootsie n
minih49085minih49085Milionář z chatrče (2008) 
Slumdog Millionaire n
minih39396minih39396Trestná lavice (2005) 
The Longest Yard n
minih52775minih52775Doktorka Quinnová (1993) [TV seriál] 
Dr. Quinn, Medicine Woman n
minih50049minih50049Twilight sága: Zatmění (2010) 
The Twilight Saga: Eclipse n
minih18668minih18668Sestra v akci (1992) 
Sister Act n
minih69842minih69842Všemocný (2011) 
Limitless n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]

 Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]
Kocour v botách: Tři ďáblíci n
Puss in Boots: The Three Diablos
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Sievey

(spin-off)

Kocour v botách (2011)

 Kocour v botách (2011)
Kocour v botách n
Puss in Boots
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Miller

(spin-off)

Thriller Night (2011)

 Thriller Night (2011)
Thriller Night n
 
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Sean Bishop

(spin-off)

Shrek: Zvonec a konec (2010)

 Shrek: Zvonec a konec (2010)
Shrek: Zvonec a konec n
Shrek Forever After
Žánr: animovaný / komedie / pohádka
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Mitchell

(pokračování)

Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]

 Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]
Kdopak by se Shreka bál n
Scared Shrekless
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Raman Hui

(spin-off)

Donkey's Christmas Shrektacular (2010)

 Donkey's Christmas Shrektacular (2010)
Donkey's Christmas Shrektacular n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Walt Dohrn

(spin-off)

Shrek Třetí (2007)

 Shrek Třetí (2007)
Shrek Třetí n
Shrek the Third
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Miller

(pokračování)

Shrekoleda (2007) [TV film]

 Shrekoleda (2007) [TV film]
Shrekoleda n
Shrek the Halls
Žánr: rodinný / animovaný / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale

(spin-off)

Shrek 2 (2004)

 Shrek 2 (2004)
Shrek 2 n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon

(pokračování)

Far Far Away Idol (2004) [Video]

 Far Far Away Idol (2004) [Video]
Far Far Away Idol n
 
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek 4-D (2003)

 Shrek 4-D (2003)
Shrek 4-D n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

20 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

ČT2 - Černobyl: Nová svědectví

22:45 - 23:35

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:00

65 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

0 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10