Duben
ohodnotit

Sex ve městě [TV seriál]

Sex and the City

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
30 minut, 94 dílů
„Carrie Bradshawová ví hodně o sexu a nebojí se zeptat!“

Komentáře k filmu Sex ve městě

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2011
Ač jsem nikdy neptřila mezi   velké přáznivce tohoto   serálu, nepopírám, že   "vím o co jde". A   čím jsem starší, tím víc   některým zobrazovaným   situacím rozumím a   zosobňuji se s nimi   (čstokrát bohužel).   Samozřejmě že v seriálu je   všechno přikrášleno,   hnáno do extrémů...ale v   podstatě je to opravdu o   životě a jeho bláznivých   cestách.
Chápu, že   mnoha lidem se nebude líbit   tento styl vyprávění a   prezentace, ale pokud se vám   zalíbí, budete se   bavit...velmi bavit!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Sex and the City
Tak Sex ve městě jako   seriál nemá chybu, stal se   právem jeden z nejlepších   seriálů a nastavil laťku   hodně vysoko, takže ho jen   tak něco nepřekoná. Já se   na něj vždy ráda podívám   a vždycky se dobře   pobavím.4 hlavní hrdinky -   Carrie, Charlotte, Miranda,   Samantha, každá úplně   jiná a tak tvoří velmi   zajímavou partu.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Souhlasím s BinLADINEM.Moji   bývalou drahou polovičku to   hodně bavilo a musím se   přiznat,že mě to pak chytlo   taky a docela dost :-).Někdy   tady bývaly dost dobré   scénky.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Neskutečná trapárna!
Bezpočtukrát jsem zkoušela   koukat na Sex ve městě,   protože kdekdo z mého okolí   říká, jak je to úžasný   seriál. Jenže snad kromě   poměrně dobře udělaného   českého dabingu mu nelze   dát žádné plus. Jak už   tady v některém z minulých   komentářů bylo řečeno -   hlavní hrdinky jsou docela   obyčejné slípky, které   umí jen plkat o chlapech a o   "tom", přičemž na   sebe vyslepičí veškeré   intimní detaily jakéhokoliv   kontaktu s mužským   pohlavím. Nejde o to, že jde   o jaksi, ehm, dámy s poněkud   pokleslou morálkou v oblasti   milostné, nejsem nijak   prudérní, ale kdyby to   aspoň bylo vtipné!!! Ale ty   rádoby vtipné dialogy jsou   opravdu trapné, ubohé a   teď, co to píšu, slyším   velmi   "inteligentní"   debatu o...(jak to napsat, aby   to znělo slušně????)...no,   prostě o tom, jak muži   ženám upravují   kadeřnickým způsobem jistou   část na těle (doufám, že   jsem se vyhnula neslušným   výrazům!!!) a věřte, že   něco tak stupidního se   vážně nevidí, no, spíš   neslyší. A o takovýchto   stupiditách je celá tato   hovadina.
BinLADIN
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Ten to seriál je v celku   povedení je podle mého   názoru
spíše   určen pro něžné   polovičky.Ale dá se   vydržet,v celku je to   povedené.
payo1555
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.3.2013
Od začátku je mi jasné, že   tento seriál je pro ženy a   dívky, takže moje hodnocení   je vlastně k ničemu. Mně se   to nelíbí, nejde o příběh   ani o promluvy o sexu. Mně se   nelíbí Carrie Bradshaw-ová,   tedy Sarah Jessica Parker,   není na ni nic hezkého,   zajímavého, obdivného.   Prostě nula. Nejvíce se mi   líbí Kim Catrall-ová, její   Samantha je prostě číslo,   ta si hraní prostě   užívá,seriál je tu a   hlavní roli hraje New York a   to je fajn.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Povedený seriál
Když dávali poprvé seriál   Sex ve městě,chodil jsem v   té době bavit se do klubů a   později po klubech pracovat   jako vyhazovač.Seriál jsem   si nahrával na video.Bylo mi   kolem 30 let.Proč tohle   píšu?Přestože jsem   chlap,tenhle mimořádně   povedený seriál dokážu   ocenit.Vím,jak se baví parta   kamarádek u vína v klubu,co   si zhruba povídají...navíc,   holky po třicítce (stejně   jako chlapi) když nemají   partnera jsou ve svém okolí   považovány od vdaných (!)   přátel,že jsou   přinejmenším   "divný".(Nebo jim   tu "svobodu"   závidí).
Seriál   noblesně profituje na   komických situacích,které   provázejí člověka při   hledání zajímavého   partnera,při partnerských   vztazích nebo sexu.Kdo   alespoň někdy něco   podobného zažil,královsky   se baví.Dialogy jsou napsány   s mimořádnou   zručností,sprosté slova   padají tam,kde mají,nic   není sprostého jen   tak.Např.Samantha,která sex   považuje jako svoji   sportovní disciplínu   určitě nebude mluvit jako   jeptiška,ale jak   dlaždič,když se baví s   nejlepšíma   kamarádkama.Naopak ze   Charloty asi sotva vypadne   nějaký sprostý výraz,když   je pro ní partnerský vztah   jako předvoj k něčemu   téměř posvátnému,jako je   pro ni manželství.
Všechny kamarádky se   dobře doplňují,každá má   jinou povahu a na partnerský   vztah trochu jiný   pohled.Biologický čas jim   rychle utíká a najít   svobodného,pohledného,vtipn?   ?ho,finančně zajištěného   muže nad 35 let je pro ně   jako najít svatý grál.Z   toho plynou ty komické   situace,kde se vždy některá   z nich ocitá v trapné   situaci.Např.Charlota si   najde "dokonalého"   partnera,než on se jí   přizná,že by se mu   líbilo,kdyby ho pomočila   (ano,i to je život).Takže   milá Charlota se vyhýbá   pití vody jak může,aby   přání nemusela vyplnit.Nebo   třeba Carrie začne chodit k   psychologovi a všimne si,že   vždy před ní chodí i   krásný a zajímavý muž   (John Bon Jovi).Seznámí se s   ním,později zamiluje a   nakonec i pomiluje a po   milování se ho zeptá,proč   také chodí k   psychologovi,když na něm   nevidí žádný problém.A on   jí odpoví,že jeho problém   je,když se pomiluje s   nějakou ženou,že už o ní   nemá vůbec   zájem...Takových trapných   situací,které seznamování   přináší najdeme v každém   díle několik.Je pravda,že   nějaké díly byly   slabší,ale u kterého   seriálu to tak není?
Po Sexu ve městě   vznikaly další podobné   seriály,ale vše jsou opravdu   "odvary".
Jsem chlap,ale Sex ve   městě mi dokonale oslovil a   já se při něm výborně   bavím!
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2016
Neskutečná hovadina.   Nechápu nadšení nad   neustálým omíláním   podrobností intimního   života všech dam...no   dam...spíš štětek. A že   se ošklivá Sarah Jessica   stala módním symbolem...nad   tím zůstává rozum stát.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Sex v meste (1998)
seriálový fenomén svojej   doby. v zásade ale len   priemerný seriálik, ktorý   sa vďaka krásnemu pozlátku   vyhrabal na neuveriteľný   kult. sledoval som to svojho   času s priateľkou a musím   priznať, miestami som sa   bavil. nič extra, ale dalo   sa.

+ herecké   obsadenie (herečkám treba   priznať, že aj v   pokročilejších sezónach   boli k svetu a nejeden chlap   sa zasníval... sexistické?   no a? veď to je celý tento   seriál)
+ skvelý   "look" seriálu   (samý luxus a predsa tak   nejak... nenútený,   nenásilný)
+ občas   to malo aj myšlienku a   dokonca   "posolstvo"??? no   proste sa snažili povedať   niečo rozumné
+   samotný nápad, nenatočiť   tupú telenovelu, ale   vtipno/romantický seriál pre   ženy (a celkom úspešne   realizovaný nápad)
-   paradoxne často práve ten   feminizmus a prehnané   tlačenie na pílu
-   strašná nevyrovnanosť   epizód. niektoré skvelé,   iné sa nedali pozerať ani 5   minúť
- s   pribúdajúcimi sezónami   stále viac a viac trápne,   bezduché a nudné (to je   boliestka snáď všetkých   seriálov, ale tu je to   vážne na nevydržanie)
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2008
...halt to není pro mužský
..podotýkám, že už mi   dávno není dvacet, móda je   mi ukradená, ani se v ní   neorientuju..večírky   nenávidím..ale i při   opakování seriálů se   úžasně baví¨m..a můj   muž na mě taky kouká jak na   cvoka, a nepřipadá mu to   absolutbně   zajímavý..Vyhovuje mi humor,   nadsázka..neříkám, že se   povedly všechny díly,ale   občas hýkám smíchy..
Warden
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Nudný seriál o 4   užvaněných   slepicích,které ani jako   herečky ani jako ženské   nestojí za nic.Těch pár   fórku,které se tam sem tam   mihnou,to opravdu   nezachrání.......
Komparsista11
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Jak jsem se dočetl v minulém   komentáři, zdá se, že   všechny ženské nefandí   Sexu ve městě. Moje sestra   to vyloženě žere. Nikdy   jsem nepochopil, co je na tom   vtipného. Přišlo mi to   neskutečně vypatlaný. Podle   Petřina komentáře usuzuju,   že snad nejsem jediný, kdo   tuhle blbost nesnáší:-)
Leeslie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Tak po dvouch letech,po   tehdejší kritice na tento   seriál jsem rapidně změnil   názor(ze dvou hvězdiček na   osm-a to možná není   konečné).Do seriálu jsem se   víc zakoukal a záhy jsem v   seriálu viděl mnohem   víc,než 4 zbohatlé   paničky,které neustále   nakupují,chodí po   večírkách a střídají   chlapy jako ponožky.On to   totiž není úplně   seriál-je to studie.Studie   muži versus ženy a pro nás   chlapy to je jediná   možnost,jak pochopit duši a   myšlení žen.Ikdyž   některé postavy my jdou   vyloženě proti   srsti(Charlote,Stenford,Božsk   ý),tak některé jsem si   zamiloval(Carrie a   Miranda)...
Hodnocení   sérií:
1.série-70%,2.série-90%,   3.série-90%,4.série-65%,5.s?   ?rie-65%,6.série-80%
Dr.film
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2008
Ta trocha feministického   nádechu nemůže mužskému   publiku nic pokazit i když je   jedním z nosných pilířů   seriálu. Základem všeho je   komediální námět a ten   funguje na jedničku.
catherinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Přestože mě móda nijak   nebere, ve značkách se   neorientuji, vlastním pouze   pět párů bot a stejně   nosím jen dvoje, nechodím na   mejdany bohatých a   nestřídám partnery jako na   běžícím pásu, tento   seriál mě dostal svým   poměrně inteligentním   humorem. A to jsem zpočátku   Carrie nemohla vystát a o   prvních dílech jsem si   myslela, že jsou úchylné.   Od sledování jsem neupustila   jen kvůli hláškám Mirandy   a Samanthy, ty dvě nikdy   nezklamaly.
johanice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Pro někoho je tento seriál   bezduchým tlacháním   bohatých nán, pro jiného -   třeba pro mě - vtipným   pohledem na otázky, které   jsou stále jakýmsi tabu. Asi   bych to nenapsala lépe než   Karlosphonic.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19069minih19069Slunce, seno, jahody (1983) 
Slunce, seno, jahody n
minih52784minih52784Super drbna (2007) [TV seriál] 
Gossip Girl n
minih46510minih46510Jezdci z jižního Bronxu (2005) [TV film] 
Knights of the South Bronx n
minih59723minih59723Na plovárně (1998) [TV pořad] 
Na plovárně n
minih43606minih43606Sběratelé kostí (2005) [TV seriál] 
Bones n
minih58188minih58188Resident Evil: Afterlife (2010) 
Resident Evil: Afterlife n
minih60267minih60267Kluci jsou zpět (2009) 
The Boys Are Back n
minih25487minih25487Hon na Šakala (1997) 
The Assignment n
minih23528minih23528Zakázané ovoce (1998) 
Out of Sight n
minih19944minih19944Svatba jako řemen (1967) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sex ve městě 2 (2010)

 Sex ve městě 2 (2010)
Sex ve městě 2 n
Sex and the City 2
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Patrick King

(pokračování)

Sex ve městě (2008)

 Sex ve městě (2008)
Sex ve městě n
Sex and the City
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Michael Patrick King

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

149 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Případ po ombudsmanku

04:35 - 05:00

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

04:00 - 04:59

44 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10