Jeden svět
ohodnotit

Setkání v červenci

Další název:
Stretnutie v júli
Rok:
1978
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1978
„Úsměvný příběh o jedné romantické prázdninové lásce, přátelství a životních hodnotách“
Popis / Obsah / Info k filmu Setkání v červenci



POZOR, SPOILER

Právě běží reklama na Cestovní kancelář mládeže. Ano, je léto a mladík Jakub Hejna se účastní kursu angličtiny. Zrovna obdržel přihlášku, když si k němu přisedne jiný mládenec jménem Tomáš. Ti dva jsou pak spolu na pokoji. A odtud vidí příjezd učitelky Kláry Fišerové, která nechala Jakuba propadnout. Právě z angličtiny.

Ostatní účastnice kursu se dozví o nevraživosti mezi těmi dvěma a dají Kláře na dveře cedulku OO. Celá akce je pak na Jakuba. Učitelka pak jeho tvrzení, že to neudělal, nevěří. To jej naštve a třídu opouští. A právě když je venku, pozná malého kluka. Je to učitelčin syn David. A tak jej Jakub vezme na třešně, které pak malý donese mamince až do jídelny. Večer je pak nucen vysedávat na WC.

Další den se jdou koupat a Jakub učí Davida plavat. Takto je najde soudružka učitelka a vůbec není nadšená. Zmínka o vypuštění rybníka Davida inspiruje a tak, když je s matkou u jejího milence, vypustí rybník tady. Večer pak je Jakub u něj, protože si pro něj David přišel až k táboráku s tím, že se sám bojí. Když jej tam najde Davidova matka, vyhodí jej. Malý to vysvětlí a soudružka učitelka a Jakub se spřátelí. Jdou spolu na třešně a stane to, co nikdo asi nečekal. Jakub plánuje společnou budoucnost a Davidovi se to líbí. Vztah učitelky a žáka dosáhne vrcholu po návratu ze mlýna – tam, kde tehdy malý vypustil rybník.

O tom že spolu učitelka a žák spí, se již ví a ona to i sama přiznává. Teď dělají vůbec všechno spolu.

Je konec července, večírek na rozloučenou a těsně před tím se Klára rozhoduje odjet. Napíše dopis na rozloučenou a vydá se pro svého syna...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Setkání v červenci



Jakub na střední škole těžce bojuje s angličtinou. Má ovšem movité rodiče, a ti pro synka nelitují peněz. Zaplatí mu prázdninový pobyt v jazykovém táboře, kde se má připravit na reparát. Když mladík dorazí na místo, zažije otřes: jeho lektorkou je nenáviděná profesorka Klára Fišerová, právě ta, která ho nechala propadnout! Navíc má s sebou pětiletého synka Davida, a ten je pěkné kvítko. Jakub je znechucen vývojem událostí a rozhoduje se pro rafinovaný protitah, ke kterému chce využít učitelčina synka. Celá věc se mu ale vymkne z ruky i ze srdce...

O velký divácký úspěch komediálně laděného příběhu podle námětu Oty Hofmana se mimořádnou měrou zasloužila trojice hlavních představitelů. Na XVII. MFF v Panamě v roce 1979 snímek získal Cenu za nejlepší film.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Setkání v červenci



Milostná komedie Setkání v červenci vypráví o jedné romantické lásce a přátelství. Jejími hrdiny jsou mladá rozvedená učitelka Klára a problémový student Jakub, kterého právě Klára nechala propadnout z angličtiny. Setkávají se uprostřed léta v prázdninovém jazykovém kurzu, kde Klára učí a Jakub se připravuje na opravnou zkoušku. Ani jeden z nich nemá z nečekaného setkání radost, nadšen je ale Klářin pětiletý syn David, který si Jakuba velmi oblíbí. Díky malému rošťákovi se vztah učitelky a studenta začne postupně měnit...


Autor: jelinek61

Popis / Obsah / Info k filmu Setkání v červenci



Nečekaný zlom čeká během horkého léta rozvedenou učitelku angličtiny Kláru Fišerovou a jejího problémového žáka Jakuba, kterého nechala propadnout. Setkají se totiž v jazykovém kurzu CKM, kde Klára učí a Jakub se připravuje na opravnou zkoušku. Averze je vzájemná, a tak ani jeden nemá ze setkání radost. Když se mladík seznámí s Klářiným pětiletým synem Davidem, rozhodne se učitelce pomstít a začne s chlapcovou převýchovou. Prostředí krásného zámečku, kde se kurz koná, a zejména vliv malého Davida však postupně nahlodávají vzájemné antipatie. Z Kláry a Jakuba se stanou přátelé, a když Klára konfrontuje mladíkovu přirozenost se snobským Edou, který si ji chce vzít, uvědomí si, že jejich vztah přerostl do citu mnohem silnějšího. Prožívá s ním chvíle skutečného štěstí a lásky, přestože si uvědomuje křehkost takového citu i to, že nemůže trvat věčně. Když se pokusí vztah ukončit a zámek opustit, přesvědčí ji David, aby se vrátila.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Setkání v červenci



Scenárista Ota Hofman je spojený především s tvorbou pro děti režiséra Jindřicha Poláka, na svém kontě má však i spolupráci s Karlem Kachyňou. V letech 1973–1978 společně realizovali čtyři filmy: teenagerovskou romanci Láska (1973), dětské retro Robinsonka (1974), pohádku Malá mořská víla (1976) a romantickou komedii Setkání v červenci (1978). Snímek v lehkém duchu rozehrává na svou dobu odvážné téma – milostný vztah učitelky a jejího studenta. Středoškolák Jakub (třiadvacetiletý Oldřich Kaiser) má dělat reparát z angličtiny, a bohatí rodiče mu proto zaplatí prázdninový jazykový kurz. V tom však působí právě nenáviděná, rozvedená učitelka Klára (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Pětiletý Klářin synek Tomáš Holý ovšem hledá nového tatínka – a vehementně podporuje nečekaný cit, který mezi nesourodou dvojicí vznikne.

Zdroj: NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Setkání v červenci



Studijní neúspěchy přivedly středoškoláka Jakuba na prázdninový jazykový kurz CKM, kde si má doplnit své nedostatečné znalosti angličtiny a připravit se na opravnou zkoušku. Ta, která ho nechala propadnout, nenáviděná učitelka Klára Fišerová, zde působí jako vyučující a má s sebou svého pětiletého syna Davida. Znechucený Jakub se rozhodne vykonat rafinovanou pomstu, ale vše se nečekaně změní v letní milostnou romanci.
Příjemný a mile zábavný příběh byl natočen v reálech tehdejšího rekreačně školicího střediska českých novinářů.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

04:50 - 04:59

2 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Náš venkov (2000) [TV cyklus]

04:35 - 04:59

17 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 04:59

7 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 04:59

17 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10